Monolog

              Aproape în fiecare zi a existenţei noastre ,învăţăm o lecţie nouă ,pe care de multe ori o ignorăm având falsa impresie că ne-a fost predată de multă vreme ,că o ştim şi că aplicabilitatea ei este doar rutină.Dar…nu este aşa pentru că deşi nu-mi focalizez neapărat atenţia ca un elev sârguincios,deşi firea-mi abruptă şi caracterul impulsiv e ca o prăpastie ce-mi evidenţiază diferenţele remarcându-mă sub raportul structurii temperamentale ,am învăţat că mă pot întrista aspecte ce nu ţin neapărat de propria-mi persoană,am învăţat ,că mă pot bucura…

             Lumea se împarte în bune şi rele,nu neapărat echitabil aşa cum nici deciziile,hotărârile sau demersurile acţiunilor noastre nu sunt echilibrate,talerele alternând de la subiectiv la obiectiv .Nimic nou.

           Alternativele sunt şi simultane şi succesive dar datorate multitudinii de indicatori ai reţelei relaţiilor sociale.Puncte tari,puncte slabe.Nu mă tem,nu mă intimidează ameninţările de nici un fel. Hmmm…să le trec la puncte tari?Dar la fel de bine ar putea fi şi slabe dacă conduc la catalogarea…glaciară ,inumană,insensibilă…

Nu contează.Unde am rămas???Am divalgat subiectul monologului.A da!!! La lecţie….Trag linie şi-mi spun că tema lecţiei a fost una din care am învăţat ceva,o temă plăcută.Nu toate îmi plac.Sunt unele care mă înfurie,altele care mă întristează ,altele care mă fac să zâmbesc şi mai sunt cele care mă determină să râd în hohote.Discuţiile simple lipsite de elemete academice şi scorţoase rostite fără intenţii ,fără alambicări,neticluite..

Lecţia:

Adevărul despre oameni este ascuns în tăcere.Acum nu trebuie decât să învăţ să stau…nemişcată.

Categorii:Uncategorized Etichete:
 1. 23 februarie 2012 la 18:56

  Ehe, ce Fluturel drăgălaș … albastru … 🙂

 2. 23 februarie 2012 la 19:04

  Legat de acele lecții pe care le învățăm … eu n-aș fi chiar atât de convins… facem mult prea multe greșeli ca să fi învățat câte ceva în fiecare zi. De obicei repetăm greșelile.
  Nu doar de dragul de a te contrazice, nu cred că lumea se împarte doar în bine și rău, în alb și nergru… În Univers, prin convenție, noi considerăm că Binele, Lumina, Albul etc (absolute sunt atributele lui Dumnezeu și, prin extensie logică, Răul, Întunericul, Negrul (tot absolute) sunt atributele Diavolului. Dumnezeu e Binele (Albul) perfect, Diavolul e Răul (negrul) perfect…
  Restul sunt culori, nuanțe …

  Lecție? (Profa Fluturel?)

 3. fluturel
  23 februarie 2012 la 20:10

  Lecție? (Profa Fluturel?)…Nu!

  Daca vrei,este un fel de nuantare ,poate fi una din culori…alege tu culoare pe care o preferi sau dai nuanta care ti se potriveste…

 4. 23 februarie 2012 la 22:11

  Ziceai: ” Lumea se împarte în bune şi rele..” … Eu am încercat să traspun cumva cromatic chestia … e mult mai ușor să forbețti de nuanțe când e vorba de ceva reprezentat cromatic decât atunci când vorbești frust de Bine și Rău. Acestea sunt nuanțe abstracte.
  Dacă vrei, putem vorbi și de o reprezentare pe o axă de la minus infint, la plus infinit, iar în stânga, la minus înfinit avem Răul sută la sută și în dreapta. la avem plus infint avem Bunele sută la sută.
  Față de reprezentarea cromatică une această ază ar fi o succesiune de griuri, mai putem introduce și culorile. aici ce să introducem? Numere complexe, numere iraționale?
  Culoarea nu trebuie să mi se potrivească mie, ci ție… Eu am definit-o pe a mea: albastru

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: