Premii pentru împuțitul varan

Dacă ar trebui avea de acordat un premiu  pentru rahatofilie l-aș acorda Ziarului Cotidianul și un premiu pentru nesimțire lui Dan Voiculescu, pentru următorul articol:

Voiculescu: Unde or fi dispărut notele informative date de Băsescu?

Nostalgic după perioada în care reprezenta regimul comunist la Anvers și dădea „un camion de note” Securității, Traian Băsescu și-a deconspirat relația privilegiată pe care o întreține cu serviciile secrete și l-a numit pe „șeful spionilor”, Răzvan Mihai Ungureanu, în fruntea Guvernului, afirmă președintele de onoare al conservatorilor, Dan Voiculescu. „Numirea in functia de premier a domnului Ungureanu, director al Serviciului de Informatii Externe, a clarificat definitiv natura relatiei lui Traian Basescu si a intregului sau regim cu serviciile secrete. Nostalgic dupa perioada in care reprezenta regimul comunist la Anvers sau dupa cea in care conducea un vapor si dadea „un camion de note” Securitatii, Traian Basescu a decis ca nu-si mai poate ascunde adevarata natura, nu-si mai poate camufla deprinderile si, cu nepasarea omului care simte ca se apropie de final, a numit in fruntea Guvernului pe seful spionilor (…)De foarte multi ani, ei se „lupta” cu Securitatea, folosindu-i metodele si indeplinindu-i obiectivele. Au memorie selectiva si nu-si pun intrebari incomode. Uita, de exemplu, ca, in cazul meu, justitia a respins integral acuzatiile unor verisoare tentate de iluzia unui castig financiar facil. Nu se intreaba de ce, in procesul cu CNSAS, sentinta „de colaborare” a fost pronuntata de singurul „camarad” al domnului Basescu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dupa cum nu se intreaba nici de ce, din dosarul domnului Basescu, din „camionul de note”, nu se gaseste nici macar o singura fila. Oare pentru ca serviciile secrete nu-si deconspira adevaratii colaboratori?!”, scrie Dan Voiculescu, pe blog.

Autor: Dan Voiculescu

Sursa:  Cotidianul

Tot lui Dan Voiculescu i-aș mai acorda și un premiu pentru împuțiciune morală și perseverență în minciună deoarece, după ce a negat că a colaborat cu Securitatea, după ce a fost dovedit, a spus că a fost un gest partiotic pe care l-a făcut pentru că avea și el săracu nevoie de o bucată de pâine. Trebuie amintit că  una din persoanele pecare le-a dat în gât este verișoara sa fugită în Germania, Paraschiva Silaghi , pe care a și vizitat-o acolo pentru a afla cine i-a înlesnit fuga.

Aceasta revenită în țară a declarat pentru evz.ro (citez):

„Sigur Dan a avut o legătură cu faptul că tatăl meu a fost arestat. Găsise într-un sertar mai multe coroane suedeze, lăsate acolo de sora mea înainte să plece din ţară. Tata i-a povestit lui Dan despre asta. În acea perioadă, el a tot venit şi a tot întrebat de unde e valuta. La scurt timp, tata a fost arestat”. Femeia spune că tatăl său i-a spus în câteva rânduri: «Ai grijă că e o lichea! »”.

Doamna Silaghi era  la fel de convinsă că şi în arestarea unchiului lor are „un merit” Dan Voiculescu: „Înainte de nunta mea, un unchi din străinătate a spus că îmi va aduce o maşină. Dan a vrut şi el un Mercedes roşu. Ne-a adus maşinile şi, în timpul nunţii, a fost arestat pentru trafic cu maşini străine. Dan nu a venit la cununia religioasă, doar la cea civilă”. 
Despre ea spune că a suferit când era însărcinată în 27 de săptămâni şi a fost percheziţionată de securişti: „Am fost dezbrăcată complet. Nu ştiu exact ce căutau pentru că nu au vrut să spună securiştii. Am născut când am ajuns în Germania, din cauza acestei terori. Medicii mi-au salvat fetiţa, deşi era prea mică”. 
Paraschiva Silaghi considera că o probă edificatoare și de necontestat, care a convins instanţa de faptul că vărul său a colaborat cu Securitatea, este o filă din dosarul acestuia. Voiculescu şi-a informat un superior, nu despre colegii de serviciu ori problemele de muncă, ci despre familia Silaghi. 
„În continuare, menţionez că, în anul 1973, Silaghi Paraschiva a plecat în excursie în Austria şi nu s-a mai întors. În afara acestei verişoare, în 1975, sora acesteia, Nanu Mihaela, s-a căsătorit cu un suedez, părăsind ţara cu aprobarea Consiliului de stat. Menţionez că, mai recent, dintr-o discuţie cu tatăl meu am aflat că părinţii celor două verişoare au plecat din ţară tot cu aprobarea Consiliului de Stat. Nu cunosc locul unde s-au stabilit
Revenind la premii, lui Dan Voiculescu îi revine și premul pentru cel mai împuțit varan pentru vânturile trase în direct la Antena 1

I-aș mai acorda încă două premii, cel pentru parvenitul suprem, care deși nu a fost votat vreodată de cineva  și deși ocupă prn șantaj, la limita legii, tot felul de funcții importante în stat vrea și mai mult. Chiamă la el pe cei doi papagali din fruntea USL, le indică felel în care trebuie să se comporte, iar pe blogul lui își asumă calitatea de deținător al adevărului absout. Deși suntem într-o democrație, el consideră că părerea lui este mai importantă decât votul popular:

Traian Basescu a ramas ultimul obstacol in calea unei schimbari fundamentale in destinul Romaniei

Demisia Guvernului Boc reprezinta un demers absolut necesar pentru schimbarea actualului regim, dar, din pacate, nu este suficient. Inlaturarea argatilor nu schimba caracterul stapanului.
Pentru a raspunde asteptarilor legitime ale natiunii si pentru a asigura o guvernare corecta si eficienta mai avem de parcurs o ultima etapa: suspendarea si demiterea lui Traian Basescu. Premierul a plecat, acum e randul sa plece si presedintele, cel care a taiat arbitrar pensiile si salariile, a instigat la nerespectarea hotararilor judecatoresti si a creat un nociv regim de autoritate personala.

http://danvoiculescu.net/blog/2012/02/traian-basescu-a-ramas-ultimul-obstacol-in-calea-unei-schimbari-fundamentale-in-destinul-romaniei/
Pentru a se salva, Traian Basescu, ramas ultimul obstacol in calea unei schimbari fundamentale in destinul Romaniei, arunca balastul peste bord. Insa romanii nu vor accepta jumatati de masura. Numaratoarea inversa, inceputa cu cazul domnului Raed Arafat, nu mai poate fi oprita si se apropie rapid de final. Corabia regimului Basescu se scufunda si niciun aranjament sau strategie secreta nu l-ar mai putea salva pe actualul presedinte.

Ba mai mult, nesimțitul o ia pe arătură considerând că dacă el a ajund prin delațiune să ocupe în vremea lui Ceașcă funcția pe care a a ocupat-o acum e la fel. 

Culmea e că lepra consideră că un fost șef al unui  serviciu secret este nenumibil pentru funcția de Premier, în timp ce atât el cât și slugoiul lui Antonescu care erau niște împuțiți și ordinari turnători, sunt fix numeriți să ajungă la conducerea României. (Reamintesc numele conspirativ al lui Antonescu: Porumbacu și numărul dosarului lui de turnător: 2456sca/ DSS 01429)

Traian Basescu a iesit “de sub acoperire”

Numirea in functia de premier a domnului Ungureanu, director al Serviciului de Informatii Externe, a clarificat definitiv natura relatiei lui Traian Basescu si a intregului sau regim cu serviciile secrete.
Nostalgic dupa perioada in care reprezenta regimul comunist la Anvers sau dupa cea in care conducea un vapor si dadea “un camion de note” Securitatii, Traian Basescu a decis ca nu-si mai poate ascunde adevarata natura, nu-si mai poate camufla deprinderile si, cu nepasarea omului care simte ca se apropie de final, a numit in fruntea Guvernului pe seful spionilor. Cu miscarea Ungureanu, Traian Basescu a renuntat la salvarea aparentelor, a iesit “de sub acoperire”.
Teoretic, Monica, Grigore, Mircea, Sabina, Sorin, intreaga armata de “lupi moralisti” si “roboti antisecuristi” ar fi trebuit sa ia foc. Insa, recompensati constant de stapanul de la Cotroceni si hraniti cu ura, cu invidie si, in multe cazuri, cu prostie, nu si-au permis niciun fel de protest.
Cei care, in cazul meu, au transformat intr-un pacat capital o nota comerciala despre un cetatean strain, adresata directorului intreprinderii (o formalitate legala obligatorie pentru un angajat in comertul exterior romanesc din acea perioada), au tacut malc cand Traian Basescu l-a desemnat ca premier pe directorul SIE, iar acesta si-a construit Cabinetul fara a demisiona din serviciul secret.
Asadar, o nota comerciala, care poate fi considerata cel mult o forma platonica de spionaj economic, i-a determinat sa explodeze. In schimb, cand Guvernul Romaniei a fost subordonat oficial sefului spionilor, nu si-au permis nici macar o scanteie.
De foarte multi ani, ei se “lupta” cu Securitatea, folosindu-i metodele si indeplinindu-i obiectivele. Au memorie selectiva si nu-si pun intrebari incomode. Uita, de exemplu, ca, in cazul meu, justitia a respins integral acuzatiile unor verisoare tentate de iluzia unui castig financiar facil. Nu se intreaba de ce, in procesul cu CNSAS, sentinta “de colaborare” a fost pronuntata de singurul “camarad” al domnului Basescu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dupa cum nu se intreaba nici de ce, din dosarul domnului Basescu, din “camionul de note”, nu se gaseste nici macar o singura fila.
Oare pentru ca serviciile secrete nu-si deconspira adevaratii colaboratori?!

Dacă ar fi să mă mai gândesc la un premiu, ar fi unul pentri întreaga activitate. L-aș numi: Premiul două decenii de fentat pușcăria…

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: