Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > DIN CULISELE LOVITURII DE STAT: Stenograme USL

DIN CULISELE LOVITURII DE STAT: Stenograme USL

USL are guerillă digitală. „Postacii” lucrează 16 ore pe zi

Autor:  Sorin Breazu

Stenogramele de campanie, publicate de „Evenimentul zilei”, scot la iveală practici tot mai murdare ale USL în tentativa de a-l demite pe preşedintele Traian Băsescu.

Pe lângă faptul că politica editorială a cotidianului „Jurnalul Naţional” şi a Antenei 3 se stabileşte în sediul din Aviatorilor, USL nu a trecut cu vederea nici lupta comentariilor, angajând „postaci” care să transmită  mesajul uniunii, dar şi să arunce cu „venin” spre preşedintele suspendat. 
Relu Fenechiu: Cum stăm cu guerilla digitală?
Violeta Vijulie: De mâine începem. George Dumitrică ne mai dă 20 de oameni, vor fi două locaţii în Bucureşti în care o să lucreze de la 8.00 la 24.00 şi în ţară avem 45 de filiale.

Acest scurt dialog arată complexitatea reţelei de „postaci” aparţinând USL, care dispune de peste 70 de oameni, aceştia având misiunea de a-l denigra pe Traian Băsescu prin intermediul comentariilor postate pe site-urile de ştiri sau pe reţelele de socializare.

Sursa

Nicolăescu despre stenogramele USL: Unele pasaje sunt autentice, înregistrarea n-am făcut-o noi

Autor:  Laura Ciobanu

USL recunoaște anumite „teme de discuții și pasaje” din stenogramele apărute astăzi în mass-media, dar spune că acestea conțin și „intoxicări” și afirmă, oarecum contradictoriu, că acestea sunt probabil rezultatul unor interceptări ilegale.

UPDATE: Dacă Eugen Nicolăescu a confirmat doar o parte a stenogramelor care cuprind discuții între membrii USL, surse EVZ susțin că, în cadrul unei ședințe a PNL care a fost organizată azi, Relu Fenechiu ar fi recunoscut autenticitatea lor, precizând că acestea nu pot fi o amenințare.

„Nu există stenograme. De asemenea, anumite teme de discuţie şi pasaje din pretinsele stenograme noi putem să le recunoaştem ca fiind autentice, dar în transcrierile după interceptările care au avut loc apar multe modificări, intoxicări, neadevăruri, toate menite să gireze temele de propagandă lansate de Traian Băsescu. Suspiciunea noastră este că avem de-a face cu o operaţiune ilegală de supraveghere şi interceptare. Transcrierea acestor operaţiuni ilegale include multe neadevăruri şi reprezintă o diversiune clară de la tema referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu”, a declarat Nicolăescu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USL.

Liberalul a subliniat că USL nu înregistrează şi nu transcrie discuţiile de la întâlnirile privind campania electorală. „Nu facem niciun fel de înregistrare sau de stenogramă pe întâlnirile de campanie pe care le avem aici în fiecare dimineaţă şi suspiciunea noastră este că au fost interceptări şi poate că cei abilitaţi se sesizează şi chiar cred că este bine să facă acest lucru ca să ştim şi noi ce se întâmplă”, a mai spus deputatul liberal.

El a precizat că unele discuţii din stenogramele apărute în presă nu sunt reale. „Nici prin cap nu mi-a trecut vreodată să solicit colegilor mei ca unei anumite televiziuni să impunem o anume atitudine, un anume comportament sau anumite acţiuni sau de acolo anumiţi ziarişti să fie utilizaţi în campanie. Este o grosolănie cum rar se poate vedea”, a spus Nicolăescu.

„Evenimentul Zilei” a intrat în posesia unor stenograme de campanie, care arată că politica editorială a cotidianului „Jurnalul Naţional” şi a Antenei 3 se stabileşte în sediul din Aviatorilor, dar şi că fostului premier, Mihai Răzvan Ungureanu i se pregătesc dosare. Într-o altă şedinţă, membrii USL sunt sfătuiţi să mărească numărul secţiilor de votare pentru a atinge pragul de validare al referendumului.

UPDATE: Dacă Eugen Nicolăescu a confirmat doar o parte a stenogramelor care cuprind discuții între membrii USL, surse EVZ susțin că, în cadrul unei ședințe a PNL care a fost organizată azi, Relu Fenechiu ar fi recunoscut autenticitatea lor, precizând că acestea nu pot fi o amenințare.

Sursa

Strategiile murdare ale USL dezvăluite în stenogramele de campanie:

„Să mărim numărul secţiilor de votare pentru atingerea pragului de prezenţă”

„Evenimentul Zilei” a intrat în posesia unor stenograme de campanie incendiare ale USL, din campania pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Puteţi citi cum politica editorială a cotidianului „Jurnalul Naţional” şi a Antenei 3 se stabileşte în sediul din Aviatorilor, dar şi cum fostului premier, Mihai Răzvan Ungureanu i se pregătesc dosare. Într-o altă şedinţă, membrii USL sunt sfătuiţi să mărească numărul secţiilor de votare pentru a atinge pragul de validare al referendumului.

UPDATE: Dacă Eugen Nicolăescu a confirmat doar o parte a stenogramelor care cuprind discuții între membrii USL, surse EVZ susțin că, în cadrul unei ședințe a PNL care a fost organizată azi, Relu Fenechiu ar fi recunoscut autenticitatea lor, precizând că acestea nu pot fi o amenințare.

Selecţii din stenogramele USL

 •  Ordine politice la Antena 3 şi Jurnalul Naţional

 Relu Fenechiu:comunicare-Eugen Nicolaescu a făcut un material cu Bogdan Tedoorescu pentru astăzi

Eugen Nicolaescu:se referă la condiţiile şi discursul lui Traian Băsescu, la MRU- complice la furturi-ar trebui transmis la Antena 3 să includă în toate promurile îndemnul să meargă la vot”

Relu Fenechiu-trebuie să facem, prin rotaţie cu PSD, în fiecare zi, o temă pentru Jurnalul Naţional”

Codrin Ştefănescu:: Şeful echipei de IT trebuie pus în legătură cu şeful pus de Manuela

Lista cu susţinătorii lui Crin-trebuie să facă clipurile

Făcute-clipuri pt youtube şi Antena 3″

 • Organizarea referendumului

„Bogdan Teodorescu:Ne mai trebuie, după calculele noastre aproximativ 1.700.000 de voturi, în orice caz, raportul e de 60: 40-mai putem aborda o strategie pentru secţiile de votare- să le mărim numărul atunci”

 • Dosar pentru Mihai Răzvan Ungureanu

„Bogdan Teodorescu: MRU trebuie dat în judecată, trebuie atins, e la 35%

– mâine Dan Şova iese în conferinţă la 17.00 cu numărul de alegători, cu recomandările de la Veneţia”

 • Prietenia” PSD-PNL

„Codrin Ştefănescu- opoziţie prietenească din partea PNL vizavi despre chestia cu tombolele – totul a căzut pe capul PSD”.

 • Rolul preşedintelui interimar, Crin Antonescu, în campanie

” Crin Antonescu încearcă să ajungă la toate mitingurile, în afară de Constanţa”

 • Teme de atac în campania electorală şi „cooperarea” cu presa

” Relu Fenechiu: Azi deja am vorbit cu D. Mihalache şi vreau să începem să lansăm discuţii cu corupţii din PDL Mugur Cozmanciuc: trebuie vorbit şi de arestarea  şefului vămilor Relu Fenechiu: azi avem întâlnire şi cu miniştrii şi cu Chiţoiu -aş dori la două zile să vină un ministru să propagăm până seara un subiect -despre ziare- propun să negociem doar deschiderile de pagini, cu tema corupţiei, nu cred că are sens publicitatea în interior; ocupă-te de 2-3 ziare şi Mediafax zilnic” „Relu Fenechiu: Crin Antonescu vine la toate acţiunile, restul sunt de umplutură; el încheie evenimentele cu discurs”

 • Mitingurile USL

„Dan Motreanu: ghidul de mesaje trebuie să aibă şi o componenţă politică, dar şi lucruri pozitive – avem o problemă în legătură cu pieţele mari, le pierdem şi ca simbol trebuiesc recuperate – ar trebui mobilizaţi şi motivaţi membrii să fie acolo zilnic Relu Fenechiu: să ne concentrăm pe Piaţa Universităţii Dan Motreanu: Timişoara e importantă Relu Fenechiu: trece-o în buget Dan Motreanu: Rareş a zis că se ocupă, hai să transferăm la Bucureşti,s ă dăm mesaje membrilor acolo, Antena 3 trebuie să fie zilnic acolo să transmită, mesajele noastre să fie de atac, nu de apărare”

document

Sursa

Noi stenograme USL:

Cazul Hidroelectrica, folosit pentru a distrage atenția de la plagiatul lui Ponta

Jurnalistul Dan Tapalagă publică pe pagina sa de Facebook un nou set de stenograme de campanie. În cele datate 20 iulie, se poate observa că USL vrea să aducă în discuție cazul Hidroelectrica pentru a acoperi verdictul de plagiat la adresa lui Victor Ponta pe care Univeristatea București urma să-l dea în aceeași zi.

Documentul consemnează următorul dialog:

Bogdan Teodorescu: Detalierea afacerilor Hidroelectrica – 1,4 mld euro

– după Chițoiu punctaje

– trebuie tradus materialul

– trebuie explicat oamenilor care este impactul asupra vieții lor

– de verificat dacă Varujan Vosganian era ministru în 2007

Relu Fenechiu: În 2007-2008 a fost Vosganian ministru – de analizat.

Dan Motreanu: Erau făcute pe vremea PSD dar noi le-am prelungit.

Relu Fenechiu: tehnic – răspuns la întrebarea „de ce nu s-au tăiat”? Pe vremea PNL nu erau probleme cu energia.

Bogdan Teodorescu: A doua informație – plagiatul lui Ponta – la 17.00 trebuie să ieșim tot cu Hidroelectrica.

Deși PNL a negat, prin intermediul lui Eugen Nicolăescu, că aceste stenograme au corespondent în realitate, trebuie remarcat că, exact pe data de 20 iulie, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a ieșit în conferință de presă și a anunțat că va rezilia contractele cu Hidroelectrica, estimând totodată paguba de pe urma acestora la 1,3 miliarde de euro. În aceeași zi, Comisia de Etică a Universității București a dat verdictul în cazul acuzațiilor de plagiat aduse premierului Victor Ponta, găsindu-l vinovat.

Altminteri, din stenograme se poate observa că echipa de campanie vrea să cumpere anumite domenii pe internet și este nemulțumită că nu se mai găsesc și că PDL i-ar fi luat-o înainte în gherila digitală.

Document

Sursa

 1. Vica
  26 iulie 2012 la 9:14

  Nu am nevoie de stenograme sau de alte „chestii” pentru nu a merge la referendum. Imi este suficient ca mi-a taiat salariul, ca m-a obligat in noiembrie-decembrie 2009 sa stau in concediu fara plata 8 zile, ca i-a luat mamei din ajutorul social si ca a facut numai rau in toti acesti ani. Asadar, din partea mea un DA cu toata puterea. Merg sa-mi dau votul pentru demitere. Sa auzim de bine! Doamne, da romanului mintea cea de pe urma! Ajuta-l sa se trezeasca! Deschide-i ochii! Nu-l lasa pe mana celui viclean!

  • 26 iulie 2012 la 20:38

   Aha… OK
   Din câte știam eu, salariile le-a tăiat Guvernul… Și tot el a hotărât și acel concediu. Poate prefrai să te dea pe tine sau pe alții vreu 20% afară … Trebuiau reduse cheltuielile cu salarizarea.

   În altă ordine de idei, cei care vin cu astfel de porcării nu prea intră pe blogul meu… mai ales cei din echipa aia liberală de postaci. Eram curios însă să îl întreb pe unul ceva. Cât vă dă la zi? Înțeleg că pentru mersul la miting aveți 50 de lei… Vă plătește cu ora sau la numărul de postări?

  • 26 iulie 2012 la 20:42

   Vica (Sau Viva, cum spui la adresă) am un mesaj pentru tine și pentru cei ca tine.

  • KAMIKAZE
   27 iulie 2012 la 6:57

   doamna Vica…esti VARZAAAAAAA,,,si mie mi-au luat din salar si parintilor si am avut rate la banca,dar de la banii luati din salar ,BANI CARE NU BASESCU I-A LUAT!pana a ajunge sa votez un CRETIN CA PONTA SI ANTONESCU,2 MINCINOSI……e cale LUNGAAAAAA LUNGAAAAA

 2. snapshot
  26 iulie 2012 la 13:57

 3. 26 iulie 2012 la 22:03

  Felicitari Sorin,ai perfecta dreptate!Un mesaj superb!

 4. 26 iulie 2012 la 23:44

  Natalia :

  Felicitari Sorin,ai perfecta dreptate!Un mesaj superb!

  🙂

 5. Vica
  27 iulie 2012 la 11:18

  Cat iti dau si tie ca sa publici toate mizeriile. Iar imbecil esti cu tot neamul tau si cu toti cei care te pupa. Si nu mai fiti anticomunisti! Ei v-au scos din mocirla si v-au facut „boieri” sau pe ai vostri. Sa-ti dea Dumnezeu minte multa, multa! Si Natalei! Cine se aseamana se aduna.

 6. 27 iulie 2012 la 15:55

  Corect,Vica.Pe tine sa te mai lumineze Dumnezeu,sa te rogi sa-ti dea mai multa intelepciune si minte,sa poti gindi mai lucid.

  • 27 iulie 2012 la 17:26

   Las-o Natalia … pe la ei pe la Galați înțelepciunea și reușita în viață se reduce la a face parte dintr-un clan sau de a deveni curvă. După cum vezi, Vica nu face parte nici din vreun clan și nici nu e curvă, altfel ar fi fost mulțumită de viață…
   Nu face confuzii… ce vezi în jurul tău e una, nu se poate compara cu ce vedea ea în jurul ei… așa că … (mai bine mă abțin)

 7. 27 iulie 2012 la 17:19

  <

  Vica :

  Cat iti dau si tie ca sa publici toate mizeriile. Iar imbecil esti cu tot neamul tau si cu toti cei care te pupa. Si nu mai fiti anticomunisti! Ei v-au scos din mocirla si v-au facut “boieri” sau pe ai vostri. Sa-ti dea Dumnezeu minte multa, multa! Si Natalei! Cine se aseamana se aduna.

  –––––––

  Vico, să știi că după ce am citit asta, am o mare milă față de tine. De fapt față de modul în care ai ajuns tu și alții, mult prea mulți sărmani cu duhul să nu mai judecați nu mințile proprii, să preluați clișee prefabricate aruncate pe piață de maimuțoii de la Antena 3. Înțeleg, pentru că nu adunteți în stare să înțelegeți cum funcționează oa țară la vreme de criză că căutați tot felul de vinovați… Îmi cer scuze că am dat de înțelkes că ai fi dintre acei 20 de indivizi din echipa de postaci ai PNL … cei de acolo trebuie să aibă un IQ pozitiv
  Mai repede cred că ești fost milițian, ăia umblau câte trei deoarece unul știa să scrie, unul să citească iar al treilea înțelegea ce citea al doilea…
  Articolele sunt publicate în Evenimentul Zilei și dacă dai clic pe cuvântul ”Sursa” te va duce la fața locului…
  Unde e de fapt problema ta… Văd că te oftici rău că vezi aceste stenograme. Cineva spunea că sunt false PENTRU CĂ DISCUȚIA NU S-A STENOGRAFIAT. Nimeni nu spune asta… de fapt e vorba de transrierea înregistrării unor discuții absolut reale lucru acceptat de unii din cei care au participat…
  Deranjant, nu? De fapt ce te deranjează pe tine? Ce s-a discutat ce s-a discutat, sau că s-a aflat de acea discuție?

  Zici: ”Si nu mai fiti anticomunisti!Ei v-au scos din mocirla si v-au facut “boieri” sau pe ai vostri.” … Tu chiar nu ai pic de rușine? Adică vii pe blogul meu și te apuci să sciupi pe morminterle celor care au murit în 89 strigând ”jos Comunismul!”? Pentru asta îți spun că îmi provoci o scârbă pe care nu ți-o poți imagina. Singura chestie care îmi scade puțin această scârbă este faptul că e clar că odată cu memoria ți-ai pirdut și capacitatea de a judeca.
  Ți-a plăcut comunismul năroado? Ți-a plăcut să te duci să stai la coadă toată noaptea în caz că dimineață se va băga ceva la alimentara? Să te uiți la televizor și să vezi două ore de emisiune în care 80 la sută era vorba de Ceaușescu și de Sinistra?
  Năroado, dacă mai era comunismul acum nu aveai nici dreptul să ai un computer, darmite să scrii porcării pe internet … Eu zic așa: dacă vii cu cea mai mică dovadă că am luat o sumă de la cineva, îți donez toți banii până la ultimul leu… iar legat de partea cu Comunismul… mai gândește-te. De fapt îți plăcea că atunci erai femeie având cu două decenii mai puțin…

  Am o întrebare… Se întâmplă cumva să cunoști pe cineva care locuiește în Galați undeva în zona intersecției dintre Strada Vasile Alecsandri și strada Științei? ( 😀 )

 1. 11 august 2012 la 23:03

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: