Prima pagină > Religie - Biserică > Catedrala Umilirii Neamului face victime…

Catedrala Umilirii Neamului face victime…

Patru muncitori care lucrau pe şantierul Catedralei Neamului, răniţi după ce au căzut de la înălţime

Patru muncitori care lucrau pe şantierul Catedralei Neamului au fost răniţi după ce au căzut, miercuri, de la înălţime, fiind transportaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi Spitalul Elias, a declarat pentru MEDIAFAX coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica, a spus că accidentul de muncă a avut loc miercuri, în jurul orei 10.30, după ce armătura aferentă unei grinzi din radierul Catedralei Mântuirii Neamului a căzut şi a prins sub ea patru muncitori ai societăţii Bogart.

„Doi dintre muncitori au ieşit singuri de sub armătura căzută şi au avut nevoie doar de îngrijiri medicale la faţa locului din partea unui echipaj SMURD. Ceilalţi doi muncitori au fost scoşi imediat de sub armătură de către colegii de muncă şi transportaţi de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale, iar în prezent sunt în afara oricărui pericol”, a mai spus preotul Constantin Stoica.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, în momentul producerii accidentului, muncitorii purtau echipamentul obligatoriu de protecţie, iar responsabilii cu protecţia, securitatea şi sănătatea muncii ai Patriarhiei Române şi ai societăţii Bogart erau prezenţi pe şantier.

„Patriarhia Română se roagă pentru sănătatea muncitorilor implicaţi în acest accident şi va continua să supravegheze constructorul în asigurarea standardelor de protecţie a muncii, obligaţie care îi revine prin contractul de execuţie a lucrărilor încheiat”, a adăugat preotul Constantin Stoica.

Echipajele medicale venite la faţa locului le-au acordat muncitorilor răniţi primele îngrijiri medicale, iar doi dintre aceştia au fost transportaţi la spitalele Elias şi Bagdasar-Arseni, pentru investigaţii.

Sursa: mediafax.ro

 1. cAsAndrA
  9 mai 2012 la 18:36

  Catedrala Prostiei Neamului normal ca face victime, e ca templul pe care incercau sa il ridice in Ierusa lim in timpul lui Iulian Apostatul. Sau ca biserica lui Manole, doar ca zidesc in ea banii luati cu japca (impozite) de la oameni.

  Salut Albastrila, ce mai faci ? Vad ca prosperi si cu blogul nou.

  • 9 mai 2012 la 21:14

   Ohoo, profund onorat de vizită … 🙂
   Ce să fac? Bine, meci de întrebare… Da blogul merge binișor, mă cert cu papagalii lui Diaconescu.
   Legat de Meșterul Manole, împreună cu Miorița cred că sunt cele mai imbecile creații posibile.
   Miorița descrie incapacitatea tâmpitului de român de a reacționa adecvat în fața greutăților, iar meșterul Manole, apetența pentru soluții senzaționale, venit din afară. Păi ce dracu de mare meșer e ăla care își sacrifică muierea în loc să mute construcția acolo unde terenul e bun?
   Legat de Catedrala Umilirii Neamului, este cam ca și cum, unul rupt în cur și-ar cumpăra o șapcă plină de clopoței sclipitor.
   Să bagi mii de miliarde în ceva atât de mostruos la vreme de criză i se pare cel mai bun motiv să te vcauși pe la un cabinet care începe cu psi..

   • cAsAndrA
    11 mai 2012 la 19:28

    Asa e, dar BOR are tone de bani din toate directiile, inclusiv din surse necurate, si ii place sa se mareasca pre sine (vezii popii cu ghiuluri si lanturi de aur si la slujba).
    I-ai zis bine catedralei, ca printre multe lucruri urate pe care le reprezinta, cum ar fi aroganta necrestin-ortodoxa, e si o palma peste obrazul greco-catolicilor. Dar se vede paralela cu palmuirea lui CHristos si se stie cine l-a palmuit.
    Despre mesterul Manole exista teorii ca e o metafora despre sacrificiul necesar artei, sau credintei, sau mai stiu eu cui, dar aici intram in filozofie, de care eu ma feresc ca de moarte.

    • 11 mai 2012 la 21:09

     Greșit, nu are banii de care zici. Altfel nu contracta împrumutul acela. 400.000.000 euroi. Atunci cursul era de 4,2lei/euro, deci ție, ca ortodoxă îți reveneau 9 milioane să dai înapoi.
     Vezi aici socoteala.
     https://romanicablues.wordpress.com/2010/06/04/catedrala-umilirii-neamului/
     Așa spunea un preot de la Patriarhie, că vor dona credincioșii … amiiin !

     Eu înțeleg sacrificiul, dar știu că doar un imbecil încearcă să facă ditamai catedrala pe teren slab și unul și mai imbecil, atunci când află că urmează a fi ucis stă va boul la tăiere…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: