Prima pagină > Blogosfera, Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Simona mușcă din Crin: ”DOSARUL DE SECURIST AL LUI CRIN ESTE 2456sca/ DSS 01429”

Simona mușcă din Crin: ”DOSARUL DE SECURIST AL LUI CRIN ESTE 2456sca/ DSS 01429”

DOSARUL DE SECURIST AL LUI CRIN ESTE 2456sca/ DSS 01429


Aşa cum se cunoaşte din biografia lui, după absolvirea Facultăţii de Istorie-Filosofie, cu doi ani de repetenţie, isi incepe activitatea ca profesor, mai exact în comuna Soleşti, din judeţul Vaslui, după care în comuna Niculiţei, din judeţul său natal, Tulcea. Pentru a merge la oraş, însă, a trebuit să facă pactul cu diavolul, fiind recrutat de Securitate. Bineînţeles că imediat după aceea, ca avantaj, se mută în Tulcea, la oraş, unde activează ca muzeograf. Antonescu chiar a fost TURNĂTOR LA SECURITATE.

Numele său de sursă era Porumbacu şi cu această sursă au fost predate Securităţii comuniste o serie de note informative pentru care mai primea şi bani. Practic, erau plătite într-un soi de „acord”, la bucată.Dat fiind faptul că avea nevoie de bani, Antonescu a început să trimită cât mai multe note informative şi cât mai „poetic” realizate, adică cuprinzând o serie de invenţii şi de născociri, care nu aveau nimic de-a face cu realitatea despre diverşi oameni care erau în anturajul său, prieteni sau duşmani.

Acest lucru il afirmă chiar ofiterul al carui informator era…

„Motivat de bani – pentru fiecare notă informativă primea 300 de lei de pe vremea lui Ceauşescu, în condiţiile în care un salariu de profesor era cam de 2.000 de lei, deci era plătit bine, Crin Antonescu a început să imi furnizeze din ce în ce mai multe astfel de note informative, majoritatea, inventate, ca în literatură, la care pretindea că se pricepe, despre oameni reali din anturajul său (colegi, prieteni, iubite etc)”, spune Ioan Ichim, cadru al Securitatii tulcene. 

Cum aceste note informative începeau să fie din ce în ce mai multe, se pare că locul iniţial de întâlnire şi de predare, restaurantul Danubius din Tulcea nu a mai fost suficient, astfel încât Securitatea l-a invitat la un apartament conspirativ, unde să-si predea notele, respectiv pe strada Păcii. „Banii pentru imaginaţia sa bolnavă şi-i primea prin CEC, fiind depuşi în contul său, la CEC Tulcea de pe strada Isaccei” isi aminteste fostul sef al lui Ichim, Pavel Ionescu.

 „Avea o fire care „ştia” să se bage în sufletul tău cu forţa, pentru a se face apreciat, deosebit de „prietenos” cu toată lumea, nu fără interes desigur, asa cum a rămas până azi” spune aceeasi sursa din fosta Securitate a Statului. „Dosarul lui Crin Antonescu este unul deosebit de amplu şi are numărul 2456sca/ DSS 01429În tinereţe, printre principalele sale atribuţii era aceea de a spiona copii, mulţi dintre ei chiar elevi de-ai săi, pentru a afla ce au părinţii lor în cap, dacă se plâng de sărăcie, dacă înjură partidul, dacă nu sunt de acord cu Ceauşescu etc. Bineînţeles că pe lângă ceea ce-i spuneau adolescenţii oamenilor din Tulcea, le mai înflorea şi el. În paralel, a dus o viaţă amoroasă deosebit de tumultoasă, la vremea respectivă fiind cercetat de militie pentru intretinere de relaţii cu minore” – spune Ioan Ichim, fost ofiter al Securitatii din Tulcea. 

Astfel încât, aşa cum Securitatea cunoaşte, el are chiar şi un copil din flori, un băiat, pe nume Andrei, conceput cu o minoră. Pentru a musamaliza cazul, la vremea aceea mai-marii Securitatii au aranjat fetei o căsătorie de formă cu un cetăţean moldovean.

Femeia se numeste Slavka Popov, iar soţul său, Ioan Atodiresei. Andrei Atodiresei, în vârstă acum de aproximativ 23 de ani este de fapt fiul lui Crin Antonescu, despre care nimeni în afară de părinţi şi de Securitatea din România nu cunoaşte absolut nimic. Activitatea de turnătorie a lui Crin Antonescu, în special cea legată de copii nu s-a oprit aici. I s-a dat misiune să se ocupe de copiii ai căror părinţi erau urmariţi de Securitate, cu care avea abilitatea de a se împrieteni repede, făcându-li-se „simpatic”.

(va urma)

Autor: Simona Ela Fica
Simona Ela FICA


 1. aurel avasiloae
  28 mai 2012 la 12:45

  Crin ,un produs comunist rasfatat sim impartinet !!

 2. 28 mai 2012 la 14:43

  Iata un ADEVAR care este de mult timp asteptat..Atunci cand pui si iti pui intrebari despre evenimente , ca vorba lui Roosvelt ” Nimic nu este intamplator ” este imposibil sa nu te atasezi unei piste corecte.
  Atasamentul lui Crin de Voiculescu, ca si timbru de scrisoare, trebuia sa duca conf. proverbului „SPUNE CU CINE TE ASOCIEZI CA SA ITI SPUN CINE ESTI ” la acest adevar pe care multi din cei blocati intr-o realitate nereala, nu voiau sa il accepte.
  Sursa cea mai plauzibila , fostul ofiter de securitate Ioan Ichim si seful lui Pavel Ionescu, sunt imbatabili prin detaliile pe care le transmit , referitor la Slavka Popov , prin casatorie ulterioara Atodiresei, mama lui Andrei , copilul nelegitim al lui Crin, precum si Ioan Atodiresei , devenit sotul Slavkai datorita SECURITATII, precum si nr. de dosar de turnator la securitate , – 2456sca /DSS 01429 sunt lelementge greu de eliminat de catre Crin , obligat sa faca declaratii publice.
  Pentru Ponta nici nu stim cum este mai bine, daca o astfel de situatie il relanseaza sau il blocheaza., daca se bucura sau este suparat.
  Vom vedea ce atitudine vor lua.

 3. 14 iulie 2012 la 11:43

  Articolul ar fi fost bun daca ar fi avut ceva surse credibile sau ceva probe palpabile; la fel de usor poate oricine din tara asta sa vina cu o poveste despre Crin, despre mine, despre tine. Mi se par penibile reactiile „in sfarsit un articol bun” – o fi articolul bun daca e unul de fictiune ….cu realitatea cum lucram? Stiu ca muuuuulti vor intelege ca il sustin pe Crin Antonescu, dar e o premisa gresita 😉
  Cu stima,
  A.S

  • 14 iulie 2012 la 19:28

   Nu te teme Alexandra, nu va înțelege nimeni nimic.
   Ce părere ai despre povestea cu plagiatul lui Ponta?

   • 14 iulie 2012 la 22:20

    O parere mult mai superficiala decat despre plagiatul lui Kovesi….atata timp cat Ponta nu e procurorul romaniei avand o diploma obtinuta pe nemerit. Ci sigurant este jenant si frustrant pt cei care trudesc multi ani ca sa obtina o diploma (vezi articolul de pe blogul meu catre dna Ministru al Educatiei) insa asta e Romania; din pacate de fiecare data am avut de ales intre un rau si un alt rau …

    • 15 iulie 2012 la 12:41

     Da, numai că plagiatul lui Kovesi nu prea există decât în capul unora … care vedeau plagiate și la Udrea care nu și-a dat nici un doctorat… Problema e că la Plagiatorul Mutzunake mai punem și niște masterate … 😀

 4. marina
  15 iulie 2012 la 12:34

  ma miram eu sa nu apara murdariile portocaliilor! tot ce nu-i in ograda lor, este denigrat!!!

  • 15 iulie 2012 la 12:37

   Murdării? Desigur, și povestea cu plagiatul e tot o mizerie nu?

 5. refire
  1 iunie 2013 la 8:31

  Asta care a scris cat a incasat ? Care e pretul ei sa publice si ceva pro Antonescu ?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: