Interesul lui Arafat: I se închide robinetul

PRECIZARE:

Acest articol  li se adresează tuturor imbecililor de pe Facebook și din alte locuri de pe Internet, precum și celor care, împinși de la spate de  manipulatorii USL și de jegurile angajate la infecția mediatică INTACT.

Dovada supremă a acestei afirmații este că faptul că infractorul  Victor Ponta a ieșit și a anunțat că blocarea legii Sănătății este o mare victorie, lucru similar cu anunțarea ca o mare victorie a blocării reformei în sănătate, lucru care poate viza siguranța națională

Văd că lumea a înebunit.

A ieșit în stradă ca să protesteze împotriva desființării SMURD și pentru suasținerea lui Raed Arafat…. Așa știu ei.

Imbecilii nici măcar nu au văzut Priectul Legii Sănătății. Nici vorbă de desființarea SMURD… Iată aici Proiectul Legii Sănătății

Legat de Raed Arafat, e drept, omul își are meritee sale, dar are și o origine unde dacă umblii cu miere este o impertinență să nu te lingi pe degete.

  Cristian Vlădescu, preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru sănătate şi şeful echipei care a redactat noua lege a sănătăţii apune că: 

„Domnul Arafat ne-a spus că trebuie să acceptăm punctul dumnealui de vedere, adică să nu se modifice nimic, iar după două şedinţe ale factorilor de decizie pe marginea acestei legi s-a ridicat de la masa discuţiilor şi ne-a trântit uşa în nas. Două luni legea sănătăţii a stat blocată din cauza domnului Arafat. A dat telefoane la parlamentari, la miniştri, la instituţiile internaţionale să le spună numai minciuni. Acesta cred că este motivul pentru care a ieşit public preşedintele Traian Băsescu. Domnul Arafat nu numai că a blocat partea legislativă care ţine de Urgenţă, ci şi întreg proiectul în ansamblu”

De ce a blocat Arafat asta? Pentru că îl interesează personal… E vorba de bani, mulți bani la care nu va mai avea acces … (neoficial interesul lui Arafat se poate numi sifonare ). Pe deasuprra Arafat mai era și în conflict de interese având în vedere natura Funației Pentru SMURD, 

Fonduri europene pentru fundaţia privată a lui Arafat 

„Problema domnului Arafat este că Fundaţia pentru SMURD, pe care o conduce, a luat un proiect european de 5 milioane euro pe programul POSDRU derulat de Ministerul Muncii, ori din câte ştiu eu demnitarii nu au voie, cât timp deţin o funcţie publică (subsecretar de stat în cazul lui Raed Arafat – n.r.), să acceseze fonduri europene. Mie mi se pare un conflict de interese major doar dacă ne uităm la cel mai recent caz al fostului ministru al muncii, Ioan Botiş, care a demisionat pentru că soţia sa a aplicat la un program pe fonduri europene în timp ce soţul deţinea o funcţie în Guvern. Domnul Raed Arafat îşi foloseşte poziţia publică ca să obţină fonduri pentru fundaţia sa privată”, susţine Cristian Vlădescu. 

Conform datelor de pe site-ul propriu, Fundaţia pentru SMURD a dezvoltat Proiectul POSDRU 58809: „Profesionişti în intervenţia integrată la accidentele colective şi dezastre”. 

Vlădescu spune că noua lege a sănătăţii nu desfiinţează SMURD. „Singura modificare pe care o aduce în plus legea este că aduce resurse financiare din afara sistemului. Singura diferenţă majoră a actualului proiect faţă de cel vechi este că ambulanţele nu vor mai fi cumpărate direct de Ministerul Sănătăţii, ci de către o altă entitate, ceea ce degrevează bugetul ministerului. Ce ar fi rău în acest lucru, pentru că oricum acelaşi minister va spune ce şi cum şi unde să se cumpere ca dotare medicală?”, se întreabă Vlădescu.

El creionează astfel miza acestui război: controlul achiziţiilor publice pentru sistemul medical de urgenţă care, prin reglementările proiectului de lege, scapă prin mâinile lui Raed Arafat. 

Fundaţia pentru SMURD, pe profit în ultimii cinci ani 

Conform datelor Ministerului Finanţelor, Fundaţia pentru SMURD, al cărei membru fondator unic este Raed Arafat, a terminat ultimii patru ani şi jumătate pe profit cu diferenţe semnificative între venituri şi cheltuieli, cel mai bun an rămânând 2010: profit de 4 milioane lei la venituri de 8,4 milioane lei. 

Totuşi, cel mai bun an aduce şi discrepanţe destul de semnificative între datele raportate Fiscului şi cele postate în propriul raport de activitate, unde profitul este mai mare cu 1,7 milioane lei. 

P.S. Cred că ar fi cazul ca organele în drept (DNA, Servicii Secrete) să care sunt interesele materiale și de altă natură a cetățeanului  medic Raed Arafat, originar sirian, născut la Damasc-Siria pe 24 Mai 1964, emigrat în România în 1981.

Prin faptul că în cârdășie cu  persoane din USL și Trustul Media Intact au provocat dezordini care riscă să blocheze reforma Sistemului de Sănătate, Reformă de importană vitală pentru România.

Sursa citate:

Articol original: Miza lui Arafat: controlul achiziţiilor pentru Urgenţă

EVZ.ro

Autor: Stelian Negrea

Publicat: 12 Ianuarie 2012

 1. 13 ianuarie 2012 la 20:47

  Pe Melania Vergu angajat[ de ministrul Daniel Funeriu au tocat-o televiziunile mogulilor pentru aceeași vină.
  Acum aproape dacă amintesc.

 2. balbeck
  13 ianuarie 2012 la 21:14

  Ei sunt suparati si pentru ca Arafat a fost indepartat.Probleme e alta,vor plati totul la zi,vor scoate bani de nicaieri si vor plati.E an electoral.
  Nu inteleg de ce nu au iesit si cand le-au fost reduse salariile cu 25%.sau cand au fost dati afara de la munca.

 3. Cantemir
  13 ianuarie 2012 la 22:12

  Cu sau fara legea sanatatii retrasa, tot o sa se moara pe capete in Romania anului 2012. Cam 1 roman la 2 minute:
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2012/01/12/viata-la-romani-in-2012/

 4. Mihai Lisetchi
  14 ianuarie 2012 la 1:23

  Orice fundatie este o organizatie neguvernamentala nonprofit. Termenul de „profit” (mai precis contul de profit si pierderi) este introdus de legea contabilitatii in Romania fara a se face distinctie intre entitati care urmaresc obtinere de profit (societati comerciale) si cele nonprofit (organizatii neguvernamentale, in general). Pe cale de consecinta, la organizatii neguvernamentale diferenta dintre venituri si cheltuieli se numeste chiar daca nu provine din activitati economice (ci din finantare de proiecte, de exemplu!). In plus, acest „profit” nu poate fi ridicat sub forma de dividende (asa cum se face in cazul societatilor comerciale) ci este folosit pt scopul generic al organizatiei nonprofit (in cazul de fata o fundatie). In consecinta, nimeni din fundatie (Arafat sau altcineva) nu pleaca cu banii acasa!

  • 14 ianuarie 2012 la 16:31

   Hehehe … fix pe asta a mizat și Arafat…
   Știu câteva cazuri cu astfel de fundații zise nonprofit.
   Acestea primeau o mulțime de bani. La unele s-a descoperit o spălare incredibilă de bani, la altele s-a constat altceva. Se primeau fonduri pentru a putea face ceea ce spuneau precum și pentru sedii (construcție, modernizare, etc) Sediile continuaă să fie niște maghernițe nenorocite. La controale a reieșit că s-au achiziționat mașini și foarte multe materiale de construcții. În scripte, în realitate acestea nu existau. Adică existau. Aveau cei care le conduceau niște vile și niște mașini de îți stătea mintea în loc, de asemenea participau la tot felul de întâlniri și conferințe de ziceai că sunt angajați ambasadori. Treaba era că aceste deplasări decontate se făceau prin locuri unde niciodată nu au avut loc respectivele chestii, dar era locații turistice extrem de apreciate.
   Dacă tu crezi de exemplu că unele fundații menite să-i ajute pe niște amărâți au nevoie să țină închiriate camere prin hoteluri din Caraibe, Grecia ori Cipru, ba unele chiar să dețină iahturi … Știai că există o mulține de fundații care luptă pentru protecția câinilor și încasează sume babane pentru crearea de adăposturi dar dacă le cauți fie dai peste niște curți mizerabile unde trăiesc chinuiți câțiva câini slabi că abia se târăsc, fie dai peste un câmp gol, în timp ce cei care le administrează sunt extrem de prosperi?
   Lasă că mai ti și noi ce mizerii fac multe din aceste așazise fudații…

   • Mihai Lisetchi
    15 ianuarie 2012 la 13:20

    sigur ca exista si organizatii neguvernamentale care nu respecta legea. Dar tot asa exista si cazuri printre societatile comerciale, respectiv, printre institutiile publice. In ultima instanta, exista oameni care respecta legea si unii care nu o respecta. Este, insa, acceptabil sa generalizam suspiciunile la o intreaga categorie institutionala, oricare ar fi ea? Revenind la articol, ceea ce spuneam prin comentariul anterior este ca argumentul folosit privitor la existenta „profitului” in cazul unei fundatii (oricare ar fi ea!) nu are nico relevanta cu privire la corectitudinea functionarii acelei fundatii. Pentru claritatea intelegerii interventiei mele, mentionez faptul ca eu nu stiu daca fundatia mentionata functioneaza corect sau nu, ci doar faptul ca punctul de vedere legat de „profitabilitatea” unei fundatii este irelevant pt cazul pus in discutie!

 5. 14 ianuarie 2012 la 10:14

  Leano, dacă nu știi și despre ce vorbești, mai bine abține-te…
  După cum poți să vezi, textul pe care l-ai postat aici nu mai este. Motivul e simplu.
  La rubrica URL pe care trebuie să o folosești la logare nu este trecută o adresă valabilă. Duce spre o pagină inexistentă. Nefiind obligatoriu să scrii ceva acolo, dacă nu ai o pagină sau un site pe care vrei să le promovezi, lași goală respectiva rubrică atunci când te loghezi.
  De asemenea, dacă renunți la impertinență, orice vrei scrie va apărea indiferent de opiniile politice pe care le ai.
  Dacă însă vei mai trimite un singur mesaj în care vei trece adrese aiurea la rubrica URL sau mesajul va conține porcării, va fi ultimul pe care îl vei posta. Chiar dacă vi osta cu o altă adresă IP-ul îmi va spune cine postază.
  Nu de obligă nimeni să scrii, mie mi se rupe de rating, dealtfel marea majoritate a comentariilor indiferent dacă sunt injurioase, impertinante ori publicitare, nu apar.
  În caz că ai înțeles mesajul, bun venit la Românica Blues.

  Admin Blue

 6. Elena
  14 ianuarie 2012 la 16:24

  Bine, desteptaciunea voastra, puneti interdictie! Poate nu stiu despre ce vorbesc, dar nici tu nu stai mai bine! de data asta o sa fac mai intai poza la comentariul pe care il scriu, asa ca fa ce vrei cu el si sa traiesti in continuare bine, ca stiu ca pentru voi e valabil! nu te-am injurat, nu mi-am facut publicitate dar este posibil sa fi dat dovada de impertinenta; daca iti apare un link aiurea nu e vina mea; iar Leana e Elena dvs, nu eu.
  La adio!

  • 15 ianuarie 2012 la 13:55

   Hehehe, deveniși … neaviabilă :)))))))
   ”educatieetc.wordpress.com is no longer available.” – scrie la capătul lincului tău.
   După cum vezi nu ți-am pus interdicție, dacă îți puneam nu apărea nimic din ce ai scris.

   Elena mea? Hehehe.. am una și nu știam?

   Cât despre poze… chiar te rog. Dacă vrei îți trimit și eu vreo două. Extrem de simplu. Cum preferi? Una în care îmi faci avansuri deocheate sau în care mă înjuri de mamă …
   Se pot truca filme Eleno, pot exista unii care jură că te-au văzut bătând copii, darmite un text pe fond uniform … Ehe … nici nu-ți imaginezi.

 7. Z
  15 ianuarie 2012 la 2:52

  Și care ar fi meritele lui Arafat? Că e mai alb ca tac–su? Că știe să nu pună chiloții peste pantaloni ca Michael Jackson?

 8. 15 ianuarie 2012 la 13:58

  Elena :

  Bine, desteptaciunea voastra, puneti interdictie! Poate nu stiu despre ce vorbesc, dar nici tu nu stai mai bine! de data asta o sa fac mai intai poza la comentariul pe care il scriu, asa ca fa ce vrei cu el si sa traiesti in continuare bine, ca stiu ca pentru voi e valabil! nu te-am injurat, nu mi-am facut publicitate dar este posibil sa fi dat dovada de impertinenta; daca iti apare un link aiurea nu e vina mea; iar Leana e Elena dvs, nu eu.
  La adio!

  Cât despre: ”Bine, desteptaciunea voastra…” Mulțam, știu că sunt deștept.. mai sunt și frumos, educat, cult etc … dar în special sunt foarte, foarte modest. Ca tot ardeleanul …. 😀

 9. 15 ianuarie 2012 la 13:59

  Z :

  Și care ar fi meritele lui Arafat? Că e mai alb ca tac–su? Că știe să nu pună chiloții peste pantaloni ca Michael Jackson?

  Principalul lui merit este acela că dacă nu se zbătea, nu aveam acum SMURD-ul în forma asta

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: