Prima pagină > Presă > OTV pedepsit de CNA: 3 ore de oprire a emisiei normale. Pe când și DDTV ? Acolo se reiau programele OTV

OTV pedepsit de CNA: 3 ore de oprire a emisiei normale. Pe când și DDTV ? Acolo se reiau programele OTV

În sfârșit Consiliul Național al Audiovizualului a făcut ceea ce trebuia să facă demult, a  decis, joi, să întrerupă emisia obişnuită a OTV timp de 3 ore, în intervalul 18.00 – 21.00 (vineri 16 martie), pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului şi la „viitorul preşedinte al României” Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală.

Conform Mediafax Sancţiunea – cea mai severă pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) o poate aplica (în afară de înjumătăţirea licenţei de emisie) – a fost propusă de Christian Mititelu, membru al CNA, şi a fost adoptată cu unanimitate de voturi de membrii Consiliului.

De asemenea, sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 20 ianuarie – 11 martie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru „viitorul preşedinte al României” Dan Diaconescu, dar şi pentru formaţiunea politică pe care acesta o conduce – Partidul Poporului.

Aplicarea unei decizii de sancţionare a OTV cu întreruperea emisiei obişnuite a televiziunii timp de trei ore, în intervalul 18.00 – 21.00, când postul va fi obligat să transmită doar un carton cu textul deciziei de sancţionare primită de la CNA, a fost aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului.

În ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, CNA a aplicat OTV următoarele sancţiuni: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obişinuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.00 – 19.10 (aplicată de CNA pe 4 octombrie) şi de o altă decizie de întrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, în acelaşi interval orar (aplicată de CNA pe 19 ianuarie 2012).

Legislaţia audiovizualului prevede că, după aplicarea a două sancţiuni de întrerupere a emisiei unei televiziuni de câte 10 minute, CNA poate aplica o sancţiune de întrerupere a emisiei obişnuite a postului respectiv pentru 3 ore.

Pe mine nu mă miră această decizie ci faptul că se ia abia acum și nu doar atât.

Mă miră că OTV mai emite. În orice țară normală la cap, OTV-ul era închis demult.

Cele trei ore de oprire a emisiei normale nu vor face dât să îi ofere lui Dan Diaconescu posibilitatea de a se mai victimiza odată.

Dacă membri CNA ar avea o cât de mică înțelegere asupra a ceea ce au de făcut, activitate pentru care sunt plătiți cu sume destul de consistente pentru România această împpuțiciune mediatăcă dispărea demul din peisaj.

La OTV se încalcă flagrant și în mod repetat Legea Audiovizualulu nu doar în ceea ce privește promovarea ca politician a lui Dan Diaconescu și a PP-DD. De fapt PP-DD nu doar că e promovat. Toată formarea lui s-a întâmplat la OTV.

Se mai încalcă și prevederile referitoare la atenționarea faptului că o emisiune este în direct, asta deși pe ecran apar numerele de telefon și de SMS, numere cu supratază pentru cei care doresc să intre în direct.

Nu se respectă prefederile în ceea ce privește protecția minorilor, prevederile în ceea ce privește respectarea dreptului persoanelor la demnitate personală.

Aproape nonstop se aduc acuze bazate pe niște probe despre care se spune că există, dar care nu se prezintă niciodată.

Un mic exemplu, acum când scriu, joi 15.30.2011 ora 19.45, la OTV curge emisiunea lui Tudor Barbu. Subiectul este legat de o porcărie, o mamă își obliga fetița să facă sex cu tată-l ei (cred că vitreg) pentru a o filma și a vinde  filmulețele pe Intarnet.

Problema nu e că se discută de asta. Problema e că se descriu situații legate de sex fără ca  pe ecran să existe acea bulină care să atragă atenția că nu e o emisiune care poate fi urmărită de copii.

Întreb și eu…

De fapt, de ce mai emite OTV?

P.S. Dacă OTV a fost sancționat pentru „publicitate politică la Partidul Poporului şi la „viitorul preşedinte al României” Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală” de ce această sancțiune nu se aplică și postului satelit al OTV DDTV?

La DDTV, dimineața se reia emisiunea de peste noapte…

Închideți dracului odată definitiv aceste mizerii media… 

––––

UPDATE:  

Vreau să îi felicit și să le mulțumesc celor de la pe cei de la Consiliul Național al Audiovizualului…  și-au dat măsura valorii. Supendând doar trei ore emisia împuțiciunii numite OTV, CNA-ul i-a oferit lepădăturii paramoice, Dan Diaconescu ocazia să se victimizeze cum n-a mai făcut-o…

OTV TREBUIE ÎNCHIS DEFINITIV 

  1. asdd
    17 martie 2012 la 0:51

    DD este prea tare pe langa fraierii astia de la conducere.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: