Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Politicăraie - Partide - Politicieni > Și totuși, e corect să vorbim de o lovitură de stat

Și totuși, e corect să vorbim de o lovitură de stat

Trebuie să mărturisesc din start că unul din politicienii care îmi stârnesc pur și simplu scârbă este Ian Ghișe…

Mi se mare un individ de o ordinărie incredibilă și de o nesimțire care depășește orice limită. Pe scurt, o jigodie care minte cu o seninătate posibil doar dacă are un caracter extrem de urât.

Îl tot văd pe la televizor…

M-a șocat pur și simplu când l-am auzit spunând că dacă Referendumul pentru demiterea Președintelui nu este validat se revine la starea anterioară… Atenție, pentru el ”starea anterioară”  înseamnă că PREȘEDINTELE RĂMÂNE SUSPENDAT  deci se reia referendumul…

Sunt absolut convins că a înțeles foarte bine ce spune, cum sunt convins că nu îmi spunea mie sau adversarilor lui ori celor din studio ci electoratului său…. Oare cât de imbecili trebuie să fie ăia să îl creadă?

E drept și alți maimuțoi liberali spun asta, semn că e ceva hotărât în ședință la partid, la Ghișe însă chestia e și mai scârboasă din cauza modolui obraznic și ordinar cu care o face. După ce că își oprește interlocutorii cu tot felul de remarci imbecile tot timpul se plânge că nu e lăsat să vorbească deși, vocea lui se aude mai mult de jumătate din timp…

Sunt absolut convins că  nesimțitul de fapt se adresează celor de acasă pe care îi consideră destul de cretini să nu știe să citească o definiție.

O altă chestie cu care l-am auzit, ori de câte ori cineva pomenește sintagma ”Lovitură de stat” în întrerupe cu brutalitate, dând de îneșeles că cel care a pronunțat sintagma  amintită e un tâmpit care nici măcar nu știe ce înseamnă. ”Dacă vrei citește definiția. Ai văzut sânge?” … 

Niciodată cineva în emisiunile la care participă nu a avut probabil curiozitatea să o facă

Păi, ia să vedem ce înseamnă o lovitură de stat.

Lovitură de stat (din franceză coup d’État) sau puci (din germană Putsch) se numește o răsturnare bruscă și neconstituționată a puterii legitime a unui stat, impusă prin surpriză de o minoritate, de obicei militară, folosind forța. Se deosebește de revoluție prin aceea că la revoluție există o participare masivă a populației.

O trecere a unei Armate de partea unei revoluții se numește lovitură de stat militară sau puci, pentru că se face împotriva guvernului și a puterii existente și în folosul unei puteri noi, revoluționare. [1]

O formă a loviturii de stat este „lovitura de palat”, care se realizează departe de ochii și urechile multimii, aparține de regulă unei facțiuni aflate la putere, un partid sau o „tabără” politică, apropiată grupului conducător, uneori chiar din cadrul grupului, și se bazează pe relațiile și influența unor comandanți ai armatei sau serviciilor secrete câștigați de grupul complotist.[2]

În cartea sa Coup d’État: A Practical Handbook (Lovitura de stat: un manual practic), Edward Luttwak sintetizează: O lovitură de stat se realizează prin infiltrarea unui segment mic, dar de importanță extremă, a aparatului de stat, care apoi este folosit pentru a prelua controlul de la guvern și a-l îndepărta de la putere. Prin urmare, folosirea puterii militare reprezintă un element definitoriu al loviturii de stat.

Dacă este vorba de încercarea unui grup politic militar de a răsturna prin violență un regim politic sau o ordine statală, se folosește preponderent termenul de puci. [3]

Sursa

Lovitură de stat = act de violare a constituției stabilite prin care un grup de persoane preia cu forța puterea într-un stat. 

Sursa

Deci cum e cu sângele? 

De fapt unde intervine șmecheria lui Ghișe și a altora?  De exemplu a unuia Lician Negrea care scrie pe dcnews.ro

Disperare în PDL: este lovitură de stat! Ce însemnă termenul

Liderii PDL, în frunte cu Vasile Blaga, au spus răspicat de la tribuna Parlamentului că acţiunile USL conduc la o lovitură de stat. Dacă privim însă spre definiţia acestei acţiuni constatăm că lovitura de stat este o acţiune a unei minorităţi, care vrea să doboare ordinea existentă. PDL acuză Parlamentul, cel mai înalt for de conducere al statului, că vrea să schimbe ordinea existentă, dacă analizăm definiţia.

“Lovitură de stat se numește o răsturnare bruscă și neconstituționată a puterii legitime a unui stat, impusă prin surpriză de o minoritate, de obicei militară, folosind forța. Se deosebește de revoluție prin aceea că la revoluție există o participare masivă a populației”, se arată în definiţia loviturii de stat.

Dacă analizăm deifiniţia constatăm că acţiunile de astăzi sunt făcute de o majoritate parlamentară, iar Parlamentul reprezintă puterea legitimă într-un stat.

“Se repetă acelaşi clişeu zi de zi – confiscarea instituţiilor statului. Practic este vorba de o lovitură de stat”, a afirmat Blaga.

USL vrea să îi schimbe din funcţie pe Avocatul Poporului, preşedinţii celor două Camere, Roberta Anastase şi Vasile Blaga, dar şi trei judecători de la Curtea Constituţională.

Toți maimuțoii ăștia mizează pe faptul că e vorba de o majoritate… 

Întradevăr, în momentul votului împotriva Guvernului MRU și după aceea e vorba de o majoritate din punt de vedere numeric. 

Dar cum a apărut subit acea majoritate? Prina alegeri cumva? Nu, prin migrarea absolut ridicolă a unor parlamentari contra unor avantaje promise. Practic prin coruperea lor de către cei de la USL.

Dacă mai punem și faptul că în parlament existau omeni CONDAMNAȚI PENTRU FAPTE DE CORUPȚIE care nu doar că nu aveau dreptul să voteze, dar trebuiau să se afle la pușcărie și nu în Parlament vorbim de o adunătură ILEGALĂ  și nu e o majoritate parlamentară. O majoritate parlamentară e formată din parlamentari nu din infractori.

Pe de altă parte, decapitarea legală a instituțiilor prin eliminarea FĂRĂ NICI UN MOTIV LEGAL  a Președinților Camerei Deputaților, Senatului, a Avocatului Poporului precum și  suspendarea tot FĂRĂ NICI UN MOTIV LEGAL a Președintelui României doar pentru că așa a vrut un grup mic și vesel… minoritatea de care se vorbește în definiție, ce dracu o fi? O fi sport nu lovitură de stat?

 1. snapshot
  27 iulie 2012 la 12:51

  cata javra !!! sa-i spunem fabula:

  • 27 iulie 2012 la 17:28

   Nu piere din cauza mierii… dar dacă se așează pe o floare ca aia pățește ca iepurele care închide ochii… Iepurele are pielea mică, iar dacă închide ochii belește p*la …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: