Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Pontănel, Der Führer …

Pontănel, Der Führer …

Mă uit la poza lui Victor Ponta și mă întreb dacă are oarece boală la glanda gânditoare, sau este doar un imatur care se vede pe sine un fel de fuhrer sau demiurg deținător al adevărului absolut.

Aflat în emisiunea ”Subiectiv” pe care Răzvan Dumitrescu o face la Antena 3 declara că „Cu Mircea Geoană în funcţie (preşedinte al Senatului – n.r.), şansele noastre să-l suspendăm pe preşedintele Traian Băsescu erau zero. (…) În procesul de suspendare a preşedintelui, nu puteam să pornim cu un om în care nu avem încredere”.

Această decalarție i-a amintit un fapt.

Când a început povestea cu suspendarea lui Geonă â, ponta spunea extrem de natural că doreau să facă ”mișcarea”  lunea deoarece atuncu erau mai puțini senatori de la putere și dacă se mobilizau le ieșea rocada Geoană-Corlățean.

Se prevala de o hotărâre a Curții Constituționale care ar fi spus că locul de Președinte al Senatului putea pur și simplu să fie acordar unui alt membru al Patidului, ca și cum acesta le-ar fi revenit de drept, deci că s-ar fi trecut peste alegerile din Senat cu prevede procedura legală.

Zicea că acele puncte care reglementază modul în care Președintele Senatului poate fi înlocuit, erau practic desființate. Mie mi se pare cel puțin dus cu pluta unul care are pregătire juridică să nu știe că acele puncte, deși e posibil să fie desființate de acea hotărâre a CC mai acționează până când apar altele noi ccare să reglementeze demerul respectiv.

Dealtfel, cât de mult îi pasă lui de legi, reguli și de Constituție, de poate vedea cam din toată activitatea lui.

Să ne referim la poveste cu darea afară a lui Vanghelie din funcția de lider al PSD București.

Dei nu aparține respectivei organizații, pur și simplu l-a demis pe Vanghelie, atenție, pentru că arăta o prea mare deschidere față de PDL. Da, tocmai cel care se plânge de ți se rupe sufletul că cei de la Putere nu îi chiamă la negocieri când hotărăște ceva important. Păi, de ce să-i cheme, să stea ca protii și să se uite cum, de teamă să nu fie dați afară pesediștii nu vor merge la discuții?

Culmea e că, deși nu face parte din organizația PSD București a decretat că el este jupăn, deci el preia până la alegerile interne din organizație care vor avea loc între Sfântul Așteaptă și Sfântul Altădată …

De câteva ori, l-am auzit pe Ponta spunând cu emfază că știe el că Geoană este omul lui Băsescu, un fel de ca troian. Dacă o spunea un copil flat între gupa mică și cea mijlocie de la Grădiniță, ziceam că e un banc bun, dar de la cineva are pretenția de a fi om politic este un lucru cel puțin deplasat. Atenție, în campania electorală pentru Prezidențiale, Ponta era  liderul de campanie a lui Geaonă. Atunci acesta era bun, frumos, deștept și nu mai știu cum îl categirisea. Acum era un nenorocit de trădător.

Nici nu mă mai ir că, în noaptea de după darea afară din partid a lui Geoană, la OTV, cu aceeași serizitate cu care se anunța că Elodia e ba găsită, ba moartă, ba sub acoperire, că de fapt, lui Geoană i se trage de la Ponta și aliatul său Băsescu…

Oricum ai da-o, Băsescu apare ca un personaj cheie, o persoană fără de care nu mișcă nimic.  (Evident că Ponta,  cu memoria varză, nu are cum să știe ce a declarat nu mai demult de aprilie 2011: „Domnul Băsescu este din ce în ce mai mult o legumă politică….” http://www.antena3.ro/politica/ponta-basescu-este-o-leguma-politica-fara-idei-udrea-ii-pune-vorbe-in-gura-123194.html . Păi dacă Băsescu e o amărâtă de legumă politică, el, și cei care se tot chinuie să-l înlăture, ce dracu sunt? Licheni? (…poate lichele…)

Revenind la emisiunea de la Antena3 la care m-am referit, Ponta mai afirmă că: „Eram convins că Mircea Geoană joacă dublu. S-au acumulat nişte lucruri în timp, să nu credeţi că ne-am trezit noi, peste noapte, toţi membri PSD, că vrem să-l dăm afară pe Geoană”. Cu asta nu am cum să fiu de acord, ziua vorbea cu el, în calitate de șef de campanie, seara se întâlnea cu Vîntu…  

Ce mi s-a părut extrem de infantil în felul în care Ponta înțelege ceea ce trebuie să facă este că după ce l-au dat afară fără un motiv serios pe Geoană, mai spunea și că spera că acesta va face totuși demersurile pentru ca pe perioada interimatului să fie numit un PSD-ist… Adică Geoană deși era duplicitar, după ce a primit un vagon de palme se va întoarce și va ruga să I se dea și vreo două picioare în cur pentru echilibru?

De ce? Pentru că așa calculase el. Marele politician…

Când a fost povestea cu flacăra violet spuneam că atunci când Dumnezeu vrea să piardă pe cineva, îi ia mai întâi mințile. Acum spun la fel…  Cred că Ponta ar trebui să își amintească declarațiile lui Geoană de la suspendarea cealaltă la lui Băsescu și să vadă cum acum, cel cxarew atunci se simțea cu sacii în căruță, acum e un câine de pripas, un ejectat al polticii românești. Sau poate ar trebui să își amintească de zicerea: ”Cei care scor sabia, de sabie vor muri.”

Dealtfel, la PSD, indiferent cum s-a numit după ce a renunțat la numele de Partidul comunist român, obiceiul ca liderul să încalce  orice lege din lume pentru a se impune, a fost prezent tot timpul.

Iliescu  a ordonat mascarada aceea de proces la finalul căreia au fost asasinați soții Ceaușescu, a chemat minerii ca să face ce nu puteau să facă forțele de ordine legale, Năstase a refuzat să se prezinte în justiție prevalăndu-se pentru a se apăra de niște acuzații de corupție de o imunitate care îi acoperea doar gesturile politice.

Dealtfel nerespectarea lefilor și a princpiului democratic cf căruia minoritatea se supune majorității declara acu câteva zile că:

„Cel mai prielnic moment a fost in octombrie anul trecut cand presedintele a anuntat taierea pensiilor si salariilor si domnul Ponta spunea ca lipsesc1-2 voturi. Cred ca a fost un moment ratat(…) Daca va avea succes, suspendarea va fi un lucru bun, daca nu, se va intoarce ca un bumerang pentru Opozitie”. În mintea lui nu cont ace prevede Constituția, nu conta că tăierea salariilor e cel puțin oficial treaba Guvernului. Nu conta că nu există un motiv  legal. Băsescu trebuia executat și gata. De ce: d-aia…

Pe rincipul acesta, poate ar trebui ca geoană să fie arestat și judecat de conducerea pe drumurile publice fără permis a unui autovehicul. A, faptul că nu el ci fiul său a condus, monor fiind un autocamion nici nu are importanță…

Deci, după ce declara asta, rupândui-se de legislația din domeniu, Ponta are acum pretenția ca el să fie protejat de lege… hehehe … Prostănac, nu glumă.

Ei bine, pe aceeași schemă, Ponta a anunțat intenția de a suspenda președntele țării. De ce? Tot d-aia …

Ce m-a șocat cu adevărat însă a fost o declarație absout halucionantă.

”Domnul Blejenar va fi arestat după alegeri, când își va pierde protecția lui Băsescu”.

I-auzi. Deci Ponta are informații despre fapte care vor duce la arestarea lui Blșejenar? Interesant.. și nu le face publice? De ce? Sau te pomenești că speră că va ajuge la cașcaval și va devein Premier, calitate din care va începe să aresteze în stânga sau în dreapta pe cine îl calcă pe bătături?

Șocant, dar nici asta nu e o noutate. Pe vremea când era premier, tătucul politic al lui Ponta făcea aceeași chestie. Mugur ciuvică, acum mare susținător al USL, mult mai mare decât USL-iștii înșiși, a fost arestat din gară ca un criminal periculos, pentru niște dezvlăuiri despre Năstase…

E clar, Ponta devine lider în partid, un lider autosuficient și cu apucături dictatorial și cu o sete incredibilă de mărire.

Poate ar trebui să îl roage pe prietenul său, Antonescu, cel care zice că e de formație, professor de istorie, să îi spună cam cum sfârșesc dictatorii…

Da, cred că ponta se Visează un fel de demiurg, sau măcar un fuhrer… Micul Fuhrer … 😀

Cred că dacă ar mai și reuși să se maturizeze și să-și folosescă glanda la gîndit normal și nu doar la cum să facă învârteli, poate am avea oarece probleme, dar cum, în următoarele câteva decenii, nu cred să se întâmple astfel de minuni …

 

 1. Lulu
  24 noiembrie 2011 la 22:19

  Il jignesti pe Hitler 🙂 🙂

  • 24 noiembrie 2011 la 22:49

   Și eu m-am gândit…data viitoare îi fac perciuni și spun câ-i evreu și suntem chit….:D

 2. Lulu
  24 noiembrie 2011 la 23:04

  O daaaaa! Sa atasezi perciuni adica niste codite d’alea hidoase, cum au aia! 🙂 🙂
  Hai ca mai vb…. acum ma amuz cu Banciu, incepu tareeeeeee! 🙂 🙂

 1. 25 noiembrie 2011 la 14:24

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: