Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Guvernul Ponta, declarații … (bleah… ți se face greață)

Guvernul Ponta, declarații … (bleah… ți se face greață)

Ponta dixit:

MARTIE 2012

Nici nu l-am bagat in seama. Nu mi se pare serios sa faci bascalie pe o problema atat de serioasa. O chestie de neseriozitate si degradanta pentru un presedinte. Eu nu vreau sa fiu niciodata premierul lui Basescu. Eu nu sunt Boc sau Ungureanu.

Eu tratez foarte serios aceasta problema. Voi fi primul ministru din partea USL-ului. O sa facem o solicitare oficiala ca domnul Basescu sa dea toate stenogramele. Inaintea noastra a mai avut discutii cu UNPR, dupa care a avut discutii cu PDL-ul.

Cred ca de fapt a si vrut sa-l umileasca pe actualul premier. Adica ce e MRU? Nechezol, inlocuitor? Nu are cafea si il pune pe MRU?!

Eu nu pot sa vin […] Eu nu o sa primesc niciodata o functie de la Basescu. Eu nu sunt nici Boc, nici Ungureanu. Pe mine trebuie sa ma voteze cetatenii.

Doamna Anastase poate sa numere in asa fel incat sa se ridice imunitatea. […] Cred ca toti parlamentarii PDL trebuie sa-si doneze indemnizatiile pentru ca nici ei nu au promovat nicio lege

1 MAI 2012

„În patru zile de la momentul la care am primit mandatul de a forma noul Guvern, așa cum am anunțat voi prezenta propunerile ce vor fi supuse structurilor conducerilor partidelor noastre. Luni voi prezenta lista Parlamentului, mâine dup-amiază voi avea întâlniri cu grupul minorităților naționale, UNPr și este posibil și cu UDMR. Cu grupul PDL nu voi avea întâlniri, aceștia au anunțat că nu vor susține Guvernul”

„Prioritatea zero a Guvernului pe care îl voi propune Parlamentului va fi respectarea legilor acestei țări. Îmi propun să avem o bună guvernare, transparentă. Ne dorim să arătăm că România poate fi guvernată altfel. Guvernul pe care îl voi propune va fi condus doar de la sediul Guvernului din Victoriei”

„Ne propunem o funcționare depolitizată a administrației publice.(..) Toleranță zero față de actele de corupție (..) Utilizarea transparentă a fondurilor publice. Alegeri democratice și corecte. Îmi iau obligația de a asigura faptul că administrația publică nu va fi implicată în campania electorală. Obligația numărul 1 a Guvernului va fi de a combate frauda electorală”

„M-am sfătuit cu oameni apropiați, dar evident decizia pentru nominalizările pe care le voi face îmi aparține”

Lista noului Guvern prezentată de Victor Ponta:

Premier – Victor Ponta
Ministrul de Interne – Ioan Rus (PSD)
Ministrul delegat pentru Administraţie – Victor Paul Dobre (PNL)
Ministrul Finanţelor și vicepremier – Florin Georgescu (PSD)
Ministrul Economiei – Daniel Chiţoiu (PNL)
Ministerul Afacerilor Externe – Andrei Marga (PNL)
Ministrul Afacerilor Europene – Leonard Orban
Ministrul Transporturilor – Ovidiu Silaghi (PNL)
Ministrul Mediului
 – Rovana Plumb (PSD)

Ministrul Dezvoltării şi Turismului – Eduard Hellvig (PNL)
Ministrul Apărării Naţionale – Corneliu Dobriţoiu (PNL)
Ministrul Culturii – 
Mircea Diaconu (PNL)
Ministrul Justiţiei 
– Titus Corlăţean (PSD)

Ministrul Comunicaţiilor – Dan Nica (PSD)
Ministrul Muncii – Mariana Câmpeanu (PNL)
Ministrul Educaţiei – Corina Dumitrescu (PSD)
Ministrul Sănătăţii –  Vasile Cepoi (PSD)
Ministrul Agriculturii – Daniel Constantin (PC)

Ministrul delegat pentru dialog social – Liviu Pop

Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri – Lucian Isar

Ministrul pentru Realația cu Parlamentul – Mircea Dușa

Ministrul delegat pentru strategii guvernamentaletransparență decizională și relații cu societatea civilă – Victor Alistar

 

Crin Antonescu:

„Va fi un guvern condus de un singur om și anume de primul său ministru, Victor Ponta(..) Acest Guvern se va afla doar sub cenzura Parlamentului”

„Cred că am făcut împreună cu Victor Ponta un lucru bun. S-a vorbit despre negocieri dure, schimbări, e frumos, e pasionant dar trebuie să vă spun adevărul și anume că discuția privind personalitățile care vor ocupa aceste ministere nu a durat mai mult de o oră

Nota BLUE:

Refuz să comentez … mi-a scrâbă

 

 1. ANTON ADRIANA
  2 mai 2012 la 8:33

  SI MIE IMI E SCIRBA,ATIT DE CEI DOI SI CAMARILA,CIT SI DE CEI ORBI DIN POPOR CE NU VAD CUM LE CURG ASTORA BALELE PE CIOLAN.PE CEI DOI II DOARE FIX IN PIX DE PENSIA MEA DE VIATA CE O DUC EU ,EI AU TREABA CU RAZBUNARILE PERSONALE CU BASESCU SI CU ROADEREA OASELOR.SA VA TRAIASCA ………IDEOLOGUL BATRIN ATIT CIT VA DORESC SA TINA PUTEREA PE CARE ATI LUAT-O CU JAPCA.

  • 2 mai 2012 la 21:17

   Adriana, eu zic să te mângâi cu un gând, de obicei cei care mănâncă rahat mor de ciroză.
   Problema este că cei care înjurau până acum că li s-a tăiat din venituri, de fapt cei care protestau mai tare împotriva măsurilor de austeritate, vor fi primii care vor înjura schimbarea. Sunt învățați să li se dea. Acum probabil vor primi ceva, dar se vor trezi că de fapt nu a meritat. Bani se vor găsi pentru o perioadă, apoi se va ajunge ca la începutul anilor 90 într-o spirală inflaționistă care va eroda nivelul de trai. La final salariile vor fi mai mari, dar mai puterea de cumpărare mai mică.
   Recurgerea la șmecheria acoperirii deficitului din inflație este de apanajul guvernelor lașe, care nu au curajul asumării. Mizează pe faptul că turma zice că Guvernul e OK deoarece crește veniturile, vina ar cădea pe ticăloșii de buticari. Personal mi e rupe, nu eu voi fi cel care se va plânge că n-are din ce lua mâine pâine.

 2. 2 mai 2012 la 13:15

  Sorin,ti-am spus ca Ponta imediat ce a fost desemnat a si uitat pentru ce facuse motiunea.Acum vad ca scrii si tu la fel,si-ti multumim pentru informatii fiind mai bine documentat.Da,pe dr.Paul Purea,l-am cunoscut personal.A fost medic chirurg la Spitalul Judetean in orasul din care-ti scriu.Singurul medic din spital,care nu primea mita sau atentii.Spunea:primesc si eu un salariu,la fel ca si dumneavoastra.Nu m-am facut medic sa ma inbogatesc,ci sa ajut atit cit pot eu mai bine oamenii,si nu contau din ce categorie sociala veneau acesti oameni,la el.Si acum dupa ce l-au vazut la televizor,pina si medicii,care mai sunt,isi amintesc deviza acestuia,si caracterul lui.Conduce 2 spitale in Germania,asta o stiu de la un verisor,medic neurolog la un spital din Berlin.Ar dor sa se reintoarca in Romania,daca lucrurile ar merge pe un fagas mai bun.Dar si pe mine,acum m-a nedumerit faptul,cum de a acceptat sa se amestece in cloaca politica.Ca este o mare personalitate,eu nu am afirmat ceeace nu cunosc.L-am cunoscut doar ca om,si ca medic.Dar si oamenii se mai pot schimba,in functie de inprejurari.Totusi sa nu-l confundam cu Horia Mocanu,pe care nu l-a cunoscut inca,nimeni,pina acum.Dar in ce priveste partea politica,zau,crede-ma ca imi scirba si mila,de toate partidele,indiferent de coloratura lor politica.Televizorul il mai deschid doar seara inainte de culcare si mai butonez pentru aceleasi informatii,care o tin langa toata ziua pe aceleasi subiecte.Nici ca era unul mai potrivit la ministerul agriculturii,decit,”ala micu” fost sef la APIA,care sa-i aranjeze lui Felix cu datoriile de milioane de euro pentru diferitele ferme si terenuri.Dar trebuia sa-si achite nota de plata si USL fata de antene,care le-au tinut isonul ani in sir.In rest,observ,aceiasi Marie,care nu s-a mai elevat intre timp.O minciuna,este un adevar spus 99%?Scuza-ma,te rog,ca ti-am incarcat spatiul,si pentru eventuale greseli gramaticale.

  • 2 mai 2012 la 21:19

   Nțțț, n-a uitat. Moțiunea a fost făcută pentru a pune mâna pe putere. Motivul enunțat (cel cu universitatea maghiară) nici măcar nu sunt convins că îl știau toți.

  • 2 mai 2012 la 21:24

   Eu nu m-am legat niciodată de doctorul Purea, nici măcar n am auzit de el. Sunt curios însă de ce nu găsesc nici o lucrare a lui dacă e un medic atât de important. Chiar și Oprescu are câteva lucrări. Bine zic unii că e vorba de niște plagiate, dar le are …
   ”Ăla micu” cred că are cu agricultura cam cât am eu cu filozofia împerecherii la pinguini. Este un individ de genul lui Gâdea… Obedient față de stăpân. Altfel nu îl punea Felix maimuțoi șef la PC

  • 2 mai 2012 la 21:26

   Legat de greșeli, după cum vezi și eu fac o mulțime… de fapt sunt erori de tastare. Eu am învățat singur să scriu la calculator. Nu privesc ecranul când scriu, iar de corectat nu corectez niciodată. Nu am răbdare. Dealtfel nimeni cred că nu are pretenții să comitem monumente literare….

 3. 2 mai 2012 la 13:57

  Sorin,scuza-ma ca intervin iar.Nu am inteles niciodata,si nici nu voi intelege vreodata cum acest Gidea,are atita rautate in el,avind in vedere ca a terminat Teologia.Sau nu o fi oare crestin ortodox,ca noi majoritatea?La restul,ma abtin,ca nu au Teologia,dar pe el,nu-l inteleg.

  • 2 mai 2012 la 21:39

   Nu știu dcă e vorba de răutate. Poate e băiat bun de felul lui. Cred că e vorba de dorința de a-i părea util stăpânului. Știe că niciunde altundeva nu ar putea ocupa o asemenea fincție (director de televiziune) Cred că faptul se datorează educației li sectare (trebuia să devină pastor
   http://www.nasul.tv/forum/viewtopic.php?f=19&t=479
   Sectarii au o caracteristică, sunt foarte atașați de grupul lor. Asta din cauză că protejează împotriva clorlalți. Îndoctrinarea merge până la a se considera că sunt singurii deținători ai Adevărului și că toți ceilalți sunt împotriva lor. Părăsirea sectei îi face automat să caute un alt grup căruia i se dedică. La Intact, obediența față de stăpânul Felix are ca motivație asigurarea că nu va fi înlăturat… Cred că la Gâdea funcționează chestia cu ”Aici sunt cineva, afară nu sunt nimic. Deci trebuie să rămân”

 4. Silvia,
  2 mai 2012 la 15:16

  Ce cazatura de guvern! Pot afirma linistit ca USL cu acest guvern nu va mai ajunge la guvernare dupa alegerile din noiembrie. E un bors mafiot dintre guvernul Vacaroiu si Nastase, cu condimente prezente. Andrei Marga, o babaciune iesita la pensie din Educatie, face pe diplomatul. O stii vreo limba straina, ca mitocan stie sa fie.Corina Dumitrescu, sotie de parlamentar PSD, rector al Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir” este in plin proces cu Ministerul Educatiei privind clasificarea universitatilor particulare?!!!
  Daniel Constantin la Agricultura demonstreaza clar ca Ponta si Antonescu vor sa jefuiasca bugetul de stat, Dan Voiculescu, seful lui Constantin, fiind acuzat intr-un proces de un prejudiciu de 60 de milioane de euro prin achizitonarea a 3,6 hectare din patrimoniu ICA la un pret de 75 de ori mai mic.
  Mariana Campeanu de la Munca este o alta babaciune, de un populism si demagogie neegalata.Titul Corlatean, un diplomat, a fost trimis la Justitie pentru a face praf activitatea procurorilor si judecatorilor care instrumenteaza dosare ale membrilor USL. Un mare jeg.Mircea Diaconu, un artist ajuns un mare gunoi politic, alerga cu sotia la Revolutie in zona Otopeni, unde au fost impuscati acei eroi militari si a recunoscut ca un imbecil imberb la Realitatea TV ca primit o vila de la Patriciu…Florin Georgescu, fost ministru in guvernul Vacaroiu si refuzat de FMI in guvernul Nastase, a fost, în anul 2000, în conducerea Băncii de Investitii şi Dezvoltare (BID), instituţie controlată Sorin Ovidiu Vîntu. Dan Nica, Ioan Rus si Rovana Plumb sunt fosti ministrii in guvernul Nastase, cel mai mafiot guvern al Romaniei din toate timpurile.Eduard Hellvig, este secretar general al PNL si sefu de campanie al PNL, pus la Ministerul Dezvoltarii pentru a sifona banii europeni necesari campaniei electorale.
  Se compara acest guvern al lui Ponta cu guvernul MRU, plin de tineri scoliti in strainatate si profesionisti?
  Guvern mafiot,kgb-ist ! Rusineeeeeee !

  • 2 mai 2012 la 21:48

   Jumate incompatibili, jumate incapabili, jumate incompetenți, jumate penali …
   Așa e USL…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: