Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > ȘOC ȘOCANT: Guvernul Ponta nu are susținerea niciunei formațiuni votată vreodată de cineva

ȘOC ȘOCANT: Guvernul Ponta nu are susținerea niciunei formațiuni votată vreodată de cineva

Doamne, ce ne mai place să ne dăm a fi democrați…

Din câte știu eu, noi spunem că avem o democrație căt se poate de … democrată…

Adică parlamentul reflectă voința electoratului, iar guvernul este un fel de fruct al alegerilor.

E drept, mulți spun chestii care mai de care mai vesele și mai grele, cum ar fi că voința alegătorilor e sfântă, că parlamentarii reprezintă interesele celor care i-au trimis, bla-bla, bla-bla, bla-bla .. și tot felu de astfel de prostii.

Ponta de exemplu spunea azi că acest guvern respectă, atenție, ”Voința populației” în mintea imbecilului noi nu suntem un popor ci o populație… o turmă adică.

Hai să ne reamintim ultimul moment în care poporul și-a exercita voința:

Iată rezultatele ultimelor alegeri generale:

Din câte văd eu, doar patru formatiuni politice – PSD-PC, PD-L, PNL si UDMR – au reusit sa treaga pragul electoral… 

După redistribuire, celor  patru formațiuni politice  le-au revenit mandatele:

Camera Deputatilor

 • PD-L 115 
 • PSD-PC 114 
 • PNL 65 
 • UDMR 22

Senat 

 • PD-L 51 
 • PSD-PC 49 
 • PNL 28 
 • UDMR 9

Acum avem la Guvernare un guvern USL susținut de UNPR

În interiorul USL vorbim de o alianță între PSD și Alianța de Centru Dreapta formată din PNL+PC (trebuie luate la pachet și nu separat)…

PSD nu a participat la alegeri cum nu a participat nici  PC. Ele au fost componente inseparabile juridic  ale unei formațiuni numite Alianța PSD+PS..

 Bun, câte rezultate a avut fiecare la alegeri, singurele care contează deoarece sondajele sunt niște rahaturi făcute de niște maimuțoi plătiți de alți maimuțoi, deci nu contează.. votul primatelor nu se pune..

Venind la rezultatul alegerilor, Vedem că de pe schema politică au dispărut câteva entități: Alianța PSD+PC și PNL, și au apărut USL, ACD și UNPR

Nici una din ele nu a fost legitimată de un vot popular liber, valabil și legal exprimat

Singurele formațiuni politice care au primit dreptul de a fi în Parlament de la electorat sunt PDL și UDMR. Acum sunt în Opoziție.

Poate greșesc, dar guvernul Ponta (guvern USL susținut de UNPR) e cam la fel de valabil ca teoriile tratării mătreței din părul pubian al râmelor din Republica Congelată Antarctica.

Vreau să văd și au o singură persoană care a votat vreodată în istoria cunoscută și necunoscută USL sau UNPR…

Nu există… Deci se cam duce dracului principiul care spune că parlamentarii  și partidele parlamentare sunt legitimate de votul popular.

Legitimitatea USL și a UNPR se bazează pe faptul că politicienii care o reprezintă au primit niște voturi, doar că politicienii făceau parte din ALTE FORMAȚINI POLITICE. Dacă USL și UNPR sunt legitime, atunci trebuie să recunoaștem și că partidul lui Diaconescu ESTE  partid parlamentar . Are u deputat în componență: Daniel Oajdea…

Deci întreb și eu, de unde pu… pardon pielea mea are guverul matale legitimite Domnule Ponta?

Cred că, de fapt, Guvernul Ponta este guvern legal și legitim doar într-o democrație originală definită de Ion Iliescu.  (Sincer cred că Iliescu nu a vrut să spună Democrație originală ci De Mocrație Ordinară…

Tare mi separe că ne cam făcurăn mai  de Mocrați decât e cazul … 

 1. 7 mai 2012 la 23:19

  Sorin,cam tirziu ai aflat ca avem o populatie,si nu un popor.De ani de zile nu mai pomeneste nimeni,din politica,termenul popor,si vorbesc doar de populatie.Cu democratia,stam cam la fel,fiecare o intelege dupa bunul plac si interes.Democratia sau capitalismul?Cea mai parsiva si perversa orinduire.Asta e democratia…cea mai democrata,de la noi,si poate nu,numai.

 2. 7 mai 2012 la 23:26

  Am uitat sa specific,acesta fiind unul din multele motive,din care eu refuz sistematic sa merg la vot.Candideaza doar persoane,nu Personalitati,cum mi-asi dori eu.Dar viata merge inainte,nu se-mpiedica de un ciot.Nu?

 3. snapshot
  8 mai 2012 la 16:24

 4. Eduard
  10 mai 2012 la 1:00

  Victor Ponta este gunoiul care i-a lins posteriorul criminalului Ion Iliescu şi i-a pupat mîna infractorului grohăitor Adrian Nastase .Multă lume descoperă un salvator şi un intelectual în acest derbedeu infatuat care pe lîngă faptul că e prost ca un bocant mai are şi-o faţa de maimuţă constipată.Poporul romîn e lipsit de conştiinţă istorică.Ce fel de popor e acela care permite ca pe scaunul unde au stat de-a lungul secolelor mari personalitaţi ca: MIHAIL KOGĂLNICEANU , LASCĂR CATARGIU , ION C.BRĂTIANU , THEODOR ROSETTI , PETRE P.CARP , TITU MAIORESCU , IULIU MANIU , OCTAVIAN GOGA si ION ANTONESCU să se urce acum cu neobrazare , ajutat de împrejurari şi propulsat de relaţii acest NIMENI.Titu Maiorescu şi Petrache P.Carp stăteau la masă cu Mihail Eminescu , Veronica Micle si Ion Luca Caragiale în timp ce el tremură ca o papură in faţa teșcarului Dan Voiculescu.Eroul Ion Antonescu se lupta cu ruşii pentru reîntregirea şi neatîrnarea ţării .El cu cine se luptă? Cu muista leşinată Daciana Sîrbu , una dintre ruşinile României trimisă pe linie şi ordin de partid în Parlamentul European?! Numirea lui Victor Ponta în funcţia de prim-ministru al României mă face să regret jerfa eroilor de la 1821 , 1848 , din cele două razboaie mondiale sau din 1989.

  • 10 mai 2012 la 16:10

   Eduarde, eu n-aș fi chiar atât de prăpăstios.
   PDL trebuia să plece de la guvernare, nu acum, ci când l-au ps pe MRU premier.
   După mine, faptul că Ponta a primit această funcție acum, e cu două tăișuri.
   Dacă îi iasă, e bine și pentru România, și pentru cariera lui.
   Dacă nu îi iasă e posibil să i se încheie cariera de politician. Situația economică face ca orice guvern să se uzeze rapid. Treaba e că Ponta mai ar o problemă. Oricum i-ai lua pe noii miniștrii nu e un guvern cu ștaif.
   Calitetea lor e mai mult decât îndoielnică.
   Ce e straniu e că greii USL se țin deoparte. La învățământ soluția logică era Marga sau, de ce nu Crin Antonescu. În fond, maimuțoiul de profesor.
   La externe unul din cei ce nu aveau căuta e tocmai Marga. Motivul pentru care e acolo probabil e profunda lui lipsă de interes de a colabora cu Băsescu.
   De asemenea, la Agricultură, punându-l pe unul care deși e zootehnist de formație, e cel puțin paralel cu domeniul. Deși are o diplomă, nu cred că e în stare să deosebească o vacă de un bou. Rostul lui evident este acela de a opri procesul lui Felix cu Min. Agriculturii și de a-i salva acestuia cei 60 de milioane de euro..
   Ce mai vedem în guvern? Vedem o sumă de incompatibili sau oameni fără mare experiență, cei mai experimentați fiind cei veniți din guvernul Vodcăroiu..
   Ce caută vaca aia de madam Câmpeanu iar în guvern , nu înțeleg…
   De fapt, cred că cineva din apropierea lui Ponta, vrea să îl facă să își rupă gâtul.
   Paradoxal, eu vreau ca acest guvern să reușească, pentru că reușita lui înseamnă un pas mare către Schengen și creșterea nivelului de trai. Nereușita poate însemna intrarea pe o spirală inflaționistă care nu înseamnă altceva decât înscrierea pe un tobogan la capătul căreia este prăpastia încetării de plăți: falimentul.
   Păcatul guvernelor controlate de PDL nu au fost măsurile luate ci lipsa curajului de a merge până la capăt, dacă a început să taie în carne vie, să ducă tăietura la capăt. Așa au rămas răni deschise.
   Ponta e prea populist ca să continue acele tăieturi.
   Când a fost numit acest guvern, am zis că pe România începe să scrie Grecia. ”G”-ul era făcut. Acum cred că deja se scrie ”E”-ul…

   Dacă aș fi îm locul lui Ponta, cu toate riscurile, aș renegocia rapid Contractele cu Sterlig, Gabriel Resources și Chevron… acolo e un purcoi de bani. E vorba de aur și energie …

 5. 11 mai 2012 la 12:59

  Sorin,astia sunt,aia,cu diplome multe si cunostiinte putine.Eu cred ca ajunge o diploma,adevarata,nu pe pile,nu pe bani,nu pe spaga.Ce ai tu in cap,nu-ti poate lua nimeni,niciodata.Nu mai sunt promovate valorile.Ma uit la unii,si nu-mi vine sa cred,cu SCOALA,si nu stiu nici sa vorbeasca bine romaneste,le lipsesc cuvintele din vocabular.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: