Prima pagină > Presă > Vîntu amenință? Dacă da, pe cine?

Vîntu amenință? Dacă da, pe cine?

Procurorul general sesizează CSM din cauza limbajului lui Vîntu. SOV: „Dacă mă duc în arest voi lua justiția în mâinile mele”

Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, solicită Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să se sesizeze vizavi de afirmaţiile lui Vîntu, de la Curtea de Apel Bucureşti, conform cărora procurorii ar fi „imbecili”, iar el va lua justiţia în propriile mâini, dacă nu va fi eliberat.

„Ofițerii acoperiți sunt din doi în doi la Parchetul General și Curtea de Apel București. Deciziile sunt deja sub masă. Dacă voi pleca acasă, voi ști cine m-a judecat, dacă mă duc în arest voi lua justiția în mâinile mele”, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu în fața completului de trei judecători al Curții de Apel București, care judeca recursul la arestarea sa preventivă și a celorlalți nouă inculpați din dosarul Petromservice. SOV nu a ezitat nici să declare că procurorii sunt „idioți sau rău intenționați”.

Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, consideră că afirmațiile lui Vîntu „aduc grave încălcări dreptului la imagine al magistraților, cu consecința afectării independenței întregului sistem judiciar” și exced libertății de exprimare.

„În acest context s-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii analizarea și dispunerea măsurilor legale, ținând seama că, prin agresiunile verbale și amenințările la adresa justiției, se crează un potențial de degradare a imaginii magistraților, ca reprezentanți ai instituțiilor statului”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Public.

Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Țurcan și ceilalți șapte inculpați din dosarul Petromservice au fost puși în libertate
, luni seara, de completul de trei judecători al Curții de Apel București în fața căruia SOV a făcut aceste afirmații, fără a fi întrerupt ori atenționat.


Încă un inculpat în dosarul Petromservice

Între timp, procurorii Parchetului General au inculpat încă o persoană în dosarul Petromservice SA. Împotriva lui Bogdan Negrutzi, membru în Consiliul de Administrație al Petromservice SA, a fost dispusă interdicția de părăsire a țării, pentru 30 de zile. Negrutzi este cea de-a 12-a persoană inculpată în acest dosar, dintre care doar zece au fost reținute, apoi arestate preventiv, iar, ulterior, eliberate.

Totodată, a fost instituit secehstru asupra a alte 11 imobile, pe lângă cele 81 deja sechestrate, în vederea recuperării prejudiciului.

Potrivit procurorilor, Sorin Ovidiu Vîntu, sindicalistul Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Țurcan, dar și alți nouă inculpați au delapidat Petromservice cu aproximativ 80 de milioane de euro, pe care i-au „spălat”, apoi, printr-un circuit de firme offshore, de tip „carusel”, înregistrate în Cipru. Celor 80 de milioane de euro li se adaugă alte aproape 100, care reprezintă prejudiciul cauzat bugetului de stat.

Autor:  Cristian Şt. Vasilcoiu

Sursa: evz.ro

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: