Prima pagină > Caragiale reload, Pamflet, Politicăraie - Partide - Politicieni > Spectacol mov grotesc la lansarea candiaților Partidului Poporului Dan Diaconescu… (Pamflet ?)

Spectacol mov grotesc la lansarea candiaților Partidului Poporului Dan Diaconescu… (Pamflet ?)

Precizare: Am căutat în dicționar, și termeni ca ”pepiști” sau ”pepizde” nu sunt intersiși ca cel de jidan sau țigan, deci cred că le pot folosi…

Făcură ce făcură, și se adunară… pepiști și pepisde au umplut Sala Palatului de zici că era cel puțin  un concert cu mamele susținut de grei ai genului.

Totul era mov de m-a făcut să îmi amintesc de un delicios articol numit ”Și puțin mov…” găsit pe blogul Agatha Purple …articol după mine demn de citit de iluminații otevei, convertiți pe pepisdeală…

Si putin mov …

Cu siguranta ati auzit expresia “Si putin mov” macar o data in viata voastra, iar contextul in care era spusa se referea subtil la… curve.

Varianta romaneasca a “povestii”: ea- are amant, deci isi inseala sotul, deci e curva. ea- moare nu se stie de ce. amantul- merge la inmormantare. sotul-o imbraca intr.o anumita culoare. amantul- si putin mov te rog… (asta foarte pe scurt)

Daca intrebi “lumea” de ce se spune ca movul e culoarea curvelor… putini o sa stie.

Dar sa revenim la originea movului:

– pentru nobilii din vechime movul era culoare de doliu… numit si Doliu Regal. Cand crapa o persoana de rang inalt culoarea de doliu era mov.

-conform celor spuse la punctul de mai sus, Biserica Catolica are drept culoare de Advent (postul dinaintea Craciunului), culoarea mov.

– pe de alta parte, foarte multi “specialisti in ale religiei” (sa le spuneam asa), spun ca defapt movul (impreuna cu grenaul) reprezinta Anticristul, femeia care sta pe balaurul cu 7 capete (Apocalipsa)

– intr.o interpretare contemporana celor care au trait in si dupa vremurile Inchizitiei, se spune ca ar fi vorba in fond chiar de Crestinism in sine,  Biserica Catolica fiind cea avizata. Motivul? ei bine mai intai Roma si apoi Biserica Catolica au fost denumite conform acestei ultime interpretari Curva Babilonului. De ce? Pentru ca au ucis nenumarate suflete din motive stupide iar cei care se presupunea ca “promoveaza” credinta la cel mai inalt grad si.au insusit intregi averi, bogatiile, opulenta,parand mult mai importante decat scopul pe care ar fi trebui sa il aiba: promovarea milei, bunatatii si credintei… si pentru a face legatura:

17:4 And the woman was arrayed in purple and scarlet colour, and decked with gold and precious stones and pearls, having a golden cup in her hand full of abominations and filthiness of her fornication.

In concluzie… cui ii pasa? Purple rulzzz :) ))

În original, articolul poate fi văzut (evident)  pe siteul de origine: Agatha Purple – blog la feminin

Cam 2000 de hoteviști, fani ai lui Dan Diaconescu s-au adunat pentru a-i desemna pe cei mai buni dintre ei ca să catindeze la Capitală…

Nefiind oameni cu gusturi prea ciocoiste , poporul Dan Diaconescu (nu știu unde își are locul unde trăiește, dar undeva o trăi, deoarece are partid care chiar așa se și numește: Partidul Poporului Dan Diaconescu. Coincidență doar de nume, între acest partid și Dan Diaconescu nu cred că e nici o legătură deoarece zice că nu e membru. și îl cred, de ce s-ar încurca el cu toți tembelii? E destul că din când în când le cere bani. Donații…)   a halit și el ce putea și era sigur că nu îl strică la stomac, semințe și pfuleți, altfel totul ar fi devenit o mare căcăstoare duhnind a îngrășământ natural, uman și ecologic. La cum arăta marea majoritate nu cred că a avut bani să își facă o budă în fundul grădinii, cât despre trasul apei, la toaletele clădirii, o fi auzit ei, dar nu cred că au văzut. Așa că de ce să riște?

Adică au văzut unii, dar nu poporul de rând … doar cei ”cu multe facultăți” care mișunau pe acolo ca râmele în cutia pescarului, scoși de prin  cineștie ce cotloan i-o fi  aruncat viața cînd societatea normală le-a dat eject… 

Așa, cam pe la patru jumate, întreba unu  „Unde se fac listele alea pentru apartamente, la sectorul 2?” Nimeni nimic, toți se fac că plouă… Nu ploua.

O grăsană cu sclipici la ochi de semăna cu globurile alea din cluburi (care se învârt de ieși năuc), de vreo 40 de primăveri (nu știu câte porcine halite) și probabil, după miros tot cam atâtea dușuri la activ, stătea cu buletinul între dește… (da, da, avea buletin, deci era om … )„Iaca s-a terminat formularul fix la mine. Poate rămân fără casă”, zicea ea pe un ton între reproș și plângăceală. Unul dintre delegaţii partidului, foarte săritor ca omul care se gândește că dacă se-nervează grăsuna îi trage vreo două de trece pe regim de zamă cu paiul,  încearcă să o dreagă urgent: „Costele, mai trage la xerox vreo 50 de bucăţi, să le dăm la oameni”

Se împart și niște … eșarfe care mai de care mai mov, evident. ”Gata, dom`ne, nu mai sunt. Vai de mine, vă îngrămădiţi de zici că-s mici gratis„, face un spirit de glumă un om de ordine, toată lumea știe că pepiștii se hrănesc cu iarbă. După păscut, trec la rumegat, astfel, DD își  poate trimite mesajele sale penetrante.

Lumea a început să se strângă tot mai multă  în jurul orei 16.30. „Unde se fac listele alea pentru apartamente, la sectorul 2?”, întreabă un bărbat dezorientat. Nu primeşte niciun răspuns. Sunt preocupaţi să semneze adeziuni la Partidul Poporului.

Doamna Doina, probabil o predestinată conform inițialelor, a venit special să îl vadă pe Dan Diaconescu, o fi auzit și ea că e judecat în semilibertate, neputând să iasă din țară; judecat de ciocoi, deci nu se pune că este judecat pentru șantaj și spălare de marafeți… Normal, nu e bine să umblii cu bani nespălați, poartă germeni.

Treaba e că, mama fosta doamnă, acum pensionară, actualmente ori otevisdă, ori pepisdă, ori ambele, lansează în eter pentru eterninate, plină de avânt revoluționar un strigăt războinic  „Mânca-i-aş guriţa lui de bărbăţel. E tare frumos şi nu l-am văzut niciodată în realitate, numai la televizor. Da`am venit să-l trec pe listă şi pe nepotu-miu, vreau să-i fac o surpriză de majorat, în toamna asta. El nu crede, da`să vezi cum îl fac eu cu casă. Lui îi mai rămâne să-și caute o fată frumoasă”. Acuma, nu sunt chiar convins, dar cred că ”frumosul” era Dan Diaconescu și sper că aia cu mâncatul să fie doar la figurat și nu să însemne că doamna ar dori chiar să îl halească fript cu muștar. Nu de alta, dar la vârsta dumneaei i-ar cauza gaze și arsuri. De la muștar….

Ei bine, în interior, agitație mare… parcă era iarmaroc… iarmaroc mov, ca să fim înțeleși.

Așa, cam prin sectorul   3, un bărbat la costum scoate din buzunar o hârtie format a 3 hârtie complet albă dacă nu se pun petele de magiun, împăturită în patru şi un pix. Culmea negru.  În faţa lui, un tip în maieu, cu o burtă ca de gravidă la jumătatea sarcinii, îi dictează:„Eu sunt Boghean Marian. Aşa, trece şi pe nevastă-mea, Angela şi pune şi pe cumnată-mea, Vreasc Cerasela, că e necăjită”. Gata, e trecută toată familia. „Să mergeţi la vot. După aia primiţi şi voi o locuinţă, dacă e cazul ş-un ajutor bănesc. Vedem cum facem să fie bine pentru toată lumea”, promite omul lui Dan Diaconescu, înghesuind fiţuica înapoi în buzunarul de la pantaloni. 

Se sting luminile ambientale şi începe atmosfera devine solemnă, doar copii și bătrănii mai biară unul la altul să tacă draului din gură.  Zeci de puradei de toate mai mari și mai mititei, se obrăznicesc prinre scaune. ”Ieși mamă de sub fusta doamnei, iar ți se face rău de la miros”. Cea sub fusta căreia se vârâse mititelul zâmbește complice: ”Lăsați-l doamnă să se simtă ca acasă, suntem între noi”.

Vine momentul aștepta cu înfrigurare: apare, Dan Diaconescu în uralele mulțimii  face o baie de mulţime, damful de economisitori de apă îl face să devină din alb cadaveric, mov pepisdiu.

Ajunge în dreptul pupitrului cu microfoane  unde îl așteaptă niște copii cam subțirei pentru vârsta lor, ca pe Ceașcă în minunatele vremuri ale Iepocii de Haur.Cu efosr deoarece nu e învățat cu munca și ridicatul, marele DD ia unul şi-l ridică în braţe.

Își începe discursul… cremând sub greutatea mititelului,  Dan Diaconescu anunţă pe toată lumea că nu ştie nici el candidaţii şi că încă se mai fac sondaje prin sală şi se numără SMS-urile de la OTV pentru a-i afla. Eeee? Democrație frate … 

„Multă lume -zice el- m-a întrebat de ce nu candidez eu la funcţia de primar general. Nu pot să fac acest lucru, mă uit tot timpul în jurul meu şi caut oameni mai deştepţi, mai inteligenţi, cu mai multe studii”, le-a spus Diaconescu oamenilor din sală, preferând să candideze pentru modesta funcţie de preşedinte al României, dar nesuflănd nici un cuvințel despre faptul că nu e membru de partid, lucrul putănd deveni grav deoarece unii ar putea crede că toată povestea cu Partidul Ppoporului nu e decât o mare țeapă.

„Nici nu visam în tinereţe, când eram la ţară, în Caracal, că voi vorbi pe scena Sălii Palatului. Iată că s-a întâmplat acest lucru şi vă mulţumesc. Se zice că la Caracal sunt șapte minuni, când voi deveni preşedintele României eu voi fi cea de-a opta.” Chestie absolut genială, altă minte similară cu a lui, indiferent în ce ospiciu își duce existența, nu ar fi putut făta o asemenea grandioasă zicere…

D-aia e unic DD.. pentru că e unic…

Apoi începe o tiradă ca în nopțile în care aberează singur la OTV, prezintă o parte dintre minunile pe care le va face dacă partidul său va ajunge să conducă Bucureştiul, printre acestea regăsindu-se: un spital în care toţi săracii se vor trata gratuit, şapte farmacii în care se vor vinde medicamente la preţ de fabrică sau metrou gratuit pentru toată lumea. Şi Diaconescu nu se oprește: „Nu vor mai fi hingheri de maşini, cei care le ridică „. Linişte în sală, neinteresant … oteviștii se transportă cu otobuzul. Cu otobuzul poți să te duci fără bilet, cu mașina nu poți să te duci fără benzină. „Nu va mai există mafia parcărilor, cei care îţi iau bani”. La el de neinteresant. Se aude musca, iar Diaconescu schimbă foaia: „Va dispărea sărăcia”. Publicul izbucneşte în urale, acum a înțeles ce dorea să spună. Sala Palatului e un vulcan, fiecare privind cu mare atenție dacă împarte cineva cei 20.000 de euroi… sau măcar un avans câr de cât, că doar nimeni nu poate avea  pretenție să își piardă ziua așa, free.  Nimic, sunetul scade treptat când se lămuresc că mai trebuie să aștepte nițel și apar un saxofonist și trei clăpari (Căntăreți la instrumente cu clape)… Nțț, nu e concert, cum publicul nu înțelege despre ce se vorbește, măcar să aplaude când sax-ul scoate tânguiala potrivită cum era ma emisiunea lui Floriiiin Călinescu pe vremuri.
Apare în ordinea numerelor de pe tricou, unu Mihai Iorgulescu candidatul la Primăria Sectorului 1  „Are atât de multe facultăţi că nici nu le pot ţine minte”, îl prezintă Diaconescu plin de invidie. Candidatul s-a săturat de „hoţie, minciună şi, nu în ultimul rând, de sărăcie” … fabulos … sazul ă tonul și construcțe intră în sevraj tremutând de la aplauze

Între timp, în sală,  în zona sectorului 2, un tânăr la cămaşă ia iniţiativă. „Nu vreţi să luăm steagurile şi să mergem jos? E liber, e atmosferă şi se vede bine la televizor. Haideţi”, roagă el câţiva oameni.

Viitorul primar al sectorului 2, Radu Popa, fostul amorez al Romaniței Iovan, modista fostă nevastă de pilot de vânătoare (își vânează contracandidații le farmecele nevestei cu pușca. În dormitor),  promite siguranţă şi pentru asta vrea să monteze camere de luat vederi pe toate străzile. Adică să știe cine ce și cum, să nu cumva să miște poporul în front. Normal că asta crează fericire: toți se vor vedea la OTV, deci vor fi vedete cred unii alții se cam înpăimintă „Cică vrea să ne filmeze când intrăm şi când ieşim din bloc”, îi explică, aproape înspăimântat, un tânăr prietenei lui, aceasta foarte speriată se și vede filmară când face pipi sai și-o trae prin bosheți cu iubiții. Un bărbat pune punctul pe i: „Nu la noi, în sectorul 2. Staţi liniştiţi”. Da, dacă nu e la ei, e bine. Lumea se liniștește.

Doamnele din ultimele rânduri din dreapta nu-l pot aplauda pe Cătălin Zamfira, candidat la Primăria Sectorului 3. Şi-au făcut de treabă, într-o mână ţin seminţele, în timp ce le sparg între dinţi reuşesc să şi vorbească, apoi încearcă să adune cojile, nu prea le iese și nu pare că sunt deranjate de acest lucru.

Un grup de pensionare pleacă fix când e anunţat Ghiţă Richard Vicenţiu, candidatul la Primăria Sectorului 4. „Hai că pierdem metroul, am văzut cine-i la 2 şi ce vrea să facă, gata”, ia atitudine una dintre femei.

În sală, oamenii încep să se rărească, ultimii doi candidaţi, Daniel Schimd pentru Primăria Sectorului 5 şi Cristinel Eftimie pentru cea din 6 vorbesc în faţa a jumătate din poporul care era prezent la ora 17.00. 

Aproape de miezul nopţii, Dan Diaconescu îl prezintă suporterilor care au mai rămas, câteva sute, pe viitorul primar al Bucureştiului, Horia Mocanu, „cel mai influent român din lume şi cu studii la Harvard”.

Afară, câțiva oameni partidului au rămas să discute în jurul unui PET de bere: „Fă, uite, am luat steagul acasă, e din pânză, se vede prin el și-l punem în geamul de la camera mare, pentru țânțari”.  

Și totuși, doar minune a Caracalului? Nu e bine monșer, măcar acolo o sanctifiace… De ce nu? În fond la niște  ăia de n-a auzit nimeni de ei, s-a putut, s-a putut la Ștefan cel Mare … la DD de ce să nu se poată. În fond ce a făcut chiar așa de importat Fane Babanu? S-a bătut cu turcii. Mare brânză… A fost el în pubelă? Ba … Și-a aruncat el calul alb în Dâmovița? Ba …. S-a luptat el cu ciocoii: Ba… 

Citește și:

Dan Diaconescu: „Voi fi a opta minune a Caracalului”

Autor: Ionuţ Fantaziu

Apărut pe: EVZ.ro

La:  29 Aprilie 2012

 1. Laura
  29 aprilie 2012 la 16:27

  :)))))))))))))) doamne fereste :))))

  • 29 aprilie 2012 la 19:00

   Da Laura … cam așa a fost lansarea… Dealtfel, cam așa este tot ce ține de OTV și de PPDD

  • 29 aprilie 2012 la 19:06

   Cred că o minimă onestitate îmi imune să spun că acest articol este o prelucrare a articolului pe care îl precizez la final, articol publicat de Evenimentul zilei. Deși genul pamfletar admite unele înflorituri, am încercat totuși să păstrez linia directoare, firul roșu al poveștii…

   Precizare: Din câte am văzut la OTV realitatea a fost cu mult mai grotescă decât am reușit eu să redau.

 2. Eduard
  30 aprilie 2012 la 15:11

  Completati sondajul acesta si dati-l mai departe! Va multumesc mult! Succes!http://www.petitieonline.ro/sondaj-s32291045.html

  • 30 aprilie 2012 la 16:50

   Eduarde, ca să nu zici că nu sunt salon cu tine, îți las lincul acela, dar nu pot să mă abțin spunând că un sondaj care conține aceste întrebări cu aceste variante de răspuns
   6. Cu care dintre urmatoarele partide ati fi dispusi sa votati?
   Partidul Romania Mare
   Partidul ,,Totul pentru Tara”
   Partidul Nationalist
   7. Ar fi o solutie oportuna istoricul , teologul , poetul si sociologul , Corneliu Vadim Tudor?
   Da
   Nu
   Este o mare mizerie. Vadim teolog? Asta e tare… ce a absolvit în domeniu? Vadim e un ordinar, un individ care s-a cățărat pe scara socială fiind unul din cei mai profilitici delatori ai securității, era ”poetul de casă al familiei Ceaușescu”cum era numit de Europa liberă (eu așa am auzit de el). După loviluție, profitând de relațiile lui cu foști ”grei” ai securității, la fl ca Dan Voiculescu a făcut rost de o mulțime de dosare de a fosta securitate, șantajul fiind cea mai puternică armă a lui. Ce fel de o este se poate vedea și din aceal incxalificabil comportament față de doamna executor. Aia era acolo doar pentru că îi cerea meseria, era obligată să pună în aplicare o sentință judecătorească. PRM trebuia să părăsească acel sediu deoarece nu a plăti chiria conform contractului…
   Oportunismul lui fără margini se poate vedea și în faptul că după ce a ieșit Becali din arest, deși cu câtva timp înainte se în jurau unul pe altul ca la ura cortului deveniseră cei mai buni amici…
   Vadi e un individ terminat politic. Nu de acum ci de la ultimele alegeri parlamentare când PRM nu e reușit să mai treacă pragul electoral.
   Vadim este un individ al cărui loc nu e în politică ci ori la spital, ori la bulău… e unul din indivizii care post89 au făcut cel mai mare rău româniei prin faptul că nu au stat deoparte… E unul din cei care, dacă puntul 8 de la timișoara devenea activ, ar fi dispărut… și bine era

 3. Eduard
  30 aprilie 2012 la 17:13

  A scris totusi destul de multe carti traduse si apreciate de critica occidentala.A stat la masa cu greii literaturii romane : Eugen Barbu , Nichita Stanescu , Fanus Neagu , Marin Preda , Adrian Paunescu etc si a corespondat cu Papa Ioan Paul al II-lea , Marie Le Pen etc.Cunoaste foarte bine istoria Romaniei si datorita interventiei sale diplomatice a fost eliberat Ilie Ilascu.Cat despre sondaj………a fost publicat azi dimineata si cifrele arata interesant.

  • 30 aprilie 2012 la 17:33

   Eduarde, tu ai văzut cum e văzut în Europa civilizată Marie LePen?
   Vezi asta… apare și maimuțoiul de Duban:

 4. 30 aprilie 2012 la 17:38

  Eduarde, dacă astea ți se par poezii scrise de un poet… înseamnă că nu au auzit o poezie adevărată în viața ta.

 5. Eduard
  30 aprilie 2012 la 19:36

  Sorine , sa nu generalizam.toti erau siliti inainte de 89 sa recite poezii.Militantii anticomunisti de astazi sunt pionerii de ieri.pe langa ,,odele” astea , Vadim a mai scris si poezii bune.E un poet sensibil si un cunoscator de seama al istoriei ( asta n-o mai poti contesta).

  Durerea altuia
  de Corneliu Vadim Tudor

  ,,Doar cine n-a trăit aşa ceva
  doar cine n-a avut la poartă steagul
  nu poate şti cum fumegă o stea
  şi-n prăbuşirea ei îţi arde pragul.

  Nu poate înţelege de ce taci
  de ce îţi fuge totul sub picioare,
  azi vă depart tranşee lungi de maci
  fiindcă durerea altuia nu doare.

  Tu eşti la o răscruce, el e viu
  tu te cumineci, el se ospătează
  în tine burniţează a pustiu
  el are tabieturi de amiază.

  Împacă-te cu soarta, spune el
  dar cât de simplu e să dai poveţe
  tu eşti precum un front după măcel
  iar el e stânjenit din politeţe.

  Îndepărtate lumi, răspântii mari
  el niciodată n-o să te priceapă
  până-ntr-o zi, când cerbii funerari
  şi din căuşul lor vor cere apă.”

  • 1 mai 2012 la 15:59

   Eminescu spunea:

   ”E usor a scrie versuri
   Când nimic nu ai a spune,
   Insirând cuvinte goale
   Ce din coada au sa sune.”

   Nu orice versificație se ridică la gradul de poezie…

   ”Poezie” de Vadim

   Urare de iarna

   Este fiica prea iubita
   A acestui brav popor
   De luceferi strajuita
   Si de steagul Tricolor
   E Elena Ceausescu
   Suflet nobil si vibrant
   Mama buna, om politic
   Si prestigios savant
   Inteleapta-i este fapta
   Nazuind spre viitor
   Tot cu cinste sta in dreapta
   Marelui conducator
   .

   Sau un text de Vadim

   Tovarasului NICOLAE CEAUSESCU, secretarul general al PCR,presedintele Republicii Socialiste Romania

   Mult iubite si stimate tovaraseNicolae Ceausescu,Ma vad nevoit sa va scriu din nou, desi cunosc cat de pretios estetimpul Dumneavoastra. As dori respectuos sa va solicit, in calitateape care o aveti, aceea de instanta suprema a tarii si partidului, sadispuneti analizarea si solutionarea unui grav litigiu scriitoricescsi politic. Este vorba despre o serie de discutii purtate in jurulvolumului meu de poezie si publicistica revolutionara „Idealuri”(Editura Eminescu, 1983), intocmit special pentru glorioasaDumneavoastra aniversare de la inceputul acestui an. Am scris cumulta dragoste aceasta carte, al carei Erou principal suntetiDumneavoastra.….. Sunt versuri si articole inchinate patriei sipartidului, eroicei noastre istorii nationale, galeriei de aur aneamului, pe care o incununati in chip stralucit Dumneavoastra, celmai de seama barbat de stat din intreaga existenta a Romaniei.La propunerea mea, tovarasii Petru Enache si Gheorghe Pana auaprobat ca festivitatea lansarii acestui volum sa fie organizata laClubul Uzinelor „23 August” din Capitala – in inima muncitorimiibucurestene, a circumscriptiei de care se leaga nemijlocit eminentaDumneavoastra activitate parlamentara. Aceasta s-a petrecut, nuintamplator, chiar in dupa-amiaza zilei de 26 ianuarie, ziuaDumneavoastra de nastere, in fata unei sali arhipline. Toti cei caream vorbit cu acest prilej (scriitorul Eugen Barbu, …… sisubsemnatul) am omagiat personalitatea Dumneavoastra, insemnatateaistorica a aniversarii celor 50 de ani de activitate revolutionarape care ati desfasurat-o si o desfasurati in slujba idealurilor vitale ale natiunii romane, a cauzei socialismului si pacii in lume.A fost o manifestare politica si artistica incununata de un deplinsucces, prin care noi, scriitorii prezenti, impreuna cu cei peste700 de muncitori, am inteles sa sarbatorim magnifica Dumneavoastrapersonalitate in acele clipe festive pentru intreaga natiune, ca sipentru omenirea progresista…. Iata insa ca luni, 31 ianuarie, incadrul unei sedinte de Birou a Uniunii Scriitorilor, criticulliterar Mircea Iorgulescu a atacat cu o violenta rar intalnita toataaceasta manifestare. Pe scurt, au fost proferate urmatoarele gravecalomnii: ca eu sunt un impostor, ca prin lansarea acestui volum lauzina s-a comis o greseala ireparabila, ca muncitorii au fost adusicu forta, ca e incalificabila publicarea in „Luceafarul” acuvantului rostit de Marian Avram si ca, in concluzie, printr-oasemenea festivitate noi am murdarit aniversarea Presedinteluitarii. Toate aceste afirmatii necontrolate, care pot fi verificatelesne, intrucat exista stenograma, reprezinta un atac neloial lapersoana, dar si o jignire la adresa colectivului de la „23 August”si a Comitetului Municipal Bucuresti al PCR, sub egida caruia s-adesfasurat lansarea. Aflu ca, din nefericire, atat presedinteleUniunii Scriitorilor, D.R. Popescu, cat si alti tovarasi cu functiide raspundere prezenti acolo n-au luat nici o atitudine si aupastrat o tacere reprobabila. Or, a tacea inseamna a consimti. Incadrul aceleiasi sedinte, de altfel, au fost rostite criticineprincipiale si extrem de dure impotriva ziarelor „Scinteia”, organal CC al PCR, si, respectiv, „Scinteia tineretului”, organ al CC alUTC. Este oare aceasta menirea Uniunii?…… Oare poate cineva, intara aceasta, dupa aproape patru decenii de socialism, sa impiediceun tanar scriitor si ziarist, nascut in acest regim, membru departid, sa cante istoria nationala si sa impartaseasca bucuria sa cucei mai de frunte muncitori ai Capitalei? Din pacate, este posibil

   ca un tanar scriitor, devotat trup si suflet acestui partid, asa cumma consider eu, sa fie judecat in chip iresponsabil pentru ca vainchina Dumneavoastra o carte. Asta, in vreme ce unii dusmani dinafara, cum sunt aceia de la „Europa libera”, ma ataca exact inaceiasi termeni! Pe cei din afara inca as mai fi dispus sa-iinteleg: nu au tara, sunt tradatori de profesie, i-a batut soartacum e mai rau, imi starnesc, deopotriva, repulsie si compasiune. Dar ce ma fac cu colegii mei de breasla, cu acei cativa scriitori romanicare fac o politica ciudata, insidioasa, mergand pana la rezistentadeschisa fata de linia promovata de partid?! Aceasta nedoritaintamplare are un substrat politic foarte limpede si vine saintregeasca o suita intreaga de actiuni ostile ideologiei noastre,intreprinse in ultimii ani de anumiti scriitori si oameni dinconducerea Uniunii Scriitorilor.Iata de ce, mult iubite tovarase secretar general, va rog din sufletsa dispuneti ca asemenea tip vitriolant de critica si de atac lapersoana sa nu mai fie posibil in cadrul unui organism care sepretinde democratic. In numeroase cuvantari, Dumneavoastra ne-aticerut sa mergem in mijlocul muncitorilor, pentru a ne inspira de laizvoarele muncii si vietii adevarate. Practic, prin incidentul de laUniunea Scriitorilor, se incearca o sfidare si o infirmare a insesipoliticii pe care partidul, Dumneavoastra personal, o promovati indomeniul literaturii. Nutresc speranta ca viitoarea prezentare acartii, pe care, de comun acord cu tovarasii Elena si VasileBarbulescu, o voi face in mijlocul taranilor si muncitorilor dincomuna Dumneavoastra natala, Scornicesti, nu va mai fi contestataatat de vehement. In speranta ca scrisoarea mea nu v-a inoportunatsi ca se afla in deplina conformitate cu principiile eticii siechitatii socialiste, va multumesc din inima si va asigur ca orice s-ar intampla, indiferent cat de grave vor fi acuzatiile pizmasilor siapatrizilor, va voi glorifica intreaga mea viata!Cu deosebita dragoste si respect filial,Corneliu Vadim Tudor 3 februarie 1983
   Sursa: http://www.scribd.com/doc/1652536/Tovarasului-NICOLAE-CEAUSESCUVadim

   Ăsta a fost ”teologul” … un lingău ordinar

   Eduarde, individul ăsta, într-un limbaj pe care îl înțelegi este un monstru…

 6. Eduard
  1 mai 2012 la 16:11

  Ipotetic vorbind , ce crezi ca s-ar intampla daca totusi va fi ales presedinte al Romaniei? Pare-se ca toti mai multi votanti se orienteaza spre el , PP-DD si PN.Si daca nu presedinte , macar Ministru al invatamantului sau Culturii.

  • 1 mai 2012 la 16:18

   PN? Partidul Național?

  • 1 mai 2012 la 16:23

   De fapt la cine te referi acum Eduarde? La Vadim sau la DD?
   De fapt nici nu contează.. În cazul ambilor alegerea ca Președinte ar fi dezastru. Au încercat cei din Austria ceva similar cu un extremis (un tip salon față de ai noștrii) În două luni au ajuns iar la calegeri anticipate. individului nu i s-a mai permis să candideze. Oricum, nu prea cred că până a alegeri Dan Diaconescu va mai fi în libertate. Procesele îi merg înainte, OTV-ul, cum e și logic, se va închide și nu va mai putea să se promoveze…

 7. ALINTM
  8 mai 2012 la 21:44

  Scoateti si textele si laudele asa zisilor scriitori si poeti anticomunisti care erau in functii inainte de 89 dar si unii politicienii actuali asa zisi anticomunisti care erau mai lingai decat VADIM , dar stiti care e ghinionul? Vadim a fost filmat recitand poezia iar restul nu, au fost chiar in PNT o gramada de intelctuali care erai mai apropiati de CEASESCU si mai lingai de 10 ori ca si VADIM

  • 9 mai 2012 la 21:34

   Vadim nu își asumă trecutul. Fapul că depre el Păunescu și alții se vorbește nu înseamnă că nu sunt singurii…
   Dacă vrei, poți face miște articole imdiferent în ca partide sunt cei la care te vei referi iar eupromit să le postez ca articole noi, evident precizând cine le-a scris în caz că nu vrei să rămâi anonim. Poți pune și lincuri care să își susțină cele spuse.
   Ca articole noi, acestea sunt găsite de motoarele de căutare, deci sunt destul de vizibile.
   Dacă vrei, poți folosi orice pseudonim sau nume, dar trebuie să precizezi că asta vrei, altfel nu am de unde să știu

 1. 5 mai 2012 la 20:28
 2. 6 mai 2012 la 22:00
 3. 27 iulie 2016 la 16:50

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: