Prima pagină > Abureală - Manipulare, Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > De la autoadmirația lui Ciutacu la scrisoarea lui Felix

De la autoadmirația lui Ciutacu la scrisoarea lui Felix

Când zici Victor Ciutacu imediat îți vine în față imaginea lui Felix, stăpânul său… oare de ce?

Ciutacul cel mai ciutac dintre  ciutacii slujitori ai lui Felix are idei nu glumă. Ba a mai pus și o melodie mișto … Una din ele, pe care a postat-o pe blogul său, http://www.ciutacu.ro/articol/exercitiu-transparent-de-autoadmiratie/ este aceea de a face exerciții de admirație față de propia-i persoană. Poate se și mângâie senzual când recitește acest:

Exerciţiu transparent de autoadmiraţie

Sunt la modă bilanţurile pe 2011 şi jelania colectivă că a fost cel mai prost an din istorie. Să-l fac şi eu pe-al meu? În caz că interesează pe cineva, au fost şi bune, şi rele. Profesional vorbind, strict din punct de vedere al televiziunii (unde mâine-poimâine fac cinci ani), a fost lovitură. Ediţii speciale cu oameni speciali, premiul APTR, reinventarea interviului în direct, dezvăluiri preluate-n buclă, concurenţă spulberată. Şi, pe final de an, satisfacţia că maşinăria Antenei 3 funcţionează. Pentru că, indiferent cine şi de ce a lipsit de pe post, înlocuitorii au ţinut cifrele la fel de sus. Ziarul, însă, îmi stă pe suflet, dar nu mă las. N-am fost laş niciodată, n-o să încep să mă autoconserv la aproape 42 de ani. Nu pot să mă ascund într-un colţ şi să aştept să treacă furtuna, nu-mi stă-n caracter. Deşi toate valurile din presa scrisă, care nu ne-au ocolit nici pe noi, la Jurnalul naţional, m-au afectat serios.

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/01g3B8ds0uM&#8221; frameborder=”0″ allowfullscreen>

Personal, am avut parte de vacanţe mai multe ca niciodată şi mai mişto. M-au încărcat psihic. Cum sper s-o facă şi următoarea, deci ne revedem pe sticlă, cu siguranţă, pe 13 ianuarie. Când am iar o surpriză pentru restul pieţei tv, să mă ţină minte de la începutul anului. În rest, stressul continuu şi constant numit ANAF, plângeri penale, procese, sentinţe, curiozităţi DNA, indiscreţii, atacuri scelerate şi susţinute, sănătate şubrezită, extenuare. Pe final, pentru amatorii de cancanuri stupide şi făcătorii de ştiri/dezvăluiri de pe facebook: scormoniţi prin opera vedetelor, băieţi, viaţa mea privată (cu familie cu tot) continuă să rămână privată.

Sursa: 

http://www.jurnalul.ro/politica/dan-voiculescu-la-primaria-din-sfantu-gheorghe-niciunul-dintre-cei-119-functionari-publici-nu-este-de-nationalitate-romana-peste-10-000-de-romani-sunt-discriminati-601030.htm

Ce să zic? Eu personal sunt de acord că viața lui ciutacu a fost, este și va râmâne o privată. La rahatofilia de care sufere ar fi devastator pentru el să nu fie așa. Ar muri de foame.

Dar nu e nimic rău, probabil, în a se autoadmira, autoamirația și atosatisfacția sunt absolut legale în țara asta. Cam toate pițipoancele o fac. El mai are și o profundă admirație față de stăpânul său, Felix, mai ales atunci când, nebădat de seamă moguluil varanian comite câte o năzbâtie de anunț.

După ce i-a inundat pe angajații Intactului cu tot felul de soluții economice pentru România care mai de care mai desprinse parcă din literature SF secțiuea Utopii economice, Felix s-a gândit să dea posterității dovada că a rămas același mare patriot care dădea extemporale pentru Securitate contra unei felii de pâine.

Ce s-a gândit el? Să îi scrie Președintelui Băsescu dar nu oricum, ci prin intermediul Jurnalului Micțional, pardon Jurnalul  Național,   unde este redactor șef marele specialist în limbism, Victor Ciudatu, pardon Victor Ciutacu…

Zice în scrisoarea trimisă lui Băsescu și care s-a rătăcit pe căile ascunse ale mediei că:

„La Primaria din Sfantu Gheorghe, niciunul dintre cei 119 functionari publici nu este de nationalitate romana! Peste 10.000 de romani sunt discriminati.”

„Domnule Presedinte,

In cei 7 ani de mandat, in care ati facut intelegeri oculte cu liderii radicali maghiari (conform recentei declaratii publice a domnului Laszlo Tokes, in 2007, anul suspendarii, ati convenit impreuna o strategie secreta de promovare a intereselor partidelor maghiare), nu ati realizat nimic semnificativ pentru romanii minoritari in propria tara, supusi unor discriminari sistematice, in special in judetele Harghita si Covasna.

Sunt convins ca, pe langa sutele de sesizari primite de la cetatenii din judetele Harghita si Covasna, v-au fost furnizate informari referitoare la discriminari si incalcarea drepturilor civile ale persoanelor de nationalitate romana si de catre Serviciului Roman de Informatii.

Inteleg ca, pentru dumneavoastra, nimic nu se compara cu placerea lecturii transcrierii unei convorbiri telefonice. Insa, va amintesc ca, pe langa micile placeri ale vietii, un presedinte are si obligatia de a analiza responsabil toate informatiile furnizate de institutiile specializate ale statului.   

Cu toate acestea, obsesia dumneavoastra pentru numere mari si voturi multe v-a determinat sa parasiti cateva zeci de mii de romani pentru a obtine sustinerea catorva sute de mii de maghiari. Acest calcul cinic, care v-a asigurat avantaje electorale, i-a condamnat pe romani la izolare, umilinta si disperare.
Un singur exemplu: conform datelor recensamantului din 2002 (cele din 2011 nu sunt inca accesibile), din cei 61.512 locuitori ai municipiului Sfantu Gheorghe, 46.121 (74,9%) erau de etnie maghiară şi 14.131 (22,9%) de etnie română. In ciuda acestei proportii, din cei 119 angajati ai Primariei municipiului Sfantu Gheorghe, ale caror declaratii de avere pot fi accesate pe site-ul institutiei, niciunul nu este de etnie romana!  Aceasta situatie nu poate fi intamplatoare. Raportul de 119 la 0 implica intentia evidenta de a interzice, pe criterii etnice, accesul la o functie publica intr-o institutie a statului roman.

Potrivit prevederilor articolului 16 din Constitutia Romaniei, „Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari… Functiile si demnitatile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, in conditiile legii, de persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara.”  

Si totusi, dumneavoastra, domnule presedinte, care, conform articolului 80 din legea fundamentala, „vegheati la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice”, nu ati facut nimic pentru romanii discriminati din Sfantu Gheorghe. 

Domnule Presedinte, aveti o intelegere secreta si cu primarul din Sfantu Gheorghe, dupa modelul celei cu Laszlo Tokes? Sau, pur si simplu, 14.131 de romani sunt prea putini pentru a va capta atentia? 

Cu sinceritate,
Dan Voiculescu

N.B. In legatura cu situatia de la Primaria Sfantu Gheorghe, am sesizat mai multe institutii ale statutului roman: Ministerul Public, Ministerul Administratiei si Internelor si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.”

 Sursa: 

http://www.jurnalul.ro/politica/dan-voiculescu-la-primaria-din-sfantu-gheorghe-niciunul-dintre-cei-119-functionari-publici-nu-este-de-nationalitate-romana-peste-10-000-de-romani-sunt-discriminati-601030.htm

Drept să spun, nu știu dacă o fi adevărată traba asta pentru că nu am fost la Sfântu Gheorghe, tot ce se poate. Mă întreb însă dacă nu cumva ar trebui să îl dea Vaccin Tudor în judecată pentru imixtiune în baiunul electoral care îi aparține.

Legat de faptul că n-ar fi și români angajați acolo, trebuie să-l felicit pe ungurul care administrază siteul Primăriei din Sfântu Gheorghe  pentru că știe să scrie într-o atât de frumoasă limbă română deși e ungur și să-mi exprim speranța că măcar un român de sămânță tot s-o găsi în acea Primărie. Sau măcar unul corcit, juma-juma…

 1. BM
  11 ianuarie 2012 la 14:32

  nu ai ce-i face, ciutacul tot ciutac ramane pana la adanci batraneti

  • 11 ianuarie 2012 la 16:33

   Corect, la vârsta asta nu mai are cum să se schimbe fără a-și nega esența, esență care se destul de puturoasă. Doar faptul că la miile de euro pe care le câștigă locuiește (n-am aflat să se fi mutat, dacă s-a mutat cumva, ”locuia”) într-un bloc social pentru handicapați spue tot.
   Atenție, când l-a primit, s-a întâmplat datorită pilelor. Dacă mă înșel, înseamnă că a prezentat un certificat medinal din care reiese că are un handicap. Eu să fiu medic, i-aș da un astfel de certificat, deoarece într-o anumită accepție, subordonarea necondiționată față de stăpân, e considerată o formă de hadicap.

 1. 20 aprilie 2012 la 22:15

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: