Prima pagină > Abureală - Manipulare > Dan Diaconescu nu mai vrea în UE. Vrea în BRICS …

Dan Diaconescu nu mai vrea în UE. Vrea în BRICS …

După ce Dan Diaconescu ne-a împuiat capul cu spectaculoasa lui ofertă politică, de fapt o bolșevizare întârziată cam cu un secol, bloșevizare care și-a trăit traiul, și-a mâncat mălaiul și  a arătat cam ce îi poate pielea,  acum a găsit alta.

Salvarea României poate veni de la ieșirea dun UE și însrierea intre țările din grupul BRICS

Ce or fi înțeles oteviștii că e BRICS nu știu.

M-am gândit că pe unii i-ar interesa să afle ce este de fapt acest grup.

BRICS este un acronim care se referă la țările membre Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.

Inițial  se vorbea de „BRIC” și este un termen inventat de economistul Jim O’Neill într-un document din 2001 intitulat „Building Better Global Economic BRICs”  Acronimul a intrat în utilizarea pe scară largă ca un simbol al schimbării în puterea economică mondială, departe de economiile dezvoltate G8 (G7 + Rusia) spre lumea în curs de dezvoltare. Pe 13 aprilie 2011, formal, a fost adăugat „S”-ul  pentru a forma BRICS după admiterea Africii de Sud (South Africa) în uniunea respectivă.

 

Conform unui document publicat în 2005, Mexic și Coreea de Sud erau singurele țări care puteau intra în BRICs, dar economiile lor au fost excluse inițial deoarece au fost considerate mai dezvoltate, și pentru că erau deja membre a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Există analiști care susțin că aceasta este o încercare a Chinei, de a sparge IBSA, un grupare multi-laterală alcătuită din India, Brazilia și Africa de Sud. Odată cu intrarea Africii de Sud între țările BRICS, IBSA devenea  tot mai irelevantă.

Revenind la Diaconescu, sunt extrem de curios dacă există cineva care ar putea lua în serios o astfel de ieșire dun UE și o alăturare țărilor din grupul BRICS. Cred că ar fi mult mai indicat să propună o alianță  cu Imperiul Gorilian… sau cu Klingonienii din Star Trek.

Adică, în primul rând de ce ne-ar primi ăia acolo? 

Cu excepția Africii de Sud, toare sunt niște țări uriașe, cu populații pe măsură. De asemenea toate aceste țări au extrem de multe resurse naturale fapt care îi fac să treacă relativ ușor peste criza asta pe care o travrsă.

Rusia, o țară de sub bocancul căreia am reușit să ieșim după mai bine de o jumătate de secol, țară care nu pare a avea nici cea mai mică intenție de a se comporta civilizat cu România. China, țară comunistă, comunism de care ne place să spunem  că am scăpat definitiv deși unele sechele încă sunt foarte vii. 

Am tot încercat să găsesc ceva comun cu adevărat acestur țări. Îmi tot vine în cap criminalitatea extrem de dezvolată în țările acestea. Din punct de vedere conomic,  economiile acestor țări sunt economii controlte de o mână de oameni, de performanța economică profitând sub 10% din populație. să ne utăm doar la China. Cei din est o duc ca-n sânul lui Avram. Cei din vest însă trâiesc într-o sărăcie destul de greu de imaginat.

Dacă e să mai vorbim puțin de criminalitate, putem să mintim de exemplu alefe ”favelal” braziliene, cartiere mărginașe din Rio de Janeiro de unde dacă scapi cu viață poți să te declari mulțumit.

Cumva se leagă. Și Dan Diaonescu spune că va încerca să facă acea megacompanie care să controleze economia, evident, mega compania urmând a fi  controlată de el și de apropiații lui… Restul turmei? Dumnezeu cu mila…

Oare Dan Diaconescu chiar nu mai are nici o reprezentare a realității?

Tările BRICS

 

 

 1. Marco Polo
  5 februarie 2012 la 19:56

  Va salut cu respect, din punctul meu de vedere, acest EXTRMIST este un mare pericol pentru democratia Romaneasca si in special pentru noi toti. Cei care il voteaza nu stiu ce voteaza, din pacate la noi sa inmultit PROSTI, ANAFFABETI, TRANTORII….. Astai LESINATUL DE LA OTV… ROMANII TREBUIE SA NE UNIM SI SA NU DAM SANSA UNUI DOBITOC CARE ABARNARE PE CE LUME TRAIESTE….

  • 5 februarie 2012 la 20:11

   Marco Polo, problema e că acum iese la iveală turma pe care a imbecilizat-o cu porcăria lui de televiziune care trebia să rămână închisă.
   Eu ziceam odată despre el că este singurul abțibild din lume care lipit pe un televizor s-a îmbogățit. Nu ai cum căstai ca abinișdul pe ecan ai de zile și ori să te sinucizi, ori să devii paranoic. La DD e a doua…

 2. natalia
  5 februarie 2012 la 20:02

  Sorin Blue,esti cumva F.M.?Cu stima.

 3. 6 februarie 2012 la 13:28

  Draga Blue Sorin,de ce-mi raspunzi la o intrebare,prin alta intrebare?Nu este mai simplu,DA,sau,NU? Cu aceeasi stima.

 4. 6 februarie 2012 la 14:30

  Te întrebam de ce crezi că aș fi cine zici când eu nu știu cine e F.M.
  Poate reușeam să înțeleg

 5. 6 februarie 2012 la 15:38

  Draga Sorin,scuza-ma daca nu esti tu…Dar intrebarea directa [„de ce crezi ca as fi F.M.?”]m-a facut sa cred ca ai putea fi.Era doar o curiozitate,nimic mai mult.Cu aceeasi stima.

 6. 6 februarie 2012 la 17:29

  Sa inteleg ca si tacerea-i un raspuns?Cu aceeasi stima.

 7. 6 februarie 2012 la 17:46

  Nu sunt ăla (sau aia)de zic), iar referitor la tăcere, nici vorbă de așa ceva. pur i simplu mai am și altă treabă decât a sta la un singur subiect. Pentru o comunicare sub formă de discuție există alte căi decât repliurile de pe blog.
  De exemplu mă poți contacta pe Facebook: (Blue Sorin)
  http://ro-ro.facebook.com/people/Blue-Sorin/100001694198801
  Te pot lămuri în orice problemă dorești.
  Există și mailul …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: