Prima pagină > Uncategorized > Madame Blogary: ION ILIESCU SE PREGĂTEȘTE SĂ MOARĂ

Madame Blogary: ION ILIESCU SE PREGĂTEȘTE SĂ MOARĂ

Dar mai are ceva de făcut pînă atunci.

Trei laitmotive străbat activitatea comunistului cu faţă, chipurile, umană, din decembrie 1989 şi pînă cînd i-o suna ceasul: dialogul, consensul şi sula. Primele două sînt ipocrizie infectă, abia al treilea e real şi-l simţim încă pe pielea noastră. Recent, cu ocazia lansării unei noi şarje de maculatură, octogenarul bolşevic a deplîns lipsa totală de dialog dintre putere şi opoziţie. De parcă n-ar fi ştiut de cîte ori PSD-ul, prin gura lui Ponta, a refuzat invitaţiile la consultări ale lui Băsescu! Sau de parcă habar n-ar fi avut  că nici una dintre aşa zisele propuneri pe care le avea partidul roşu nu putea fi acceptată, o ţară neguvernîndu-se cu sloganuri în bătaia de joc a realităţii. Dar pentru Ion Iliescu, dialog nu există decît într-un singur caz, atunci cînd este iniţiat de către el. Sau nu, în două,  şi-atunci cînd i se-ncaieră moştenitorii ideologici şi e chemat să facă pace. Adică să-i liniştească în numele binelui lor suprem: averi, funcţii şi orgolii.

Consensul, în accepţiunea fostului membru al CC al PCR, nu este nimic altceva decît paravanul complice,  asamblat din aceleaşi cuvinte siluite de mii de ori, care a acoperit jaful la nivel naţional  practicat de nimeni alţii decît de protejaţii permanenţi sau de conjunctură ai preasăracului şi preacinstitului. Consens, pentru Ion Iliescu, nu înseamnă înţelegere, nu înseamnă acord, înseamnă exclusiv identitate de păreri. Cu a lui, c-aşa ştie el de-o viaţă-ntreagă.  Rîdem, glumim, ne scuipăm, ne hîrîim, dar nu părăsim incinta. De partid şi de stat.

Şi-acum sula. Da, aia de care se plîngea în ianuarie 1990 că i-o băga-n coaste Dumnezeu să-l odihnească, seniorul Coposu. Credeaţi c-a uitat-o?  Ei bine, nu. Nici n-avea cum, din moment ce-a folosit-o el, la rîndul lui, mai bine de două decenii pe noi. Credeaţi c-a iertat-o? Nici vorbă! Toată mizeria împăciuitoristă pe care o afişează rînjetul pervers nu-i altceva decît anestezierea fraierilor, cîţi or mai fi, şi cumpărarea sufletelor scoase din varii motive pe tarabă. Dar atunci, în iarna lui ‘90, Iliescu chiar a simţit-o! Iar astăzi, abia, îşi ia pe deplin revanşa.  Cum? Prin ceea ce se întîmplă chiar acum sub ochii noştri-n PSD. Miza nu e a lui Ponta, nu e a lui Geoană, nici a lui Năstase, miza e a lui Iliescu şi se cheamă distrugerea PNL. Pentru că asta i-a mai rămas de atunci de răzbunat. Şi, implicit, numirea, chiar dacă nu deocamdată oficială, la conducerea partidului, a unui adevărat succesor. Pe Oprescu. Toată abureala uselistă, toată cultivarea artificială şi toxică a ego-ului lui Antonescu nu e decît lucrătură iliesciană. Două lucruri nu pot să-i neg: talentul de a ţese intrigi şi priceperea la oameni. Dar de, pe vremea lui se făcea şcoală serioasă şi perfecţionare permanentă, altfel geşelile costau scump. Cu mult mai scump decît o aşa zisă marginalizare în funcţii înalte de partid la Timiş şi Iaşi sau la conducerea Editurii Tehnice. Aşa că nu-i de mirare dacă nu se prea vede cum acţionează acum. Dar e momentul perfect de plătit toate poliţele. Speculînd slăbiciuni, vînzînd iluzii, asmuţind pe furiş haitele, îşi poate vedea visul: să le-o plătească tuturor. Lui Geoană, pentru că i-a suflat şefia partidului, PNL-ului doar ca simbol, dar extrem de important şi aşa pentru el, lui Ponta pentru privirea duplicitară pe care-a reuşit să i-o vadă dincolo de ochelarii cu care păcăleşte pe mulţi. Şi dincolo de discursul care aduce de multă vreme nu a iresponsabilitate, ci a iraţionalitate care frizează patologia psihiatrică. Oricare ar fi deznodămîntul conflictului Geoană – Ponta, rezultatul va fi acelaşi: scoaterea lui Antonescu din orice calcule electorale şi, odată cu asta, spargerea PNL-ului în fărîme care cu greu vor mai putea fi luate în seamă. Şi desemnarea candidatului cu şanse reale la cîştigarea preşedinţiei în 2014,  Sorin Oprescu. Restul nu mai contează, se aranjează.

Ion Iliescu nu uită şi nu iartă. Dar nici noi!

Autor: Florina

Sursa:

http://www.blogary.ro/2011/11/ion-iliescu-se-pregateste-sa-moara/

Sursa:

Categorii:Uncategorized
 1. UN OM INTELEPT
  13 noiembrie 2011 la 21:54

  FLORINA tata, cauta-te la cap ca urasti prea tare pentru un om normal,mai ales pentru o femeie.

  • 13 noiembrie 2011 la 22:29

   Vai de mine, Anghele Înțeleptule… asta numești tu ură?
   Ia să văd cum numești astea pe care i le-am făcut eu înfractorului …

   Așa-i că ultimele două sunt reușite?
   mai aveam una cu un mormânt pe care e poza și numele lui Iliescu, dar nu o găsesc…

   Nu știu cum ai nimerit aici, dar poți fii sigur, de ceva, aici este un loc unde Iliescu și tot ce reprezintă el, precum și gașca din care face sunt nu doar urâți, ci și detestați în cel mai înalt grad posibil … Și nu doar ei…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: