Prima pagină > Ilegal - Imoral - Indecent > Românii nu-l vor pe Băsescu? Atunci de ce trebuie obligați să se ducă la vot pentru a-l demite?

Românii nu-l vor pe Băsescu? Atunci de ce trebuie obligați să se ducă la vot pentru a-l demite?

REFERENDUM. Dovezile turismului electoral: „Ce căutați aici?” „Ne-a trimis patronul”

50 de oameni din Satchinez au venit să voteze la Timișoara, trimiși cu forța de patronul lor. În Mehala, zeci de oameni au coborât dintr-un autocar în fața secției de votare, dar au fugit când au văzut polițiștii aflați de față.

Reclamațiile privind neregulile din timpul procesului de votare au început să curgă la Timișoara la scurt timp după deschiderea urnelor. Democrat-liberalii au dovata turismului electoral, iar social-democrații au chemat Poliția la Teremia Mare.

Reprezentanții PDL Timiș au sesizat în această dimineață la BEJ faptul că la o secție de votare din Timișoara, în cartierul Mehala, a apărut un autocar plin cu oameni care voiau să voteze. Aceștia au coborât din vehicul, dar nu au mai intrat să voteze, după ce au dat cu ochii de poliție, susține Oana Gaita, purtătorul de cuvânt al PD-L Timiș. Autocarul avea numărul de înmatriculare TM 51 PKT, și aparține unei firme de transport a social-democratului Marcel Suciu.

De asemenea, reprezentanţii PDL Timiş au mai reclamat și faptul că, la Secţia de votare nr. 53 de la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii „Spiru Haret”, au votat în bloc 50 de persoane din localitatea Satchinez, acestea fiind trecute pe listele suplimentare, iar lângă, la Secţia nr. 54, a venit un alt grup mare de oameni, din Ghiroda. Întrebați ce caută acolo, aceştia au spus că i-a trimis şeful lor, de la o firmă de construcţii din comună, să voteze în Timişoara.

Liberalii reclamă că sunt fotografiați

La Teremia Mare, social-democrații au solicitat intervenția poliției, spunând că primarul Cosmin Sântean (PD-L) îi intimidează pe cei care intenționează să meargă să voteze, deoarece stă în fața secției de votare.
Cei mai prolifici în reclamații au fost liberalii. „Am fost sesizaţi că au fost identificate inclusiv persoane care-i fotografiau din autoturism pe cei care intrau în secţiile de votare. La secţia 180 din zona Lipovei s-a primit sâmbătă seara o listă cu oameni care nu au voie sa voteze. La secţia 179 din aceeaşi zonă, reprezentatul PDL a cerut copii după listele suplimentare, situaţie contestată de reprezentatul PSD”, arată într-un comunicat de presă remis duminică de Biroul de presă al PNL Timiş.
Liberalii au mai sesizat faptul că la unele secţii nu se ştia că persoana care are flotant în Timişoara şi domiciliul în altă localitate, poate vota la orice secţie.

Autor:  Georgeta Petrovici
Sursa

  1. 29 iulie 2012 la 18:53

    Reblogged this on Dictatura justitiei.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: