Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Politicăraie - Partide - Politicieni > Sărmanul sinecurist Crin Antonescu, și-a tras un penthouse de lux … deh, bugetar săracu …

Sărmanul sinecurist Crin Antonescu, și-a tras un penthouse de lux … deh, bugetar săracu …

Definiții: 

SINECÚRĂ – slujbă, funcție bine retribuită, care necesită o muncă minimă sau nu necesită nici o muncă. (< fr. sinécure) 

SINECURÍST, -Ă s. m. f. beneficiar al unei sinecuri. (< fr. sinécuriste) 

Conform acestei definiții, ăl mai sinecusist din sinecuriștii mioritici se numește Crin Antonescu deoarece nu se duce la serviciu pentru că nu vrea mușchiul lui, dar încasează mălaiul de parcă nu ar absenta nici o secundă. 

Când cei din Opoziție au declanșat protestul ilegal (nu există o lege care să le permită așa ceva) Crin Antonescu a fost întrebat ce vor face parlamentarii care nu au altă formă de venit, Antonescu a spus că aceştia vor recurge, ca toţi românii, la prieteni sau familie, precizând că, și el va face același lucru.

Pentru că indemnizația de la Parlament era singura sursă de venit, liderul PNL, Crin Antonescu, a spus că pe perioada cât va dura greva parlamentară, se va împrumuta de la prieteni sau de la familie.

„S-ar putea să mă şi împrumut, dar nu cu milioane la bănci pentru ca după aia să fac reclamă”, a declarat Antonescu, declarație preluată de evz.ro .

Antonescu își mai  a încercat chiar să-şi consoleze, luni, colegii parlamentari care vor suferi financiar în urma grevei USL, arătând că şi el va fi afectat de renunţarea la indemnizaţii. Dându-se drept model, preşedintele liberal le-a sugerat aleşilor Opoziţiei să se împrumute de la prieteni sau familie, cât timp va dura acest boicot legislative. Ce a uitat însă liderul liberal să menţioneze este că nu orice senator sau deputat USL are o soţie europarlamentar cu venituri lunare de cel puţin 7.000 de euro şi nici 300.000 de euro în conturile familiei, o rezervă financiară salutură pentru un politician care nu are altă sursă de venit decât propriul mandate de parlamentar.

„S-ar putea să mă şi împrumut, dar nu cu milioane la bănci pentru ca după aia să fac reclamă”, a spus presei Antonescu, întrebat ce vor face parlamentarii care nu au altă formă de venit, în condiţiile renunţării la indemnizaţii.

Boicotul legislativ anunţat de USL, se presupunea că  îl va face pe Antonescu să renunţe la o indemnizaţie netă lunară de 4232 de lei aşa cum figurează salariul său pe luna noiembrie. Costurile cu telefonul mobil sunt neglijabile, 75 de lei noi. Dar treaba s-a schimbat. Deși nu se duce la serviciu, banii îi ia. Nu e nici un fel de schimbare, la serviciu nu se dsucea nici înainte de așazisul  protest, și banii tot îi încasa. Când vine vorba de bani, Antonescu și cei cu care e în cârdășie politică, deși asta nu rezultă dsin nici un fel de lege sau regulament, consideră că trebuie să fie plătiți pentru că există și nu pentru că fac ceva. De muncit pentru banii încasați, să muncească cei din turma care îi votează. De ce? D-aia că sunt tâmpiți. 

Deşi Antonescu anunţă că va intra în grevă parlamentară începând cu data de 1 februarie, nu acelaşi lucru se va întâmpla şi cu activitatea biroului său parlamentar. Conform regulamentului Parlamentului, în scopul exercitarii mandatului în circumscripţiile electorale, deputaţii şi senatorii primesc lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaţilor şi, respectiv, al Senatului, echivalentă cu o indemnizaţie şi jumătate brută a deputatului, respectiv a senatorului. Deci la cei peste 40 de milioane se mai adaugă o sumă în jur de  9.000 de lei pentru funcționarea birourilor parlamentare. În luna noiembrie a anului trecut, 1.734 de lei se duceau pentru întreţinere, iar 7.316 pentru subordonaţii lui Antonescu.

Spre deosebire de proprii săi parlamentari care s-au opus în număr mare apelării la această formă de declanşare a unei acţiuni mai mult de imagine decât cu şanse de reuşită în direcşţia declanşării anticipatelor, Antonescu nu va fi afectat prea tare de renunţarea la indemnizaţia de senator.

Conform ultimei sale declaraţii de avere, liderul PNL avea în luna mai a anului 2011 aproximativ 300.000 euro, în conturi bancare. Iar aceasta nu este unica sursă de bani în familie. Vezi aici Declarația de avere a lui Antonescu

Soţia, lui Antonescu,  Adina Vălean (europarlamentar) este cea care aduce cei mai mulţi bani în casă. Ca eurodeputat, Vălean beneficiază de o indmenizaţie lunară de 6245 de euro. La acest salariu se mai adaugă banii pentru transport, cazarea şi diurnă care pot dubla suma menţionată mai sus.

Spre deosebire de soţul său, Vălean face însă bani şi în afara legislativului. Potrivit declaraţiei sale de avere, în 2010, liberala a câştigat 90.086 euro din consultanţa acordată Finite Assets LTd, una din firmele lui Dinu Patriciu.

Dar surpriza vine abia acum. 

Crin Antonescu și nevasta din dotare, locuiesc  într-un penthouse de lux situat într-un bloc de lângă lacul Herăstrău.

Un filmuleț postat recent pe Youtube, arată  locația în care se află căsoiul în care locuiește Antonescu de lux. În imagini se pot observa  soţii Antonescu la geam, dar şi maşinile acestora. Surse din proximitatea  lui Crin Antonescu au confirmat, pentru EVZ, că acesta este într-adevăr penthouse-ul de lux al lui Antonescu.  (În zona respectivă, prețul pe metru pătrat pentru o asemenea locuință este de vreo 2.000 de euro. )

Surse liberale informate spun că apartamentul cu pricina ar fi fost cumpărat de soţii Antonescu în urmă cu câteva luni cu mai multe sute de mii de euro. Nici în declaraţia de avere a liderului PNL, nici în cea a soţiei sale europarlamentare,  noua achiziţie imobiliară nu poate fi găsită nicăieri. În declaraţia de avere a lui Vălean, europarlamentara figurează ca având 279.000 de euro în conturi.

Antonescu vorbea de faptul că ar urma să ia bani cu împrumut… evident, atunci când până și el recunoștea că dacă protesează trebuie să renunțe la veniturile de la Parlament pe perioada în care se desfășoară protesctul. De ce siă ia bani împrumut? Așa de kiki … pentru că nevoie nu prea ar avea.Împreună cu soţia sa, preşedintele PNL are o avere apreciabilă, care include terenuri, case, apartamente, trei maşini şi conturi de câteva sute de mii de euro. Antonescu are, în total, 270.000 de euro, peste 8.000 de dolari şi aproape 6.000 de lei în conturile sale din Romania sau străinătate, conform declaraţiei de avere postate pe site-ul Senatului în vara lui 2011, ultimul document de acest fel făcut public de liderul PNL.

Crin Antonescu mai deține un apartament în Bucureşti, în timp ce Adina Vălean, nevastă-sa, are casă şi un teren de aproape 4.000 de metri pătraţi în comuna Drajna, din judeţul Prahova.

Tot la capitolul avere, Antonescu mai  are trei maşini, o Dacie din 2004 şi doua  BMW-uri, unul din 2005 şi altul din 2007.

Încă 8000 de euro trebuie bifați când vine vorba de bijuterii cu diamante în valoare de 8.000 de euro cumpărate în 2010, în timp ce cu un an înainte, achiziţionase astfel de obiecte în valoare de 10.000 de euro.

În calitate de senator, Antonescu câştiga în anul fiscal 2010, 51.622 de lei salariu, în timp ce soţia sa europarlamentară cumula 75.000 de euro salariu de la Parlamentul European şi 90.000 de euro din activităţi de consultanţă.

Sărăcie frateeee … sărăcie mare… de unde domle, de unde atâta sărăcie? Să ți se frângă sufletul nu alta … la atâta sărăcie fix în foame ar intra sărmanul sinecurist dacă nu și-ar încasa indemnizația.

Deh, sinecurist sărman … bugetar săracu… 

Sursă de informare: evz.ro

Citiți și:

EXCLUSIV: Penthouse de milioane pentru liderul PNL. VEZI în ce apartament de lux s-a mutat Crin Antonescu 

„Sărăcie” de senator: Cum s-ar împrumuta grevistul Antonescu, deși are 300.000 de euro în conturi și o soție cu salariu de 6.000 de euro 

Autor:  Marius Vulpe
Cum va supraviețui Crin Antonescu grevei parlamentare: „Mă împrumut de la prieteni”

Autor:  Carmen Vintilă

Grevă parlamentară a la USL: „Timpul trece, leafa merge”

Autor Marius Vulpe

 1. 28 februarie 2012 la 0:05

  Basisti mincinosi ce sunteti. Uiti ca Basescu are dosar de turnator ? Basisti de 2 lei , bleahhhh.

 2. 28 februarie 2012 la 0:08

  Unde este Flota. Casa din Mihaileani. Spaga de 4 mil $ luata de Basescu de la rusii de la ALRO, Alti 4 mil $ luati de Base cu ocazia rascumpararii din Irak, casele din Paris de mil de Euro, etc etc

 3. 28 februarie 2012 la 20:13

  Radu Constantin Catalin :

  Basisti mincinosi ce sunteti. Uiti ca Basescu are dosar de turnator ? Basisti de 2 lei , bleahhhh.

  Radule, de obicei comentariile de genul acesta le șterg. Știi de ce? Pentru că mă enervează cei care folosesc aici, pe nemestecate, clișee pe care le preiau de la Intact.
  Băsescu dosar de turnător? Nțț, nu e adevărat. În perioada lui Ceașcă, cei care lucrau cu străinii sau care lucrau în străinătate erau obligați să întocmească rapoarte de activitate. Ca și în cazul Monei Muscă.
  Dosar de turnător au Voiculescu și Antonescu. Mai interesează-te și vezi care e diferența. Rapoartele de activitate nu sunt asimilate poliției politice.

  Radu Constantin Catalin :

  Unde este Flota. Casa din Mihaileani. Spaga de 4 mil $ luata de Basescu de la rusii de la ALRO, Alti 4 mil $ luati de Base cu ocazia rascumpararii din Irak, casele din Paris de mil de Euro, etc etc

  Nu fii penibil cu flota. Un singur om a putut să vândă o flotă? Păi dacă ar fi așa, de ce premierul din acea vreme nu e băgat în discuție? De ce în vremea în care Năstase eua Premier u a fost băgat la bulău?
  Clișee Radule, Clișee și atât cam tot ce spui.
  Dealtfel, data viitoare când mai vorbești de flotă, poți folosi asta ca argument 😀

  ”Alti 4 mil $ luati de Base cu ocazia rascumpararii din Irak, casele din Paris de mil de Euro, etc etc” Amice, astea sunt atât de penibile încât nici nu merită să mă uzez la maniqură ca să îți răspund.
  În caz că n-ai observat, subiectul la care ai postat aceste răspunsuri are o întrebare: ”De unde a luat Antonescu banii necesari ca să triască pe un picior atât de mare? Din venitul lui de bugetar? Hehehe …
  Nu mai fi penibil. Dacă vrei să răspunzi legat de subiect, răspunde, dacă nu abține-te … În mod normal offtopicăraia duce la ștergerea răspunsului.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: