Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > evz.ro: Victor Ponta nu poate spune ce articol din Constituție a încălcat Traian Băsescu.

evz.ro: Victor Ponta nu poate spune ce articol din Constituție a încălcat Traian Băsescu.

Răi oameni mai pot să fie și jurnaliștii ăștia….

Auzi la ei … cică ce punct din Constituție a încălcat Băsescu de li s-a sculat iar suspendarea celor doi mari bărbați politici ai alianței PA (Ponta&Antonescu) și papagalului lor pe care îl plimbă ca pe un cățel să nu spună Felix că se simtew nereprezentat la momentele esențiale ale istoriei … păi astea sunt întrebări de pus unui procuror? De unde să știe el săracul cum e cu legile? Țîțîțî …

De parcă nici nu le ajunge că i-a onorat spunându-le ce au e gând să facă… Dealtfel au spus asta imediat după alegeri… 

Mai contează că nu au motive sau că nu au majoritatea necesară? Ba. 

Dealtfel e cât se poate de logic să înceapă demersul cu suspendarea… De parcă era mai frumos să tot stea jurnaliștii și să se întrebe dacă Ponta este infantil, ori tâmpit de-a binelea legat de povestea cu Geoană…

Da, mari nesimțiți jurnaliștii ăștia. Ce, USL n-are voie să aibă idei? E drept, cam puține și cam fixe… dar important e că au …

Iată articolul:

Victor Ponta nu poate spune ce articol din Constituție a încălcat Traian Băsescu. USL inițiază suspendarea președintelui

„Vi le dăm în scris”, s-a eschivat Victor Ponta când a fost întrebat de jurnaliști ce articol din Constituție a încalcat președintele Traian Băsescu astfel încât USL să își fundamenteze cererea de suspendare. Liderul USL Crin Antonescu a anunțat azi după ședința alianței partidelor de opoziție că PSD și PNL vor începe procedura de suspendarea a președintelui Traian Băsescu. Juriștii partidului au fost însărcinați ca până astăzi să pregătească un raport cu privire la „acțiunile grave” ale șefului statului. Antonescu a recunoscut că USL are o problemă cu faptul că opoziția nu are numărul necesar de voturi pentru ca demersul să aibă succes, dar a adăugat că alături de PSD vor căuta o soluție.

Update 14:05: Acţiunea USL de inițiere a procedurii de suspendare din funcţie a şefului statului nu constituie altceva decât un act de profundă iresponsabilitate politică, a reacţionat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, la anunţul formulat de co-preşedinţii Uniunii Social Liberale.

„Este un act de iresponsabilitate profund din partea celor doi lideri (Victor Ponta şi Crin Antonescu – n.r.) numai şi punerea în discuţie a unei astfel de abordări într-un context de criză economică mondială. Este un tertip destul de ieftin făcut de cei doi pentru a ascunde adevărata problemă pe care o au în USL: scăderea sub 50% în sondaje a coaliţiei aflată în Opoziţie”, a declarat Roberta Anastase.

Potrivit preşedintelui Camerei, şansele ca decizia de suspendare a preşedintelui Băsescu să fie adoptată în Parlament sunt zero.

„Evident noi vorbim despre efectele pe care le produc aceste discuţii. Putem să constatăm un singur lucru. Domnul Ponta şi-a luat până acum două modele: fostul premier din Grecia şi fostul premier din Spania. Ştim foarte bine că amândoi dând piept cu electoratul au sfârşit lamentabil. La fel se va întâmpla şi cu Victor Ponta”, a conchis Roberta Anastase.

Şi pentru premierul Emil Boc, decizia USL are şanse zero de reuşită. „Este un demers iresponsabil cu şanse zero de reuşită”, a subliniat Boc, la ieirea din şedinţa BPN a PDL.

Cererea de suspendare, sub penița juriștilor

Liderii USL au decis în ședința de azi să formeze o echipă de juriști PSD și PNL care să redacteze cererea de suspendare a președintelui Traian Băsescu, a anunțat azi Crin Antonescu., secundat de Victor Ponta.

„Am luat act cu îngrijorare şi indignare de faptul că, prin noile sale declaraţii făcute la postul public de radio, preşedintele Traian Băsescu anunţă explicit refuzul său de a aplica legea care prevede indexarea anuală a pensiilor, precum şi hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile câştigate de profesori şi alţi bugetari (decizii date în aplicarea legii promulgate chiar de către domnia sa!). Acest refuz va persista chiar şi după o eventuală pronunţare a Curţii Constituţionale în sensul obligativităţii aplicării respectivelor legi”, au anunţat pe 16 noiembrie preşedintele PSD Victor Ponta, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi liderul PC, Daniel Constantin. 

Ei s-au referit la faptul că preşedintele Traian Băsescu a declarat în aceeaşi zi că, indiferent de rezultatul sesizării de către Opoziţie la Curtea Constituţională a proiectului de act normativ care vizează îngheţarea pensiilor şi salariilor în 2012, realitatea este că „bani nu există”.

„Acțiuni vădit neconstituționale”

Cei trei, care au semnat o declaraţie în acest sens, consideră că aceste poziţii „sunt extrem de iresponsabile şi periculoase”, deoarece întăresc mesajul preşedintelui „despre abolirea statului de drept” în România.

„Constatăm, de asemenea, că aceste semnale vin într-o serie mai lungă de acţiuni comise de preşedintele Traian Băsescu în ultima perioadă, pe care le considerăm vădit neconstituţionale”, se mai arată în mesajul transmis de cei trei lideri.

Liderii USL susţin că, ţinând cont de aceste lucruri, au solicitat juriştilor din partidele lor să pregătească pentru astăzi, la şedinţa săptămânală a Uniunii, un raport fundamentat cu privire „la aceste acţiuni grave” care, în opinia lor, încalcă prevederile Constituţiei.

Sursa: evz.ro

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: