Prima pagină > Blogosfera, Politicăraie - Partide - Politicieni > Claudia Boghicevici, fost ministru al Muncii, trage un semnal de alarmă

Claudia Boghicevici, fost ministru al Muncii, trage un semnal de alarmă

Doamna deputat  Claudia Bogicevici, fost ministru al Muncii trage un semnal de alarmă.

Dânsa vorbește despre faptul că FMI s-a arătat îngrijorat  prin vocea lui Erik de Vrijer de prelungirea crizei politice din România:

„Erik de Vrijer s-a arătat îngrijorat de prelungirea crizei politice în România, deoarece aceasta pune sub semnul întrebării existenţa unor garanţii privind continuarea reformelor în domeniul muncii. Şeful misiunii a accentuat asupra efectelor negative deja înregistrate, respectiv scăderea prognozei de creştere economică cu 0,5%, din cauza crizei politice”, spune Boghicevici. Deputatul mai arată că „de mesajul transmis de către FMI depinde în mod determinant poziţia investitorilor străini faţă de România, unul negativ fiind în măsură nu doar să stopeze fluxul investiţiilor, ci chiar să determine retrageri de pe piaţa muncii din România. Iată de ce guvernul actual trebuie să demonstreze de urgenţă că nu îşi iroseşte timpul şi energia în dispute politice sterile, ci se apucă de treabă, luând măsuri economice care să asigure creştere durabilă. Acordurile cu FMI sunt de o importanţă vitală, nu doar pentru că acestea oferă o centură de siguranţă, ci, mai ales, în economia relaţiilor cu creditorii străini” spune doamna Boghicevici pe blogul domniei sale.

Tot doamna Boghicevici, pe același site se arată îngrijorată de rata crescătoare a șomajului care a crescut semnificativ în iunie față de iulie, ultimele trei luni de instabilitate politică afectând grav mediul economic:

„Să nu cădem într-o capcană mediatică şi să găsim explicaţii la acest flux de tineri prin procentul scăzut al promovabilităţii la bacalaureat. O altă cauză a creşterii şomajului este incertitudinea economică dată de instabilitatea politică. Creşterea şomajului, ca şi alte semnale negative sunt repercusiuni ale crizei politice induse de actuala guvernare. Ultimele trei luni de instabilitate politică au avut două efecte negative asupta mediului economic: teama de a investi, pe de o parte, dar şi lipsa unor măsuri economice, de stimulare a mediului de afaceri, în activitatea guvernului” – scrie pe același site doamna ministru, pentru a mai adăuga – „…de mesajul transmis de către FMI depinde în mod determinant poziţia investitorilor străini faţă de România, unul negativ fiind în măsură nu doar să stopeze fluxul investiţiilor, ci chiar să determine retrageri de pe piaţa muncii din România. Iată de ce guvernul actual trebuie să demonstreze de urgenţă că nu îşi iroseşte timpul şi energia în dispute politice sterile, ci se apucă de treabă, luând măsuri economice care să asigure creştere durabilă. Acordurile cu FMI sunt de o importanţă vitală, nu doar pentru că acestea oferă o centură de siguranţă, ci, mai ales, în economia relaţiilor cu creditorii străini”.

Rata şomajului în luna iulie a fost de 4,77%, fiind înregistraţi 429.043 de şomeri, cea mai mare creştere a numărului de şomeri fiind înregistrată în rândul tinerilor sub 25 de ani, conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Comparativ cu luna iunie, au fost înregistraţi cu 24.929 mai mulţi şomeri. Potrivit datelor înregistrate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), rata şomajului înregistrat la nivel naţional în luna iulie a fost mai mare cu 0,28 puncte procentuale decât cea din iunie. se mai spune pe siteul citat.

Sunt constatări extrem de clare și de îngrijorătoare ale cuiva care știe ce se întâmplă mai ales dacă avem în vedere, că, deși pentru prea puțin timp după părerea mea, doamna Boghicevici a ocupat un loc important în Sistem. 

Cât de mult îi interesează pe cei care dețin puterea, cred că se poate vedea din cotidianul circ aburitor la care suntem supuși, dar și din mesajele extrem de îngrijorătoare care vin de la persoane extrem de importante din  Europa și SUA

Sursa citatelor: 

Siteul doamnei Boghicevici

 boghicevici.ro

Articolele din care am citat:

FMI cere continuitate

Şomajul creşte şi Guvernul se piaptănă

Autor articole: Claudia Boghicevici

 1. Nicoleta
  10 august 2012 la 23:49

  Claudia BOGHICEVICI ! Atentie ati gresit numele dnei Deputat !

  • 11 august 2012 la 18:18

   Corect Nicoleta … mulțam de atenționare și scuze pentru greșala aceasta și pentru celelalte care mai există. Se mai întâmplă.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: