Prima pagină > Blogosfera, Presă > Sorin Roșca Stănescu – Eternul mâncător de rahat

Sorin Roșca Stănescu – Eternul mâncător de rahat

Sorin Roșca Stănescu suge… pardon, mi-a alunecat mâna…

Deci, Sorin Roșca Stănescu sugerează că 7 milioane de români au vrut ca Băsescu să plece acasă…  deci musai să plece acasă… wow…  evident că la matematica pe care o știe de când dădea extemporale Mănăstirea Secu,   probabil unde probabil a învățat că  cei peste 10 milioane care nu au votat DA e mai puțini decât ăia 7 milioane… țîțîțîțî

Oare de ce am impresia că de la o vreme SRS e cam nevricos …?

Ia citiți:

Imposibila intoarcere

Peste 7 milioane de romani ii cer lui Traian Basescu sa plece acasa. Mai mult cu 2 milioane decat cei care i-au acordat mandatul de presedinte. Doar unul din 10 cetateni care s-au exprimat la referendum doreste ca el sa revina la Cotroceni. Iar acest scor exista in conditiile in care Romania e singurul stat din UE care a acceptat ca la referendumul valid trebuie sa se prezinte jumatate plus unu din cetateni. Din cei existenti scriptic, iar nu in realitate. Iar inca o noutate absoluta este ca au existat doua boicoturi. Al PDL si al maghiarilor. Se mai poate intoarce, in aceste conditii, Basescu la Cotroceni?

Momentul in care, asupra Guvernului Romaniei si apoi asupra majoritatii parlamentare, s-au exercitat presiuni nemaiintalnite pentru un experiment unic in Europa este crucial. Pentru ceea ce s-a intamplat, pentru ceea ce se intampla si pentru ceea ce urmeaza sa se mai intample. Intr-un stat UE in care absenteismul este destul de pronuntat la alegeri si in care indiferenta cetatenilor este accentuata de lipsa educatiei democratice, faptul ca s-au prezentat la vot, conform BEC, peste 46 la suta dintre cetatenii cu drept de vot reprezinta o performanta notabila. Cu atat mai notabila cu cat populatia este calculata artificial, in functie de datele recensamantului din 2001. Care nu mai sunt valabile. Care nu au putut fi inlocuite de recensamantul din 2011, ale carui rezultate finale le vom avea abia la anul. Daca le vom avea. Ne-am raportat la 18 milioane de cetateni cu drept de vot cand, in realitate, numarul este sensibil mai mic. Intr-un scor real, la urne s-au prezentat mai mult de jumatate dintre cetateni.

Ce decizie va putea lua Curtea Constitutionala? La prima vedere, ea este obligata sa invalideze acest referendum. Pentru ca lipsesc cateva procente. Aceasta institutie, care a fost de curand sacralizata, nu trebuie sa tina cont de numarul urias al cetatenilor care au solicitat demiterea lui Basescu, in raport cu cei care s-au pronuntat pentru reinstalarea sa la Cotroceni.

In schimb, de la data adoptarii deciziei Curtii Constitutionale si pana azi, au intervenit doua imprejurari extrem de importante, care nu au fost luate in calcul nici de aceasta institutie si nici de Parlament, atunci cand a fost modificata Legea referendumului. Este vorba de cele doua boicoturi. Nimeni nu si-a imaginat ca un partid dintr-un stat european, care face parte, culmea, din familia popularilor, deci a formatiunilor de dreapta, merge atat de departe in cinismul sau pentru a pastra puterea, incat le solicita partizanilor sai sa nu se prezinte la vot la un referendum. Sa incerce sa castige, printr-un artificiu tehnic, ceea ce a pierdut la mare distanta in continutul procesului electoral. Dupa care sa sfideze majoritatea cetatenilor care s-au pronuntat pentru demitere. Se intampla asta intr-un stat care se pretinde a fi democratic. Al doilea boicot neluat in calcul este cel al maghiarilor, care au raspuns solicitarii reprezentantului unui stat strain, Viktor Orban, de a nu se prezenta la urne.

In raport cu aceste circumstante, intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni este neconstitutionala, nedemocratica si, deci, imposibila.

Sursa

Phii da impertinent mai e și Băsescu ăsta… să nu îi ceară el securistului voie să … țîțîțî … se duce dracului țara asta… te pomemești că după alegerile parlamentare Băsescu va avea și pretenții să numească premierul fără acordul excelenți sale rahatofile .. 

 1. 31 iulie 2012 la 13:18

  Când spun că vor să ne conducă securiștii și informatorii nu mă credeți . Deocamdată ne dau sfaturi și fraierii îi cred.

 2. martan
  17 mai 2016 la 2:09

  De ce harciogul de Sorin Roșca Stănescu, un infractor ordinar si turnator la Securitate apare pe wickpedia? sunt destui romani de merit care ranman anonimi si gunoiul asta apare ca o celebritate?!

  • 17 mai 2016 la 11:17

   Wikipedia e o enciclopedie interactivă unde poate apărea oricine. E destul să îți faci un cont și poți scrie că ești regele pinguinilor …
   Siteul spune că răspunderea pentru ce se scrie le revine utilizatorilor.
   Cine a deschis odată o postare, acolo rămâne dacă nu vine cineva cu argumente şi la cere administratorilor să şteargă.
   Nu ştiu dacă trebuie plătit ceva, văd că cer donaţii.
   Legat de postările şterse, de fapt, nu sunt şterse ci sunt mutate într-o secţiune unde nu mai poate fi accesată decât de cei care administrează platforma.
   Ceea ce vezi pe Wikipadia nu trebuie luat ca literă de lege …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: