Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Dan Diaconescu minte cum respiră … Scurtă biografie a lui DD

Dan Diaconescu minte cum respiră … Scurtă biografie a lui DD

PREAMBUL

Culmea ordinăriei… OTV și Antena 3 continuă să emită contrar oricărei logici, legea este violată cu nesimțire, publicitatea electorală, negativă și pozitivă este tot ce fac aceste mizerii mediatice.

Ce trebuie să mai facă Diaconescu și OTV pentru a fi închis acum?

Să dea filme porno? Filme cu execuții? Imagini cu Narcisa Iorga goală?

Oare ce legătură o avea faptul că Narcisa Iorga a fost angajată la Intact (Producător la Antena 1) și a fost adusă în media de către Dan Diaconescu și faptul că cei de la CNA o lălăie cu înjumătățirile de licență, făcându-i astfel lui DD favoarea de a se putea victimiza? Dacă există această legătură, putem oare presupune că doamna Iorga e trecută din când în când pe lista cu premii a lui Voiculescu sau Diaconescu? … întreb și io …

Poate nu e decât o stranie coincidență totuși…

Cred că este bine să spun că acest articol nu ezista dacă nu vedeam ieri cum, la Orșova unde pur și simplu și-au bătut joc de inteligența precară a auditoriului, Dan Diaconescu își lansa candinații Partidului Poporului, ocazie cu care pseudojurnalistul vodcar  Sorin Ovidiu Bălan și guru-ul păpădiilor, libidinosul Florin Condurățeanu nu au exitat iar să îi tragă niște limbi grețos de apăsate…

La Condurățeanu sunt de notorietate adjectivele de-a dreptul scabroase cu care își gratulează șeful ce-i plătește salariul (Aici intrând și sumele pe care i le dă dar care nu sunt trecute în evidențele contabile, lucru pentru care nu-l acuz. Cam toată presa face la fel, evaziunea fiscală fiind unul din motoarele care fac să funcționeze). Întrebarea retorică pe care am auzit-o de cel puțin trei ori la Condurățeanu mi s-a ștanțat pur și simplu pe creier: ”Cum pot unii să spună lucruri atăt de urâte  despre Dan Diaconescu?  El este un om atât de DULCE … etc”.

De fapt, partea cu limbile este cam tot ce pot să facă acești ejectați ai presei făcuți vedete de de Diaconescu și de OTV în lungile nopți de aberat pe tema dipariției avocatei Elodia Ghinescu, dispariție care a dus la peste 200 de episoade ale ospățului  necrofil otevist, ospăți care i-a rotunjit frumușal conturil din străinătate ale lui Diaconescu și despre care nu prea vorbește pentru că ar putea fi întrebat dece dacă e patriot nu își ține averea în țară ca să plătească taxe ca tot românul. Bine, faptul că e din Caracal nu e un argument pentru termenul de român.

Pe Condurățeanu, probabil cuprins de oarece chestii etnobotanice (sincer nu cred că trage pe nas sau își bagă în venă deși nu ar fi prea de mirare să se întâmple în momentele în care e cuprins de un patetism și o lentoare a verbuluide-a dreptul maladive. Legat de lentoare, atenție, asta o spun eu, u ardelean).

La prima vedere nu pare mare lucru ce a spus. Înercând să arate cât de dedicat e el cauzei stăpânului său, Condurățeanu s-a apucat să spună că el îl știe pe Diaconescu de când a venit cu tenișii rupți în Capitală, visul tânărului DD fiind acela de a-și cumpăra o preche de adidași.

E drept, orice posesor de teniși, mai ales unii rupți, visează la niște adidași de marcă.

Povestea cu teniși, de fapt îl arată pe posesor a fi un amărât sărman și fomist, tenișii fiind de fapt înlocuitorul peizanelor opici, așa cum basca mucitorească fiind înlocuitorul pălăriei de pai.

Pentru cineva care aude povestea asta și nu știe nimic despre Diaconescu, cred că are un efect extrem de puternic, amărâții amintindu-și cum, în copilărie, chiar ei sau prietenii lor purtau veșnicii teniți, de multe ori rupți. De ce nu aveau adidaș? Pentru că tații, în ziua de avans, sau lichidare preferau să bea jumătate din bani, restul ascunzându-i de harpia de navastă, de multe ori, o casnică amărâtă a cărei principală ocupație, în afară de bârfit, era acela de a-și scoate masculul din crâșmă.

Ei bine, un om care placă de la situația de tenișist și ajunge la cea de multimilionar în euro, nu merită decât un respekt nemărginit. Da, dar numai dacă povestea e adevărată dacă omul vine cu adevărat din familia aceea.

Ei bine, la Diaconescu e adevărată doar dacă a avut un tată denaturat, deoarece omul avea un venit bunicel, și a-și lăsa progenitura să meargă la Capitală cu niște teniși rupți este motivată doar de două situații. Ori l-a alungat pur și simplu, ori nu e decât un individ denaturat.

Tată lui Dan Diaconescu, este Nicolae Diaconescu (86 de ani), fost comandor de aviaţie, taman la unitatea din Deveselu de unde a și ieșit la pensie.

Dacă cineva îmi spune că un comandor  (din câte știu, gradul este similar gradului de colonel al armatei terestre) al aviației militare române are un venit care nu îi permite să își poarte fiul îmbrăcat decet, să considere că l-am băgat în mă-sa. Nu-i suport  pe cei care mă consideră mai imbecil decât sunt. Pur și simplu, tenișii și caliatea de ofițer a bătrânului Diaconescu nu se potrivesc.

Culmea, legat de discursul lui Condurățeanu a fost momentul în care, pentru a face ”un spirit de glumă”, cum  zic miticii, acesta a spus că Diaconescu a avut în tinerețe două vise. Primul, cel cu adidașii, nu s-a îndeplnit nici azi, deoarece acum poartă pantofi. (Normal, toți posesorii de limuzine, vile elicoptere și conturi demilioane de euro umblă la întâlniri publice în adidași)

Cel de-al doi-lea vis al marelui demagod Diaconescu în vreamea în care era purtător de teniși rupți s-a îndeplinit. Visul era acela de a-și vedea poporul fericit. În ce consta fericirea? Dracu știe, poate fericirea de a putea fi contemporani cu a opta minune a lunii Caracalene (sau, poate Caracaliste).

Am fost acuzat de nenumărate ori de fapul că aș avea ceva cu Dioaconescu sau că aș fi în slujba cuiva, de obicei Băsescu, dar și în cea a ”ticăloasei”  Angela Tocila lucrul a fost spus și la OTV de lepădătura de publicat aici pe blog o serie de articole (la final voi pune lincurile respective) … articole în care, din reacția din studioul OtV am înțeles că cea mai deranjantă afirmație fiind aceea că suma IQ-urilor prexente de obvicei în studioul OTV este posibil să depășească jumătatea IQ-ului Angelei.

Pentru a vedea că Diaconescu nu se poate bucura  nici măcar de faptul că îl dedest, (mei repede mi-a milă de tembelismul lui caracalean specific), iată că m-am gândit să postez o biografie a lui. Și anume nu una scrisă de mine, pentru a nu se interpreta ci un publică, postată pe ziare.ro.

De asemenea, în continuarea biografiei lui Diaconescu, pentru cei care nu cred că tatăl lui DD era un comandor al aviației militare române, lucru care îi aducea niște venituri despre care, dacă spunem că erau cu mult peste media de la acea vreme, nu am spus nimic.

De ce fac asta? Pentru că mi-e greață să tot vă cum o lepră de pușcăriabil judecat în semilibertate împreună cu un grup de lepădături de profitori odinari își bat joc de niște oameni care au singurul păcat de a fi slabi de minte. (Oteviștii)

Biografia ( de fapt, mai mult o schiță de biografie, un fel de semipoveste cam romanțată)

Despre Dan Diaconescu

Dan Diaconescu este un ziarist roman, fondator al televiziunilor OTV si DDTV.

Nascut pe 9 decembrie 1967, la Caracal, Dan Diaconescu este casatorit cu Emi Bratu si impreuna au o fetita, Dona Milena.

Cariera lui Dan Diaconescu se imparte in doua mari etape, perioada in care a lansat si gestionat cotidianul „Jurnalul National”, fondat de Dan Voiculescu (1992-1995), si perioada Oglinda/OTV/DDTV (care a inceput in 1995). 

Diaconescu a devenit celebru gratie talk-show-ului realizat la OTV, televiziunea pe care a lansat-o in 2001. Talk-show-ul, pe nume „Dan Diaconescu in Direct”, a gazduit printre altele serialul Elodia.

In iunie 2010, Dan Diaconescu a fost arestat preventiv la solicitarea DNA, alaturi de clarvazatorul Doru Parv, pentru santaj si amenintare in legatura cu primarul unei comune din Arad. Dupa doua zile a fost eliberat.

Studii

A absolvit Facultatea de Mecanica din Bucuresti.

Activitate profesionala

Din 2001, este realizator si prezentator la OTV

  In perioada 1998-2000 a fost realizator la postul TV Tele 7abc si director la „Cotidianul”

  In perioada 1997—1998 a realizat emisiuni la canalul „Supernova”

  Din 1995 este director al cotidianului „Oglinda”

  Intre 1992 si 1995 a fost director general la „Jurnalul National”

  In perioada 1990—1992 a fost sef de sectie la cotidianul „Curierul National”

  In 1990 a lucrat ca ziarist la „Dimineata”, cotidianul FSN apropiat de Ion Iliescu, si apoi la saptamanalul „Gazeta de Bucuresti”

  In 1990, a scris si desenat de mana un ziar propriu numit Miere de viespi

Debutul in presa

 Dan Diaconescu a lansat in 1990 un ziar realizat de unul singur, scris si desenat de mana, numit „Miere de viespi”. Apoi, in acelasi an, a obtinut primul serviciu de ziarist profesionist la „Dimineata”, cotidianul FSN apropiat de Ion Iliescu. Si tot in 1990 a lucrat la saptamanalul „Gazeta de Bucuresti”, dupa care s-a angajat „Curierul national”.

Perioada Dan Voiculescu

Ca reporter la Curierul national, l-a intalnit pe Dan Voiculescu, omul de afaceri la care urma sa lucreze ulterior si caruia i-a propus infiintarea unui saptamanal local numit Jurnalul de Caracal, cu posibilitatea de extindere in intreaga tara, cu titluri asemanatoare.

In 1991, Diaconescu a lansat singur saptamanalul. Dan Voiculescu i-a cerut mai apoi lui Diaconescu un calcul pentru o investitie si au cazut de acord.

Pana in 1992, Dan Diaconescu a lansat pentru Voiculescu mai multe saptamanale locale. In 1992, Diaconescu a lansat, si „Jurnalul National”. Dan Diaconescu sustine ca el este omul care l-a adus din Caracal si pe Marius Tuca la „Jurnalul National”.

Odata cu aparitia Antenei 1, relatiile dintre Dan Diaconescu si patronul sau s-au stricat si, in 1995, a plecat din trustul Intact si a infiintat ziarul Oglinda, cu un format apropiat de al „Jurnalului National”, fara rezultate spectaculoase.

Aparitia OTV

Dupa ce a trecut pe la TV Supernova si Tele 7abc, ca realizator, Diaconescu a inceput sa isi faca planuri pentru televiziunea proprie. In 2001, Diaconescu a fondat o societate pe actiuni, Oglinda Televison SA, pe care intentiona sa ceara o licenta. CNA l-a refuzat initial, dar cu ajutorul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu a reusit pana la urma.

OTV a intrat in emisie pe 2 mai 2001, cu o zi mai tarziu decat era programat, dar a emis doar timp de cateva zile, fiindca pe 8 mai autoritatile au cerut un aviz tehnic pentru toate televiziunile din Romania. Diaconescu nu a obtinut acel aviz tehnic, asa ca emisia a trebuit oprita.

Ulterior, Diaconescu a obtinut avizul tehnic necesar. Pe 9 septembrie 2001, OTV a intrat oficial in emisie. Postul a atras repede atentia prin talk-show-ul extins, realizat de fondator, care aducea pe ecran personaje ciudate (ghicitoare, vrajitoare, politicieni vocali din partide minuscule, diferiti cetateni simpli cu probleme personale etc.), in conditii tehnice precare.

Postul a intrat si in atentia Consiliului National al Audiovizualului, care a acuzat diferite incalcari ale Legii audiovizualului. Pe 12 septembrie 2002, CNA a dispus incetarea emisiei postului. Postul a revenit pe ecran dupa expirarea interdictiei CNA.

Serialul Elodia

2007 a fost anul in care Diaconescu si OTV au obtinut consacrarea, cu serialul de peste 150 de episoade Elodia, pornit de la misterioasa disparitiei a avocatei Elodia Ghinescu din Brasov. Cazul Elodia a fost intortocheat si a devenit interminabil la talk-show-ul lui Diaconescu si a adus rating OTV.

Un al doilea post TV, DDTV (Dan Diaconescu TV), a fost lansat in 2008. Postul prezinta reluari de pe OTV si transmisii extinse in direct ale unor evenimente precum congrese ale partidelor politice sau petreceri cu DJ.

Bagat in tomberon In noaptea de 11-12 ianuarie 2009, Dan Diaconescu a fost victima unei agresiuni din partea luptatorului Tolea Ciumac, sotul Magdei Ciumac, femeia lansata in decursul serialului Elodia, pe a carei poveste s-a centrat acesta in decursul lui 2008.

Tolea a venit in studioul lui Dan Diaconescu cu un tomberon de gunoi, in care a incercat sa-l bage pe Diaconescu. In urma incidentului, Diaconescu a solicitat o expertiza medico-legala. Multi au spus ca intreg episodul a fost regizat pentru audienta.

Arestat pentru santaj

 Pe 22 iunie 2010, Dan Diaconescu si Doru Parv, clarvazator, au fost retinuti de DNA pentru 24 de ore, fiind acuzati de santaj si amenintare in legatura cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot. Ulterior, pe 23 iunie, cei doi au fost arestati pentru 29 de zile, prin decizia Judecatoriei Sectorului 1.

  Diaconescu este invinuit pentru santaj si amenintare, dupa ce i-ar fi cerut bani edilului aradean, ca sa nu faca public un material compromitator despre acesta.

  Dan Diaconescu a spus la iesirea de la DNA ca este „primul jurnalist retinut pentru un promo” si ca a fost „tras pe sfoara”.

  „Parv a declarat ca nu a savarsit aceasta actiune, ca nu a actionat nici in nume personal, nici in numele lui Diaconescu”, a spus avocatul lui Dan Diaconescu, care sustine ca este vorba de un „dosar politic” impotriva patronului OTV si ca Parv ar fi „doar un pion”.

Eliberat dupa 48 de ore

 Pe 25 iunie, Dan Diaconescu a fost eliberat, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti i-au admis recursul la decizia de arestare preventiva.

„Vreau sa va anunt ca din acest moment Dona, fetita mea, detine OTV, iar eu imi anunt candidatura la urmatoarele alegeri prezidentiale, in 2014 sau cand or fi ele”, au fost primele cuvinte rostite de Dan Diaconescu, dupa ce a iesit din arest.

Vreau să atrag atenția asupra unor detalii din această biografie din care iar se vede că Diaconescu nu este decât unmare mininos.

Diaconescu spune despre sine că este  jurnalist.

La rubrica Studii aflăm că de fapt a absolvit Facultatea de Mecanică din București.

Vreau să îmi arate și mie cineva că vreudată a existat, există sau va exista o secție de jurnalism, ori de filologie sau ceva asemănător.

Faptul că nu are astfel de studii îl face să folosească de multe ori dezacorduri specifice oltenești din zona rurală pe unde a copilărit.

Un alt fapt asupra căruia trebuie să atrag atenția, este faptul că cel pecare acum îl înjură, securistoidul  Dan Voiculescu este cel care l-a băgat în lumea presei și că un important rol în cariera lui DD l-a avut unul din cei mai ordinari și mai infecți  jurnaliști români Sorin Ovidiu Vântu și că unul din jaloanele de bază ale traiectoriei sale este Jurnalul Național, ordinăria supremă a presei române.

Ce nu  se spune în această biografie, este un detaliu extrem de semnificativ legat de faptul că ordinăria mediatică numită OTV nu se închide și se tot lălăie cu înjumătățiri de licențe deși OTV încalcă legea flagrant, repetat, provocator chiar, este că la un moment dat, Diaconescu a adus-o în presă pe madam Nacisa Iorga… (Cred că ar trebui să vedem și biografia acesteia  de unde înțelem că o bună bucată de vreme a mănact o pită albă de la Dan Voiculescu prestând ca producător la Antena1. Să-I spună lui mutu că ea a făcut ceva pentru unerea la pnct a vreunei televiziuni de la Intact. Dar asta e o poveste pe care o vom spune poate cu altă oazie, și poate vom înțelege de ce mai emit murdăriile  Antena3 și OTV)

După cu am promis mai sus, iată câteva articole care arată că Nicolae Diaconescu, tatăl lui Dan Diaconescu nu era tocmai un amărât pentru care era normal să își poarte progenitura cu teniși rupți.

Tatăl lui Dan Diaconescu a adus scutul la olteni! Ideea dispozitivelor antirachetă i-a aparţinut părintelui patronului OTV

(Nota Blue: Să mor io, te pomenești că și împăratul Caracalla, ăla de și-a făcut turnul de la care spun Caracalenii că li se trage numele localității, tot la Diaconești o fi locuit până și-a făcut turnul ale cărui ruine zice se că ar fi acolo . Tare m-aș mira ca în caruța cu proști să nu fi fost la hățuri tot unul de-al lor)

Scutul antirachetă ce va fi amplasat la fosta bază militară Deveselu, în judeţul Olt, a avut un susţinător înfocat încă de acum 8 ani, în persoana lui Nicolae Diaconescu (86 de ani), fost comandor de aviaţie, nimeni altul decât tatăl lui Dan Diaconescu, patronul OTV. De altfel, nea Nicu a ieşit la pensie chiar din cadrul unităţii de la Deveselu.

“Am ştiut tot timpul că vor veni americanii şi la noi. Tot timpul. Sper să fi contat şi faptul că eu şi colegul meu Nicolae Velţan, comandori de aviaţie de când ne ştim, am bombardat cu scrisori, de mai bine de 8 ani, autorităţile americane şi române cu privire la avantajele instalării unei baze militare moderne la Deveselu”, ne-a declarat, mândru nevoie mare, Nicolae Diaconescu (86 de ani), din Caracal, tatăl lui Dan Diaconescu, părintele OTV.

Din stiva de poze şi ziare vechi legate de activitatea băiatului de la Bucureşti, fostul comandor şi tovarăşul său de arme Nicolae Velţan ne arată apoi mulţimea de scrisori şi adrese trimise, din 2003 încoace, Ambasadei SUA la Bucureşti, preşedintelui Traian Băsescu, Statului Major al Armatei Române sau unor înalţi oficiali militari de peste Ocean.

Mulţi i-au luat peste picior în răspunsurile lor, dar ei nu au renunţat nici o clipă la ideea de a aduce la Deveselu armata americană.

A primit o sabie din partea ministerului

“Şi eu, şi Nicolae Velţan am ieşit la pensie din cadrul unităţii militare de la Deveselu. Eu câştigam 4.200 de lei pe lună, el, 4.600, că eram buni pe ceea ce făceam şi aveam funcţii de conducere. Aşa că mai bine ca noi nu ştie nimeni ce infrastructură are această bază şi ce avantaje pot fi obţinute prin amplasarea scutul antirachetă chiar la Deveselu”, ne dezvăluie Nicolae Diaconescu, înainte de a poza cu sabia primită ca distincţie din partea Ministerului Apărării Naţionale şi de a ne şopti zâmbind: “Doar eu şi Ştefan cel Mare ce-am avut asemenea arme la viaţa noastră!”.

 La insistențele lui Nicolae Diaconescu și Nicolae Velțan, primarul din Caracal, Gheorghe Anghel, a trimis o hârtie oficială către Ambasada Americană (stânga). Oficialii americani  i-au răspuns edilului (dreapta), și au promis să ia în considerare cererea sa.

Baza, construită de ruşi

Unitatea militară de la Deveselu a fost construită în strânsă colaborare cu sovieticii, acum 59 de ani, în 1952. Înainte de 2002, an în care baza a intrat în conservare, unitatea avea 110 piloţi, care executau cu precădere misiuni de apărare. Baza e poziţionată la 5 km de Caracal, pe drumul spre Corabia, şi ocupă o suprafaţă totală de 750 de hectare.

Într-un proiect în valoare de 400 de milioane de dolari, în România vor fi aduse, în următorii ani, rachete Standard Missile, cu o rază de acţiune de 600 km, o greutate de 1.720 kg fiecare şi un cost estimat per bucată de 15 milioane de dolari. În altă ordine de idei, Rusia a cerut, marţi, garanţii juridice din partea SUA, referitor la acordul încheiat cu România pentru ca ţara noastră să găzduiască elemente ale scutului antirachetă.Cel mai securizat sat din lume a început să-şi vadă interesul: «Lasă ploaia să treacă?»

Deveselu de Olt a ajuns în luminile rampei şi încearcă să-şi administreze momentul de glorie. 3.000 de săteni îşi pun tot atâtea întrebări, sperând ca snopul de rachete americane lăsat în prispă să le ridice nu doar pulsul, ci şi nivelul de trai.

Ideea de bază e una clară în Deveselu: e bine că au venit americanii, chiar şi cu o întârziere de un război mondial. De aici mai departe, deveseleanul de rând, om învăţat cu munca şi cu fenta, nu cu puşca sau racheta, se uită cruciş peste câmpurile de rapiţă ce înconjoară unitatea şi se gândeşte cum ar putea americanul, dacă e băiat de caracter, să-l ajute pe localnicul aflat de mii de ani pe aceste meleaguri. “E bun scutul ăsta, dar lasă ploaia să treacă? Pentru că altfel ne supărăm!”, pufneşte Sandu Roşca şi imediat îşi biciuie măgăruşul, care nu gustase, probabil, gluma. Tanti Chiva Muşat e şi ea radicală şi nu admite replică: “Au venit, e bine aşa, dar să şi facă treabă, că noi nu suntem proştii lor!”. După care se interesează cu jumătate de gură dacă-i rost de nişte ajutoare, cumva, “măcar de bun venit şi casă nouă, că după aia toţi te uită”.

Ajuns peste noapte din cultivator de cartofi şi de porumb importator de rachete, deveseleanul are o mulţime de griji şi focoase pe cap, dar e mulţumit. Simţi în aer că va avea grijă să-i asigure străinului care vine nişte ani de neuitat. Într-un sat bombardat de linişte şi de pace veacuri la rând, americanii sunt aşteptaţi cu ochii închişi şi cu braţele deschise. În mod cert, dacă nu se dau repede pe brazdă şi nu vor înţelege cum merge treaba pe la Deveselu, americanii sunt în aer. Iar aerul e al nostru, cum bine se ştie.

Translator pentru primar

Edilul din Deveselu, Gheorghe Beciu (foto), nu pierde vremea şi de ieri s-a apucat să înveţe engleza. “Oricum, o să-mi angajez şi un translator ca să mă înţeleg prin el cu americanii”, ne-a spus primarul, care a completat: “M-a sunat domnul preşedinte să îmi spună că m-a cam luat tare presa”. Ieri, primarul a fost şi victima unei farse făcută de realizatorii Radio Guerilla, Mihai Dobrovolschi şi Vlad Craioveanu. Aceştia l-au sunat pe Beciu şi i-au spus în engleză că e căutat de Bruce Willis, la care edilul a răspuns că ar dori să discute doar în limba rusă, pe care o ştie. (Elena Alexandru)

Sursa: libertatea.ro

Tatal lui Dan Diaconescu, despre ce inseamna sa ai un fiu celebru

Are 86 de ani, este tatal unui personaj extrem de celebru si contoversat din media romaneasca, insa sustine ca nu are nevoie de banii fiului sau, fiindu-i suficienta pensia de ofiter de aviatie.

Nicolae Diaconescu, fiul patronului OTV Dan Diaconescu, caci despre el este vorba, a dezvaluit, pentru Adevarul, cate ceva din seretele copilariei celebrului sau fiu si cum a ajuns acesta la infiintarea primului ziar cu bani obtinuti din specula cu fulare. 

Cunoscut si respectat in tot orasul Caracal, fostul maior de aviatie a iesit la pensie in urma cu 33 de ani cu gradul de locotenent-colonel si sustine ca se poate intretine singur si nu vrea banii fiului sai.

„M-au scos locotenent-colonel la pensie. Au vrut sa ma faca general, dar le-am spus: ‘Ma, lasati-ma dracu’n pace, ca n-am eu mutra de general!’ Posed cea mai lunga pensie din Caracalul asta. Am spus la multi: ‘Ma, pensia nu trebuie sa fie mare, ma, trebuie sa fie lunga, ma, tata!’ De 33 de ani sunt iesit la pensie, de la cutremurul din ’77. Am auzit ca un general din Bucuresti are 107 ani, ca se duce in fiecare dimineata la prieteni, la o sueta, la o cafea, numai eu stau in casa ca un fraier”, a declarat el.

Pe langa un fiu celebru, are o sotie cu 13 ani mai tanara, alaturi de care are 53 de ani de mariaj. Atunci cand vorbeste de copiii sai i se umezesc ochii si-i tremura barbia. In ceea ce il priveste pe Dan Diaconescu, tatal recunoaste ca baiatul sau l-a luat prin surprindere de multe ori. 

„Cand a venit Revolutia, Dan era la Facultatea de Mecanica, la seral, ca n-a intrat la zi. Cand ma duc la Bucuresti sa-l caut si eu la camin, niste baieti zic: ‘domnul Diaconescu, pai nu e aici, e la fabrica!’ Aoleu, la ce fabrica? ‘La asta vecina cu noi, la IUPS’. Ma duc la poarta si spun ca-mi caut baiatul. La o vreme apare unu’ cu o boneta nenorocita pe cap si murdar pe fata. Cand ma uit la el, era baiatu’ meu. Ma, ce e cu tine, ma, Dane? ‘Imi castig existenta, tata!’.

Insa a fost lider de cand era la scoala primara. In primul rand, nu putea sa plece cu pantofii la scoala pana nu venea vara-sa sa-l lege la sireturi. Bunica-sa avea grija sa-l stearga la nas, ca nu voia sa aiba buzunarul plin de batiste la scoala”, povesteste batranul. 

Tatal l-ar fi vrut militar

Actualul patron al OTV era o fire introvertita atunci cand mic si nu voia sa spuna ce vrea sa se faca nici macar tatalui sau.

„Eu as fi vrut sa-l dau la Academia Militara. Dar, la acel Revelion, cand i-am intrebat ce vor sa ajunga, Marius Tuca, care era si el prezent, mi-a spus: ‘Domnu’ Diaconescu, eu si cu Dan vrem sa cucerim lumea!’ Auzi, domne, la ei! Lui Dan ii mergea mintea la afaceri inca din studentie. Auzise el ca pe la Buhusi sunt fulare si alte obiecte care se pot comercializa usor in Bucuresti. S-a dus acolo cu doua valize mai mari si-a luat cam 300-400 de fulare. A dat un procent din castig unor colegi si le-au vandut intr-o singura seara in camin. 

Cu banii castigati si-a zis ca poate scoate costurile tiparirii unui ziar. Asa a scos primul ziar din Caracal. Si acum abia mai trece pe acasa. Va dau un exemplu. Am avut aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Asociatiei Cadrelor Militare, unde sunt membru in Biroul Executiv. L-am chemat si pe el. A ajuns pe la ora 16.00, pe la ora 20.00 am venit acasa, si la ora 21.00 a plecat la Craiova. S-a intors pe la ora 23.00, iar la 2.00 noaptea a plecat spre Bucuresti, ca a doua zi dimineata trebuia sa dea cu subsemnatul la DNA. Am plans atunci, ca eu stiu ca Dan e nevinovat. Anual, pe acasa, daca mai trece de doua-trei ori”, povesteste batranul.

Ultima dorinta a lui Neculai Diaconescu este sa traiasca 100 de ani. Nu are nevoie de ajutor financiar din partea lui Dan, fiindca el si sotia au o pensie cumulata de 4.000 de lei lunar. In ceea ce priveste alegerile prezidentiale, batranul Diaconescu este sigur pe el: „In 2014 votez cu Dan Diaconescu!”. 

 
Sursa: ziare.com

Citiți și:

Spectacol mov grotesc la lansarea candiaților Partidului Poporului Dan Diaconescu… (Pamflet ?)

Diaconescu o are mică, mică …

PPDD caută membrii la mica publicitate

Precizări după o noapte cu OTV

Televiziunea Întunericului (OTV), moare la Sărbătoarea Luminii?

OTV penal …

Dan Diaconescu și lepădăturile care apar la OTV nu suportă adevărul

Enigmă: Dacă Oana Niculescu Mizil devine din ciocoiță, pepistă, în cazul în care nu se desparte de ciocoiul Vanghelie, va fi considerată trădătoare?

 

 1. 7 Mai 2012 la 8:00

  dan este si va fi iubit de popor doamne ajuta pp-dd ultima solutie jos cu voi intrusilor mars la pdl- usl victorie PP-DD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 7 Mai 2012 la 16:01

   Bun venit Mărie. Ai fost ținută la moderare, pentru că ai venit pentru prima dată.
   Dacă tu îți doresti să devină maimuțoiul din Caracal Președinte al României, așa să fie.
   Dar am așa, o oarecare impresie că dacă partidul lui DD câștigă, după ce mi-o belește mie (pielea) veniți la rând voi, ungurii. Trebuie să aibă de unde da case țiganilor, iar voi, acolo pe la Sfântu Gheorghe aveți case frumoase…
   De asemenea, tare mă tem că nu veți mai avea parte de bere Ciuc și de pită atât de frumoasă


   Am o precizare: ”dan”, ”pp-dd” etc se scriu cu majusculă, dar fiind și unguroaică și pepededisdă ție ți se trece cu vederea. Nu e vina vostră ci a celor care nu v-au lăsat să învățați în limba română.
   P.S. Nu te supăra pentru acele poze. Aia cu pâinea e chiar mișto… În caz că nu te-ai supărat, caută-mă pe Facebook. Mai discutăm acolo. Sunt tot Blue Sorin iar contul meu e ăsta: http://www.facebook.com/blue.sorin
   Că veni vorba, cine e bunăciunea de mai jos cu care te-ai tras în poză pe 20 August 2011? Are țâțe mișto …

 2. Matei
  7 Mai 2012 la 13:38

  Ok, m-ai convins, voi vota PP-DD. Stateam in cumpana, dar cand am vazut cu cat venin ai scris, incat ai mancat si literele, m-am decis! Daca v-a intrat morcovul inseamna ca e pe bune.

 3. Nickone
  7 Mai 2012 la 15:44

  Victorie PP DD !!! JOS CICOCOII JOS DENIGRATORII JOS CNA-UL !!

  • 7 Mai 2012 la 16:45

   Nickone, cred că tu nu înțelegi ce citești.
   Vorbești de denigrare/ Păi atunci înseamnă că îl acuzi de denigrare chiar pe Dan Diaconescu, pe Sorin Ovidiu Bălan, pe Florin Condurățeanu și ceilalți lăudaci ai lui.

   Cele spuse de mine mai sus, nu sunt decât lucruri spuse de aceștia.
   Dan Diaconescu însuși, odată când dorea să arate că nu a fost chiar fitecine spunea că e fiul comandorului Diaconescu, grad care pentru flota aeriană militară este echvalent cu cel de colonel în armata terestră. Tot Dan Diaconescu a spus și povestea cu tenișii rupți. Îmi amintesc cum, după câteva fraze zicea că după ce a venit la București și-a cumpărat primul televizor, nu avea nici acasă la Caracal. . Hehehe … o familie de comandor de aviație care nu are măcar un televizor? WOW .. sunt uimit.. În vremea în care salariu edi din țara asta era de 2500-3000 de lei, un comandor lua între 6 și 10 mii de lei…
   Legat dee povestea cu tenișii și televizorul, cred că e la fel de adevărată ca cea cu blugii pătați de sânge și cu raderea de blindate a utajelor superioare a unor blocuri de la Cluj la loviluția din Decembrie. Lucru fals de altfel, nici o clădire nu a avut de suferit la Cluj stricăciuni care să nu se poată rezolva cu tencuială.

   Faptul că Narcisa Iiorga a lucrat la Intact, mai precis a fost producător la Antena 1, faptul că DD a lucrat ca angajat al lui Voiculescu și a adus-o pe Narcisa în presă sunt de notorietate publică.

   Deci, unde denigrez? Denigram dacă spuneam ce spun zvonurile, și anume că relația dintre brunetă și DD nu ar fi fost strict profesională ci răsplata pentru ajutor s-ar fi dat ..în natură… OOPS. Puteam să vorbesc și de acele zvonuri maai spuneau că nu ar fi fost tocmai niște mari reușite ale lui DD. Există povești Nickone. Eu nu spun nici că cun adevărate, nici că nu sunt, nu mă bag atât de adânc, dar o voi face dacă voi găsi dovezi care să îmi confirme. Nu am cum să îmi asum așa ceva, la o adică, în justiție nu aș avea cum să probez niște zvonuri.

   Deci unde e denigrarea?

   Dacă îți place termenul ”denigrare” îți dau eu oarece exemple.
   ”Băsescu a închis OTV”. OTV nu e închis, iar faptul că i s-a înjumătățit licemța are drept cauză încălcarea flagrantă a legii. Dacă se respecta această lege, OTV era închis demult. De acolo s-au denigrat o mulțime de oameni. Au fost oameni acuzați de crimă argumentându-se cu aberațiilor unor amețiți care sunau în toiul nopții..

   ”Băsescu se teme de Diaconescu și de aceea l-a arestat”. Fals, Diaconescu a fost arestat preventiv pentru șantaj (an văzut și au în ziua aceea cum OTV anunța tot timpulcă va prezenta o casetă care nu s-a mai dat deoarece s-au dat banii ceruți la șantaj)

   ”Băsescu vrea să blocheze Partidul Poporului deoarece se teme de el, de aceea l-a arestat pe Diaconescu”. Fals, prima afirmație publică despre intenția de a forma partidul a fost făcută de DD când deja avea cătușele la mâini, astfel văzând o portiță pentru a se putea victimiza. Inițial a spus că îți va face un partid care ”probabil se va numi Partidul Poporului Român” a zis el

   ”Băsescu nu mă lasă să plec din țară”.. Fals. Diaconescu este judecat în semi libertate, fără dreptul de a părăsi țara deoarece având grosul averii afară din țară se poate presupune că ar pleca și nu ar mai reveni. Faptul că nu este o persoană onestă pe cuvântul căruia să te poți baza, s-a dovedit de foarte multe ori.

   Legat de faptul că OTV este falimentar, explicația e simplă și nu are treabă cu Băsescu sau cu alți ”ciocoi”. Mai repede, cei care cunosc fenomenul, spun că ar fi vorba de pregătirea unei fugi din țară care probabil va interveni în momentul în care i s-ar ridica această interdicție.
   Care e mecanismul? În loc să lase banii în firmă pentru a se putea plăti datoriile, Diaconescu le-a schimbat destinația. (De ce crezi că nu mai spune nimic de acea înscenare de jaf? De fapt cum să aibă cineva într-o geantă, fără a avea paza prevăzută de lege o asemenea sumă la acea oră (5 dimineața)? Banii trebuiau să ia o cale … undergound, să fie ”spălați” și apoi depuși în counturile lui DD de afară… simplu, nu?)
   Ăsta e omul onest în care voi vă puneți speranțele?

   Am o întrebare: Pe ce te bazezi când îl consideri un om care merită încrederea?

  • 7 Mai 2012 la 16:56

   Matei :

   Ok, m-ai convins, voi vota PP-DD. Stateam in cumpana, dar cand am vazut cu cat venin ai scris, incat ai mancat si literele, m-am decis! Daca v-a intrat morcovul inseamna ca e pe bune.

   Venin? De unde atâta venin? Nu sunt decât niște amărâte de articole din presă și câteva lucruri spuse la OTV. De unde venin? Din faptul că sunt atent la ce se spune acolo și nu mă uiut ca tâmpiul fără să visez decât la cei 20.000 de euro pe care chiar DD zice că nu-i va da decât celor apropiați lui? (vezi ce condiții pune pentru dara banilor…). Personal nu cred în acei bani și am mai spus. Mai mult decât apune o declarație de renunțare, nu ar avea sens. Am zis că fac ceva clar. Vând dreptul de a încasa banii aceia.
   2000 de euro plătibili acum. Aș face un act la notar, deci cu toate parafele în care aș returna acești bai în momentul în care mi-ar veni răndul la luat. Asta pe lângă faptul că acei bani (20.000 se euro i-aș da cu martori și cuntra chitanță de mână) pe care i i-aș da cumpărătorului. Ba mai mult.. pentru a putea primi acei banu, cineva va trebui să dețină o firmă. Aș suporta eu și înființarea fimei respective. Asta se va prevedea în act…
   Eu zic că e o contract extrem de avantajos pentru cineva convins de cinstea lui DD atunci când promite.
   Fac această ofertă din siua în care s-a anuțat că se vor da acei bani. Nici un puiuț de ofertă… măcar una ude să negociem și să mi se ofere să zicen 5 euro (Poate am rezolva cu 500) … nimic… hehehe ..ai dracului papagali

 4. Ghita Ionescu
  7 Mai 2012 la 21:31

  Acest Blue Sorin a scris un articol comandat de ciocoii de azi ai tarii si pare mai degraba un cintec de lebada al sau si ai celor care il platesc.
  A vrut sa spuna ca DD minte pentru ca se declara jurnalist si ca in realitate are studii de inginer mecanic ??? SI CARE E PROBLEMA ??? Citi jurnalisti de duzina ca tine – absolventi de „Jurnalistica” au fost in stare sa-si faca ziare si televiziuni proprii de succes care sa capteze atentia audientei . Tu esti un anonim ieftin dintre cei multi care nici macar nu ai curajul sa-ti spui numele real (te dai colorat-blue) si te agati de motive puerile si ieftine pentru a denigra un om legindu-te de taica-sau – un batrin de 86 de ani iesit la pensie din anul 1977 e „vinovat ” de amplasarea scutului antiracheta din Deveselu (Tatăl lui Dan Diaconescu a adus scutul la olteni! ) – de parca americanii astia sunt niste fraieri ca tine care daca iti spun sa-ti dai palme singur, iti dai – ca atit te duce neuronul.(cred ca si un copil de clasa a treia ar scrie mai bine ca tine) – absolvent de „Jurnalistica” – ris ce esti !
  Realitatea este alta – tu si altii ca tine sunteti incapabil sa le descifrati, fiind prea prosti sau prea „smecheri”. Miza este mare pentru ca se prefigureaza „Judecata de apoi” a celor care si-au batut joc de tara asta, oamenii nu s-au strins in Piata Universitatii ca sa-ti citeasca idioteniile, scrise cu ura si patima , s-au strins pentru ca s-au saturat de idioti ca tine si ca altii care-i pupa in cur pe imbogatitii de peste noapte care va platesc pentru ca simt ca pierd teren. Parlamentarii alesi ai neamului (toti) isi simt viitorul sumbru si alearga ca sobolanii de la un partid la altul in speranta ca sunt mai la adapost. De ce cad guvernele ??? – pentru ca sunt impotente ca tine – fara personalitate, fara ideologie care nu stiu decit sa fure si sa distruga. Esti un corupt ieftin dle Blue Sorin

  • 7 Mai 2012 la 22:20

   Ghiță (gionescuro) … te oftici?

   • Ghita Ionescu
    8 Mai 2012 la 14:30

    Ma oftic ca nu doare prostia de care dai dovada tu si sarlatanii tai din fruntea tarii care inca profita de o „democratie falsa” pentru care au murit niste oameni nevinovati la revolutie si sunt lasati sa existe asa zisii „analisti politici” si „jurnalisti” cu facultate. Mai devreme sau mai tirziu veti dispare – loaze proaste ce sunteti !

 5. vericu
  8 Mai 2012 la 13:32

  Vezi ce păţeşti dacă te iei de Ţiganul din Caracal? 🙂 🙂

 6. 8 Mai 2012 la 20:18

  Oamenii nu pot fi judecati in functie de regiunea din care provin, cum procedezi tu, catalogandu-i ca fiind prosti sau destepti pe acest criteriu…..asta denota infantilism in gandire si perceptia eronata a lumii in care vietuiesti!
  Nici eu nu sunt fan PP-dd sau cum s-o fi numind, dar sa condamni intreaga comunitate pentru aberatiile facute de un individ este total deplasat!

  Carul cu prosti s-a rasturnat nu numai in Caracal, ci si in Ardeal si in Bucuresti sau in oricare alta regiune a tarii, nu inteleg cu ce anume sunt astia mai prejos decat ceilalti! Prosti sunt peste tot, iar in Buc. astia depasesc cu mult numarul din alte orase, asa ca schimba-ti modul de a judeca oamenii pana nu e prea tarziu pt. tine!

  Eu cred ca carcalenii sunt mai civilizati decat ardelenii sau cei din Buc.dar trebuie sa si vezi asta, sa ai discernamant, calitate ce le lipseste multora, si tie!
  Cum ii judeci pe altii la fel vei fi judecat!
  Degeaba ai scoli multe si facultati daca educatia si bunul simt lipsesc cu desavarsire din comportamentul fata de semenii tai, dle Orange Sorin! :))

 7. Eduard
  9 Mai 2012 la 18:34

  Din nefericire , Romania a ajuns un imas populat de niste vite de pripas usor manipulabile.Dan Diaconescu este un personaj dubios , incult , desprins parca dintr-un film al lui Emir Kusturica.Ma surprinde si ma doare faptul ca urca in sondaje.acest lucru confirma ceea ce a remarcat istoricul Neagu Djuvara : SUNTEM UN POPOR FARA PERSONALITATE.
  Si nu doar lipsiti de personalitate ci si de realism si indrazneala.Daca nu iesim in strada , daca nu protestam va fi si mai rau.Uneori ma intreb : Unde sunt intelectualii si de ce au bratele atat de firave? De ce stau oamenii de valoare ascunsi in dosul birourilor lor si CINE LE-A CUMPARAT TACEREA? In momentul in care acest gunoi prea mediatizat Dan Diaconescu este o solutie pentru Romania incep sa-mi dau seama de ce l-am izgonit pe Constantin Brancusi si de ce s-au refugiat : Mircea Eliade , Emil Cioran , Egen Ionescu si alti oameni de cultura in alta tara .

  • 9 Mai 2012 la 21:20

   Se numește CRIZĂ Eduarde…

   E o criză care va trece, dar dacă acum țara ajunge pe mâna unuia ca DD atunci e groasă. Ar fi șase luni de bunăstare și apoi s-ar goli teșchereau. Ai vedea cu adevărat ce-i aia foamete pe de o parte și ce-i aia clasă privilegiată.
   În Coreea vreo 20-22 de milioane de nătărăi trăiesc de azi pe mâine, iar un grup mic, de nomenclaturiști trăiesc ca niște nababi.
   Ai ideea cam câți ar ieși din foame aolu dacă regimul paranoic nu ar arunca sume de neimaginat pe un progam nuclear de doi lei?

   De ce stau oamenii de valoare la cutie? Hmm … probabil pentru că nu pot urla la fel de tare ca jigodiile

 8. Adrian
  12 Mai 2012 la 12:00

  Moammmmaaaa, tacs’o lu’ domnu’ dan crede ca are un fiu celebru. Oare? Oare nu este el celebru? De prost si idiot, ca toti puturoshii shomeri care-l sustin? Atacati-ma acum cazaturilor, sustinatori ai ppdd, nimicurilor :))))

  • 14 Mai 2012 la 16:05

   Adriane, acum două zile am aflat că tac-su lu DD, ăla de l-a trimis cu teniși rupți la București, nu avea doar grad de ofițer superior (Comandor de aviație). Avea și funcție. Locțiitor al comandantului unității de aviație de la Deveselu (Condurățeanu a spus-o).
   DD tot reiterează povestea cu băiatul sărac ce a plecat de la zero și s-a ridicat prin forțe proprii. Tot caut un otevist care să îmi explice cum se explică faptul că, fiul unui ofițer superior de aviație, nu a reușit să aibă o pereche de adidași (și o bicicletă, mai nou).
   Chiar și un subofițer, comandant de pluton, reușea să trăiască decent…
   DD face o mare greșală acum, povestește tot felul de prostii care ar trebui să fie trecutul lui tumultuos, subliniază cu mare plăcere cum ”îi făcea” pe unul sau pe altul…
   Spune o poveste cu bișniță și bișnițari, evident, el era cel mai șmeker, o poveste cu securiști și Securitate cu afaceri ilegale făcute de aceasta de unde el și Felix se înfruptau la greu (cumva trebuie să își motiveze averea).
   Treaba e că niciodată nu a povestit cum a fost la un examen, cum a îneles el că e cu diagrama fier-carbon sau cum și-a luat examenele… nu, singura poveste legată de studenți, se referă la vânzarea ilegală de fulare, bere, cafea și țigări albaneze și ceasuri electronice prin cămine.
   Păi la amploarea la care spune că o avea bișnița făcută de el, nu mai avea timp să se ducă la școală. Știu asta, pentru că știu ce însemna să faci o astfel de bișniță. la o scară mult mai mică, am făcut și eu. În afară de faptul că trebuia să cumperi marfa, rebuia să stai în cameră să o și vinzi. la bere, pierdeai o dupămasă până vedeai berea în cameră, cea cu produse cosmetice presupunea pentru aprovizionare și mai mult timp…
   În plus, o afacere de o amploare ca cea descrisă de DD, presupunea să ai relații foarte bune cu administrația căminelor și cu miliția. Era simplu să te găsească. Citeai fluturașii pe care trebuia să îi pui ca să ai clienți prin cămine, prin cantină etc…

   Diaconescu fabulează atât de mult încât pur și simplu se încurcă în minciuni…

 9. Dracula
  13 Mai 2012 la 21:53

  Citesc si ma crucesc cand vad cate LIGHIOANE, ca fiinte umane nu poti sa le spui ,lcand vezi cata URA vomita din ei.Pentru voi cine ar fi bun sa conduca azi-maine aceasta COLONIE secatuita care se numeste ROMANICA ( tara ciorditorilor)

  • Adrian
   15 Mai 2012 la 17:28

   Blue Sorin, sunt total de acord de acord cu tine : dd este scursura societatii, care aduna langa el caterinci genetice asemenea, spre rusinea noastra. dar asta este Romania, nu-i putem impusca(Doamne ce placere mi-ar facea!). Trebuiau ignorati. Au ajuns prea departe? Trebuiesc interzisi 🙂

 10. 14 Mai 2012 la 16:16

  Vampirică, există o zonă a societății românești care este deasupra politicului.
  În trecutul acelor oameni care compun acea zonă există niște oameni probabil, pe care eu îi numesc Păpușari. Grupul respectiv își teage originea de dinainte de 89. E vorba de ceea ce se numea Nomenclatură. Partidul și Securitatea li se subordona ș le seveau interesele.
  Hai să dăm și niște exemple.
  O vedem pe Oana Niculescu Mizil (nepoata ministreului de finanțe a lui Ceașcă, Niculescu Mizil), îi vedem pe frații Orban, fii ai unui ofițer de securitate, îl vedem pe Mădălin Voicu, fiul lăutarului preferat al lui Ceașcă, Ion Iliescu, el însuși aflat la un moment dat în Nomenclatura restrânsă (pentru el îndepărtarea din zona nomenclaturii restrânse a însemna un post de director la Editura Tehnică. Pentru câți din țara asta a fi director de editură însemna marginalizare?, ave un Bogdan Olteanu, nepotul Giselei Vass, cea care le asigura ofițerilor KGB instalarea în România și exemplele pot continua mult timp dar mi-a greață.
  Acest grup controlează cam tot ce mișcă în zona politică și în cea economică.

 11. 1 Decembrie 2012 la 21:38

  expertul asta in minciuni uraste mirosul poporului ,dar stie sa se foloseasca de votul acestuia Perves,domnule

  • 1 Decembrie 2012 la 21:42

   Adriane, paranoicii egocentrici nu mint… ei așa gândesc

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: