Prima pagină > Inconștiență - Ipocrizie - Nesimţire, Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > După ce Pontănel a lăsat USL fără a doua funcție în stat, Antonel vrea să o lase și fără parlamentari. Poate data viitoare Constantin va propune să emigreze…

După ce Pontănel a lăsat USL fără a doua funcție în stat, Antonel vrea să o lase și fără parlamentari. Poate data viitoare Constantin va propune să emigreze…

Motto: Doamne, dacă vrei să pedepsești proștii nu-i bate Tu. Îndeplinește-le dorințele și vor suferi cu mult mai mult

Unii se mirau cum de e posibilă o prietenie atât de mare între Ponta și Antonescu.

De fapt nici nu cred că e vorba de pritenie ci de o dorință comună de parvenire.

După ce absolut ilogic Ponta a recurs la eliminarea din partid a lui Geoană pentru că nu-i plăcea mutra lui, chiar dacă asta a însemat o uriașă pierdere pentru PSD, fotoliul de Președinte al Senatului, un alt gest absolut ilogic a văcut vâlvă. De data asta vine din partea lui Crin Antonescu.

Deși sai poate tocmai pentru că e ceva mai bătrân, minte pare să aibă tot cam la fel cu Ponta… adică nu prea.

Ce i-a fătat mintea? Să își dea demisia toți parlamentarii USL, cu peneleii în frunte.

Evident, în mintea lui de profesoraș ratat victoriile se obțin prin dezertarea în fața dușmanului.

Dacă se poate, există în acel moment posibilitatea unui acord politic cu care mergem la preşedinte şi îi cerem să dizolve Parlamentul. Dacă ni se impune de Constituţie un circuit complicat, de trei luni, mai există o soluţie: ne dăm demisia toţi parlamentarii. Atunci, nu se încalcă nicio Constituţie pentru că Parlamentul e dizolvat. Şi intrăm în alegeri anticipate. Rămâne guvernul actual în funcţie şi organizează alegeri. În 45 de zile avem alegeri, campaniea declarat Antonescu.
Spre deosebire de Italia, Grecia, Spania, noi, în România, avem un partid stat. Avem toată puterea concentrată la un om, ca la Mubarak, ca la Gaddafi. Ca schemă, manifestaţia ţinteşte acest cap al Puterii, acest susţinător al întregii puteri pentru că în continuare PDL se comportă ca un partid stat. Ce spun dânşii? Nici vorbă de anticipate, soluţia este dialogul, Adică noi rămânem la Putere, orice ar fi şi vedem ce mai vreţi, ce mai putem să vă dăm. Asta se întâmplă acolo unde sunt partide stat”, a susţinut Antonescu, la Realitatea TV.
Liderul PNL a cerut PDL să dea un răspuns clar legat de alegerile anticipate. „Aici lucrurile sunt destul de simple. Prima întrebare la care trebuie să dăm răspuns, şi noi, şi Puterea, este următoarea: vrem sau nu vrem alegeri anticipate? Le cere şi strada, ni le arată practica din alte ţări, şi din istoria politică democratică. Domne, da sau nu. Noi vrem. Puterea trebuie să ne spună foarte clar. Deocamdată a spus un „nu”, dar poate nu e definitiv, poate se mai gândesc. Măcar la sesiunea extraordinară vom vrea să avem un răspuns oficial: da sau nu. Dacă este da, dacă PDL, UDMR şi cine mai guvernează spun „da domne e o situaţie de criză, e oricum complicat, nu are rost să o târâim zece luni”, să mergem la urne, venim cu un Parlament reîmprospătat ca legitimitate. A doua zi după alegeri nimeni nu va mai putea spune: nu vă mai vrem. Suntem ăştia, apar partide noi, votează independenţi, cei care nu agreează actualele partide. Avem o competiţie electorală liberă, numărăm voturi şi vedem ce vor oamenii
– a mai declarat Antonescu.

Gheorghe Nichita, Liderul PSD Iaşi, a spus că că va cere luni conducerii USL să ia în calcul posibilitatea ca aleşii PSD şi PNL să îşi dea toţi demisia din Parlament, pentru a forţa organizarea alegerilor anticipate. El a subliniat  că deja toţi cei cinci parlamentari ieşeni ai PSD sunt de acord cu acest lucru.
Dacă nu facem nimic în acest sens, este clar că actuala putere nu va ceda numai la protestele din stradă ale populaţiei. Voi solicita conducerii USL să ia în calcul posibilitatea ca toţi deputaţii şi senatorii noştri să-şi dea demisia din Parlament, pentru a forţa organizarea în cel mai scurt timp a alegerilor anticipate„, a spus Nichita.

Deci, cum a comis limbricul șef rahatul, hop limbincuriștii ca să îl laude cât de aromat este.

Dacă de la Nichita nu poți aștepta mai mult pentru că doar atât îi poate glanda, umitor este  modul în care a sărit ”domnișorica” Gorghiu să-i tragă și ea vreo două limbi șefului ei.

Obiectivul meu general prin aceasta demisie, sau prin dorinta aceasta a grupului de a-si da demisia, este de solidarizare cu piata„, a declarat Gorghiu, pentru Ziare.com. Deci ea are un obictiv… hehehe

Ba a mai adăugat și că „nu tine nimeni de scaunele caldute de la Parlament, asa cum spune Puterea intotdeauna, ca nu ne prevalam nici de indemnizatiile de acolo, ci ca vrem in acest moment sa punem punct unui comportament abuziv„.

Ei, dar uimirea care te lovește fix în plex este faptul că zice că nu protesteaza fata de Putere, care „va face, indiferent ca ramanem sau nu in Parlament, acelasi lucru„, dar ca acesta este gestul pe care l-a considerat oportun, evident doar un exercițiu de genul dacă mușchiul meu vrea, poate. „Eu nu protestez fata de Putere – a mai spus ea – Nu te raportezi la Putere prin demisie, te raportezi la Parlament, te raportezi la strada, te raportezi la solicitari, la faptul ca Puterea e discretionara, e abuziva„, a mai declarat Gorghiu, prin Putere abuzivă înțelegând evident Puterea care nu se face preș în fața Opoziției  cum făcea partidul său care pentru a rămâne la putere se ploconea în fața PSD-ului…
Dar cum niciodată nu i se pare că a spus destul de multe prostii Alinuța a continuat să se își etaleze sclipirile gliterine ale inteligenței sale profunde: „A-ti da demisia inseamna a merge in fata plenului Parlamentului si a spune ca ‘de astazi nu mai sunt parlamentar, imi dau demisia’. Atunci produce consecinte juridice. Altfel, marea majoritate a colegilor mei, ieri, la grupul parlamentar, au anuntat ca sunt dispusi sa demisioneze. Si ati vazut si declaratiile lui Crin Antonescu. Asta este hotararea grupului nostru, urmeaza sa discute cu PSD-ul„, Deci , cam cum ar veni, demisia înseamnă că atunci când cineva își dă demisia înseamnă că și-a sat demisia… profundă muierea asta, culmea dom-le, dace dacă un nene sau o tanti își dă demisia se pune duar dacă o afirmă și oral și nu doar în scris, adică dacă i-o dă șegfului ei pentru a arăta cât de multă încredere are în el. Aha …
După ce ne-a lămurit deci că a-ți da demisia înseamnă a-ți da demisia și că asta e valabilă doar după ce o spune și în public.

Alina Gorghiu a scris, sambata, pe blog, ca este total de acord cu ideea ca senatorii si deputații Opoziției săîși dea demisia. O adevărat Mafalda  domnișorica.

Nici nu te mai miră faptul că pe blogul său  unde te privește prin  cu scula la gură

Am cerut convocarea acestei sesiuni extraordinare a parlamentului pentru că, din punctul nostru de vedere, al opoziţiei, în România, din a douăsprezecea zi a acestui ianuarie, se întâmplă lucruri grave, lucruri excepţionale şi astăzi, dacă tot aţi acceptat, şi salut acest fapt, să ne strângem aici, eu cred că trebuie să vedem dacă sunteţi de acord că avem o problemă şi dacă avem o problemă să vedem ce soluţii există. (…)

Pentru noi problema e asta şi soluţia este una singură în democraţie: alegeri anticipate. Deci, noi, la problema enormei nemulţumiri publice din România, vă cerem soluţia, singura democratică, a demisiei preşedintelui României Traian Băsescu, a demisiei Guvernului României Emil Boc şi a demisiei Parlamentului României, noi fiind primii care suntem gata să ne înaintăm demisia”.

Evident că acea sesiune extraordinară nu a avut doar rostul ca șuful ei, Antonescu, logodnicul lui Ponta și animăluțul lor de comanie, Constantin să poată să mai fie odată în centrul atenției…

Trebuie să spun că personal așteptam un pic mai multe de la  Alinuța. Am o simpatie față de ea care probabil provine de la vocea ai voalată, fix bună de angajat la linia fierbinte și la incredubil de excitantele ei r-uri. Când vorbește simți fizic la buric atingerea frunții ei nestrăbătută de vre-un rid…

Este evident că cei din PNL consideră că este o idee genială darea asta de demisie dacă sat  atât de repede să spună că sunt de acord.

Problema este că există un ANAList mare halitor de rahat de prin curtea lui Felix care își arodă paternitatea ideii. Se numește Radu Tudor și poate fi văzul în emisiunea Danei Grecu. Este ăla care îți tot încordează pectoraul de o bagă pe Dana la transpirații, isterii și reapirații orgasmice.

Radu ăsta zice pe blogul său:

”Demisia parlamentarilor USL din Camera Deputatilor si Senat este o chestiune de zile, a declarat Crin Antonescu, presedinte PNL, co-presedinte USL. Inteleg din surse politice ca Antonescu este cel care a cerut imperativ colegilor din PSD si PC acest lucru, cu aplicare imediata.

Eu personal cer de un an si jumatate acest lucru. Dupa noaptea neagra a democratiei romanesti, 15 Septembrie 2010, in care numita Anastase Roberta Alma a fraudat impreuna cu 80 de parlamentari ai puterii votul la legea pensiilor, opozitia pare sa fi inteles intr-un final ca nu mai poate sta linga hotii actualului regim.

Vad ca mai sunt unii pe la PSD care o scalda cu acest demers, care le-ar aduce un plus urias de imagine, incredere si intentie de vot.

Sunt foarte nerabdator si curios daca acest angajament al opozitiei va fi onorat.

Asta ar insemna o solidarizare deplina cu miile de nemultumiti care protesteaza in toata tara.

Ar fi probabil sprintul final, pe turnanta, pentru castigarea alegerilor.

Acum se cerne inteligenta de prostie. Sa vedem.”

Aha, adică de vreo jumate de an tot luptă el pentru ca cei din USL să își dea demisia…

Problema pentru Antonescu vine tocmai de unde nici nu visează. Din interiorul PNL.

Această idee sclipitoare în imbecilitatea ei nu e îmbrățișată de toți liberalii, urmarea putând fi alte plecări  din partid, asta în ciuda faptului că Ludovic Orban,  Alina Gorghiu și alți papagali  au scris niște hârtii pentru a măguli vanitatea leprei care îi conduce. Guri informate spun căcei care se opun cel mai tare inițiativei ar fi senatorii și deputații liberali din Ardeal.

Cred că și cei de la PSD sau PC au cam aceleași reacții.

Cât de tembel trebuie să fii ca fiin parlamentar să îți dai demisia pentru că așa consideră un nătărău că face un gest spectaculos care, crede el, i-ar aduce oarece beneficiu de imagine. Treaba e că orice ar spune Antonescu, ar reuși doar să ofere Puterii locurile pe care le au în Parlament. Regulile spun că un astfel de gest ar duce nu la Alegeri Anticipate ci la alegeri parțiale. Adică locurile respective ar trebui ocupate. Neparticiparea celor din PNL, PSD și PC la acestea și faptul că partidele neparlamentare nu pot participa, automat locurile ar reveni Puterii carew nu ar pune botul la prostiile unui liberal tâmpit.

Ce nu înțelug eu, este de ce nu și-au dat demisia imediat după alegeri ca să facă un bine țării prin faptul că nu mai blocau procesul legislativ cu prezența lor.

Mulți se cam rup în figuri cu dezastrul de imagine pe care un astfel de gest l-ar aduce României.

Am o veste: În afară de faptul că lucrurile ar merge ca într-un Parlament normal nu s-ar vedea nici o diferență. Antonescu și Ponta vor putea fi văzuți acolo unde sunt de obicei că la serviciu tot nu se duceau.

Și ar mai face un bine țării. Nu ar mai fi nevoie să le plătească niște bani pentru o activitate pe care oricum nu o prestează.

Dacă Ponta a reușit să lase USL fără funcția de Președinte al Senatului, Antonescu vrea deci să lase Uniunea fără parlamentari … marfă. Poate Constantin va propune să emigreze în Republica Congelată Antarctica… 😀

 Surse: 

http://radu-tudor.ro/demisia-usl-din-parlament-e-o-chestiune-de-zile/

http://www.alinagorghiu.ro/2012/01/23/mesaj-clar/

http://www.evz.ro/detalii/stiri/antonescu-despre-demisia-tuturor-parlamentarilor-usl-solutie-riscanta-si-iresponsabila-962540.html

http://www.ziare.com/pnl/crin-antonescu/un-palc-de-liberali-ardeleni-ezita-sa-demisioneze-1146707

http://www.ziare.com/politica/demisie/alina-gorghiu-demisia-parlamentarilor-usl-o-solidarizare-cu-piata-1146761

 1. ciprian
  26 ianuarie 2012 la 16:02

  Sa emigreze cu totii cei din USL si sa ne lase in pace.Sa putem sa evoluam si sa iesim din mizeria in care ne-au bagat!

 2. 26 ianuarie 2012 la 18:20

  Cipriane, eu pot să pariez pe ce vrei că nici prin cap nu le-a trecut papagalilor să își dea demisia. E vorba doar de circ ieftin.
  Am mai citit o ipoteză pe undeva care pare a arăta că de fapt Antonescu nici nu ni se adresa nouă ci celor din partidul lui. Practic cerea ca politicienii PNL să își depună la partid demisiile în alb pentru cazul în care nu mai corespund intereselor șefimii.
  Nu e o noutate. PDSR făcea același lucru. Era o modalitate de șantaj la adresa unora nu tocmai siguri. Se și vede că nu toți au îmbrățișat ideea de a li se mai pune un zând de hățuri.

 3. ciprian
  27 ianuarie 2012 la 16:17

  Sorin,dupa cum bine vedem astia din USL sunt uniti doar cu numele.PSD vrea ceva, PNL altceva.Sunt incoerenti si incapabili.Un lucru au in comun.PROSTIA!!!

  • 27 ianuarie 2012 la 21:07

   Ciprian, sunt uniți cum sunt uniți coreeni cu arabii. În ura față de dușmanul comun.
   Vezi ce se întâmplă în teritoriu. Sunt prea mari divergențele ca să se poată înțelege.
   Ținta unică a USL: Jos Băsescu.
   Unii se întreabă ce i-a apucat cu istria asta.
   Simplu. Pentru a intra în Sp. Schenghen trebuie să facem oarece curățenie. După intrarea în Shenghen UE ar fi cu pupila mult mai belită pe România, mai ales după experiența greacă.
   Ce zici dacă după aderare corupții ca Vântu nu vor mao merge la bulău doar într-un fel de vacanță ci ca bulangii cu … drepturi depline) (Bulangiu, locuitorul de la bulău)
   Cei în cauză se tem de ceva. De aplicarea legilor după standardele europene, lucru care le-ar face foarte greu pescuitul în ape tulburi.

   P.S. Atenție !!! Temă de casă. Ia încearcă să faci o conexiune între două chestii aparent fără legătură între ele (doar aparent):
   -Rusia nu e foarte fericită de întărirea legăturilor României cu UE
   -Persoane extrem de influente și deservite de USL au interese importante la est de Prut (Nu doar în R.Moldova ci și mai încolo)
   E posibil să îți explici niște chestii.
   Ține minte ceva.
   În urmă cu vreo lună, cineva îmi spunea că în unele cercuri de pe la est de noi ar ezista o mare dorință ca România să iasă de pe traiectoria spre vest și să ”revină la matca trasată de Mama Rusia. Lui Băsescu și României li se pregătesc surprize ale dracului rău de tot”. Interesează-te despre planul tuturor țarilor Rusiei de a controla Occidentul prin controlul asupra Balcanilor. O Românie europeană proAmericană e fix nodul în gât de care nu au nevoie.
   Surpriză, cineva, fără a da detalii, a amintit într-o emisiune a lui Turcescu de asta…
   Ar fi vorba de ceva care a inceput pe la începutul verii 2011 …

 4. 18 februarie 2012 la 6:49

  Este uluitor şi surprinzător modul n care Mariana Brăescu nfăţişează simultan realitatea n starea ei dublă.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: