Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri > Suntem prea buni pentru Schengen!

Suntem prea buni pentru Schengen!

Nimănui nu-i convine să se culpabilizeze sau măcar să recunoască faptul că de 20 de ani ne victimizăm într-una, aşteptînd un premiu de la divinitate şi trăind cu impresia că lumea ne datorează ceva pentru cei 45 de ani de comunism .
 
În momentul acesta nu ne convine şi ne simţim nedreptăţiţi la nivel naţional dar şi individual de încăpăţînarea Olandei de a ne ţine departe de Schengen pe noi, drepţii şi imaculaţii Europei, care pe unde ne-am dus, am onorat meleagurile străine cu obiceiuri şi tradiţii din Evul Mediu, i-am învăţat cum să facă picnicuri în păduri seculare de pini din vecinătatea Romei printre BMW-uri şi pet-uri de bere, le-am dus manele şi seminţe de floarea soarelui, le-am dus tîrfe şi peştii cei mai calificaţi, capabili să acopere piaţa cu sclave sexuale de toate vîrstele.
 
 Le-am dat hoţi de buzunare mai experţi decît David Coperfield – nişte magicieni în meserie, cerşetori insistenţi, spălători de parbrize, spărgători de case şi violatori. E drept că le-am trimis badantele cele mai ieftine, care au spart piaţa de profil acceptînd salariile cele mai mici şi două farfurii de macaroane pe zi, zugravii şi zidarii cei mai ieftini, aproape gratis. Le-am dat şi boschetari care dorm pe sub poduri sau în barăci din cartoane pe lîngă căile ferate, cîntăreţi în metrou şi şatre de ţigani care s-au stabilit pe unde-au apucat şi le-au permis politicienii locului pentru a-i folosi în campaniile electorale.
 
Desigur, am dat şi ingineri, medici, asistenţi, doar că ei nu se fac remarcaţi, sunt aproape invizibili, iar pentru că nu se ocupă de meseriile tradiţionale ca furtul sau violul, trec neobservaţi şi mulţi dintre ei nu mor de fericire în vecinătatea conaţionalilor lor, ba chiar îndrăznesc să spun că se feresc de ei ca dracul de tămîie.
 
Nu ne place aversiunea străinilor şi ne simţim nedreptăţiţi şi discriminaţi, dar nu ne trece prin cap să ne facem o auto-analiză sinceră urmată firesc de îndreptarea unor năravuri care ne-au făcut indezirabili. O ţinem langa cu ospitalitatea şi bunătatea noastră seculară de popor paşnic şi iubitor, cu hărnicia şi alte basme de adormit copiii, dar ne păstrăm obiceiurile iar străinii n-au decît să se adapteze agresiunii vizuale, auditive (să moară mă-sa cui nu-i place Guţă) şi desigur, doamnelor şi domnilor, la piece de resistence: olfactiv, căci duşul zilnic e un moft, iar romanul dacă nu pute a transpiraţie, mahoarcă şi bere ieftină, nu mai e roman. De fapt, nici nu e, e străin.
 
Ne place sau nu (ştiu sigur că unora nu le place şi mă vor considera a fi ne-patrioată), Europa e sătulă de Greucenii noştri, de hoardele de nesimţiţi şi nespălaţi, manelişti, curve şi proxeneţi, cerşetori şi ţigani la furat, violatori de babe şi copii, tîlhari la drumul mare care i-au invadat atît de la noi, cît şi de la bulgari, că nici ei nu exportă academicieni.
 
Sunt sătui să le strice piaţa muncii chiar şi cei care se duc să lucreze să-şi facă un rost, nimeni în afară de noi, nu munceşte pe atît de puţini bani, iar cu intrarea în Schengen se văd ameninţate şi locurile de muncă mai răsărite şi cred că de asta se ţin atît de fermi pe poziţie olandezii şi nu pentru că ar avea ceva cu noi, neprihăniţii, cinstiţii şi oropsiţii Europei.
 
Romanii vor să trăiască bine în occident, dar cu obiceiurile de acasă: să le murdărească străinilor pajiştile şi pădurile, să le afume curţile, să le dea manele să zacă, într-un cuvînt, să nu respecte nicio regulă, pentru că occidentalii-s proşti, iar romanii sunt şmecheri. Atît de şmecheri încît la întoarcere acasă în Afundaţii din Vale, murdăresc cu creieri, sînge şi măsele şoselele din Ungaria, că-s prea şmecheri să tragă peste noapte la un motel ca să nu adoarmă dracului la volan, prea şmecheri să mănînce civilizaţi la un popas, ci pe marginea şanţului cu burţile dezgolite, în şlapi şi cu difuzoarele BMW-ului la maxim, prea şmecheri să ridice piciorul de pe acceleraţie, prea…
 
Da… Adevărul e că, suntem prea buni pentru Schengen, de-aia nu ne vor!
 

Autor: Angela Tocila

Sursa: Dimonds and rust

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: