Prima pagină > Uncategorized > Mircea Geoană, exclus din PSD în bătaie de joc

Mircea Geoană, exclus din PSD în bătaie de joc

Mircea Geoană, exclus din PSD în bătaie de joc. Comisia de Integritate l-a chemat la audieri, dar decizia era deja luată. Geoană: Ponta și Antonescu au apelat la Hrebenciuc să-i ducă în vizită în SUA pe bani

După o scurtă ședință cu scandal, cu 43 de voturi pentru și 5 împotrivă, Comisia de Integritate a PSD a decis azi să propună excluderea lui Mircea Geoană din partid. Decizia a fost luată la ora 14.00, înainte ca Mircea Geoană, invitat la ședință pentru ora 14.15, să fie audiat. „Am vorbit cu domnul Șova și mi-a spus că am venit prea târziu”, a spus Geoană declarându-se „consternat”. Raportul Comisiei va fi supus votului Comitetului Executiv al PSD, forul care are ultimul cuvânt în această chestiune.

Mircea Geoană a dezvăluit azi, într-o conferință de presă, că Victor Ponta și Crin Antonescu au apelat la Viorel Hrebenciuc ca să le organizeze o vizită în America. Geoană a mai spus că Hrebenciuc a folosit o firmă de lobby în loc să meargă pe canalul oficial, al legăturilor cu instutuțiile statului american.

Reacții la excluderea lui Geoană. Vasile Dâncu: Este miza președinției lui Victor Ponta.

Sociologul Vasile Dâncu, mebru PSD, spune că miza exclduerii lui Geoană este consolidarea autorității lui Victor Ponta în PSD.

„Mircea Geoană era numai un pretext, era miza preşedinţiei lui Victor Ponta, cea mai importantă bătălie pentru el împotriva vechii oligarhii din partid, împotriva vechilor conducători care, în ultima vreme, au încercat aceeaşi fragmentare a puterii, pe care au făcut-o întotdeauna Ion Iliescu şi Adrian Năstase după aceea, încercând să-l determine pe Victor Ponta să dea înapoi, după ce împreună au hotărât să meargă cu această soluţie. Era deci bătălia cea mai importantă a lui Victor Ponta în acest moment, de aceea Geoană n-a avut nicio şansă”, a declarat Vasile Dâncu pentru Agerpres.

Cătălin Ivan, liderul grupului europarlamentarilor PSD:

„În acest moment, Mircea Geoană este de facto în afara partidului, fiind exclus ca urmare a deciziei Comisiei de Integritate Morală şi Arbitraj a PSD. Este o decizie corectă şi normală, fiind urmarea logică a încălcării flagrante de către Geoană a hotărârii luate luni în unanimitate de Biroul Permanent Naţional”, a declarat Cătălin Ivan într-un comunicat de presă.

Ședință cu scântei la PSD. Membru al Comisiei: A fost o mascaradă pusă la cale de Ponta și Șova

Unul din membrii Comisiei, Mariana Negoiță, reprezentat al organizației PSD Sector 2, a ieșit revoltată din sediul PSD acuzând faptul că ancheta asupra lui Geoană nu a fost corectă, ci „o mascaradă”.

„Ce s-a întâmplat astăzi a fost o mascaradă aranjată de Ponta cu Şova. S-au încălcat prevederile statului în modul cel mai grosolan, prin încălcarea procedurilor din statut.
S-a votat propunerea de excludere a lui Mircea Geoană. S-au încălcat prevederile statutului de partid, nu s-a desfăşurat procedura statutar. S-a invocat o decizie a Curţii Constituţionale 601/2005 care a declarat neconstituţionale articole din Regulamentul Senatului referitoare la revocarea preşedintelui. Asta este important şi faptul că această comisie a propus excluderea lui Geoană din partid ceea ce nu este statutar”, a susţinut Mariana Negoiţă, imediat după terminarea şedinţei comisiei, chiar în momentul în care Mircea Geoană ajunsese la sediul PSD.

Geoană a venit degeaba

Ajuns azi la sediul PSD pentru a da explicații în fața Comisie de Integritate, Mircea Geoană a fost informat că decizia a fost luată. Geoană a acuza faptul că a fost invitat pentru ora 14.15 dar decizia era luată de la ora 14.00. 

Citește aici scrisoarea prin care Mircea Geoană a fost invitat la ședința Comisie de Integritate a PSD.

Ce a declarat Geoană după aflarea deciziei

„Am fost invitat în scris la ora 14,15 şi am venit la 14,10, aşa cum e civilizat, şi am constatat că şedinţa comisiei deja se epuizase pe un ton foarte vehement, se pare cu foarte multe acuze reciproce în interiorul acestei comisii. Este regretabil, mi-am oferit disponibilitatea să particip în continuare, însă dl Şova, recuzatul, mi-a comunicat că e prea târziu şi că nu mai poate să convoace colegii pentru discuţia noastră, deşi erau aici în sediul partidului. Regret enorm această situaţie, nu sunt vinovat cu absolut nimic, am venit aici cu bună-credinţă”, a spus Geoană.

El a făcut apel la liderii PSD din teritoriu să își păstreze calmul.

„Dacă au decis să facă recomandarea, să o facă în scris, (..) dar aş vrea să transmit un mesaj către colegii din teritoriu: nu şefii mari de la Bucureşti, nu politicienii care luptă pentru putere în partid contează. Aş vrea să vă rog din inimă, să vă păstraţi calmul şi echilibrul. În această perioadă confuză pentru noi, vor exista încercări agresive de racolare, de hemoragie la noi în partid. Nu cedaţi acestor presiuni. Faptul că aici la Bucureşti există această dispută inutilă şi păguboasă, nu trebuie să determine colegii din teritoriu, baza partidului nostru, militanţii partidului nostru, cei care au făcut totul pentru partid, să intre într-o fază de confuzie. Vă rog ca prieten şi coleg, ca om ce a muncit alături de voi atâta vreme să vă păstraţi calmul.Vom găsi o soluţie. Acest partid este mult prea mare şi prea puternic ca să intre într-o stare de instabilitate şi vă rog din inimă să aveţi încredere că înţelepciunea colectivă va găsi cea mai bună soluţie pentru partid”, a ad[ugat Geoană.

UPDATE 14.30

Dan Șova, președintele Comisiei de Integritate din PSD: „Comisia de Integritate a decis azi să propună excluderea din PSD a domnului Geoană. A fost o decizie a Biroului Permanent pe care domnul Geoană  nu numai că a încălcat-o, dar a și acționat împotriva ei”.

Cum a explicat Dan Șova faptul că s-a votat excluderea înainte de a fi audiat: „A fost o neînțelegere. I-am transmis o invitație și nu am primit nici un răspuns în scris de la el că vine. la ora 13 a începutb ședința la ora 14 s-a terminat. Mi-a spus că a spus la televizor că vine. Eu nu m-am uitat la televizor că eram în ședință.”

Astăzi, înainte de ședința Comisiei, la ora 12.15, Mircea Geoană  a susținut o conferință de presă.

Cele mai importante declarații ale președintelui Senatului:

 • Voi încerca să demontez acuzele aduse de unii dintre colegii mei. În primul rând vizita în America. Este o vizită pregătită de câteva luni de zile. După vizita președintelui României în SUA, vizita unui reprezentat al opoziției era văzută de partea americană ca un echilibru. Nu m-am prezentat ca lider al opoziției.
 • Am vorbit în SUA de riscul ca actuala putere să acapareze toate resursele statului și să le folosească electoral. Nu am făcut altceva decât să reprezint interesele națiunii și interesele opoziției. Sunt președintele Senatului și nu am nevoie de mandat al partidului. Nu am nevoie de instrucțiuni de la nimeni pentru a-mi face datoria față de țară.
 • Domnul Sorin Oprescu avea perfectată o vizită în SUA la invitația primarului New York-ului. Domnii Ponta și Antonescu au încercat și ei să meargă în această perioadă. S-a folosit o firmă de lobby prin domnul Hrebenciuc. Au vrut să meargă toți trei în această formulă. Nu este adevărat că am intervenit eu să nu mai meargă ei.
 • Rămân un om al echilibrului și al înțelepciunii. Actual drum pe care a luat-o conducerea PSD este greșit și va duce la pierderea încredereii populației în USL, în opoziție.
 • Discuțiile privind excluderea mea fac mai mult rău.
 • Voi continua să trăiesc dacă voi fi exclus din PSD. Voi continua să trăiesc politic, a răspuns Geoană, întrebat ce va face dacă decizia PSD va fi de excludere.
 • Cred că înțelepciunea colectivă a partidului e mai puternică decât puseurile de personalitate ale președintelui PSD.
 • Dragostea şi loialitatea mea rămân alături de familia noastră social-democrată. Dacă nu este nevoie de Mircea Geoană în PSD, această decizie trebuie să şi-o asume altcineva. Rămân un soldat fidel al PSD nu am nevoie decat de respect şi de recunoaşterea faptului că am făcut ceva pentru acest partid.
 • Aș dori să prezint faptele și adevărul, fără patimă politică, cu mâna pe inimă.
 • Am fost acuzat că nu mă implic în viața de partid. Din 2010 nu am mai primit 
  o convocare la Biroul Permanent. Au fost situații când au existat instrucțiuni ca Geoană să nu participe la diverse întâlniri. Am fost în sală la Consilii Naționale și Congrese. Nu am fost invitat niciodată să fac parte din prezidiu sau să iau cuvântul.
 • Am fost invitat o singură dată și am participat la ședința USL
 • Am fost acuzat că am creat platforme pentru a-mi face apoi un partid. Am făcut Comitetul de Dezvoltare din care fac parte Casa de regală, Camera de comerț americană, foști premieri. Nu e nici un tertip. Încerc să furnizez soluții pe care actuala opoziție le-ar putea folosi.
 • De la bun început s-a știut că această rocadă la Senat este o ficțiune și că postul va fi predat puterii. Eu nu am acceptat să dăm adversarilor noștrii funcția de șef al Senatului.
 • Nu am acceptat să predau funcţia adversarilor politici din semn de loialitate şi nu de insubordonare.
 • Dan Șova a indus în eroare conducerea PSD spunând că această rocadă e posibilă și postul nu va fi pierdut. Cer să se recuze din fruntea Comisie pentru că s-a antepronunțat în cazul meu.
 • De la afirmații de genul „Nu pierdem Senatul” s-a ajuns la afirmații de genul nu „Senatul nu este al nostru, nu avem ce pierde”.
 • Am fost acuzat că am participat la întâlniri cu FMI la Senat. Conducerea PSD și PNL și-a instructat senatorii să nu mai vină la întâlnirea cu FMI, deși confirmaseră prezența ca să se acrediteze ideea că Geoană este înconjurat de PDL-iști și UNPR-iști.

Comisia care îl va judeca pe Geoană este formată din nouă membri aleşi direct de Congres, la lucrări participând şi câte un reprezentant al fiecărei filiale judeţene. Preşedintele comisiei este senatorul Dan Şova.

În conferința de presă, Geoană își va expune punctul de vedere privitor la înlocuirea sa și va încerca să demonteze acuzațiile care i se aduc. Totodată, președintele Snatului va face un apel la membrii Comisiei să nu se lase influențați de dictatul lui Victor Ponta. 

Deși inițial a anunțat că nu va participa la dezbaterile Comisiei, Mircea Geoană va fi prezent. El va cere ca analiza cazului său să se facă cu ușile deschise.

CITIȚI ȘI:


Autori: Florin Ciornei Marius Vulpe

Sursa: evz.ro

Categorii:Uncategorized
 1. stan teodor
  24 noiembrie 2011 la 14:37

  ASTA CU SCHIMBATUL LUI GEOANA ESTE PRAF ARUNCAT IN OCHII POPORULUI–NICIDECUM NU ESTE VORBA DE POLITICA DE DRAGUL TARII SI A ALEGATORILOR PROSTITI –ROMANI ACOLO CU SHIMBAREA LUI GEOANA SE TRANSEAZA SALARII URIASE DE SUTE DE MILIOANE DE LEI VECHI LUNA DE LA STAT ….SI SE MAI TRANSEAZA AFACERI CU STATUL DE SUTE DE MILIOANE DE EURO SI DOLARI

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: