Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Crin Antonescu ar trebui să-şi bată nevasta

Crin Antonescu ar trebui să-şi bată nevasta

Crin Antonescu zice că nu e bun proiectul de la Roşia Montană. Păi să facă bine să se ducă să îşi bată nevasta.

Pe 26 Ianuarie 2010, apărea  pe Media Fax  http://www.mediafax.ro/ un articol de unde reiese că nevastă-sa, Adina Vălean, zicea altfel:

Vălean (PNL): Roşia Montană este cel mai vechi, dar şi cel mai nou proiect din România

Eurodeputata liberală Adina Vălean a apreciat, marţi, că Roşia Montană este „cel mai nou (proiect din România, n.red.) pentru că, aşa cum arată experţii, respectă standardele înalte de tehnologie şi de mediu” şi „cel mai vechi pentru că trenează pe hârtie de 12 ani”.

„Regret faptul că, dincolo de expunerea tehnică, înfruntările emoţionale ale opozanţilor şi partizanilor au adus un pic din atmosfera din România în Parlamentul European”, a spus eurodeputata, apreciind că proiectul Roşia Montană trebuie să primească un răspuns din partea autorităţilor de la Bucureşti.

„Din punctul meu de vedere, dincolo de emoţii, lucrurile sunt simple şi ţin de aplicarea legii. Acest proiect trebuie să primească un răspuns de la autorităţile române. Dacă este viabil, trebuie să profităm cât mai curând de beneficii, iar dacă nu, răspunsul României către investitor trebuie să fie unul profesionist şi în acord cu legea”, a spus ea, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Eurodeputata liberală, Adina Vălean, membră a Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE) şi a Comisiei pentru Protecţiei Mediului, a apreciat că, în condiţiile crizei economice, mineritul revine ca dezbatere importantă pe agenda europeană.

„Mineritul este important pentru viitorul european. Europa are resurse importante de metale şi, totuşi, Europa importă aproape toate materiile prime de care are nevoie pentru producţia internă. Maximizarea exploatării resurselor proprii este esenţială, în acelaşi timp, pentru crearea de noi locuri de muncă”, a spus Vălean.

Adina Vălean a apreciat că proiectele din acest sector pot oferi condiţii propice dezvoltării economice a zonelor vizate, dar doar în condiţii de maximă securitate pentru localnici.

„Comunităţile locale şi Statele Membre, aflate în permanentă competiţie pentru atragerea de investiţii şi resurse, încearcă să îşi valorifice avantajele competitive, iar resursele naturale reprezintă un astfel de avantaj competitiv”, a mai spus Vălean, la seminarul care a avut ca studiu de caz proiectul „Roşia Montană”.

Sursa:

http://www.mediafax.ro/social/valean-pnl-rosia-montana-este-cel-mai-vechi-dar-si-cel-mai-nou-proiect-din-romania-5447779

 1. 31 august 2011 la 6:10

  Roşia Montană este un proiect care în principiu ar trebui promovat dar nu aşa, ci deschis cu clauze contractuale la vedere şi ţinând cont doar de interesele românilor!

  • 31 august 2011 la 18:47

   Doar interesele românilor? Cred că nu vorbeşti serios.
   Ar fi fost aşa, dacă ne asumam noi investiţia şi riscurile.
   România nu are capabilităţile tehnologice şi financiare ca să ia asupra ei exploatarea aceasta în forma care se doreşte.
   Noi am exploatat o vreme aurul de acolo şi dacă te duci să vezi, locul e varză (peisaj distrus, ape acide etc).
   Gabriel Resources, între altele va „curăţa” şi rahatul văcut de noi acolo, va reabilita mediul nu doar în ceea ce va stricat ea ci şi ceea ce au stricat zecile de ani de exploatare românească, exploatare care nu a ţinut cont de mediu. Atenţie, rezidurile de la exploatare nu erau neutralizate. Apele contaminate erau ţinute în nişte lacuri de unde apa se infiltra în pânza freatică. Noi nu am avut, şii nu avem tehnologia necesară ca să curăţăm zona. G.R. o are şi o va utiliza. Deci trebuire să se ţină cont şi de interesul ei.
   Încă o precizare: Statul român nu va câştiga doar din redevenţe ci şi din impozite.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: