Prima pagină > Haioşenii > Caracal, de la căruța cu proști, la a noua minune: sinuciderile cu autor necunoscut. (A opta este Dan Diaconescu)

Caracal, de la căruța cu proști, la a noua minune: sinuciderile cu autor necunoscut. (A opta este Dan Diaconescu)

Nu știu de ce dar azi m-am trezit cu o întrebare … existențială.

Există Caracalul?

Personal nu l-am văzut, dar, de obicei am o oarece bănuială că  există și lucruri pe care nu le-am văzut, dar există totuși.

Așa că am zis să verific.

Surpriză.

În caz că nu erau drogați cei care au făcut Google Map, după cum se poate vedea pe harta din stânga, LOCALITATEA CARACAL EXISTĂ. În România.

Ba mai mult, există și o stradă care se numește Antonius Caracalla. În oraș se află ruinele unui turn care a fost atribuit de folclor împăratului roman Caracalla , de la numele 

căruia ar proveni denumirea orașului. Cred că turnul pe care l-am găsit eu că ar exista în Caracal nu prea pare a fi făcut de împăratul ăla. Tutuși, să nu dăm cu bolovanul, respectivul împărat avea obiceiul să își facă simțită prezența construind tot felul de chestii.

De exemplu, în Algeria a construit ceea ce se numește Arcul lui Caracalla,  a fost construit in secolul I d.Hr, de romani si a primit numele de Cuicul. Probabil de acolo o veni numele de cucuieți de vale sau de deal în funcție de locul respectiv.

Caracalul se pare că are mai multe chestii de văzut. De exemplu Ruinele Curtii Domnesti din Caracal despre care aflăm de pe  skytrip.ro  lucruri interesante. De exemplu o chestie pe care nu aș fi putut-o bănui, 

și anume că ruinele Cetății Domnești din Caracal sunt în Caracal…  ba și că acolo au locuit tot felul de granguri. Ca de exemplu Mișu Caftangiul care după ce la 1597 le-a tras-o turcilor, a emis de acolo unele documente. Păcat că s-a pierdut aparatul cu care le-a emis. Măcar antena să se fi păstrat. Oricum, pe site se mai pot vedea multe detalii.

Acum că le-am zis pe astea, să ne amintim și niște personalități extrem de importante ale Prezentului care sunt de acolo.

De exemplu Marius Tucă. De ăsta se spune că ar fi plecat din Caracal că era criză de bretele.

Totuși, cel mai important personaj 

caracalean este Dan Diaconescu. De ce e atât de important? Pentru că a dus departe renumele urbei.

Dacă la Caracal s-a răsturnat căruța cu proști, la București s-a săsturnat Rollsul cu proști al lui Dan Diaconescu. Deh … ce nu face omul pentru audiență … 

Înainte insă de a ne referi la căruța respectivă, cred că e bine să amintim ce a făcut cu adevărat celebru orașul. Minunile, mei precis cele 7 minuni (7 până nu demult)

1. S-a construit un bloc si s-a uitat macaraua in interior;

2. A luat foc sediul pompierilor;

3. S-a furat usa politiei;

4. Cimitirul e pe strada Invierii;

5. Brutaria e construita pe strada Foametei;

6. Inchisoarea e pe strada Libertatii;

7. Exista o singura scoala si se numeste Scoala nr. 2

Treaba e că nu demult, cel mai pubel dintre pubelii  fii ai Caracalului, evident, Dan Diaconescu s-a declara a opta minune localității.

“Nici nu visam în tinereţe, când eram la ţară, în Caracal, că voi vorbi pe scena Sălii Palatului. Iată că s-a întâmplat acest lucru şi vă mulţumesc. Se zice că la Caracal sunt șapte minuni, când voi deveni preşedintele României eu voi fi cea de-a opta.– a declarat Diaconescu la ultima mare adunare pepisdă.

Eu cred că are mare dreptate deoarece nu e de ici de colo ca un urmaș al răsturnaților căruțași să dețină un Rolls care să se răstoarne în orașul cu mitici fix în Dâmbovița.

Da trebuie declarat a opta minune a caracalului.

Legat de acea căruță cu proști care s-a răsturnat în urbea olteană, eu știam că e vorba de o căruță cu oameni care veneau de la Alba Iulia și beți fiind, pur și simplu s-au răsturnat la intrare în localitate.

Altii spun că e vorba de altceva.

De exemplu, cineva se întrabă la modul destul de serios dacă acea căruță chiar s-a răsturnat.

S-a rasturnat sau nu caruta cu prosti la Caracal?

In lume sunt unele orase pe care ai vrea sa le vizitezi doar datorita chestiilor care le caracterizeaza.

Spre exemplu New York e orasul care nu doarme niciodata.

Pisa a fost pus pe harta datorita turnului inclinat.

Sofia este raiul castravetilor murati.

Romania nu se bucura de mediatizarea unui oras in mod special. Au fost unele incercari obosite de a oferi Sibiului gloria, acesta primind statutul de capitala cultural europeana. E ca atunci cand te uiti la filme porno cu grase…nu vrei s-o faci da’ te simti obligat de societate.

Insa Romania nu si-a aratat potentialul in materie de turism. Multi uita ca in tara noastra a avut loc Marea Rasturnare de la Caracal.

Izvoarele scrise descriu o caruta ce a facut ocolul Europei colectand ceea ce noi numim astazi prosti.

Caruta avea o insemnatate spirituala. La fel ca la McDonald’s, unde iti arunci toate grijile, problemele si necazurile la cosurile lor personalizate, fiecare dintre noi isi lua de acasa cate un prost si-l deserta in caruta imensa, plecand cu zambetul pe buze la gandul ca a curatat planeta de paraziti.

Cel care a gandit tot planul avea de gand sa colecteze toti prostii si sa-i gazeze…un fel de holocaust mai acceptat.

Dar nimeni nu se astepta sa fie asa mare recolta. Gabaritul depasit a dus la dezastru biologic cand caruta ce se afla pe teritoriu roman in orasul Caracal, judetul Olt s-a rasturnat, eliberand glota de oameni.

Urmarile acestui incident au fost catastrofale: se spune ca masa de oameni eliberata a fuzionat cu cea bastinasa, dand nastere caracalenilor de astazi, oameni de care fugim cu totii, stiind cat de contagiosi pot fi.

O idee solitara mi-a trecut zilele astea pe la ureche, cum ca oamenii din caracal sunt la fel ca toti ceilalti, si ca totul este un mit. Ideea era caracalena.

Nu voi da un verdict final cu privire la intrebarea din titlu, si nu pentru ca nu l-as cunoaste ci pentru ca vreau sa le fac pe plac celor din Caracal care au dezvoltat o pasiune pentru amanarea deznodamintelor.(vezi cazul Elodia)

Sursa: avortise.wordpress.com

Dar, până o găsi sau ba răspunsul cel care scrie pe avortise.wordpress.com, iată că apare cineva care se numește Dumitru Sârghie și care, prin 2009 spunea că nu e vorba deloc de o căruță cu proști ci de una cu ploști, de fapt oul deplângea starea pesedismului Caracalean. Evident, la vremea aceea era nasol să nu se aleagă domnul Geoană Violetul, deoarece până la apariția pepededismului DD-ist, în zonă prin politicăraie se înțelegea pesedism în stare pură.

Căruţa cu ploşti

Recent, la o oră de vârf, aflat în direct pe REALITATEA TV, primarul Caracalului Gheorghe Anghel a suportat iminenţa unui infarct. Norocul său a fost că a spus nişte prostii mai mari decât domnia-sa, prostii care – practic – l-au scos dintr-o discuţie în aqua-forte, imprimată de redactorii unei televiziuni, care nu iartă şi care calcă totul în picioare, doar pentru a face rating. Autorul moral al calvarului prin care trece bătrânul comunist Gheorghe Anghel este deputatul Florin Iordache, un politician incapabil să se bată pentru onoarea sa, ascunzându-se – cale de trei mandate – după şalvarii lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea şi pitindu-se – o viaţă întreagă – la umbra personalităţii edilului caracalean.
La ultimele alegeri locale, Gheorghe Anghel s-a clătinat rău de tot, fiind gata-gata să lase locul unui om capabil să scoată Caracalul din fundătura istorică în care l-au introdus toate guvernele din 1989 încoace. Când îţi dai seama că un primar nu-ţi poate oferi nimic şi continui, totuşi, să-l venerezi este ca şi cum ai crede în fantome. Asta au făcut senatorul Ion Toma de la Slatina şi fraţii Ciocan de la Rotunda, la ultimele alegeri: au pus o fantomă la cârma Caracalului! Deşi, stimaţi cititori şi dragi caracaleni, atunci a fost momentul istoric al îngropării statuii lui Stalin, eventual în ştrandul în care a pierit acel înger de fetiţă din Caracal, din vina autorităţilor locale. Vorbind la Realitatea TV despre „ţiganiada” de la Caracal, Gheorghe Anghel a punctat, ca în Ecleziastul, freamătul de vremelnicie şi zădărnicie al propriei sale vieţi, în fapt ne-a descris, printr-o bâlbâială cosmică, horcăitul clasic al sfârşitului lui politic. Un sfârşit – repet – care trebuia să se întâmple la alegerile locale din 2004…
Politica e ca un vapor care pleacă în larg, transportând nu oameni, ci despărţiri. Asta s-a şi întâmplat recent la Caracal: întreaga suflare social-democrată s-a despărţit de Gheorghe Anghel şi de aplaudacii săi insignifianţi în ecuaţia politică a PSD Caracal şi, mai mult, i-a retras sprijinul politic celui care se credea „buricul pământului”, deputatul Florin Iordache. Fapt care ne demonstrează că Ion Toma nu a glumit atunci când, tot la REALITATEA TV, a declarat că va riposta dur la afirmaţiile fără noimă ale lui Gheorghe Anghel, împins mişeleşte de la spate de Florin Iordache.
Social-democraţii din Caracal au ales să nu mai fie colegi de respiraţie cu Gheorghe Anghel, Florin Iordache, Marinela Nuţă, Ghiţă Dănuţ, Pavel Filimon Sebastian, Georgeta Mincă, Valerică Ionescu şi Eugenia Oprea. Pagubă-n ciuperci…
Renunţând la conştiinţă, Florin Iordache joacă totul pe o carte, dorind să-şi salveze fundul. Deşi Gheorghe Anghel a dat dovadă – o viaţă întreagă – de luciditate, acum la bătrâneţe, a fost silit de acest Brutus de Caracal să-şi dea în petic. Cine n-a simţit în intervenţia lui Gheorghe Anghel la Realitatea TV sfârşitul său politic? Doar cine n-a vrut… A rămas singur cu măreaţa lui obsesie comunistă, părăsit fiind şi de copilul său de suflet, Florin Iordache, cel care este capabil să calce totul în picioare, pentru a-şi păstra privilegiile. Toţi cei care au fost excluşi din partid sunt victimele lui Florin Iordache.
Ieşirea la rampă a lui Gheorghe Anghel este o probă a laşităţii de care dă dovadă Florin Iordache, cel care n-a construit nimic în toată cariera lui politică, însă este pe cale să-i producă mentorului său, Gheorghe Anghel, un infarct definitiv şi iremediabil.
Noi credem că Gheorghe Anghel trebuie salvat din arealul tentacular în care-l ţine strâns deputatul cu pricina, ştiindu-se că un criteriu fundamental al social-democraţiei este solidaritatea cu cei aflaţi în impas. Asta dacă nu cumva d-l Anghel face greşeala de a trece la PD-L (aşa cum, cu câţiva ani în urmă, a poposit la PNL), caz în care atât Caracalul şi PSD-ul, cât şi Mircea Geoană trebuie să-l declare definitiv persoană non-grata. Asta deşi – repet – autorul moral al tuturor nefericirilor lui Gheorghe Anghel este Florin Iordache. Cu privire la afinităţile d-lui primar faţă de Traian Băsescu şi PD-L, vă reproducem astăzi un fragment dintr-un interviu luat domniei-sale în anul de graţie 2006.

„Domnule primar, ce nu are Traian Băsescu şi are Mircea Geoană şi ce nu are Mircea Geoană şi are Traian Băsescu?

Amândoi sunt de sex bărbătesc, amândoi au acelaşi sex, deci, dar, după părerea mea, domnul preşedinte Traian Băsescu este un politician versat, un om care ştie ce vrea, un om care îşi joacă rolul aşa cum trebuie. Este un om imprevizibil, un om care ştie să acţioneze foarte abil în toate conjuncturile politice, economice şi sociale, ştie să-şi atragă capital politic, ştie să se facă iubit de alegători. Deci, cu alte cuvinte, are o experienţă bogată în munca politică şi administrativă, chiar dacă de-a lungul timpului nu toate lucrurile promise le-a şi rezolvat. Pe când, domnul Geoană este un om care nu a avut o carieră în politică, el a avut o înclinaţie mai mult pe probleme diplomatice, nu a reuşit şi nu reuşeşte să facă ca acest partid să fie unit şi să aibă o viziune clară de prezent şi viitor şi să se uite mai puţin în trecut, să ştie să intervină, atunci când trebuie şi cum trebuie. Mă uitam la întâlnirea de la Ţebea, unde acesta mi s-a părut, să nu zic, ridicol. Eu ştiu că trebuie să ţipi, că trebuie să ştii să ceri, dar acolo nu era o întrunire electorală, acolo era o întrunire comemorativă, cu o încărcătură pioasă… E ca şi când eu mă duc la o înmormântare şi strig în gura mare la oameni să se înscrie în PSD, să vină la PSD… Este o mare diferenţă între cei doi şi, din păcate, domnul Geoană mai face şi nişte gafe şi e păcat că le face, pentru că este tânăr. Eu am avut încredere în tinereţea şi misiunea lui… Dar, acum când acuză trecutul, deşi a fost alături de trecut, deşi a fost ales de Congres, ca un Mesia, iată că domnul Geoană dă dovadă că nu merită cinstea pe care noi i-am acordat-o. Păcat!” 

Oameni buni, prin mazilirea grupusculului social-democrat de la Caracal, pesediştii lui Cătălin Roşculete au redat un adevăr istoric: la Caracal nu s-a răsturnat căruţa cu proşti, aşa cum credeau Florin Iordache şi Gheorghe Anghel, ci – eventual – căruţa cu ploşti, în drumul spre logodnă a elitelor cu gloata…

Autor: DUMITRU SÂRGHIE

Sursa: criterii.ro

Dar să-l lăsăm pe Mitică să jelească și să vorbim despre ceea ce contează. În afară de cele 7+1 minuni caracalene, iată că mai apare una, a noua…

La Caracal a apărut o nouă specie de suicid. Cea cu autor necunoscut:

 Poliţiştii din Caracal anchetează o sinucidere cu autori necunoscuţi

Anchetă de proporţii în municipiul Caracal! După ce într-un apartament de bloc a fost descoperită victima unei sinucideri prin spânzurare comisă cu o cruzime ieşită din comun, poliţiştii au intrat în alertă pentru a-l descoperi cât mai repede pe făptaş! Portretul-robot al acestuia, alcătuit pe baza indiciilor oferite de vecini, a fost deja distribuit în tot oraşul. 

„Conducerea Ministerului de Interne ne-a cerut să nu mai existe delicte grave cu autori necunoscuţi şi am început prin a rezolva cazurile de sinucidere”, este explicţia pe care ne-a putut-o oferi şeful Inspectoratului de Poliţie Caracal pentru dimensiunile anchetei. Presa locală sugerează însă că se poate ca autorul sinuciderii să fie o persoană importantă, iar oamenii legii doar ar încerca să îl protejeze punând fapta în cârca unui nevinovat.

Între timp, teama a pus stăpânire pe micul municipiu din Olt. Caracalenii se tem să rămână singuri în case de teamă că ar putea fi următoarea victimă a unei sinucideri. „Cu cât îl prindem mai repede, cu atât scade riscul să lovească din nou”, spune şeful Poliţiei. „E vorba de un individ extrem de periculos, deoarece legiştii noştri spun că a fost vorba de o sinucidere în stil mafiot. Nu cunoaştem încă mobilul, dar se poate să fi fost vorba de o reglare de conturi, la fel cum se poate să fi fost şi o sinucidere în scop de jaf. ” 

Sursa: timesnewroman.ro

Până propunerea mea de a mai aproba o minune a Caracalului, a noua, îl invit pe cititor să privească galeria de fotografii din stânga articolului. Sunt  niște poze care par a fi de acolo, din Caracalul despre care am aflat că există cu adevărat. De fapt unele chiar sunt. Ghiciți care …

Sub articolam mai adus  o ultimă imagine, de fapt două. Stema Caracalului… Motivul erste simplu, încă mai sunt unii care cred că statia aceea a zoofilului Împărat Traian ar fi violat Lupa Capitolina … Nțțț … A violată Cățeaua Caracaleană. Iat-o că apare și pe stemă la parașuta …

Cine va privi sub Cățeaua Caracleană, va vedea două personagii. Unii ar putea crede că sunt Romulus și Remus… Ete fleoșc … sunt Tucă și Diaconescu … 

P.S. Pe cei care nu au observat că ceea ce au citit e un fel de pamflet îi sfătuiesc să se înscrie în PP-DD…  Sunt demni  urmași ai celor care s-au salvat din celebra căruță care s-a răsturnat…  

  1. cami
    6 mai 2012 la 11:51

    aoleu…..multe erori in articol, proasta informare. de ex. …exista 7 scoli in Caracal, scoala 2 …e scoala 2. exista scoala nr.1, nr. 2, nr.3…samd. prost articolul. sincer. mult neadevar.

    • 6 mai 2012 la 16:14

      Camelia, articolul e un fel de pamflet. Chiar și despre un oraș unde cel mai apropiat loc în care am ajuns și am stat trei zile se numește Craiova, puteam să fac un articol acceptabil. Se găsesc destule date pe net.
      De fapt am plecat de la acel articol de pe Times New Roman http://www.timesnewroman.ro/life-death/7164-politistii-din-caracal-ancheteaza-o-sinucidere-cu-autori-necunoscuti care este la final și e ilustrat cu poza cu polițiștii… Dacă tu ai crezut că eu pot să iau în seris un articol unde se vorbește de sinucidere cu autor necunoscut dă știi că mă bine dispui definitiv… (și eu care credeam că voi, oltenii aveți simțul umorului)
      Să știi că nu am și nu comite avea niciodată un articol serios la adresa unui oraș de unde se trage un individ de teapa lui Dan Diaconescu, un mincinos ordinar. Nu am să înghit niciodată oamenii care își permot să spună când vine vorba de scutul antirachetă că el este fiul unui colonel care a lucrat acolo, la Deveselu și atunci când a mers la București purta niște teniși rupți. Faptul că tatăl lui Diaconescu este http://www.libertatea.ro/detalii/articol/tatal-lui-dan-diaconescu-a-adus-scutul-la-olteni-333812.html

      Drăguță, dacă povestea pe care o tot flutură Dan Diaconescu (cea cu tenișii rupți cu care ar fi mers la București) este adevărată, educația mea de ardelean îmi spune că acel om era definiția termenului de ”tată denaturat”, iar din faptul că DDiaconescu se laudă cu aceasta nu e decât un individ lipsit de educație (după standardele mele, poate pe la caracal a fi cap denaturat de familie o fi ceva cu care să te lauzi. Asta explică multe. De exemplu faptul că DD reușewște să mintă cu ordinărie și cu zâmbetul pe buze.
      În caz că ești curioasă, află că despre Caracal, nici dracu nu știe de cele șapte școli, îm schimb toată lumea știe de căruța cu proști și de cele șapte minuni…
      și mai observ ceva. Nimeni din Caracal nu se dezice de un ordinar ca DD. Lucru care iar spune multe despre oamenii de acolo…

      Dealtfel, despre oamenii din zonă, mai bine zis de onestitatea lor, m-am lămurit văzându-i pe cei care vin cu roșii sau cu pepeni (noi le spunem lebenițe). Majoritatea crezându-se că trec neobsrvați deoarece sunt la câteva sute de kilometrii de casă, se desbracă de caracter (dacă l-au avut vreodată) și devin niște adevărați șarlatani.

      Un exemplu. Odată eram la un supermarket. Un individ cumpără câteva sute de kile de pepeni. Cunoscând casierița, am întrebat-o dacă mai sunt mulți care fac asta. Mi-a zis că ăla mai venise pe acolo. Întâmplător ajung și în piață. Ce crezi, dau de individul ăla. Tocmai rupea etichetele de pe pepeni. Ura să îi vândă ca producție propie. De ce cumpără omul de la ei și nu de la supermarket? Deoarece oamenii consideră că sunt mai sănătoase, cu mai puține subsatanțe chimice încorporate.
      Poate ți se pare un gest mărunt, dar te asigur, e o chestie de o gravitate excepțională.

      Deci, nu, articolul nu conține erori, dacă vrei, pot să îți spun o sumedenie de povestioare cu oameni din zona aceea… Nu cred că ai fi prea mândră.

      Vrei să vorbesc și de Tucă, alt maimuțoi dat lumii de Caracal? un lingău ordinar și ăla, un individ lipsit de scrupule, dar considerat în Caracal drept un om de mare probitate, un personaj de care cei de acolo sunt mândrii…

  2. 6 mai 2012 la 18:07

    No, șat ap, Bluică, dacă nu vrei să mori sinucis!

    Erori sunt…De pildă, faimoasa căruță era plină cu daci, nu cu proști și venea din Ardeal, fugărind un melc. Așa a ajuns prin sud unde, depășind neregulamentar melcu`, s-a răsturnat, deversând dacii, La locu` accidentului s-a prezentat organu` cu pulanu` care a constatat că unul dintre cai și niște piei împrăștiate pe șosea erau bunuri furate de la crâncenul Attila, care „venind călare, a întâlnit o apă mare…
    Opărit la cur la coaie,
    Vru să facă iute-o baie.
    Când să iasă el la mal,
    Ula haine, ula cal…”
    Întrebare: cine-a fost primu-n Ardeal?
    Răspuns: răsturnații din Caracal.

    P.S. Ciocolom eideș sivem!

  3. 6 mai 2012 la 20:44

    Iai, te bolond kutya … :)))

    Eu zic așa, să își pună dd un slogan, sau două, ”Dacă votați cu mine, ca mine să ajungeți” (în cătușe) și ”Votași PP, coceni mâncați”… (Sunt mai consistenți decât ștevia…)

    Cățel… să știi că io mi-aș trage-o cu pepisdele, minte n-au, deci ceva trebuie să știe și ele să facă… :)))

  4. 6 mai 2012 la 20:46

    Știi ce cred eu despre ăia din căruță? Erau băieți sensibili. Pălinca de peste 60 de grade îi bagă în safe mode …
    La olteni, pălinica se poate administra doar extren… frecție. Intern îi ucide ca pe bacterii:)))

  5. 6 mai 2012 la 20:50

    „Iai, te bolond kutya …” M-ai înjurat, Bluică?

  6. 6 mai 2012 la 22:04

    Vai nu, țiam zis doar că ești un cățel … rău… 😀
    Dacă îi pui uei unguroaice mâna pe buci zice ”Iai, te bolond…” și îți aruncă o privire de genul, ”Ai pus-o, mâine umblii ca drogat, așteaptă doar să se ducă nărodul la muncă… 😀 )

  7. 6 mai 2012 la 22:11

    Să înțeleg că….io ți-am pus mâna pe buci?

    • 7 mai 2012 la 15:03

      … nu erai tu?

      • 7 mai 2012 la 22:00

        Nțțț…Vezi să nu fi fost Robert Negoiță, indus în eroare de avatarul tău de bebelușă…

        • 7 mai 2012 la 22:22

          Hau .. te pomemești că mă trezesc spart la rozetă

        • 7 mai 2012 la 22:23

          Legat de avatar, cred că e avatarul care mă definește cu adevărat… mai era unul … ăla cu trabucul

          • 7 mai 2012 la 22:39

            Noooo….Ăla cu trabucul era mișto…

            • 8 mai 2012 la 17:20

              Ăla a murit odată cu contul Blue …

  8. Mihail Viorel Anghel
    18 octombrie 2012 la 2:46

    Articolul este foarte slab (lipsa de informatie si lipsa de umor) Prostii care s-au „rasturnat” cu caruta erau taranii care au participat in 1848 la Marea Adunare de la Islaz unde s-a citit Proclamatia revolutionarilor! De ce s-a tinut proclamatia la Islaz? Pentru ca prefect de Romanati (Islaz era in jud. Romanati) era generalul Gheorghe Magheru, el insusi revolutionar! Pe timpul acela, din cauza ca erau lipsiti de instructie, taranilor li se mai spunea si prostime, adica oameni fara scoala! Dumneavoastra, am inteles ca sunteti de la tara, in argoul timpului, ati fi facut parte din prostime (taranime) care era majoritara in Romania ( Transilvania e inca in Romania!?) pana cand Ceausescu a adus cea mai mare parte din ea la oras intr-o incercare de industrializare fortata a tarii! Din Caracal s-au ridicat mari personalitati, de la Imparattii Galerius cel Batran si cel Tanar (care intre 293 si 311 dupa Christos au schimbat numele Imperiului Roman in Imperiul Dac! – ramasi in memoria romanilor ca Ler Imparat) fratii Asanesti, Ioan, Petru si Ionita Asan care au infiintat Imperiul Romano-Bulgar inainte de coagularea micilor formatiuni in cele trei tari romane, Mihai Viteazul care a ridicat Caracalul la rang de oras, avand si o Curte Domneasca aici de unde pornea expeditii de pedepsire a turcilor pana la Adrianopole. Alti prosti au fost Generalul Magheru, Nicolae Titulescu, Constantin Argetoianu, scriitorul Mihai Drumes, compozitorul Radu Serban si multi, multi altii. Mai multi decat in localitati anonime din care mai apare cate un destept care se baga in seama! Mi se pare ca Ardealul l-a dat pe desteptul Boc, dupa a carui evolutie in patru labe prin politica, a consacrat bocul ca unitate de masura a prostiei! Artefacte ca Boc si Dan Diaconescu apar peste tot de la Gherla la Paris si de la Vaslui la Oslo dar asta nu inseamna ca ele caracterizeaza locurile in care apar si nici locurile pe ele! Mie nu-mi spune mai nimic faptul ca cineva e francez, norvegian, chinez, „ardelean” sau „pechinez”! Daca a facut ceva durabil in viata, da! Insa a te mandri cu un atribut pe care il mai au de la alte cateva milioane pana la alte cateva sute de de milioane, chiar nu inseamna nimic!!!

    • 20 octombrie 2012 la 23:20

      Eu auzisem că veneau de la Unire și erau beți muci…

      Eu nu neg că de acolo s-au ridicat mari personalități, doar că rostul articolului nu era să promoveze orasul… era doar un alibi pentru a aduce articxolul de pe Times New Roman, cel cu sinuciderile cu autor necunoscut …

      P.S. E adevărat că la Caracal locuiesc mulți olteni? 😀

      • Adrian
        27 iulie 2016 la 14:14

        Prietene, ești subțirel rău…mă scuzi…se simte asta din modul cum te exprimi…poante fâsâite…în fine…exista și o altă vorbă legată de treaba asta…cică proștii veneau dinspre București iar boii, după accidentul cu pricina…ar fi trecut munții în Ardeal…

        • 27 iulie 2016 la 17:30

          Poante fâsâite, or fi, dar trebuia să aduci exemple. Evident, nu pot avea această pretenție de la cineva care scrie „ …exista și o altă vorbă legată de treaba asta…cică proștii veneau dinspre București iar boii, după accidentul cu pricina…ar fi trecut munții în Ardeal…”.
          Pentru a-ți cere așa ceva ar trebui să ai un IQ cel puțin supraunitar. Așa ca să nu te iei după tot ce se spune.
          Povestea cu căruța cu cei ca tine care s-ar fi răsturnat la intrare în Caracal nu venea dinspre București, nu chiar tot ce se întâmplă rău în țara asta vine de la București. Âștia veneau de la Alba Iulia unde ar fi participat la Marea Unire și la întoarcere ar fi făcut rost de niște jinars (cum se numește pălinca pe la Alba Iulia)…
          Pe de altă parte, dacă aveai oarece în cap ai fi știut că de fapt cele enumerate mai jos sunt reale (sau, măcar erau cândva)
          1. S-a construit un bloc si s-a uitat macaraua in interior;
          2. A luat foc sediul pompierilor;
          3. S-a furat usa politiei;
          4. Cimitirul e pe strada Invierii;
          5. Brutaria e construita pe strada Foametei;
          6. Inchisoarea e pe strada Libertatii;
          7. Exista o singura scoala si se numeste Scoala nr. 2
          În plus, în articol mai există și trei importuri (se precizează și sursa) colorate diferit pentru a nu rămâne crăcănați de invidie pe inteligența mea cei ca tine.
          E vorba articolul:
          „S-a rasturnat sau nu caruta cu prosti la Caracal?” importat de aici: https://avortise.wordpress.com/2009/10/19/s-a-rasturnat-sau-nu-caruta-cu-prosti-la-caracal/
          „Căruţa cu ploşti” care îl are ca autor pe DUMITRU SÂRGHIE și a fost publicat Pe criterii.ro, un site care pare să fi dispărut acum.
          Cel de al treilea import „Poliţiştii din Caracal anchetează o sinucidere cu autori necunoscuţi” e publicat pe un site de satiră și umor timesnewroman.ro

          P.S. Nu trebuie nici să te oftici, nici să te sinucizi. Umorul, deși pare o chestie facilă nu e chiar așa. Ai văzut vreodată o râmâ râzând? Nu cred .. trebuie să ai cel puțin inteligența unui cal, despre care se spune că uneori râd. Inteligența e ceva cu care fie te naști fie ba. Nu se poate dobândi.
          Pe de altă parte, în caz că m-am înșelat și ai totuși un pic de umor (deci nu te-ai supărat chiar de tot) te invit să accesezi categoria „Pamflet” a blogului. Vei găsi acolo o grămadă de chestii dintre care, zic unii, unele ar fi amuzante. Dacă nu știi unde poți accesa această categorie (capitol al blogului) Dă clic AICI. . Îți va arăta selectate doar articolele de la această categorie.
          Te mai aștept cu impresii. Dacă nu înjuri vulgar (aceștia împreună cu publicitatea și pornografia reprezintă mai mult de 90% din răspunsuri) și banal ca cei care nu au fericirea să își vază publicat ce au postat. Dacă vrei poți și înjura, dar numai dacă nu o faci cu vulgaritate … un pic de imaginație e de recomandat …
          PA …
          P.S.2 Ca să vezi că nu m-ai deranjat, dacă te vei loga folosind același nume și adresă postarea ta va apărea fără a mai trece pe la moderare …
          PA…

    • 21 octombrie 2012 la 20:18

      Domnule Anghel,
      În esență, aveți dreptate. Ar fi incorect să considerăm că tulcenii sunt puturoși, chiulangii, găunoși și paranoici megalomaniaci, doar pentru că l-au dat țării pe Crin a lu` Căcărău…Cum nici bucureștenii nu sunt mitomani, impostori și fanfaroni doar pentru că plagiatorul de renume mondial, Ponta, s-a născut în București.
      Evaluezi corect o comunitate după nivelul de civilizație care se bazează pe mentalitatea determinată de parcursul său istoric.
      800 de ani de conviețuire cu sașii i-au făcut pe ardeleni mai puțin dispuși să cauționeze hoția, mai puțin înclinați spre compromis și încălcarea cuvântului dat, mai puțin oportuniști. Nu-i meritul lor, ci al sașilor, dar este o realitate…Iar când Carol I a spus „Țara are nevoie de caractere”, „țara” era regatul, adică Moldova, Țara Românească cu Oltenia cu tot și Dobrogea.
      Pe o hartă a culturii românești, moldovenii și muntenii sunt, într-adevăr, excepțional reprezentați, dar asta nu-i face mai onorabili, ci mai creativi. În toate domeniile, dar mai ales, mai creativi în șmechereală, context în care integritatea este convenabil confundată cu prostia.
      Adevărata prostie, prostia desăvârșită, prostia fudulă, prostia periculoasă se măsoară azi cu „crinul”, domnule Anghel, așa cum pentru impostură unitatea de măsură este „pontălăul”! Cu „bocul” se măsoară onestitatea, iar cu „băselu” se măsoară curajul.
      Sigur că mă scoate din sărite aroganța ardelenilor care se cred buricu` țării și depozitarii valorilor naționale, dar nu pot să nu le mulțumesc pentru că azi nu-l avem la Cotroceni pe Geoană președinte, sau mai rău, pe schizoidul de Căcărău! Și nu pot să nu recunosc că, în Ardeal, mita electorală nu funcționează. Ardelenii nu-și vând votul pe o pungă de făină, un litru de ulei sau o găleată.

      Revenind la Caracal, sunteți în eroare: Titulescu, Argetoianu și generalul Magheru nu s-au născut în această minunată metropolă, nici măcar în județul Olt…Titulescu și Argetoianu au venit pe lume în Craiova (Dolj), iar generalul Gheorghe Magheru în Bârzeiu de Gilort (Gorj), cu precizarea că neamul Magheru se trage din Vlad și Lupșa, o familie de nemeși din Vidra Hălmagiului (Arad).

  9. florin
    11 noiembrie 2012 la 13:38

    interesant,mare parte adevar,doar ca in caracal nu exista inchisoare,in cel mai rau caz doar tribunal si batalion disciplinar,sunt 7 scoli generale si 4 licee,in schimb politicienii,jigodii ca in toata romania………………..

  10. 14 noiembrie 2016 la 11:15

    Ha, ha, ha! La noi, in Caracal s-a rasturnat caruta cu prosti si am pastrat desteptii, la voi s-a rasturnat caruta cu destepti si ati pastrat prostii! Sper ca ai simtul umorului! 🙂

    • 14 noiembrie 2016 la 20:35

      Ei, nu mai fii așa arogant … căruța nu s-a răsturnat ÎN CARACAL ci la intrare DINCOACE DE TABLĂ …. :)))
      Sunt ferm convins că ești caracalean sadea (cei de import nu au simțul umorului).
      Că veni vorba (pe ăsta l-am auzit acum vreo două săptămâni) …
      Cică: Ce asemănare este între caracaleni, blonde și polițiști?
      Răspuns: De bancurile cu caracaleni, blonde și milițieni se supără doar caracalenii de import, fostele brunete acum decolorate și polițiștii care nu au apucat să fie milițieni)

      P.S. Legat de faptul că ți-a fost reținută la moderare postarea … se explică prin faptul că prima postare se reține… așa e setat blogul, pentru igienă. Dacă ai vedea numărul de înjurături și posturi publiciare pe care nu le aprob ai înțelege. De acum dacă te vei loga cu leași date (nume, adresa de mail) ceea ce postezi va părea în momentul postării … 🙂

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu