Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Elena Udrea: ”Demisia din funcţie a Premierului Emil Boc este un act de curaj politic”

Elena Udrea: ”Demisia din funcţie a Premierului Emil Boc este un act de curaj politic”

Cred că este interesant modul în care un fost ministru trece peste finalul de mandat, mai ales dacă acest final nu a fost unul normal ci a survenit în urma demisiei Guvernului din care făcea parte.

Unul din cei mai scoși în față de presă, mai mult chiar decât  decât însuși Premierul este doamna Elena Udrea .

S-a vorbit în multe feluri despre doamna Udrea, presa a scos în evidență multe aspecte ale modului în care doamna Udrea apărea în public, de multe ori se recurgea la diferite trucuri, la scoaterea din context, se căutau unghiuri mai mult decât defavorabile, se trucau subtil unele imagini. 

Cert e că doamna Udrea, frumoasă și spontană, ”femeie cu replică la momentul oprtun (semn de inteligență) ”, cum o caracteriza cineva, prezență agrebilă, elegantă, logică în argumentație, doamna Udrea făcea ceea ce își dorește presa cel mai mult: rating.

De multe ori îmi amitesc un moment când, invitată la o emisiune a Realității tv, în compania a nu mai puțin de șase bărbați puși pe rele, pe o o scoate din sărite. cum se spune, doamna Udrea nu a schițat nici cel mai mic gest de enervare. 

La final, cei enervați erau bărbații… toți. Un detaliu din emisiune: Nu a fost lăsată să spună nici o frază de la cap la coadă fără ca cineva să încerce un gest ori un comentariu de cele mai multe ori deplasat sau subtil misogin. Doamna Udrea a reușit să exprime absult toate ideile logic și fără  accesa la tentativele de a o scoate din subiect. 

Având un  aspect de blondă sclipitoare, mulți au mizat pe faptul că fiind blondă este de fapt o gâsculiță care poate fi ”jucată pe degete”… hehehe … s-au trezit că lumea i-a văzut așa cum erau în realitate: niște papagali…

Probabil au fost foarte uimiți când au aflat că doamna Udrea nici măcar nu este o  blondă … cu atât mai mult una prostuță cum și-au dorit. Cred că ce i-a enervat cel mai mult este altceva. Papagalii au constatat că este vorba de o femeie deșteaptă și a dracului de rațională, pragmatică și destul de inteligentă pentru a atrage atenția arborând o mască sclipitoare.

Aceiași papagali s-au făcut de râs când s-au arătat oripilați de gestul Elenei Udrea de a poza într-u pictorial. Vezi doamne, era sunb demnitatea unui politician să o facă…

Pozele cred că le-a cam văzut toată lumea. Sunt poze frumoase, decente unde frumoasa blondă aduce la viață anumite personaje. Era de acolo cum se spune.

Papagalii au sărit, culmea a fost atică de năroada de Corina Drăgotescu. Lepra asta, spun unii, este extrem de complexată de Elena Udrea.

Îmi amintesc un moment. Doamna Udrea era invitată în emisiunea Corinei. Aceasta i-a adus niște andrele și i-a cerut să croșeteze. Era covinsă că nu o putea face. Doamna Udrea a arătat că știe să o facă, a croșetat puțin extrem de natural. Lucrul a descumpănit-o pe Drăgoteasca (probabil ea nu știa), a trecut pe moment pentru asta, ceva mai târziu, după vreo două zile, într-una din emisiunile unui coleg, Drăgoteasca se arăta oripilată de gestul de a croștea în direct al E.U.

În aceeași perioadă, Antenele făceau mare caz de asta. Lucrul nu l-a oprit pe Bogdan olteanu să calce o cămașă în direct. Vezi doamne, era un bărbat  modern… 

Trecând peste acest aspect, modul în care era reflectată doamna Udrea s-a văzut și legat de acel pictorial. Deși era vorba de niște poze frumoase și decente, gestul lui Radu Mazăre de a poza într-un ofițer (parcă din America Latină)  care face o vizită la un bordel unde e înconjurat de niște curve goale. Nici măcar faptul că fata care era cel mai apropiată de el e doar cu câteva luni mai în vârstă decât fiul lui și era elebă de liceu (Mădălina Pamfile era elevă la Jean Monet) nu i-a făcut pe papagali să creadă că nu e ceva tokmai OK. Aceeași năroadă, Corina Drăgotescu, nu a exitat să spună despre gestul doamnei Udrea că este inadmisibil, pentru ca după vreun sfert de oră să spună despre gestul lui Mazăre că e simpatic …”Așa e el, mai năbădăios”.

De fapt modul acesta de a fi tratată doamna Udrea e unul constant. Dacă de multe ori se bat apropouri, de și mai multe ori, imecilii de teapa lui Mircea Badea de ex.  o jignesc direct fără perdea …

Toate atacurile acestea mai mult sau mai puțin directe au revelat nu o gâsculiță cum s-au străduit papagalii ci o femeie a dracului de puternică, destul de inteligentă să nu ia în seamă orice dobitoc, o femeie cu o poponeață a dracului de oțelită, figurat vorbind, cu nenumărate urme de dinți rupți acolo. Dinți ai celor care au încercat să o muște. ( Dacă se întâmplă cumva ca doamna Udrea să ajungă să citească aici, sper să nu considere deplasată chestia cu poponeața, este unul in cele mai mari complimente pe care consider că i le puteam face).

În loc să o termine aceste atacuri asupra sa, în cazul doamnei Udrea s-a revelat ceva… e o femeie a dracului de puternică. O femeie Alfa … Lipsa sa de reacție nu cred că arată slăbiciune ci forță și siguranță de sine.

Interesant e un titlu apărut pe Realitatea net : Elena Udrea SE RETRAGE. NICIUN ministru PDL vechi nu se va regăsi în GUVERNUL UNGUREANU. Deci, doar doamna Udrea  s-a retras … ceilalți … Adică dacă dorea, poate putea să își păstreze postul.

Personal o numeam premier în locul lui Emil Boc. Fără mișto. Din două motive, cu un astfel de premier mublau ca pe sârmă miniștrii și, pe de altă parte, aveam o mare satisfacție, îi băgam la crize de nervi pe Crin Antonescu , pe Victor Ponta și pe ceilalți măscărici din conducerea USL.

Eu sunt convins că doamna Udrea va reveni, ba mai mult, va reveni și mai sus decât postul de Ministru a Turismului… Și cred că va face față cu brio...

Traian Băsescu nu mai poate candida  pentru funcția de președinte. OK, așa spune Constituția… dar premier poate fi. 

De multe ori m-am întrebat cum ar arăta un cuplu Președine – Premier: Băsescu -UdreaÎn fond, de ce nu? 

Dacă un hăbăuc ca Antonescu are pretenții de a fi președinte, Elena Udrea de ce n-ar avea?

La final, iată ce scria doamna Udrea pe blogul său pe 6 Februarie 2012, când deja știa că acest mandat i s-a încheiat:

ÎMPREUNĂ PE UN DRUM NOU

Demisia din funcţie a Premierului Emil Boc este un act de curaj politic şi de responsabilitate în faţa românilor. Prim-ministrul a înţeles că România are nevoie de o schimbare de ritm, are nevoie de un şoc catalizator în vederea continuării reformelor atât de importante în contextul economic internaţional. A înţeles că românii vor o reacţie de ordin politic.

Se pot spune multe despre Emil Boc în calitate de Premier, dar mai important decât toate sunt faptele. Or, acestea vorbesc de la sine şi arată rolul decisiv pe care l-a avut actualul Executv. A gestionat cea mai dificilă perioadă economică şi a adus România într-o stare de echilibru, ba chiar de mic plus. Avem o creştere economică mai mare decât media Uniunii Europene, avem cea mai mică inflaţie din ultimii 20 de ani şi cea mai mică datorie publică pe cap de locuitor din Europa. Într-o foarte mare măsură, acest lucru se datorează şi Premierului.

Guvernul actual a fost unul de sacrificiu. Toţi miniştrii Cabinetului demisionar au ştiut de la început că munca şi sarcina lor nu este deloc uşoară şi că imaginea lor va fi puternic erodată. Dar au mers înainte pe drumul corect, cel al reformelor economice şi sociale. Am fost responsabili faţă de cetăţeni şi, nici măcar în ultima clipă a actualului Guvern, nu am căzut în plasa populismului, nu le-am vândut românilor iluzii.

Din punctul meu de vedere, dincolo de elementele de ordin politic care au dus la decizia Premierului Boc de a demisiona, eu cred că Executivul demisionar a fost unul de succes. Cu siguranţă mai competent şi responsabil decât dezmăţul economic reprezentat de Guvernul Tăriceanu, infinit mai puţin corupt şi mult mai bine intenţionat decât Executivul lui Adrian Năstase.

Era însă nevoie de o schimbare. Românii au nevoie de figuri noi care să le genereze încredere. Degeaba spui ce trebuie spus, comunici lucrurile corect, dacă oamenii nu mai sunt dispuşi să te asculte. Pentru asta e nevoie de oameni noi, capabili să continue pe drumul reformelor şi să vină cu un nou suflu.

Ca să nu existe speculaţii politice inutile: Coaliţia de guvernământ va rămâne unită. Ne-am asumat împreună un program de guvernare şi un drum pentru România. Trebuie să facem tot ce ţine de noi, ca oameni politici responsabili, pentru a ne atinge ţinta. PDL rămâne alături de UDMR şi UNPR în dorinţa de a asigura guvernarea ţării. Nici nu se pune problema acum de o criză politică.

Obiectivul actual este acela de a avea un Guvern nou, la fel de responsabil, dar mult mai popular, care să ducă mai departe reformele şi lucrurile bune făcute de Cabinetul Boc, beneficiind în schimb de deschiderea oamenilor, de suportul lor.

E timpul să vină un Guvern mai puţin erodat, care să nască speranţă pentru o viaţă mai bună într-o perioadă precisă de timp. Avem nevoie de un Premier care să inspire încredere românilor şi care să poată să le comunice lucrurile bune pe care majoritatea de guvernământ le face. Avem nevoie în continuare de un Premier responsabil, care să nu cadă în plasa populismelor ieftine de tip USL: creşterile de venituri trebuie făcute doar dacă economia şi-o permite. În continuare, ţara are nevoie de investiţii şi reformă, de măsuri economice care să genereze creşterea veniturilor cetăţenilor. Nu trebuie să aruncăm pe geam lucrurile câştigate cu sacrificii enorme în timpul Guvernului Boc.

Autor: Elena Udrea

Sursa: Elena Udrea Blog

  1. Lulu
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: