Prima pagină > Blogosfera, Presă > Dan Andronic: ”Dan Voiculescu că este o „vulnerabilitate a USL”

Dan Andronic: ”Dan Voiculescu că este o „vulnerabilitate a USL”

Dan Voiculescu „vulnerabilitatea USL” care nu tace

Dan Voiculescu reapare în atenţia publică în puncte esenţiale. Dar pentru că nu e cel mai popular politician de pe planetă, ci dimpotrivă face mai mult rău decât bine celor care se apropie de el. Mă refer aici la USL. La începutul anului trecut, Victor Ponta a încercat să-i explice lui Dan Voiculescu că este o „vulnerabilitate a USL”, că nu doreşte să fie asociat cu el şi că nu are „o relaţie bună cu niciunul din aşa-zişii moguli numiţi de Traian Băsescu”. Care a fost contextul? Ieşirea la rampă a patronului Antenelor cu ocazia lansării proiectului USL. Un alt episod tensionat a avut loc atunci când Dan Voiculescu nu s-a abţinut să fie în prim-plan în momentul la fel de tensionat al negocierii candidaturilor PC pentru alegerile locale. Atunci, dacă vă amintiţi, liderul fondator al PC a plecat cu coada între picioare.

Important este că Dan Voiculescu a revenit. Şi nu, nu mă refer numai la preluarea Ministerului Agriculturii de Daniel Constantin, cu miza celor 60 de milioane de euro în cazul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, despre care au scris colegii mei de la Evenimentul Zilei aici .

Ieri de dimineaţă, doar cu câteva ore înainte de anunţarea componenţei noului guvern, Dan Voiculescu a participat la o întâlnire la sediul USL împreună cu cei trei copreşedinţi ai alianţei: Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin. Dar asta nu a fost tot. Aseară, acasă la el, într-un one to one cu Mihai Gâdea, Dan Voiculescu nu mai contenea să-i explice realizatorului Antenei 3: „Te asigur că atâta timp cât va fi Victor Ponta prim-ministru…”. În plus, în aceeaşi emisiune, Voiculescu a lansat un ultimatum preşedintelui Traian Băsescu, tot în numele USL: „Dacă nu-și dă demisia în următoarele 30 de zile, va fi suspendat în următoarele 60 de zile.(…) Avem 30 de zile până la referendum, înseamnă 90 de zile, după care vom avea alegerile prezidențiale în același timp cu alegerile legislative, în noiembrie sau poate în octombrie”. Sigur, dorinţa sa nu are cum să fie altfel decât pe placul lui Crin Antonescu, care la rândul său a promis suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu dacă va interveni în activitatea guvernului în orice fel.

Nu ştiu însă cât de bine îi pică aceste „garanţii” preşedintelui PSD. Intuiţia mea este că deloc bine. Disputele cu Dan Voiculescu sunt deja de notorietate. Cunoscut în ochii electoratului drept colaborator al Securităţii sau om de afaceri cu o reputaţie mai mult decât îndoielnică, Dan Voiculescu i-ar face mult bine guvernului Victor Ponta dacă ar sta cât mai departe de el. În plus, Victor Ponta mai afirma recent că poate admite o relaţie constituţională şi legală cu preşedintele Băsescu şi că un conflict cu şeful statului nu i-ar fi deloc de folos, ba dimpotrivă. Iar faptul că un personaj precum Dan Voiculescu vorbeşte despre suspendarea preşedintelui face mai mult rău USL decât bine şi descalifică din start orice iniţiativă a alianţei. De altfel, ca orice tip de imixtiune şi asociere a patronului Antenelor cu USL şi cu noul guvern. Dar sunt convins că toată lumea ştie asta deja. Cu excepţia patronului spiritual al lui Mihai Gâdea, fireşte…

Autor: Dan Andronic

Sursa: danandronic.ro

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: