Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Pontănel, terminatorul PSD continuă să facă declarații aiurea

Pontănel, terminatorul PSD continuă să facă declarații aiurea

Uneori mă întreb dacă Ponta este țapul ispășitor al cineștie ce păcate a păriților săi, sau pur și simplu este rodul vreunei nopți de beție …

Invitat miercuri la Antena3,  Ponta a făcut ceea ce nu face de obicei la Parlament unde își are serviciul. S-a dus. Și dacă tot s-a dus, a și vorbit.

Ca de obicei a spus prostii. Ori cineva îi face un fel de șablon pe care trebuie să-l urmeze, în caest caz, acel cineva îi vrea răul, ori vorbește după capul său, lucreu care ar fi extreme de trist deoarece ar dovedi că nu are faculățile intelectuale minime necesare.

Pentru a nu o lungi inutil, Ponta a spus la Antena 3 că o colaborare cu PDL este imposibilă:

„Avem o experienţă recentă, o experienţă care a început în decembrie 2008 şi s-a încheiat în septembrie 2009, o experienţă traumatizantă pentru PSD şi, în general, pentru scena politică.[…] Prima dată, ai voie să greşeşti. Am încercat, în nici un caz nu îl acuz pe Geoană; am fost toţi cei din PSD şi cei din PDL care am mers «Haideţi să încercăm această mare coaliţie!». A fost un lucru care nu a funcţionat şi nu va funcţiona, motiv pentru care nimeni, nici din PSD, nici din PNL nu îşi mai doreşte o alianţă cu Traian Băsescu şi cu PDL. Ne-a păcălit pe rând: pe liberali în 2005, 2008, pe noi în 2009”,

Trebuie să recunosc că apparent, pare corect ce spune Ponta. Zic ”pare” deoarece este corect doar dacă scoatem din contextul istoric faptele la care se referă.

Pe de o parte, în realitate, Ponta spune de multe ori că ei, USL sunt deschiși să negocieze cu oricine, uneori spunea chiar că sunt de accord să colaboreze și cu PDL dacă aceștia elimină anumite personaje de la vârf.

Cam a fel face și când se plânge ca măscăriciul că Băsescu dau Guvernul nu-i consultă în anumite probleme, dar când asta se întâmplă nu face decât să încerce să vorbească de tot felul de prostii. Păi nărodul își imaginează că dacă stai cu cineva față în față și începi să îl înjuri se numește că e vorba de un dialog. Dacă mai e și presa de față atunci Ponta își intră în pielea de procuror, dar nu unul oarecare ci unul de-al anilor 50 când se făceau acele sinister procese publice unde cel mai abitir acuzator era tocmai avocatul apărării.

Pe lângă asta, de câte ori acuză puterea, am oservat că are un fel de șablon. Pentru perioada în care Emil Boc a fost premier, de vină e Boc și Băsescu, pentru perioada în care Era ptemier Tăriceanu, de vină era doar Băsescu, deși o foarte mare parte din timp am asistat la evoluția unui Guvern PNL, altoit cu UDMR și întărit de colaborarea underground ( nerecunoscută oficial la vremea aceea) cu PSD.

Păi să ne amintim ceva. După Ziua Laarimilor lui Tăriceanu de pe scările DNA, PDL a fost eliminate din govern, iar Băsescu izolat la Cotroceni. Orice inițiativă a acestuia era blocată cu nesimțire, nu pentru că era rea ci pentru că venea de la Băsescu.  Ei, dar toate porcăriile făcute de Tăriceanu și Gașca 322 i se pun în spate lui Băsescu. Inclusi acea lege otrăvită cu mărirea salariilor.

”Băsescu e de vină pentru că a promulgat legea” spunea măscăriciul de Ponta într-o emisiune a lui Mihai Gâdea. Din câte îmi amintesc Președintele a trimis legea înapoi, dar i-a fost iar băgată sub șuviță, a doua oară fiind obligat să o promulge.

Nimeni nu pare a-și mai aminti cum întreg parlamentul a votat-o cu mare bucurie. Imediat după adoptarea legii, Tăriceanu făcea ca toți dracii că nu are bani să o aplice, asta deși cu doar trei zile mai devreme spuea că România nu va fi lovită de criză deoarece nu avem legături economice destul de profunde cu Europa. Ba vorbea și faptul că de economia românească urma dă devină duduind un fel de tigru al estului. Brisc s-a trezit că nu mai erau bani. Erau în schimb bani pentru iertarea de datorii a unor agenți economici, priteni ai domniei sale.

Revenind la Ponta, să ne amintim puțin de momentul în care PSD a plecat de la guvernare.

Era un moment interesant. Al doilea om în stat la acea oră, Mircea Geoană, se angrenase în cursa electoral pentru funcția de Președinte al României.

Ei, dar una din chestiile pe cate miza Geoană și PSD era faptul că doreau să fie considerați cei mai abitiri lideri ai Opoziției. Problema era că PSD deținea jumătate din portofoliile guvernamentale, iar Geoană era președintele partidului.

Una peste alta, mai urma și un congress au convenție, sau cu se numea ea, a PSD. Nu avea um să se ducă acolo și să acuze  Guvernul de tot felul de porcării, de vreme ce PSD deținea unele din cele mai importante minisatere. Așa că, la niște negocieri care urmau să aibă loc la Cotroceni, Geoană s-a dus acolo, dar pe hol și-a amintit ( 😀 ) că nu îl coafează deloc o asemenea întâlnire. Așa că a luat cornuta de dotări și a plecat. Nu doar din Palatul Cotroceni ci și din   Guvern.

Îmediat în stradă aupărut to felul de bugetari nemulțuniți. Toți angajați fix în zone care țineau de ministere în care fuseseră miniștrii pesediști.

Zice Ponta că nu vor colabora cu PDL? În mintea lui de papagal tâmpit asta înseamnă o mare noutate probabil. Păi PSD, partid curvă prin esență, incapabil de loialitate reală partenerului nu a colaborat, în realitate, nici pentru susținerea guvernului pe care îl gira.

Tot la Antena3, Ponta s-a referit și la declarațiile lui Sebastian Lăzăroiu, pentru  RFI  acesta, a declarat:

„Eu am spus de când s-a înfiinţat USL că va fi foarte greu şi dacă nu chiar imposibil, pentru că nu există un precedent ca un partid sau alianţă să ia 50%. Acum, întrebarea este cât de încet sau cât de repede o să mai scadă. Dacă o să ajungă în iunie la mult sub 50%, în mod normal ar trebui să se rupă alianţa, pentru că practic îşi ratează obiectivul pentru care s-a înfiinţat. Eu cred că asta se va întâmpla în final, va fi o scădere continuă în sondaje şi cele două componente vor găsi un pretext sau una dintre ele va găsi un pretext să se retragă. De aia am spus adeseori şi susţin în continuare că nu vom avea USL pe buletinul de vot”.

Întrebat dacă PDL ar trebui să-şi îndrepte din nou atenţia către liberali, Lăzăroiu a spus, potrivit RFI, că vede mai degrabă o coaliţie cu PSD decât una cu PNL.

„Teoretic, sigur că ar putea să întindă o mână (liberalilor-n.r.). Problema e că în 2013 nu cred că o coaliţie cu liberalii va fi o coaliţie care să ducă la o majoritate calificată. Eu cred că 2012 va fi ratat din punct de vedere al revizuirii Constituţiei. Mai rămâne 2013, dar depinde ce coaliţie o să ai la guvernare, că dacă ai iar o coaliţie fragilă de 50%, nici 2013 nu va fi anul revizuirii Constituţiei. Deci eu cred că inevitabil 2013 va aduce două partide mai mari la guvernare, o coaliţie largă de genul PSD-PDL şi probabil alt partid mai mic, probabil UNPR, dacă va intra în Parlament, dar în orice caz, trebuie o coaliţie stabilă şi cu cât mai puţini actori, pentru că altfel iarăşi va fi blocaj anul viitor pe revizuirea Constituţiei”, a mai  spus Lăzăroiu.

Referiror la aceste declarații, liderul pesedel a spus că „Eu nu cred că în 2012 trebuie să duc războaie cu Traian Băsescu sau cu Evenimentul zilei (…) În presă s-au cam vândut toți”

Asta e absolut haios.  De data asta, Ponta își contrazice propriile declarații. Una dun ele, fiind alături de aceea că se va duce la Parchet de fiecare dată când un pesedist va fi arestat, ca să îl apere, unul dim argumentele pe care le aducea când zicea că se vrea Președinte al PSD. Principala lui țintă fiind aceea de a-l da jos pe Băsescu. Acum nu crede că trebuie să ducă războie cu Băsescu. Vai de mine.

Deci probabil nu la el se referă articolașul din Jurnalul Național , unde  preietenul său  handicapat, Victor Ciutacu, este redactor șef… deci adunarea de semnături pentru o neconstituțională sustendare a lui Băserscu nu e război. Cum probabil consideră că nu e un război nici ceea ce scie pe infectul său blog personal unde Băsescu e ținta favorită.

E drept că unii spun că nu prea ar fi scris de el ceea ce e acolo, deoarece IQ-ul personal nu prea în ajută să scrie un articol coerent de la cap la coadă, dar asta e altă poveste.

În fine, România e o țară democrată și fiecare poate să se facă de râs exact cum dorește …

Tot la aceeași emisiune, Ponta a mai spus, subliniind că cei aflați la putere încearcă pe toate părție să spargă USL, pentru că este singura lor șansă la alegerile de anul acesta, că

„Cu Teodorescu am lucrat și eu și ne dădea și 80% și am luat apoi bătaie. 2012 nu mai e an de sondaje, ci de bătălie. Dacă avem 1% în sondajele pedeliștilor avem obligația să construim o alternativă”.

Din  câte știu eu, Teodorescu este omul de casă al PSD, sondajele lui fiind unele din cele mai favorabile partidului… în fine…

Poate Ponta o fi considerănd că sondajele făcute de Pieleanu și al său sluga lui Felix… or musti de professionalism

Trebuie ceste poze cu sondajul le-am adus de pe Alexa Blog (blogul unei doamne față de care am o admirație necondiționată)

Referitor la acest sondaj, cred că ar fi interesant de citit și articolul respectiv: Să râdem cu Pieleanu și Sondajul PSD 

Se pare că Ponta nu își dă seama  cine este de fapt dușmanul real al PSD: El însuși…

Din cauza lui și a prostiilor pe care le comite, au plecat cei care au făcut UNPR, din cauza lui au mai plecat și alții, el însuși l-a dat afară pe omul care a reușită la prezidențiale să adune mai multe voturi decât PSD-ul în ansamblu și care deținea a doua funcție în stat, Mircea Geoană, el însuși (Ponta) l-a dat jos pe Președintele Organizației de București a PSD,  preluându-i atribuțiunile.

Ce nu pare a observa Ponta este că din cauza comportamentului său de măscărici politic a reușit să distrugă orice urmă de credibilitate a PSD și implicit, a  USL…

Dacă că vrea  să se  fie perceput ca  om care ține la PSD, cred că are de făcut un singur lucru: Să-și dea dracului demisia de la conducerea partidului…

 P.S. Tare mi-e teamă că dacă Ponta continuă cu astfel de declarații va ajunge să fie cunoscut în istorie ca ”Pontănel, teminatorul PSD” …

Precizare necesară:

Declarațiile lui Ponta le-am importat de pe siteul  cotidianul.ro 

  1. ghita1964
    5 ianuarie 2012 la 23:34

    Da lasă-l frate să-l termine, de ce să-şi dea demisia? Mie îmi place de el! Ţine-o tot aşa plătitorule de minore!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: