Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > În timp ce Antonescu deja se crede deja Președinte, Ponta se dă mare…

În timp ce Antonescu deja se crede deja Președinte, Ponta se dă mare…

Crin Antonescu este bolnav… răăăăău

Are o boală care se numește chiulangită cronică. Și nu doar atât mai sufewre și de o autosuficiență incredibilă.

Deja se crede Președinte al țătrii iar pe Ponta în consideră deja premier în funcție.

La întâlnirea Opoziției Antonescu nu a catadixit să se deranjeze ca să se ducă și el. Dacă PSD și PC au fost reprezentați la nivel de președinte de partid, PNL a fost reprezentat de Daniel Chițoiu și Eugen Nicolăescu.

Unii spun că Antonescu ar fi declarat că acesastă întâlnire nu e treaba, ( atenție ) președintelui ci a Guvernului și a Premierului, adică Ponta.

Delegația Opoziției care a fost prezentă la întâlnire a fost formată din liberalii Daniel Chiţoiu şi Eugen Nicolăescu conservatorul Daniel Constantin iar din partea PSD au fost prezenți Victor Ponta, Adrian Năstase şi Liviu Dragnea.

Haioșenia dracului este că Ponta ar fi fost anunțat  de liberali că va fi singurul copreședinte al USL la ntâlnire deoarece Antonescu nu consideră că întâlnirea este de resortul unui președinte, evident încercând astfel să arate că nu va proceda ca Traian  Băsescu.  

Spun liberalii că nici ceastă întâlnire și nici altele de acest gen nu a figurat și nu vor figura pe agenda președintelui….WOW…

Conducerea PNL a hotărât să participe la acestă întâlnire Nicolaescu și Chițoiu, deoarece Varujan Vozganian e plecat din țară, iar Călin Popescu Tăriceanu a fost îndepărtat de Antonescu de zona de decizie a PNL.

E problema lui cum se comportă, dar cred că ar trebui să îi spună și lui Antonescu cineva că astfel ar putea avea probleme. Președinte al României va fi abia după ce alegătorii îi vor fi dat voturile necesare, indiverent cât de important se crede el sau ce visuri eroticopolitice are, încă e doar un teoretic posibil candidat la această funcție. Încă nici nu e sigur că el va fi desemnat să candideze din partea USL cum nu se știe nici dacă USL ca reuși să reziste întragă după alegerile locale. Din PSd și chiar din PNL vin tot felul de semne care arată că siguranța lui nu prea mai are ce să se bazeze. Dealtfel chiar atacurile la adresa lui din partea lui Adrian năstase ar trebui să îl facă saă se gândească la modul serios înainte de a se mai sclivfosi cu prostii pe care el, Ponta și încă vreo doi papagali din jurul lor le-au hotărât.

Nu știu cum să numesc atitudinea lui Antonescu, dar dacă ar avea în cap și altceva în afară de fumuri și aiureli, ar înțelege că la astfel de întâlniri nu reprezintă nici România nici coafezele isterice și nici măcar pe nevastă-sa. Acolo trebuia să se ducă să reprezinte partidul.

Cred că cei din PNL ar trebui să înțeleagă de data asta un lucru.

Antonescu a arătat astăzi că se crede mult prea important ca să mai bage în seamă agenda partidului. Am mai întâlnit zilele astea pe cineva care considera că treburile partidului său sunt treburi de care ține cot doar dacă nu are altă treabă. E vorba de Mazpre care a preferat să se măscăreascp alături de parașute decît să participe alături sce colegii de partid la o acțiune importantă. Dacă aș fi PNL-is m-aș mai dândi dacă trebuie să mai susțin un individ  pentru care partidul e doar ceva care prin programul său îi încurcă existența și îl întrerupe din visurile de mărire. În fine, e problema PNL-iștilor cine și cum își bate joc de ei… De fapt, nici nu l-au ales să facă ceva și pentru partid, a fost ales pentru că spus și a repetat că va lupta cu toate forțele pentru  îndepărtarea lui Băsescu. Asta au ales, asta au.

Cea mai amuzată chestie vine, cum era de așteptat, tot din partea luim Ponta. Oricât ar fi el de obraznic are totuși haioșenia sa.

Pe cei care nu l-au văzut pe Ponta, după întâlnirea cu cei de la FMI, îi rog să facă un exercitiu de imagunație. Să își imagimeze un copil cu care, dun motive ce nu contează nu se joacă nici un copil din vecini. La un moment dat, apare un copil străin care îl bagă în seamă.

Seara, când mama copilului cu care nu se joacă nimeni, în chiamă acasă la cină, acesta intră raadiind de bucurie și cu o sclipire în ochi exclamă bucuris: ”Mami, s-a jucat și cu mine”

Acestă sclipire de bucurie se putea ghici în ochii lui Ponta, oricât a încercat să o mascheze.

La întâlnire, Victor Ponta i-a spus şefului misiunii FMI spre uimirea acestuia, că el consideră că stă de vorbă cu premierul României, atâta timp cât adevăratul premier, Emil Boc, nu are timp să se vadă cu opoziţia. Evident, Franks, om cu mințile în cap nu i-a spus că ceea ce spune este o mare aberație. Adică FMI care nu e decât o bancă a uzurpat funcțiile Guvernului României? Păi asta ar fi  grav de tot, iar o astfel de chestie ar putea duce chiar la înlocuirea lui Franks pentru depășirea limitelor atribuțiunilor sale. FMI în Românianu are menirea de a prelua funcțiile Guvernului ci de a negocia cu acesta condițiile de acordare a împrumuturilor și de a vegea ca înțelegerea să fie respectată.

Probail Franks, om experimentat a vazut cu cne are de-a face și o fi zâmit în genul: ”Da, așa e cum zici”. „Este o veste foarte bună pentru noi pentru că a fost programată această întâlnire cu opoziţia, vă place sau nu, noi credem că avem această întâlnire cu premierul României, de vreme ce adevăratul premier nu are timp să se vadă cu noi”, a spus Victor Ponta  la începutul întâlnirii  întâlnirii cu reprezentanţii misiunii FMI în România. 

Simținduse pe val cum se spune, deci încrezător în sine, Ponta s-a apucat să spună că opoziţia are o serie de propuneri pentru buget pe care le-a trimis guvernului, dar nu a primit nici un răspuns. Hehehe … De parcă FMI este în românia ca să vadă cât de multă imagunație au cei din opoziție și nu să negocieze cu Guvernul.

Ce mi se pare absolut teribil este un fapt care arată clar cam cât preț pun ei pe ceea ce spune Ponta. Franks arătat că  că delegaţia FMI „valorizează dialogul cu opoziţia, sindicate, asociţiile de afaceri” şi că (atenție la nuanțe) „nici un grup politic nu are monopolul ideilor bune”.

Deci, cum ar veni, pentru a înțelege ce și cum în România FMI ascultă părerile tuturor, și dacă există ceva demn de luat în seamă, va lua.

Ce mă amuza pe mine teribil când îl vedeam pe Ponta era că oarecum în subtext, parcă încerca nici mai mult, nici mai puțin să ne spună că de acum înainte, USL are un mare aliat în lupta cu USL și cu Guvernul… …Săracu Pontănel …

În caz că cineva din aproierea lui citește aici, l-aș ruga să îi transmită că zicerea  ”nici un grup politic nu are monopolul ideilor bune” se poate traduce ”nici un grup poliitic nu deține adevărul absolut nici măcar USL ”. Nu de alta, dar prea se adună multe haioșenii la Ponta… În felul lui, dacă îi treci cu vederea obrăzniciile de copil râzgâiat poate fi băiat simpatic.

Faptul că Franks nu l-a conrazis, nu înseamnă că a fost de acord cu el.

 Bun, acum să revenim puțin  la chiulăul Antonescu…

Lipsa de respect față de colegii săi prin neprezentarea la serviciu nu este nici o noutate.

Într-un articol numit ….. ” Antonescu și Voiculescu, primii chiulangii ai parlamentului” publicat pe siteul Evenimentului Zilei pe data de 24 Mai 2011, Florin Ciornei scria că:

 Crin Antonescu și Dan Voiculescu sunt uniți nu doar de adversitatea față de Traian Băsescu ci și de lipsa de apetit pentru a frecventa lucrările parlamentului. Potrivit unei monitorizări a Institutului de Politici Publice, președintele PNL și liderul fondator al PC conduc în topul celor mai slabe prezenţe la voturile finale din Parlament. Raportul IPP cuprinde o monitorizare pe activitatea parlamentară din ultimii doi ani.
Potrivit raportului IPP citat de Agerpres, din cele 127 de zile de vot (1.337 de voturi finale) din plenul Senatului, Crin Antonescu a participat la 18 voturi în nouă zile (1,3%), urmat de Dan Voiculescu (15 zile, 7,5%) şi Ioan Ghişe – PNL (23 de zile, 9,6%).

Potrivit clasamentului, cele mai bune prezenţe în Senat le au Gheorghe David – PDL (125 zile, 97,7%), Constantin Borza – PDL (93,9%, 119 zile) şi Ion Ruşeţ – PDL (90,3%, 116 zile).

La Camera Deputaţilor, în sesiunea septembrie-decembrie 2010, în cele 49 zile de vot, cu cele mai slabe prezenţe figurează Viorel Hrebenciuc – PSD (16,7%), Bogdan Niculescu Duvăz – PSD (20,8%) şi Doru Claudiu Frunzulică – PSD (23,6%), iar cu cele mai bune Victor Ovidiu Ganţ – minorităţi (99,5%), Iustin Marinel Cionca Arghir – PDL (98,9%) şi Gheorghe Ciobanu – PDL (98,4%).

La categoria parlamentarilor-miniştri, cele mai bune prezenţe la Camera Deputaţilor le au Valerian Vreme, Ioan Botiş şi Valeriu Tabără, toţi de la PDL, iar la Senat, Traian Igaş şi Ion Ariton, ambii de la PDL şi Cseke Attila Zoltan, de la UDMR.

În privinţa grupurilor parlamentare, cea mai bună prezenţă la Camera Deputaţilor o are PDL (80%), urmat de Grupul minorităţilor (78%), UDMR (77%), PSD (61,1%) şi PNL (58%) iar la Senat conduce tot PDL (64%), urmat de UDMR (54%), PSD (53%) şi PNL (49%).

În clasamentul prezenţei liderilor de grup, la Camera Deputaţilor pe primul loc se află Mircea Toader – PDL (91%), urmat de Mircea Duşa – PSD (70%) şi Călin Popescu Tăriceanu – PNL (49%), iar la Senat topul este condus de Fekete Szabo Andras Levente – UDMR (72%), Cristian Rădulescu – PDL (71%), Puiu Haşotti – PNL (59%), pe ultima poziţie clasându-se liderul PSD, Ilie Sârbu, cu 44% prezenţă la voturile finale.

IPP a dat publicităţii şi lista parlamentarilor care au migrat în perioada decembrie 2008 – decembrie 2010, remarcându-se Cătălin Cherecheş (PSD-independent-PNL-independent), Marin Bobeş (PSD-independent-PDL), Cristian Burlacu (PNL-independent-PDL)

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/antonescu-si-voiculescu-primii-chiulangii-ai-parlamentului-931338.html
 

Poate și din cauza chiulagitei lui Antonescu aflam prin Iulie că în intențiile de vot la românilor întrun sondaj realizat de Institutul Român de Studii Sociale (IRSS), în perioada 27 iunie -7 iulie 2011,  USL scădea sub 50% în intențiile de vot, mai precis la 49,50%…

http://www.evz.ro/detalii/stiri/sondaj-usl-cade-sub-50-intentie-de-vot-937740.html

 

Dacă ne gândim că prin comportamentul celor doi măscărici care conduc USL, prin coportamentul exagerat populist, prin lipsa de soluții ca și prin neânțelegerile tot mai dese din interiorul USL observăm că USL scade  lent, dar constant.

Există voci în PSD care afirmă că o mare nemulțumire internă ar fi faptul că tot mai mulți cred  că dacă PSD ar merge iar singur, sau doar alături de PC ar obține la alegerile generale un rezulta superior celui pe care îl ca obtine Uniunea.

Este și logic să fie așa, în timp, la nivel local, între PNL și PSD a apărut o rivalitate care nu se poate șterge cu buretele îndiferent că e mult și-are dori cei doi aventurieri  politici.

Personal, cred că pentru România, după atâtea necazuri câte are, la vreme de criză este foarte bine că PSD nu e singur. Populismul său specific ar face ca ceea ce se întâmplă în Grecia să fie o glumă față de ceea ce s-ar întâmpla în România.  

Din  păcate, dacă ne imaginăm un scenariu care pare tot mai puțin probabil, dar posibil în cazul în care criza se va intensifica, USL ar câștiga alegerile, asupra țării s-ar revăsra încă o urgie. După o perioadă de acalmie, neînțelegerile din USL ar exploda, iar câmpul de bătălie nu va mai fi doar presa ori ședințele interne ci întraga Românie…

 Ferească Sfântul …

Ce ar face atunci Antonescu? Probabil ceea ce știe cel mai bine. Ar chiuli…

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: