Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Claudia Boghicevici: „Este nevoie de o integrare a rromilor, iar acest lucru ar fi posibil dacă restricţiile de piaţa muncii din Franţa s-ar ridica pentru români în perioada imediat următoare”

Claudia Boghicevici: „Este nevoie de o integrare a rromilor, iar acest lucru ar fi posibil dacă restricţiile de piaţa muncii din Franţa s-ar ridica pentru români în perioada imediat următoare”

În toată nebunia pe care o trăim, iată că mai sunt și politicieni care se gândesc la viața oamenilor.

Franţa, la un pas de a ridica restricţiile de muncă pentru români

Claudia Boghicevici, deputat al Mişcării Creştin-Liberale, apreciază că Franţa ar putea decide, încă de săptămâna viitoare, ridicarea restricţiilor de muncă pentru cetăţenii români.

„Această atitudine demonstrează o schimbare majoră în modul în care Franţa abordează această problemă. Totuşi, este important de semnalat că Franţa priveşte cu real interes situaţia politică de la noi din ţară. Continuarea instabilităţii politice din România poate duce la o reacţie în lanţ: regres economic, degradarea nivelului de trai, creşterea procentului de migraţie pe piaţa muncii implicit sau mai ales în Franţa, dacă piaţa muncii din această ţară se va liberaliza”, a declarat deputatul Claudia Boghicevici.
Potrivit presei franceze, ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a declarat că reglementarea drepturilor de muncă ale rromilor „ar putea fi una dintre soluţiile pentru comunitatea de migranţi”, în acest fel ridicându-se restricţiile pentru români.
„Este nevoie de o integrare a rromilor, iar acest lucru ar fi posibil dacă restricţiile de piaţa muncii din Franţa s-ar ridica pentru români în perioada imediat următoare”, afirmă Boghicevici.
Franţa şi alte ţări ale UE trebuie să ridice restricţiile de muncă pentru cetăţenii români şi bulgari până la 1 ianuarie 2014, în conformitate cu tratatele de aderare la UE.

***

Franţa este una dintre cele opt ţări în care cetăţenii români şi bulgari au nevoie încă de un permis de muncă. Celelalte ţări sunt Austria, Belgia, Germania, Luxemburg, Malta, Ţările de Jos şi Regatul Unit.

Sursa: boghicevici.ro

  1. 22 august 2012 la 1:05

    Frumos.
    Da` io sunt femeie ignorantă cu broboadă și fără kultur, așa că n-am auzit de partidul „Mișcarea Creștin-Liberală”…N-am auzit nici că ar fi partid parlamentar…(Poate pentru că nu intru pe blogurile politicienilor. Excepție fac pentru doamna Macovei și Cristi Preda, pentru că ei nu-și subordonează atitudinea niciunui calcul electoral.)

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: