Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Viorel Hrebenciuc recunoaște implicarea în manifestațiile din iarnă din Piața Universității

Viorel Hrebenciuc recunoaște implicarea în manifestațiile din iarnă din Piața Universității

După ce în 2004 Viorel Hrebenciuc  a recunoscut frauda electorală în 2012 recunoaște implicarea în   manifestațiile din Piața Universității din iarnă. Cred că ar trebui să ne amintim de galeria de scandalagii a Stelei București și de faptul că Hrebenciuc este un apropiat al clubului Steaua…

 4 decembrie 2004

Hrebenciuc recunoaşte frauda de la referendum

Viorel Hrebenciuc a recunoscut frauda de la referendumul pentru modificarea Constitutiei. In stenogramele sedintelor Comisiei parlamentare care a dezbatut legea electorala este evidenta premeditarea PSD in ceea ce priveste renuntarea la cartile de alegator la scrutinul din 28 noiembrie.

14 ianuarie 2004

Ioan Onisei, PD: Noi am propus sa introducem cartea de alegator. (…) Aceasta este iandubitabil instrumentul prin care putem sa verificam ca cetateanul sa nu voteze de doua ori. (…)
Viorel Hrebenciuc: Avem suficienta treaba, ce sa ne mai complicam si cu cartile de alegator? (…) Haideti sa mergem pe buletin. Ca mai e un subiect, toata lumea vorbeste de fraudarea alegerilor, dar nimeni nu stie in ce sens. (…) Nu se poate, practic!
Anghel Stanciu: Dar ati incercat?
Viorel Hrebenciuc: N-am incercat, pentru ca imi dau seama ca nu se poate.
Intr-o alta sedinta, cind deputatul PRM Anghel Stanciu a pus conditia votarii cu cartile de alegator, Viorel Hrebenciuc a raspuns: „In acest moment, am alegeri locale, am integrare, am de toate, ma mai apuc acum sa impart si carti de alegator? (…) Avem si aceasta obsesie a furtului, care nu inteleg de unde va vine? Probabil, numai din faptul ca dumneavoastra ati avut tot timpul talentul acesta,

sa furati, ca, altfel, nu-mi explic“.
„Era interesul tuturor“

Extrem de interesant e si un pasaj din stenograma sedintei din 20 aprilie. Acolo, Viorel Hrebenciuc confirma frauda de la referendumul pentru modificarea Constitutiei.
Viorel Hrebenciuc: (…) Aveti aceasta obsesie a furtului. (…) De unde va vine?
Emil Boc: De la referendum.
Viorel Hrebenciuc: Lasati, domnule, referendumul cind eu vorbesc de alegeri! O sa punem sa intepe cartile de identitate sau o sa facem altceva de genul acesta, nu stiu. (…)
Emil Boc: Insist pe cartile de alegator, care sint de hirtie, se poate pune stampila.
Viorel Hrebenciuc: Sinteti atit de perfectionisti ca m-ati innebunit. Adica, ati facut un…. 4 ani, la guvernare, cind ati dat 7 ordonante de urgenta la legea cu alegerile si v-ati batut joc de noi, in timp ce noi facem comisie, discutam fiecare amendament, ca acum sa veniti cu asemenea lucruri.

Credeti-ma, din suflet va spun, eu nu am chestiunea aceasta de care va temeti dumneavoastra, in concept.
Emil Boc: Nu o aveti, dar la referendum stiti ce s-a intimplat…
Viorel Hrebenciuc: La referendum era si interesul dumneavoastra, era interesul tuturor! (…)
„Hrebenciuc nu a vrut sa-mi dea stenograma“

Stenogramele comisiei speciale au fost clasificate drept secrete de conducerea Camerei Deputatilor, insa acestea pot fi, teoretic, obtinute de parlamentari. Practic, e ceva mai greu.

„Cotidianul“ i-a solicitat deputatului Mona Musca sprijin in obtinerea stenogramelor, dat fiind ca fuseseram refuzati de Biroul de presa al Camerei, iar declaratiile verbale ale membrilor comisiei erau contradictorii. Nici Monei Musca nu i-a fost usor sa le obtina: „La ora 13.00, am solicitat de la cabinetul dlui Hrebenciuc respectiva stenograma, dar am fost refuzata.

Mi s-a spus ca dl Hrebenciuc nu este de acord. In acel moment, am luat decizia de a nu pleca de linga calculator si am amenintat ca voi face public acest refuz ilegal“, spune Mona Musca. Deputata PNL a stat 5 cinci ore linga calculator, pina ce, in final, speriat de un nou scandal, Viorel Hrebenciuc si-a dat OK-ul.

„Nu am plecat de linga calculator, deoarece imi era teama ca nu cumva expertul dlui Hrebenciuc sa stearga din stenograma pasajele care aratau ca PSD s-a opus eliberarii cartilor de alegator“.

Autori

Cristina Hurdubaia,

Claudiu Tarziu,

Mihai Munteanu,

Lucian Gheorghiu

Sursa: Cotidianul

16 mai 2012

Declaraţia-şocantă a lui Viorel Hrebenciuc la RoNewMedia: Nu vă întrebaţi cum a apărut Piaţa Universităţii?

Lucrurile pe care le spune Viorel Hrebenciuc sunt la fel de interesante ca cele pe care le lasă în suspans. Iar pe Hrebenciuc nu prea îl poţi suspecta că i-a scăpat porumbelul, deşi nu sunt adeptul infailibilităţii sforarului PSD.  Dar omul nu e deloc un habarnist într-ale internetului. Iar poveşti pe tema asta s-au scris destule în presă.  Astăzi a fost într-un panel la RoNewMedia, alături de Bogdan Teodorescu, Zsolt Nagy şi Costi Rogozanu, şi a lansat câteva idei ce merită rostogolite aici.

“Uitaţi-vă la revoluţiile din nordul Africii. Am încercat şi noi ceva de genul ăsta în ianuarie, unele subiecte ne-au reuşit, altele, nu. Dar nu intru în detalii….”

“De foarte multe ori ne-a ajutat internetul pentru că acolo poţi fi necunoscut. Eu nu văd online-ul ca pe o campanie directă. Eu mă refer la campania persuasivă, la manipulare.”

“Nu te întrebi cum a apărut Piaţa?”

“E o mare bătălie pe bazele de date. Unii umblă după CNP-uri, eu umblu după adrese de email”.
“O mulţime dacă stă 2-3 zile în piaţă, începe să-i placă. Apar chioşcurile cu băutură…. (amintindu-şi o negociere de la Reşiţa, cu sindicaliştii).”

“Nu ştiu câţi postaci au alte partide, dar la noi sunt puţini, nu avem mai mult de cinci, dar şi aceia doar în perioadă de campanie.”

Autor: Dan Duca

Sursa: voxpublica.realitatea.net

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: