Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Taxele Daciana (taxele pe bere și fast-food) lovesc exact în burtoșii bericofili… oare pe când taxe pe incompatibilitate și pe plagiat?

Taxele Daciana (taxele pe bere și fast-food) lovesc exact în burtoșii bericofili… oare pe când taxe pe incompatibilitate și pe plagiat?

Cred că am găsit sub ce nume ar trebui să rămână în istorie  Guvernul Ponta: Guvernul Daciana

În caz că cineva se miră, am și explicații.

Timp de doi ani Ponta și alții din gașcă ne-au împuiat capetele cu tot felul de afirmații. Ba că e o mare mizerie din partea Guvernului Boc că dă afară oameni, ba că TVA-ul e prea mare, ba că nu știu ce ministru e nuștiu cum și nu e potrivit pentru funcția respectivă, ba că Boc&co au politizat cam tot ce mișcă.

A venit vremea și iată că Pontănel își arată mușchiul.

A început vânătoarea de vrăjitoare, de fapt o uselizare a administrației, nu e în stare să pună măcar un ministru de Doamne ajută, ce se întâmplă la Ministerul Învățământului e un circ ce ar  fi trebuit să determine deja demisia Cabinetului Ponta…

Mai vedem și că acele reagajări promise de fapt sunt niște noi concedieri. De la Poștă. În prima fază 300 de angajați plus 90 din 100 de directori ar trebui concediați, în cea de a doua, pe la jumătatea anului ce vine, alții 5000…

Cea mai tare chstie a lui Pontănel, pare a fi încă una legată de taxe. Nu doar că nu mai vrea reducerea TVA sau înlăturarea unor taxe cum a promis, ci vrea să bage altele noi.

O taxă pentru bere cu alcool, una pentru produsele fast-food și una de solidaritate pentru bugetari…

Ca de obocei, când Ponta emite o prostie, imediar cineva sare să îi dea dreptate, aceasta este răsplata că l-a numit în funcție.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi (să-mi bag piciorul, cum dracu să fii ministru și să te cheme Cepoi? Hehehe … Cepălău Bălău … 😀 ), a declarat, că prin noua lege se va încerca introducerea taxei pe produsele nesănatoase tip fast food care aduc prejudicii sanatatii si, de asemenea, pe berea cu alcool.
„Exista o morbiditate crescuta pe anumite boli cauzate de alimentatia nesanatoasa si ar fi firesc ca aceste produse sa fie suprataxate pentru a reduce consumul lor. De asemenea, berea este produs alcoolic si, asa cum celelalte produse alcoolice sunt suprataxate (taxa pe viciu), e firesc ca si berea cu alcool sa intre in aceasta categorie”, a spus acesta.

Afirmația lui Cepoi este făcută varză de Sorin Minea, Președintele Romalimenta. „Nu cred ca e vina domnului ministru, e un lobby facut de altii. Mie imi pare rau ca nu ne-a chemat la discutii inainte, m-am cam plictisit sa aflu din presa ceea ce vor sa faca ministrii. Termenul de fast-food nu exista, este prea vag si nu am inteles niciodata la ce se refera. De asemenea, accizarea berii este o distractie, pentru ca ea este deja taxata in Romania, ministrul nu stie, de fapt, cum sta situatia, pentru ca a fost numit doar de cateva zile si nu a fost pus la curent”, a declarat Minea, pentru  ziare.com .

”Berea este încadrată potrivit normelor europene, în cadrul alimentelor, de aceea nu poate suporta o taxă pe viciu”  – a mai spus Minea.

Nici nu e de mirare că doamna Udrea s-a apucat să facă mișto de Ponta și Guverniciul lui de doi lei… Probabil din dorința sinceră de a-l ajuta pe Ponta pe drumul de mărețe împliniri la care nici nu visa când era șoim la patriei, cu umorul care o caracterizează în anumite momente, doamna Elena Udrea îi propune unele noi taxe.

 • Taxa pe plagiat.
 • Taxa pe apariţii Tv ale Premierului.
 • Taxa pe dezarcorduri în discursurile ministrului Educaţiei.
 • Taxa pe kilogram de nou angajat în structurile Guvernului.
 • Taxa pe deplasări la Bruxelles pe post de Prim-Ministru fără treabă.

„Respectiva taxă pe fast-food sau pe anumite băuturi alcoolice nu o văd în niciun caz ca un mod de a aduce venituri la buget. Dar o văd pozitiv pentru a folosi mijloacele legislative de a sancţiona un tip de alimentaţie nesănătoasă care afectează viaţa copiilor noştri. Dacă m-aţi pune pe mine Victor Ponta, tată a doi copii, şi nu pe Victor Ponta, ministrul, să descurajez produsele nesănătoase, aş face-o cu inima deschisă. Nu vreau să-mi văd copilul obez. Orice efort al nostru a de asigura copiilor noştri o alimentaţie sănătoasă, trebuie făcut”, a spus Victor Ponta.

Ineteresant este că, simțind cumva că argumentațiea era beton onta a scăpat și porumbelul.Ideea cu taxele  acesta nu i-au venit nici lui, nici altul membru al guvernului. Nu, ideea vine de la nevastă-sa…

Aparent o chestie banală, dar dacă stăm un pic să ne gândim, respectiva nu prea e membrul al Guvernului. Nu are nici măcar statutul de consilier. Nu, pur și simplu este nevasta unuia care întâmplător are o funcție, iar aceasta e funcția de Premier.

Parcă văd că în curând guvernul va adpota măsuri propuse de mă-sa, apoi de copii, de bone, de femeia de serviciu de amantele… (sau amanții? ) premierului… că d-aia e premier nu să își pună mintea la contribuție …

Deci nu cred că am greși dacă am numi taxele astea taxele Daciana, și, de ce nu, guverunul acesta, Guvernul Daciana…

Măncarea ca mâncarea, treacă, mâncarea-I fudulie, berea-i temelie … păi a pune taxa asta care am convenit că îi voi spune taxa Daciana la bere, înseamnă că blonda îi trage una fiz îmn burdihan clasicului băutor de bere…

Mă și gândesc cam cu ce ”complimente” o va gratula burtosul…

Hehehe … Eu aș zice, ca nu cumva bericofilul să sară cu gura la vânzătoarea de la bar și să îi reproșeze oarece, mai bine să tipărească o mulțime de futurași cu imaginea alăturată și să le pună frumos prin pisoarele unde vrea nu vrea se duce băutorul de bere conform legilor naturii…

Oare pe când om vedea și niște taxe pe incompatibilitate și pe plagiat?

 1. 20 mai 2012 la 14:32

  Păi e nevoie de bani la buget, mai ales că i-a luat valul şi nu mai termină cu promisiunile!Tonta, pardon, Ponta vrea o alimentaţie sănătoasă? Ia să ceară un raport, ce şi în ce cantitate se găsesc în produsele din Mall-uri:
  • E-uri cancerigene : E131, E142, E211, E239, E330, E213, E214, E215, E216, E217, E218
  • Aditivi alimentari care cresc colesterolul : E320, E321
  • E-uri care afecteaza circulatia : E250, E251, E252
  E-uri care afecteaza pielea : E230, E231, E232, E233
  • E-uri care afecteaza digestia : E338, E339, E340, E341, E463, E464, E465, E466

  E-uri pe care să le evitaţi

  * E110

  Sunset yellow – colorant galben
  Cancerigen
  Se găsesc în: dulciuri, prăjituri, budinci, sucuri

  * E123

  Amarant – colorant roşu
  Cancerigen, interzis în SUA şi Rusia
  Dulciuri, jeleuri, branză topită

  * E124

  Ponceau 4R – colorant roşu
  Toxic, interzis în SUA
  Mezeluri

  * E127

  Eritrozina – colorant roşu
  Provoacă cancer al tiroidei la animale, posibil şi la om
  Alcool, îngheţată, prăjituri, bomboane, sucuri răcoritoare

  * E128

  Roşu 2 G – colorant
  Mutagen şi toxic. Interzis în SUA şi Australia
  Carne de hamburgeri

  * E211

  Acidul benzoic şi derivaţii săi
  Posibil cancerigen, interzis în SUA, dar permis la noi
  Unele băuturi răcoritoare

  * E220/E228

  Sulfiţi – conservanţi
  Provoacă alergii
  Carne de hamburgeri, cartofi deshidrataţi, fructe confiate, prăjituri, bere, vin, oţet de vin

  * E231

  Ortofenilfenol – conservant
  Toxic, posibil cancerigen. Interzis în SUA şi Australia.
  Cirtice

  * E233

  Tiabendazol – conservanţi
  Toxic. Interzis în Australia
  Citrice

  * E249/E252

  Nitraţi şi nitriţi – conservanţi
  Posibil cancerigen
  Mezeluri şi alimente conservate prin sărare, brânză

  * E320

  Butil-hidroxi-anisol BHA-conservant
  Posibil cancerigen
  Conservant, cartofi deshidrataţi, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri, gumă de mestecat

  * E425

  Glucomanan – agent de textură
  Toxic respirator
  Jeleuri

  * E621

  Glutamat monosodic MSG
  Provoacă efecte neurotoxice
  Condimente, supe concentrate

  * E95

  Acetsulfam K – îndulcitor
  Posibil cancerigen, interzis în SUA
  Gumă de mestecat, produse zaharoase, băuturi răcoritoare

  * E954

  Zaharină – îndulcitor
  Posibil cancerigen
  Gumă de mestecat, produse dulci, băuturi răcoritoare

 2. 20 mai 2012 la 14:34

  Dar de mâncarea falsificată a auzit Daciana lu’ peşte?
  Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, face dezvăluiri şocante: mulţi producători nu respectă reţeta de fabricaţie a produselor alimentare şi… falsifică mâncarea. În ultima sa carte “Noua ordine alimentară. Şi noi ce mai mâncăm?”, specialistul dezvăluie “şiretlicurile” folosite frecvent în industria alimentară şi care ne pun în pericol sănătatea.

  Laptele poate fi falsificat prin adăugarea de apă, prin extragerea grăsimilor, prin amestecarea celui de vacă cu cel de oaie sau prin adăugarea de conservanţi.

  Carnea de calitate superioară este deseori amestecată cu alte tipuri de carne, precum cea de măgar sau de cal, iar pentru a se păstra mai bine ea este “tratată” cu E-uri sau chiar radiată.

  Pasta de mici, cârnaţii, salamul, mezelurile şi conservele sunt falsificate prin înlocuirea unei părţi de carne cu şorici, tendoane, organe, soia şi aditivi alimentari.

  Smântâna este “îmbogăţită” cu făină, gelatină, lapte bătut sau albuş de ou. Unii producători adaugă cretă sau ghips pentru consistenţă.

  Untul vândut de unii producători este “lungit” cu untură de porc sau seu de vită.

  Brânzeturile sunt falsificate prin înlocuirea parţială a proteinelor laptelui cu proteine animale – praf de albuş de ou sau plasmă sangvină.

  Mierea poate conţine îndulcitori naturali (zahăr, sirop de glucoză), zaharină sau substanţe de îngroşare (amidon, gelatină, clei de oase). Pentru conservare, mulţi producători folosesc caramelul.

  Ponta vrea să pună o taxă şi cu asta se spală pe mâini, iar noi vom găsi aceleaşi produse proaste, nesănătoase, dar mai scumpe!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: