Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri > Dan Andronic: Cum a ajuns PSD la vorba lui Dan Voiculescu

Dan Andronic: Cum a ajuns PSD la vorba lui Dan Voiculescu

Cum a ajuns PSD la vorba lui Dan Voiculescu

E deja de notorietate faptul ca tema suspendarii presedintelui a fost reluata de opozitie de nenumarate ori. Nu toti liderii USL au sustinut insa de la bun inceput aceasta idee. Ba chiar din acest motiv, au iesit la iveala ceva dispute.

De exemplu, conflictul Victor Ponta-Dan Voiculescu a devenit vizibil in februarie 2011, in momentul in care presedintele PSD a afirmat ca liderul conservatorilor este o « vulnerabilitate » a USL. Declaratia lui Voiculescu ce a determinat reactia lui Victor Ponta a fost tocmai cea legata de suspendarea presedintelui. Iar acum cateva saptamani, acelasi presedinte al PSD sustinea ca suspendarea presedintelui nu se afla printre prioritatile aliantei social-liberale.

Ce s-a intamplat intre timp atat de radical incat sa se modifice cu 180 de grade opinia conducerii PSD?

Pentru cei care nu cred ca suspendarea invocata de USL este un scop in sine, explicatiile ar fi numeroase : acoperirea scandalului Geoana din PSD, “calmarea” lui Crin Antonescu a carui anuntata candidatura la prezidentiale a fost contestata in ultima vreme, gasirea unui motiv suplimentar pentru debarcarea lui Mircea Geoana de la Senat care altfel ar putea deveni presedinte al Romaniei. Cam acestea ar fi scenariile vehiculate in ultima vreme.

Direct sau indirect, toate drumurile duc spre Mircea Geoana. Si nu pot sa nu observ cum se repeta pasii in cazul suspendarii presedintelui Senatului daca ne gandim doar la episodul asa-zisei « rocade», care se pare ca este de neauzit in regulamentul Senatului si in general, in sistemul juridic romanesc. Spun asta pentru ca si circumstantele in care se poate declansa suspendarea sunt prevazute clar in Constitutie. Si pana in acest moment, nimeni din opozitie, in frunte cu liderii partidelor nu a putut spune care este articolul din Legea Fundamentala incalcat de presedinte care ar putea constitui baza initiativei de suspendare.

Pe termen mediu si lung, cred ca USL se va confrunta cu un dublu esec: cel legat de suspendarea presedintelui Senatului, care chiar daca reuseste isi va lasa puternic amprenta asupra imaginii PSD si cel legat de inca un esec in suspendarea Presedintelui, care de aceasta data nici nu va mai ajunge la urne. Iar in momentul votului de peste un an, inadecvarea prioritatilor USL cu prioritatile actuale ale romanilor, s-ar putea mai degraba sa coste opozitia …

Autor: Dan Andronic

Data:  22 noiembrie 2011

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: