Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > PDL cere parlament unicameral şi comasarea alegerilor

PDL cere parlament unicameral şi comasarea alegerilor

Adevăratul motiv al întâlnirii  PDL de la Vila Lac nu prea are legătură cu bugetul pe 2012. Este, de fapt, vorba despre modificarea Constituţiei.

Astfel, PDL vrea alegeri comasate în noiembrie 2012, dar şi modificarea Constituţiei pentru un Parlament unicameral. Subiecte, desigur, în asentimentul preşeditelui Băsescu.

De asemenea, PDL a cerut partenerilor politice să se pronunţe asupra reorganizării administrative teritoriale a României.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, duminică seară, că PDL cere partenerilor de coaliţie să-şi exprime poziţiile pe subiectele privind Parlamentul unicameral, reducerea numărului de parlamentari, reorganizarea teritorială şi comasarea alegerilor.

„Cerem partenerilor de coaliţie să-şi precizeze foarte clar punctele de vedere legat de Parlamentul unicameral, reducerea numărului de parlamentari, reorganizarea teritorială şi asupra comasării alegerilor”, a spus Boc.

După şedinţa liderilor PDL, premierul Boc a mai spus  că la întrunire s-a decis modificarea Codului Etic, astfel încât cel arestat preventiv este exclus din partid, menţionând că Sorin Apostu şi Radu Bica au cerut să fie excluşi din partid, procedură care nu duce la pierderea mandatului de primar, informează Mediafax.

„Am decis modificarea Codului Etic astfel încât persoana arestată preventiv este exclusă de drept din partid”, a spus prim-ministrul Emil Boc.

Premierul a menţionat că Sorin Apostu şi Radu Bica au solicitat deja aplicarea procedurii excluderii.

Autor:  Crina Ionescu

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: