Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri > Dan Andronic: Nu aduce suspendarea ce aduce Dan Voiculescu

Dan Andronic: Nu aduce suspendarea ce aduce Dan Voiculescu

Nu aduce suspendarea ce aduce Dan Voiculescu

Faptul ca aproape nimeni din opozitie nu are de fapt incredere in sansele reusitei procedurii de suspendare a presedintelui nu e niciun mister. Chiar si liderul PNL, cel care vorbea cel mai des despre suspendare spunea aseara ca USL nu are voturile necesare in Parlament si ca actiunea este de fapt o obligatie si o reactie politica a opozitiei.

Am spus ca discutiile despre o eventuala suspendare au fost lansate intr-o incercare de a pune capac mediatizarii si atentiei de care “s-a bucurat” scandalul din interiorul PSD. Mai exista si voci care spun ca totul nu este decat o incercare a conducerii PSD de a le demonstra liderilor partidului ca Mircea Geoana nu este omul potrivit pentru a ajunge interimar la Cotroceni. Ca o tentativa de influentare a votului, cu doar cateva zile inainte de decizia Comitetului Executiv al partidului.

Dupa o perioada de dispute cu liberalii si social-democratii, dar si plina de tensiuni interne pe fondul plecarilor din partid, in care PC a fost mai degraba tacut, ma astept ca lucrurile sa ia o alta turnura. Un articol recent dintr-o publicatie patronata de Dan Voiculescu are un ton mai mult decat critic la adresa initiativei sustinute de Crin Antonescu si Victor Ponta. Pe scrurt, intreaga incercare de suspendare este ridiculizata si odata cu ea, si cei doi lideri ai opozitiei. Nu inainte insa, de o trecere in revista elogioasa a propunerii lui Dan Voiculescu pe acest subiect.

In fine, nu articolul in sine este important, ci semnalul pe care il da. Doar la cateva luni de la formare, partidele constituente par ca se saboteaza reciproc si profita unul de slabiciunea celuilalt. PSD de derapajul spre stanga al liberalilor pentru a castiga titlul de principal motor al aliantei, PNL de scandalul in desfasurare din PSD pentru a obtine o reafirmare a sprijinului pentru Antonescu iar mai nou, PC, de actiunea suspendarii pentru a arunca niste sageti in directia colegilor de alianta. Iar in ceea ce-i priveste pe cei din urma, pentru a plati polite mai vechi, probabil conservatorii nu se vor opri aici, dinamitand si mai mult alianta si folosindu-se din plin de toate resursele de care dispun.

 Autor: Dan Andronic
Data publicării: 18 noiembrie 2011
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: