Prima pagină > Nesimțire, Politicăraie - Partide - Politicieni > Plafonarea retrocedărilor la15% ? … Chiar nu ai pic de rușine domnule Ungureanu? Dă-ți dracului demisia … acum ! Plictisești …

Plafonarea retrocedărilor la15% ? … Chiar nu ai pic de rușine domnule Ungureanu? Dă-ți dracului demisia … acum ! Plictisești …

Am înțeles că Premierul Ugureanu are de gând să plafoneze despăgubirile acordate celor care au dreptul să li se retrocedeze anumite bunuri confiscate de regimul cominist.

Adică, cei care au avut de exemplu o casă care a fost confiscată și demolată de Ceașcă sau transformată în spital ori școală, vor primi o sumă de bani.

Mai întâi s-ar face un studiu asupra imobilului, o evaluare, având în vedere vechimea construcțiilor, valorii construcției i se vor aplica tot felul de coeficienți care vor scădea valoarea. După ce se ajunge la un preț extrem de mic, din el de va mai scădea 85% iar omul va primi bani de țigări și de  sticlă de vodcă pentru a-și îneca amarul.

Mihai Razvan Ungureanu scrie pe nasul.tv a cerut scuze romanilor, intr-o emisiune televizata, pentru ca timp de 22 de ani executivele succesive si parlamentele n-au gasit nici o solutie la retrocedarea proprietatilor.“Suntem singurul stat fost comunist care pana in 2010 a elaborat zece proiecte de lege in acest domeniu. De zece ori s-au schimbat legile, de zece ori obiectul restiturii s-a marit foarte mult, unii au luat foarte mult, altii deloc”, a declarat Premierul, spunand ca a constatat lipsa de responsabilitate cu care au fost tratate dosarele si ca, din aceasta cauza, 40.000 de dosare n-au apucat sa fie citite inca.

“Cu totii suntem de acord ca o restituire trebuie sa se faca in integrum. (…) Eu vad termenul de 12 iulie si faptul ca Romania nu va putea plati atat de mult. (…) Eu nu am de ales, stiu ca decontez 22 de ani de retorica electorala”, a spus MRU.

… Vezi întreg articolul aici

“Cu totii suntem de acord ca o restituire trebuie sa se faca in integrum.” …wow… dar cine mama dracului te obligă să faci altfel? Asta e nerușinare în esență tare. Acuma o face și pe populistul. Ar trebui să pună mâna e telecomandă și să se uite la OTV. Dacă tot e un politician lipsit de orice talena, măcar populit veritabil să fie…OTVdă lecții gratuite în acest sens. Cu cine dracu s-o fi culcat ăsta de a ajuns în politică? E varză …

Ungureanu zice că e liberal, dar cu acest mod de a gândi mi se pare că doar 15% e liberal. 85% nu e decât un împuțit de comunist care legitimează hoțiile înaintașilor săi.

Problema adevărată ar fi că niciodată acei oameni care ar pune botul nu  ar mai putea să se plângă, să își ceară dreptul.

Mie rezovarea problemei în acest fel, îmi seamănă cu a se duce cineva la medic deoarece are o bătătură la un deget de la picior, iar medicul i-ar tăia piciorul. Apoi, mândru i-ar spune omului: ”Iată, nu mai aveți bătături”.

Tot încerc să găsesc un cuvând care să definească ceea ce propune Premierul. Nu găsesc decât unul. Nesimțire….

De ce nesimțire?  Pentru că, mai târziu, când va veni să ne ceară votul, se va lăuda: ”Iată sunt capabil, am rezolvat o problemă de care alții nu aveau curajul să se atingă.

Ce rezolvare era aici? Retrocedarea integrală a bunurilor,, ba mai mult, acordarea unei sume pentru faptul că acel bun a fost folosit.

Să zicem că într-o casă e un spital. Spitalul clădirea ar trebu trecută în propietatea omului, iar alături statul ar trebui să construiască unul nou. Pe perioada construcție, propietarului ar trebui să i se plătească o chirie.

Mă întreb dacă Premierului i se pare corect ca centrul Timișoarei să fi ajuns în propietatea țiganilor. 

Nici un notar  din cei care au participat la porcăria asta nu a avut de suferit …

Se mai spune că nu există bani pentru ca retrocedările să fie făcute corect… Mincină ordinară.

Banii există. E drept, nu la buget.La cei care au blocat retrocedările  și au profitat.

Unele bunuri s-au vândut unor terți de stat, de fapt de autoritățile locale, deși se știa că acestea sunt cerute.

Păi Premierul ar trebui ca pe toți acești ticăloși care a profitat, oameni din justiție, ori din administrație. Unii au reușit să cumpere drepturile unor amărâți, asupra unor imobile cu prețuri de nimic, pentru ca apoi să le vândă cu de sute de ori mai mult…

Există  cazuri în care nu sunt  implicate doar  persoane fizice. 

De exemplu poveștile cu neretrocedarea de către Biserica O0rtodoxă Român a bunurilor furate de către comuniști de la Biserica Greco-Catolică.

Nu demult un Mitropolit ortodox a cerut ca în mormânt să i se pună pământ de la o mănăstire furată. (Probabil acum Satan încă îl mai șine la duș deoarece au și cazanele de la S.C. Cazanul au un standard minim de igienă).

Interesant este că BOR își permite să facă slujbe în biserici furate fără a avea nici cea mai mică jenă, dar își permite chiar să închirieze și să câștige bani unele construcții cu altă destinație decât aceea de lăcaș de cult. Ba, pe unele, din teama de a nu le pierde moca, le-a vândut por și simplu…

Și Ungureanu vorbește de acordarea unor sume reduse de timp și de un coeficient de 15% ?

Dacă nu ar fi sinistru ar fi haios…

Este o mare nesimțire din partea lui Ungureanu… mare de tot…

Am vrut să spun: ”Să îți fie rușine domnule Ungureanu”, dar nu o spun deoarece Ungureanu nu îmi mai pare a fi nici domn, și nici a mai avea bunulsimț minim ca să înțeleagă termenul ”rușine”…

P.S. Să mai spun că mi se pare o nesimțire la fel de mare ca, în România de azi să accepte postul de premier în fruntea unui guvern majoritar PDL, guvern față de care prtidul de care zice că ține este în opoziție mi se pare o nesimire la fel de mare? Nu mai zic pen tru că nu are sens…

Oricum, problema se va rezolva pentru unii. Cei care se vor adresa la CEDO… vor fi despăgubiți la valoarea adevărată.

Ceilalți? … Dumnezeu cu mila… 

Ungureanu este doar 15% liberal, 85% nu e decât un împuțit de comunist care, prin activitea sa, nu face decât să onoreze memoria Ciumei Comuniste … 

Mesaj către Premier: Domnule Ungureanu, mai ai pretenția să faci o organizație de dreapta?  Păi tu ești la fl de comunist ca Iliescu, bey, Dă-ți dracului demisia că începi să plictisești… 

 1. Toma
  22 aprilie 2012 la 20:29

  Esti un idiot…adica sa platesc eu (ca statul nu ia bani de la altcineva) pentru ca o ceata de comunisti au folosit niste imobile abuziv….priveste in PSD, PNL, PDL, etc. si o sa gasesti acolo fostii mari PCR-isti care trebuie sa plateasca…..pentru ca prietene ei au avut puterea de decizie atunci.

 2. 22 aprilie 2012 la 20:55

  Ho că nu ți-a cerut nimeni nimic ție …
  Pentru asta: ”Esti un idiot…” te bag în mă-ta de imbecil
  Ca să înțelegi cine e idiotul, află că dacă se aplică povestea cu cei 15% România va fi obligată de CEDO ca, celor care vor da în judecată țara, să le plătească prțul real și o dobândă destul de consistentă.
  Traba e ca acolo unde bunurile există, să fie redate în natură chiar dacă acestea au fost vândute. În fond e vorba de vinderea ilegală a unei propietăți.
  Cei care au comis ilegalitățile să plătească.
  Vezi de exemplu cum e cu centrul Timișoarei care a ajuns în mare parte, cu colaborarea unor imbecili de notari și de magistrați în mâna unor țigani mafioți.

 1. 23 aprilie 2012 la 21:47

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: