Prima pagină > Presă > Penalul Radu Mazăre

Penalul Radu Mazăre

EXPLOZIV-NEWS II MAI TRANTESTE UN DOSAR PENAL, LA D.N.A., LUI RADU MAZARE! PRIMARUL CONSTANTEI = MILIOANE DE EURO DIN BANI PUBLICI, PE CONTRACTE CU PROPRIILE LUI FIRME. COMPLICE: PRESEDINTELE CONSILIULUI JUDETEAN! 

Daca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au gasit timp, la sfarsitul anului trecut, sa se autosesizeze in legatura cu ilegalitatea contractelor de publicitate acordate de Primaria Constantei, asteptam ca aceiasi procurori sa inceapa audierile si in legatura cu cel mai recent contract atribuit firmei SOTI Cable Neptun (firma care, in cele ce urmeaza, vom demonstra ca, de fapt, ii APARTINE primarului municipiului Constanta!), de catre primarul Radu MAZARE si complicele sau, pesedistul Nicusor CONSTANTINESCU, presedinte al Consiliului Judetean Constanta. Gasca pesedista condusa de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, care controleaza de ani de zile judetul Constanta, nu are nici un fel de scrupul in a toca banii publici pe stiri si materiale de presa ce urmaresc promovarea exclusiv pozitiva a institutiilor pe care le conduc si, mai ales, a partidului din care fac parte. Cu alte cuvinte, “stirile pozitive” – despre PSD, evident, reprezinta o adevarata politica de stat pentru institutiile conduse de baronii locali ai judetului Constanta. Asa cum ne aducem aminte din perioada Nastase, PSD-ul a preferat intotdeauna genul de presa servila, care sa le cante in struna. Nici Mazare si Constantinescu, acesti Stan si Bran ai politicii dobrogene, nu au cum sa inteleaga faptul ca o presa libera, neaservita si credibila face mai mult bine societatii romanesti si chiar PSD-ului, decat una subjugata si fara vlaga. 

 Afaceri marca Mazare – Constantinescu: milioane de euro din bani publici dati televiziunii SOTI Neptun pentru „stiri obiective”; dragostea cuplului Mazare – Constantinescu pentru SOTI Cable Neptun s-a concretizat in 2009 si 2010, prin semnarea a trei contracte: primele doua, incheiate de primaria condusa de Radu Mazare, au scos de la bugetul local 3.524.076 RON; celelalt, incheiat de Consiliul Judetean Constanta, vor umple conturile SOTI Cable Neptun cu 7.903. 671 RON; la sfarsitul anului 2008, procurorii DNA s-au autosesizat in legatura cu legalitatea contractelor de publicitate acordate de Primaria Constantei; procurorii pot declansa cercetari si in legatura cu cel mai recent contract atribuit SOTI Cable Neptun, cel acordat de catre CJ Constanta.

 Gasca pesedista condusa de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, care controleaza de ani de zile judetul Constanta, nu are nici un fel de scrupul in a toca banii publici pe stiri si materiale de presa ce urmaresc promovarea exclusiv pozitiva a institutiilor pe care le conduc. Cu alte cuvinte, “stirile pozitive” – despre PSD, evident, reprezinta o adevarata politica de stat pentru institutiile conduse de baronii locali ai judetului Constanta.

Nota de fundamentare a deciziei de achizitionare a unor „servicii de informare si promovare a institutiei pe canale TV” reprezinta cea mai buna dovada a modului in care PSD Constanta intelege ideea de “libertate a presei”. Iata un pasaj relevant: „ prin contract se urmareste informarea corecta, obiectiva si in timp real a societatii civile despre activitatea institutiei, dar si construirea, promovarea si mentinerea unei imagini institutionale pozitive”. Asa cum ne aducem aminte din perioada Nastase, PSD-ul a preferat intotdeauna genul de presa servila, care sa le cante in struna. Nici Mazare si Constantinescu, acesti Stan si Bran ai politicii dobrogene, nu au cum sa inteleaga faptul ca o presa libera, neaservita si credibila face mai mult bine societatii romanesti si chiar PSD-ului, decat una subjugata si fara vlaga.

Revenind la contractele ilegale semnate de cei doi Stan si Bran din bani PUBLICI, am calculat ca nu mai putin de 3 milioane de euro au intrat in conturile unei mici televiziuni locale – SC SOTI Cable Neptun SRL – ce apartine partenerilor de afaceri ai duo-ului ce controleaza orice misca in zona de la malul marii. Dragostea cuplului Mazare – Constantinescu pentru SOTI Cable Neptun s-a concretizat in 2009 prin semnarea a trei contracte: primele doua, incheiate de primaria condusa de Radu Mazare, au scos de la bugetul local 3.524.076 de RON, adica 836.317 de Euro; celelalt, incheiat de Consiliul Judetean Constanta, vor umple conturile SOTI Cable Neptun cu 7.903. 671 RON, adica 1.834.224 Euro (fara TVA).

Exploziv-News, anticipand cu mult timp inainte de anunturile oficiale ca respectivele contracte vor fi castigate de SOTI Cable Neptun, am descoperit ca tiparul dupa care s-a desfasurat procedura de achizitie publica in cazul licitatiilor de atribuire a contractelor este identic, aceleasi cerinte si conditii tehnice fiind prezente in toate caietele de sarcini – „aria de acoperire sa fie minim teritoriul judetului Constanta; profilul postului TV: post regional / national cu acoperire nationala, iar pentru posturile TV care preiau emisiuni de la posturile centrale este necesar ca acestea sa difuzeze cel putin patru buletine de stiri in 24 de ore, cu informatii de interes regional; propunerea tehnica va cuprinde: realizarea de anunturi informative/publicitare (30 sec.), realizarea de reportaje informative/publicitare, de pana la 120 de secunde”. 

Aparent Constantinescu si Mazare nu mai au legaturi cu SOTI Cable Neptun, firma care are ca actionari sase persoane fizice – Carciog Mihai, Grigore Vasile, Mereuta Valeriu, Preda Eugen, Strutinsky Sorin si doua persoane juridice – Compress Holding srl si Ring Star srl. In realitatea insa, unii din actualii sefi ai SOTI Cable Neptun au derulat de-a lungul timpului mai multe afaceri cu potentatii politici ai Constantei si au fost parteneri in actionariatul unor firme. Radu Mazare apare ca actionar al companiilor Conpress Group si Xenoti SRL, tot aici fiind actionari si Sorin Strutinsky si Mihail Carciog. Strutinsky si Carciog sint insa actionari ai SOTI Cable Neptun si Telegraf Advertising SRL – adica exact cele doua firme care castiga in mod constant contracte de publicitate ale Primariei sau Consiliului Judetean Constanta. 

Daca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au gasit timp, la sfarsitul anului trecut, sa se autosesizeze in legatura cu ilegalitatea contractelor de publicitate acordate de Primaria Constantei, asteptam ca aceiasi procurori sa inceapa audierile si in legatura cu cel mai recent contract atribuit firmei SOTI Cable Neptun, de catre primarul Radu MAZARE si complicele sau, Nicusor CONSTANTINESCU, presedinte al Consiliului Judetean Constanta.

Autor: Simona Ela FICA

Sursa: Explosiv News

Update: Vezi și asta

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: