Prima pagină > Haioşenii, Politicăraie - Partide - Politicieni > Pentru Ponta a fi doctor în drept e un handicap care restrânge capacitatea de a înțelege legile?

Pentru Ponta a fi doctor în drept e un handicap care restrânge capacitatea de a înțelege legile?

Unii se întreabă de ce, pe vremea când participa la raliuri, Victor Ponta era doar secretară de șofer și nu conducea el însuști.

Păi nu avea cum să conducă. Nu ajungea la volan deoarece volanul e în stânga iar el e doctor în drept… dacă era doctor în stâng, atunci e noemal că ar fi stat pe scaunul din stânga, deci acolo unde e volanul și treaba se schimba. Putea să conducă.

Ehei, dacă ar fi fost doctor în spate, ghici ce putea să îi facă lui Iliescu, bunicuța lui politică….

Fiind doctor în drept, sărmanul Pontănel  mai are un mare handicap. Nu are cum să știe să citească o lege, ca să nu mai vorbim de mama lu toate legile, Constituția…

Din câte spun unii, Pontănel e a mai mare și mai tare sculă din Guvern și nu din Stat. Acolo Băsescu e cel mai tare din parcare…

Cum Uniunea Europeană este o Uniune de state și nu una de guverne, guvernul fiind doar o parte, importantă ce e drept, dar totuși, doar o parte, la UE țara asta trebuie să fie reprezentată de șeful statului… 

Bagaboanta aia de Constituție zice că preșe4dintele ar avea niște atribuții destul de bine și clar definite.

Articolul 80 Rolul Presedintelui 
(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii. 
(2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

Articolul 91 Atributii in domeniul politicii extern
(1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, intr-un termen rezonabil. Celelalte tratate si acorduri internationale se incheie, se aproba sau se ratifica potrivit procedurii stabilite prin lege. 
(2) Presedintele, la propunerea Guvernului, acrediteaza si recheama reprezentantii diplomatici ai Romaniei si aproba infiintarea, desfiintarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice. 
(3) Reprezentantii diplomatici ai altor state sunt acreditati pe langa Presedintele Romaniei. 

Articolul 92 Atributii in domeniul apararii 
(1) Presedintele Romaniei este comandantul fortelor armate si indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. 
(2) El poate declara, cu aprobarea prealabila a Parlamentului, mobilizarea partiala sau totala a fortelor armate. Numai in cazuri exceptionale, hotararea Presedintelui se supune ulterior aprobarii Parlamentului, in cel mult 5 zile de la adoptare. 
(3) In caz de agresiune armata indreptata impotriva tarii, Presedintele Romaniei ia masuri pentru respingerea agresiunii si le aduce neintarziat la cunostinta Parlamentului, printr-un mesaj. Daca Parlamentul nu se afla in sesiune, el se convoaca de drept in 24 de ore de la declansarea agresiunii. 
(4) In caz de mobilizare sau de razboi Parlamentul isi continua activitatea pe toata durata acestor stari, iar daca nu se afla in sesiune, se convoaca de drept in 24 de ore de la declararea lor. 

Primul ministru are și el rosturile sale conform aceleiași cărțulii:

Articolul 107 Primul-ministru 
(1) Primul-ministru conduce Guvernul si coordoneaza activitatea membrilor acestuia, respectand atributiile ce le revin. De asemenea, prezinta Camerei Deputatilor sau Senatului rapoarte si declaratii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate. 
(2) Presedintele Romaniei nu il poate revoca pe primul-ministru. 
(3) Daca primul-ministru se afla in una dintre situatiile prevazute la articolul 106, cu exceptia revocarii, sau este in imposibilitate de a-si exercita atributiile, Presedintele Romaniei va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a indeplini atributiile primuluiministru, pana la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor, inceteaza daca primul-ministru isi reia activitatea in Guvern. 
(4) Prevederile alineatului (3) se aplica in mod corespunzator si celorlalti membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioada de cel mult 45 de zile. 

Oricum ai lua-o și oricât ai dori ca Pontănel să poată povesti nepoților cum reprezenta statul român la UE, nu se poate… nu e treaba lui.

Sărăcuțul … 

Eu mă întreb dacă nu l-o lovi oarece dorințe de legate de religie și nu îi va veni ideea să reprezinte Patriarhia Română pe la cine știe ce întâlnire ecumenică … Oare cui i se va adresa atunci? Sfântului Sinod? 

 1. snapshot
  13 iunie 2012 la 23:05

  se da si el mare… cand colo e un cacacios

  • balbeck
   15 iunie 2012 la 10:05

   Eu stiu un lucru,premierul trebuie sa…..ca Basescu e presedinte jucator,asta e.

   • 16 iunie 2012 la 23:21

    Premierul își are atribuțiunile lui, iar președintele pe ale lui. Președintele reprezintă România conform constituției făcute atunci când cei din PDSR erau la fel de convinși ca și acum că vor câștiga alegerile (urmarea principală, Bombonel nu știe unde va dormi peste o lună) A o veste, peste cinci ani cine crezi că va sta prin săli de tribunal? Element ajutător: e doctor în drept.
    Știi de ce? Au cam dispărut vreo 5 milioane de euro de la investiții iar campania PSD a fost cam … abundentă…

 2. 13 iunie 2012 la 23:08

  Îl belește… 😀

 3. 14 iunie 2012 la 7:27

  No,ca s-o trezit bine,si bine face!

 4. 14 iunie 2012 la 8:19

  Traiasca bunicuta,si tot ce sta in spate!No,ca unul s-o ajuns inainte de a fi sperat.Oare,cit rezista sa stea pe tuse al doilea?Si de-o fi sa fie,sa vezi somn!Somnul natiunii…???!!! Ascult acum,si vad”prostia romaneasca” In prostia mea,tot mai credeam ca inca mai exista un dram de cinste,corectitudine,onestitate,demnitate si dreptate,dar recunosc,m-am inselat eu,m-au inselat si preacuratii.Asa o fi si „dincolo”??? Sau totul o fi aici,si acum?Iar daca-ar fi sa fie asa,inseamna ca am trait degeaba,dar ,tot mai sper.Nu ca speranta moare ultima,dar nu mai am nimic de pierdut.O zi frumoasa tie,si tuturor ce-ti intra pe blog!

 5. 14 iunie 2012 la 8:36

  Am ajuns la concluzia ca nu exista intimplare,hazard sau haos.Totul e bine planificat.

  • 17 iunie 2012 la 16:59

   Incorect Natalia… există o formă de hazard numită hazard organizat 😀
   Dealtfel, acest hazard este o poleială… un fel de material care acoperă o dare de mână ca la evrei (ochișorii tăi și al marii majorități de alegători de obicei se opresc acolo și nu văd dedesubt ). Când doi evrei încheie un contract sau o înțelegere aceasta e întărită prin a da mâna, sub un fel de pânză specială. Este vorba de un fel de aducere a lui Dumnezeu ca martor .
   Da, hazardul există… dacă te apropii vei vedea că și la nivele intime, există acel hazard. Dar dacă totuși te apropii destul de mult și vei vedea dincolo de asta. Acolo se întâmplă lucruri care ți-ar băga creierul în safe mode…
   Ce ai zice de exemplu să pui mâna pe un listing de la telefoane și să vezi că între OTV, Dan Diaconescu. persoane implicate la vârf în OTV și PP-DD pe de o parte și persoane din zona Grivco, Intact precum și apropiați ai familii Voiculescu (Aici îi încadrez și pe ”mogilii de la România TV sau Realitatea Media) există un trafic extrem de puternic?

 6. balbeck
  15 iunie 2012 la 10:06

  presedinte jucator si ju(de)cator….

  • 17 iunie 2012 la 17:01

   Balbecke … (Hehehe, sună ungurește 😀 ) … Diaconescu se crede un Președinte și jucător și judecător…
   Lui Băsescu îi permite Constituția să joace nu e vina lui. A făcut-o PDSR pentru Năstase

 7. 17 iunie 2012 la 8:47

  Aici suntem amândoi pe aceeași lungime de undă, Ponta pontănel !

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: