Prima pagină > Nesimțire, Presă > Dacă a ajuns să se roage de un individ ca Mircea Badea, C.T.Popescu nu e un strigoi ci un zombi. Adio domnule Popescu… ești terminat

Dacă a ajuns să se roage de un individ ca Mircea Badea, C.T.Popescu nu e un strigoi ci un zombi. Adio domnule Popescu… ești terminat

Cristian Tudor Popescu face o mare greșală.

În editorialul Rugămintea unui strigoi către dl  Mircea Badea   îi răspunde lepădăturii de Mircea Badea:

CTP: Rugămintea unui strigoi către Mircea Badea

Dacă acum 2-3 ani, subsemnatul mă adresam în calitate de bătrân naiv d-lui Mircea Badea, acum mă văd silit s-o fac în calitate de cadavru. Căci dl Badea m-a declarat aseară mort, în forul său interior. Prin urmare, îi răspund din postura de strigoi.
Motivul decedării mele de viu e faptul că aş fi afirmat în interviul dat la „Pagina de media” că Mircea Badea e un mincinos. Că n-am rostit nicicum, niciodată, aşa ceva stă mărturie interviul în cauză, din care, de altfel, dl Badea a reprodus în emisiunea sa fragmentul care îl privea. Fragment pe care, însă, l-a şi interpretat, „tradus” prin „deducţii” proprii, pentru uzul telespectatorilor, ca să ajungă să pronunţe cuvântul infamant de mai sus. A făcut astfel lucrul pe care chiar îl spun despre dânsul, nu că minte: a indus publicului, cu mijloace nonjurnalistice, ideea că Popescu îl face mincinos. Adică, un fals.
Am menţionat în zisul interviu, ca fapt important şi pozitiv, că dl Badea nu se pretinde jurnalist, cum procedează alţii pentru a-şi acoperi o activitate fetidă. Dar dl Badea mă somează să spun ce este jurnalismul şi să dau exemple de jurnalişti. Din păcate, nu pot să fac asta în stadiul de descompunere la care a ajuns presa; pot, în schimb, să spun ce nu e jurnalism.
Când dl Badea afirmă că „inşii care se autointitulau cu emfază jurnalişti mi s-au părut nişte boi” – asta nu e jurnalism. Căci dl Badea foloseşte argumentul autorităţii pentru a discredita o categorie profesională – pentru mine, Mircea Badea, o persoană populară şi ascultată, ăia sunt nişte boi, deci n-ar fi rău ca şi voi, fanii mei, să credeţi fără alte argumente că aşa e. Dl Badea foloseşte această metodă de nenumărate ori: „Fiţi atenţi la ce vă spun! O să mă pomeniţi! Poate nu e aşa, dar vă spun eu că aşa e! De ce? – pentru că se vede şi din naveta spaţială!” Într-o contrazicere cu subsemnatul, pe tema „procurorii DNA sunt comandaţi de Băsescu„, şi-a adus chiar propria viaţă ca argument: „Aşa e, sunt în stare să mor dacă nu e aşa!”
CT Popescu: „Mircea Badea şi alţii ca el nu mai pot fi opriţi prin…” Aici dl Badea pune stop vorbirii mele şi comentează: „De ce să fim opriţi? N-am înţeles-o p-asta… Şi nu ştiu care sunt ăştia, alţii… Mai târziu o să vedem că mă alătură lui Dan Diaconescu…” Ce comunică astfel telespectatorilor? Că dl Popescu are vocaţia cenzurii, că e un duşman al libertăţii de exprimare. Şi că îl pune pe Mircea Badea la un loc cu Dan Diaconescu, aşa cum „o să vedem”. Asta se numeşte, în cursul pe care îl susţin la UNATCargumentul viitorului – atunci când se ajunge la momentul Dan Diaconescu, subsemnatul spune limpede taman contrariul: că Diaconescu pretinde a face jurnalism la OTV, spre deosebire de Badea!, dar în mintea multor telespectatori a rămas că, pentru Popescu, Badea ar fi totuna cu Diaconescu. Ceea ce ar fi într-adevăr o ignominie: nu încape comparaţie între măsuţa stand-down comedianului Badea şi telehaznaua penală a lui Diaconescu.
Şi apropo de argumentul viitorului, să-i mai amintesc d-lui Badea de câte ori a prevestit că un lucru se va întâmpla într-un fel şi s-a întâmplat pe dos? Nici profeţiile nu fac parte din jurnalism, dar fac rating.
Apoi, dl Badea reporneşte înregistrarea şi Popescu zice: „… prin sancţiuni ale CNA”. Deci, „nu mai pot fi opriţi prin sancţiuni ale CNA”, asta zisese subsemnatul, o constatare, nu că trebuie oprit dl Badea că aşa aş vrea eu. Şi continuam spunând că amenzile primite de la CNA, dl Badea, şi nu numai el, le transformă în titlu de glorie şi în reclamă pentru emisiune – o altă simplă constatare. Tăind ultima parte a replicii mele în momentul comentariului său, dl Badea a falsificat prin trunchiere ce spusesem de fapt. Şi asta e nonjurnalism curat.
Următorul stop îl pune dl Badea pe fraza subsemnatului „Din păcate, se ia ce spune Badea în registrul jurnalistic, în registrul factual, al probei verităţii, care caracterizează jurnalismul”. De aici, concluzia d-sale este, nici mai mult, nici mai puţin, „Dl Popescu mă face mincinos”. Scurt, clar şi fals până la Superb! – cum ar zice dl Badea. Eu vorbesc de receptori, de publicul său care îl interpretează greşit. Spun că publicul greşeşte, asta şi din cauza confuziei în care a intrat noţiunea de jurnalism, nu că dl Badea ar fi mincinos.
De pildă: dl Badea pune pe plasma din studio figura cuiva, fotografiată gros plan, pentru a părea mai grotescă. După care îşi bate joc, de multe ori cu talent, de mutra respectivului, sau respectivei, pentru că e gras, urât, are fruntea îngustă, urechile fâlfâitoare etc. Persoana în cauză este subiectul unor acuze sau bănuieli de corupţie, hoţie, nepotism, laşitate, prostie. Prin şarjele sale asupra fizicului, dl Badea induce publicului ideea că respectiva persoană e mai mult ca sigur coruptă, hoaţă, laşă, proastă. Ceea ce şi poate să fie adevărat, dar asta nu e jurnalism, esteargumentum ad hominem: un gras, „cu slănină pe frunte”, nu poate avea niciodată dreptate, ne învaţă dl Badea. Deci, dacă priveşti aşa ceva ca pe un număr umoristic reuşit, e în regulă. Dacă însă îţi formezi părerea despre persoană pe baza „portretului” desenat de dl Badea, e posibil să greşeşti grav. Şi sunt destui cei pentru care ce spune Mircea Badea e unica sursă de „informare”.
Ca să fiu şi mai clar, eu insumi sunt citit de o parte a publicului într-o astfel de grilă. Am scris cândva o proză, intitulată „Eye contact„, despre o poveste de dragoste desfăşurată într-un WC public. Întrucât a apărut în ziar, ea este şi astăzi folosită de unii dintre înjurătorii subsemnatului ca probă indubitabilă a perversităţii sexuale care-l munceşte în mod cât se poate de real pe numitul CT Popescu, de unde rezultă, logic, fără discuţie, că e vândut lui Voiculescu, sau, după caz, lui Băsescu.
Nu cred că dl Badea e vândut cuiva, de pildă lui Voiculescu. Nu cred că dacă „Dom’ Profesor” cade iarăşi la pace cu Băsescu, aşa cum a făcut în 2004, dl Badea se va conforma vreodată noii „linii” – cum am văzut că se practică prin presă. Cred că e sincer în convingerile sale, nu cred că e mincinos. Dar l-aş ruga să se gândească la faptul că sinceritatea, şi nu adevărul, e opusul logic al minciunii. Că poţi, cu sinceritate, să acreditezi falsul.
Cât priveşte decesul meu, anunţat de dl Badea, îl asigur că nu mă sperie – în anii `80, până în noaptea de 21decembrie 1989, m-am declarat mort eu însumi, aşa că ştiu cum e.
Mă sperie însă uşurinţa cu care, în finalul „demonstraţiei” sale la adresa subsemnatului, dl Badea comite o nedreptate crasă, hotărând că nici ziarul gândul, neimplicat câtuşi de puţin în toată povestea, nu mai există pentru el. Nu pot să-i spun decât că acesta e un gest băsesc.

Autor: Cristian Tudor Popescu – senior editor al ziarului Gândul

Drept să spun, de la o vreme, întradevăr, CTP e un fel de zombi mediatic, un individ cu gândirea cam atrofiată de timp,  ca mumiile egiptene, dar nu am cum să nu remarc faptul că măcar CTP a fost un jurnalist de mare  clasă și nu face să coboare la nivelul de a se adresa unui individ căruia dacă îi  spui slugoi sau retardat îi faci un mare compliment. 

Pentru a iustra de ce acele cuvinte sunt niște atribute complimentative ca să zic așa pentru Badea  să vedem câteva citate comise de acesta pe blogul său , de fapt mă refer la abjecțiile de limbaj folosite de mitocan (Doar din acest an, deci din ultimele două luni):

JANDARMIADA E NOUA MINERIADA

January 14th, 2012

”Jandarmii au fost abjecti! Odiosi! Si ma gandesc ce indignat am fost atunci cand le-a taiat Curul Suprem 25 la suta…. Daca nemernicia ar durea, porcii astia s-ar tavali acum in chinuri.”

http://www.mircea-badea.ro/blog/jandarmiada-e-noua-mineriada/

PORCII DE LA HOTNEWS SUNT BASISTI, DECI MINCINOSI

January 16th, 2012 

Scroafele imputite lingatoare de bas… 

P.S. Porcilor !!!!!

http://www.mircea-badea.ro/blog/porcii-de-la-hotnews-sunt-basisti-deci-mincinosi/

VIOLENTA CACATULUI MARO

January 19th, 2012

E vorba despre acest cacat si violenta la care incita.

P.S. Asta e :

 

P.S. Vom vedea curand cine suge si cui. 

http://www.mircea-badea.ro/blog/violenta-cacatului-maro/ 

VIERMII DE CACAT MANANCA CACAT

 January 19th, 2012

Unul dintre cele mai abjecti hemoroizi basisti se zbate in chinuri si molfaie. Cine o fi oare?
Ghici ghicitoarea mea!

P.S. Stai lnistit, cacatule, nu mai ai mult.

http://www.mircea-badea.ro/blog/viermii-de-cacat-mananca-cacat/

DA, PORCULE, ESTI BASIST ABJECT!

January 20th, 2012 

……………
Astept stirea despre porcul asta cu vata-n nas.

http://www.mircea-badea.ro/blog/da-porcule-esti-basist-abject/

“IN TIMPUL ASTA, LA BUDAPESTA…”

January 22nd, 2012 

…………. porc propagandist basist platit din bani publici sa fii porc propagandist basist ?!?!?!

P.S.1 Bai fata de cur diareic, daca tot o arzi scriitorul basului, afla ca “in timpul asta” e cacofonie: timpula!
P.S.2 Da porcule, stim ca nu castigi la mia de vizitatori ci la mia de limbi la bas.

 http://www.mircea-badea.ro/blog/in-timpul-asta-la-budapesta/

Atenție, iată cum știe mitocanul să vorbească despre o femeie:

MONITORIZEZ BASISTI

 January 24th, 2012 

Cum naiba a ajuns la Gandul basista asta care a basit la evz si labeunu multi ani ?!?!

 http://www.mircea-badea.ro/blog/monitorizez-basisti/

HIDOSUL CA O CURVA VIRGINA

January 26th, 2012 

………………

Vai, dar ce fite de cacat faci ca sa se asorteze, desigur, cu fazta de cacat, dovada ca ai iesit din locul gresit.

P.S. …………. Am si eu micile mele preocupari tembele in legatura cu niste gandaci absolut insignifianti si nerelevanti nici macar pentru gramada de rahat in care viermii viermuiesc. ……..

http://www.mircea-badea.ro/blog/hidosul-ca-o-curva-virgina/

RADU MAROUL VREA SA MANIPULEZE DAR POATE DOAR SA MANI FARA SA PULEZE

February 13th, 2012 

Cacatul asta vine si el cu minciuna penibila de acum o luna. Doar ca e fix invers.

P.S. Mori!

http://www.mircea-badea.ro/blog/radu-maroul-vrea-sa-manpiuleze-dar-poate-doar-sa-mani-fara-sa-puleze/

L’ANALPFABETE EST DU COCHON

February 16th, 2012 

Analfabetul cu cap de porc si cu obsesie provinciala de coana Chirita pentru frantuzisme a slobozit pe orificiul bucal (care n-are legatura cu bucile in ciuda sonoritatii) urmatoarele cuvinte: “Ne aducem si noi micul nostru aport”.

Cochonule, vezi ca e pleonasm,  analfabetule! La timpul potrivit , un mic avort ar fi scutit limba romana de micul aport intru maltratre “adus” de capul de porc. Altfel, bucura-te de marele aport pe care aia de la Golden Blitz il “aduc” la leafa ta de porc, porcule.

P.S. Nu va bateti capul sa aflati sau sa presupuneti despre cine e vorba. Unul dintre muuuultele otrepe platite indirect din bani publici ca sa-si injecteze cacat in vena.

http://www.mircea-badea.ro/blog/lanalpfabete-est-du-cochon/

Domnule Cristian Tudor Popescu, să mă ierți, dar nu credeam să ajungi atât de jos încît să îi răspunzi unei astfel de lepre cum e Mircea Badea … nu meriți nici măcar compătimire. Împuțitul trebuie ori dat în judecată, ori lăsat dracului să fiarbă în suc propriu…

Știi de ce spun asta? Pentru că Mircea badea este o … oops nu voi folosi termenul, dar vei înțelege că eu consideră că Mircea Badea în ”Gura presei” este sinonim cu sex oral …

Adio domnule Popescu, dacă ai ajuns aici ești terminat… Dumnezeu să te ierte pentru toate… Probabil e crucea pe care o meriți… 

 1. marco
  22 februarie 2012 la 10:50

  cel mai descreierat om este m badea. un nenorocit, un sclav

 2. 22 februarie 2012 la 16:56

  M-am gândit să arăt unul din mesajele pe care le marchez de obicei cu SPAM.
  Nu i-am dat OK de publicare și nici nu îi voi da.
  De fapt nu doar că nu mă deranjează acest gen de mesaje ci chiar mă bucură deoarece înseamnă că subiectul a fost destul de interesant ca să se țină seama de el.
  Pe de altă parte arată imbecilitatea publicului care îl admiră pe Vuvuzelul lui Felix. Bravo Anonime și mulțam de efortul pe care l-ai făcut dând cu copita în tastatură.

  anonim
  anonim@****.***
  79.112.**.***

  Înscris în 2012/02/22 la 14:22
  Ba cacatule fututi morti mati sa-ti fut ai grija cum vorbesti tu de Mircea Badea ma limbricule. Badea e unul din putinii din tara asta care spune adevarul. Ce daca o face pe un ton mai dur si prin insulte? Asta e stilul sau, iar unii cacati basisti ca tine, mai romanicablues, asta meritam jegule care esti !

  Ca dovadă iată și mesajul imbecilului în fotocopie. (Evident că oricât de impertinent e nesimțitul, nu am să dau nici IP-ul și nici adresa de mail de la care postează, decât dacă nu se potolește)

  Înschimb, voi face altceva.
  Iată cam cine e lepra, mai precis, de unde e.

  79.112.**.*** IP address location & more:

  IP address [?]:
  79.112.**.*** [Whois] [Reverse IP]

  IP country code: RO
  IP address country: Romania
  IP address state: Iasi
  IP address city: Iasi
  IP address latitude: 47.1667
  IP address longitude: 27.6000
  ISP of this IP [?]:
  RCS & RDS S.A.
  Organization: RCS & RDS S.A.
  Host of this IP: [?]:
  79-112**-***.iasi.fiberlink.ro[Whois] [Trace]

  Evident iată și fotocopia.

  Consider că, prin faptul că nu i-am dat în clar nici adresa de mail și nici IP-ul, identitatea îi e protejată suficient, mai mult chiar decât ar fi meritat.
  Dacă însă temeblul își va permite și alte injurii, atunci voi poasta harta mărită care arată locul exact de unde postează și toate datele lui de indentificare… Consider că dacă cineva vine și mă înjură pe blog personal, lucru care mă absolvă de obligația de a-i la protejare identitatea deoarece este similar cu a mă înjura la mine acasă.
  Evident, diferența ar fi că dacă ar face-o, ar pleca dus de salvare.

  Deh, moldovean, ce pot să zic? 😀

  P.S. Anonime, chiar dacă vei schimba adresa de la care postezi să știi că IP-ul e același.

 3. ANTON ADRIANA
  23 februarie 2012 la 8:51

  este adevarat,……..DEMENTUL ala este dusssssssssssssssssssssssssss,nu inteleg de il bagati in seama.la mine in casa nu se urmareste nici-o ANTENUTA,mai mult nici radio ZU de o luna.Simplu ,daca ii urmarim le crestem audienta zic ei,iar noi ne enervam fara sa vrem.

  • 23 februarie 2012 la 17:23

   Adriana, de obicei pe cei care scriu porcării, îi marcam cu SPAM și nu-mi maă băteam capul cu ei… mai scriau o vreme, dar pentru că vedeau că nu apare nimic se potoleau pentru o vreme, evident, după două săptămâni- o lună apăreau iar.
   Unora le mai răspundeam dar lăsam răspunsul doar pentru vreo 24-48 de ore…
   De data asta nu îl mai șterg.
   Nu vreau să insinuez nimic, dar foarte multă lume spune că nu urmărește antenele, OTV, B1 sau ce consideră că nu e OK. Știi ce e interesant? Dacă vrei să aflii depre anumite chestii discutate acolo, ei sunt cei care trebuie întrebați
   😀 😀 😀

 4. Kurt Marino
  23 februarie 2012 la 11:52

  Sorine, nu esti singurul care a patit-o. De exemplu, VISURAT, a avut ghinionul ca Mircea Badea sa-i dea numarul de telefon pe post, asta dupa ce VISURAT i-a trimis lui vuvuzel un sms in care il contrazicea. Bineinteles, cum lui vuvuzel nu ii place sa fie contrazis( el fiind un atotstiutor, dar doar prostii sunt atotstiutori 😀 ) a dat nr de telefon pe post, iar acesta s-a trezit cu multe multe mesaje si multe telefoane de la fanii lui vuvuzel, in car il injurau. Asta demonstreaza ca emisiunea lui vuvuzel este urmarita de toti retardatii, cu un IQ foarte scazut si care sunt exact dupa chipul si asemanarea lui vuvuzel.

  PS: Eu zic sa-i faci o vizita lui ”anonim” si sa joci calusarii pe capul lui.

  • 23 februarie 2012 la 18:13

   Știu că nu sunt singurul și mai știu că nu mi se întâmplă prima dată…
   Într-un fel de top, acest gen de comentarii vin atunci când vine vorba de niște personagii care infectează spațiul media.
   Pe primul loc de departe e Dan Diaconescu, lucru explicabil prin gradul de educație a celor pe care îi denumește poporul său.
   Pe doi ar veni Tudor Barbu, abia pe trei Mircea Badea, urmat îndeaproape de Dana Grecu și alți colegi ai lui de la Intact.
   Interesant este că Ciutacu e undeva în apropiere de Gabriela Cristea, cu un plus pentru matracucă.

 5. violeta olaru
  28 martie 2012 la 21:40

  nu inteleg de ce se vorbeste atit de vulgar il admir f f mult pe mircea badea pe mihai gidea si restul colegiloe realizatori ai antenei3 sint singurii ce spun lucrurilor pe nume asta o faceau si in inaintea acestui regim basescian ei au criticat tot timpul puterea atunci cind era cazul ideile contradictorii se pot exprima si fara atita inversunare si nu cu aceste cuvinte ma iertati este parerea mea

  • 28 martie 2012 la 22:45

   Păi dacă îi admiri atât de mult de ce nu faci minimul efort de a-i și respecta scriindu-le numel cu majusculă? Știai că a scrie un nune propriu fără majusculă e o formă de a arăta lipsa de respect?

   Cei de la Antena 3 și nu numai, de fapt cam toți cei de la Intact sunt niște lepădături de mercenari mediatici dispuși să spună orice cred că face plăcere stăpânului lor.. Niște infecți ordinari….

 6. syberia
  2 august 2012 la 10:41

  sa nu uitam ca in 2003 Badea milita sa-l ef pe PsD-istul Brancoveanu ca i-a luat fabrica de chibrituri. Sa facem un exercitiu de imaginatie: CAT RESPECT DE SINE ARE **** ASTA DE BADEA daca ii pupa-n c** exact pe aia care i-au ruinat afacerea?

  • 2 august 2012 la 15:17

   Da știu povestea cu desantul lui și al lui Oreste la Gherla…
   Știu și detalii … cică ei sperau că vor reuși să cumpere fabrica de chibrituri cam la prețul unui apartament din București și au fost extrem de jigniți când s-a stârnit un râs general atunci când și-au spus oferta…
   Interesantă era figura lor. Cică erau foarte uimiți că orașul Gherla nu se simțea onorat de vizita unor asemenea personalități…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: