Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Pentru că populismul o cere, acum Ponta vrea uninominal

Pentru că populismul o cere, acum Ponta vrea uninominal

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, că, dacă preşedintele Traian Băsescu a fost serios când a propus votul uninominal necompensat pentru alegerile parlamentare, atunci parlamentarii PDL vor vota proiectul deja iniţiat de PSD.

„Noi am depus deja la Parlament un proiect de lege care vizează tocmai introducerea acestui tip de vot, uninominal pur, necompensat. Adică parlamentarii să fie aleşi exact ca primarii, cel care ia cele mai multe voturi în colegiu să fie declarat câştigător al mandatului. Vom vedea la toamnă, la votul din Senat şi din Camera Deputaţilor dacă Băsescu chiar vrea acest vot sau minte, ca de multe ori până acum. Dacă parlamentarii PDL vor vota proiectul nostru, atunci putem spune că Băsescu chiar a fost serios. Dacă vor vota împotrivă, înseamnă că Băsescu a aruncat iar o minciună pe piaţă”, a declarat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a spus  la Sulina, că în 2012 ar trebui să se treacă la votul uninominal necompensat, într-un tur sau două, preşedintele  precizând că a redeschis acest subiect în coaliţie.

Traian Băsescu  a subliniat că el a fost întotdeauna adeptul votului uninominal „curat, necompensat, în unul sau două tururi”….. „Cred că pentru 2012 ar trebui să venim pe vot uninominal necompensat, într-un tur sau în două tururi. Dacă la primari s-a trecut la alegerea într-un tur, de ce la parlamentari nu se poate?”, a mai spus preşedintele; de asemenea a mai precizat  că este necesară introducerea acestui sistem de vot pentru că România are nevoie de guverne solide, cu maximum două partide în coaliţie.

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat,  pentru MEDIAFAX că partidele din coaliţie urmează să desemneze luni câte doi reprezentanţi care vor lucra pe proiectele de electorale privind alegerea Parlamentului.

„Luni vrem să desemnăm câte doi reprezentanţi din partidele coaliţiei care să lucreze la sistemul electoral care vizează alegerea Parlamentului, avem în vedere modificările privind atât numărul de parlamentari, cât şi modalitatea de alegere a acestora. Vom lua în analiză toate variantele de sisteme de alegeri, pornind de la premisa că nu abandonăm votul uninominal”, a spus Roberta Anastase.

Personal nu dau doi bani pe declaraţia lui Ponta şi a celor din Opoziţie care spun că vor vot uninominal real.

Să ne amintim cam ce au făcut când a fost un referendum în acest sens, cu câtă cerbicie s-au opus adoptării acestui tip de vot.

Aberaţia folosită acum la votare a apărut tocmai pentru că cei care atunci erau în 322 s-au opus crearii unui sistem de vot eficient  şi corect. 

Atnuci dădeau de înţeles că poporul e format din tâmpiţi care nu ar avea discernământul necesar, că vor intra în Parlement, citez, „tot felul de manelişti”.

Această declaraţie a lui Ponta, cred că nu e cu nimic în  afara comportamentului populist, cameleonic al liderului PSD.

Dacă i s-ar năzări că lumea vrea să-l audă spunând că este lipsit de moară şi prinţip şi că este mai murdar decât o budă publică, nu mă îndoiesc că ar face-o, ba ar mai încerca să şi dovedească faptul că aşa e…

Uneori mă întreb la modul cel mai serios dacă Ponta face eforturi să devină penibil …sau îi iese comportându-se natural?

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: