Prima pagină > Blogosfera, Presă > Înțelepciunea vieții e simplă: fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine decât înainte

Înțelepciunea vieții e simplă: fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine decât înainte

Angajată la bordelul media România TV , Sorina Matei  nu a uitat dresajul pe care l-a primit la bordelul suprem al presei române: Antena 3.

Ea scrie:

„Înțelepciunea vieții e simplă: fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine decât înainte”

 

Aș avea multe, multe de scris. Dar n-o fac. Nu pentru că am obosit, ci pentru că uneori, foarte rar, e adevărat, mi se face pur și simplu scârbă. Mă dezgustă mârșăvia, îmi generează repulsie josnicia, mă întristează murdăria iar penalul – în toate formele lui, dușmănia și ticăloșia iresponsabile mă revoltă.

Nu o să vorbesc despre USL pentru că, efectiv, n-are sens. Singurul lucru pe care mi l-aș dori este să fie dezinfectat, cu cea mai puternică soluție ce există, Palatul Cotroceni. Atât.

Despre președintele Băsescu aș spune că este cel mai puternic om politic al României ultimilor 12 ani. Am mai scris-o. Poate le și intră unora în cap. N-a pierdut nicio bătălie din cele șase, a trecut de două suspendări crâncene, a supraviețuit unor mașinării infernale. A crezut, a gândit, a luptat și, pe românește, i-a rupt în două. Dar acum n-a câștigat el. A învins legea, valoarea, principiul. A câștigat traseul european și euro-atlantic al acestei țări. Și asta este, de fapt, chiar cel mai important.

Sigur, lucrurile nu pot merge ca până acum nici de o parte, nici de cealaltă. Președintele Băsescu are în fața lui 7,4 milioane de suflete iar în spate o mulțime de gânduri pe care nimeni, niciodată nu le va putea contabiliza.
Acum, Președintele doar trebuie să unească aceste două Românii fracturate de două decenii. Între ele e-o adevărată gaură negră. O falie imensă. Un naționalism extremist oricând poate tâșni din ea. Și atunci va fi prea târziu să pui pe picioare o țară lovită de așa ceva.

Pe de altă parte, bineînțeles, Președintele nu trebuie sub niciun chip să renunțe la lucrurile în care crede. Mai are doi ani și un pic.Trebuie doar să-și dozeze timpul și energia mereu și mereu către întreaga Românie. Ei, de fapt, îi datorează totul. Ea l-a ridicat, ea l-a ales, ea îi va mulțumi. Nu acum, ci la un moment dat. În viață, știm cu toții că toate vin la timpul lor.

În final, am adunat pentru voi, cititorii mei, niște gânduri care cred că se potrivesc acum celor trei actori politici ai zilei. Meditația profundă e uneori cheia înțelegerii. Este un exercițiu care nu trebuie să-i lipsească niciodată, nimănui.

Președintelui României, Traian Băsescu:
Înțelepciunea vieții e simplă: fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine decât înainte„- Nicolae Iorga.
„O existență care nu ascunde o mare nebunie nu are nicio valoare”- Emil Cioran.
„De multe ori taci fiindcă ești convins de prostia adversarului”- Nicolae Iorga.
„Nu întrerupe niciodată un dușman când face o greșeală”- Napoleon Bonaparte.
„Iertarea înseamnă a te ridica mai presus decât cel care te-a insultat”- Napoleon Bonaparte.

Lui Crin Antonescu:
„Prostul are un mare avantaj față de deștept. Este întotdeauna mulțumit de el însuși„- Napoleon Bonaparte.
„Te poți împodobi cu penele altuia, nu poți zbura cu ele„- Lucian Blaga.
„Istoria își bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se”- Nicolae Iorga.
„Nu trebuie să fii trist că n-ai fost remarcat. Fii trist că n-ai făcut nimic remarcabil„- Confucius.
„Fiecare trebuie să-și trăiască propria viață și să plătească propriul preț„- Oscar Wilde.

Premierului României, Victor Ponta:
„Valoarea unui om rezidă în ce dă el, nu în ceea ce este capabil să primească”- Albert Einstein.
„Spune adevărul și atunci nu va trebui să ții minte nimic„- Mark Twain.
„Omul cu adevărat bun este cel care ar fi putut fi rău și n-a fost„- Nicolae Iorga. 

Dacă ar fi să contabilizez eforturile inepuizabile dar și obsesiile lui Dan Voiculescu, aș apela doar la sănătoasa înțelepciune populară: „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus”. Sau, mă rog, „de ce ți-e frică, nu scapi„.

„Clar? Clar.”

Autor: Sorina Matei
Comentariu Blue:
E clar? Ce e clar Sorina Matei? Că ești o ipocrită nevindecabilă?
Că dresajul pe care l-ai primit în curtea lui Felix îți blochează orice șansă de a deveni o jurnalistă de mare clasă…
De exemplu această frază din articol ul de mai sus:  ”Președintele Băsescu are în fața lui 7,4 milioane de suflete iar în spate o mulțime de gânduri pe care nimeni, niciodată nu le va putea contabiliza”.
Ce se vede acolo? Un șablon pe care cei de la USL tot vor să îl impună. Dar ceilalți aproape 11 milioane unde mama dracului sunt, Sorina? Pe ei nu îi pomenești ni ci nici curvele mediatice care îți sunt colege la bordelul unde lucrezi.
Da, acesta este cuvântul care îi definește pe indivizi cum sunt de exemplu Cătălin Striblea, Corina Drăgotescu, Laura Chiriac, Cristina Șincai etc …  și alte mult prea multe curve mediatice care apar acolo și care fac ca România TV să fie destunat a rămâne întotdeauna acolo jos de tot în privința ratingului… Acolo este locul infecțiilor mediatice… 
Măcar lasă dracului ipocrizia … Era o vreme când mă mai uitam la România TV să te văd…  nu pot să nu te citez iar pentru că este exact motivul pentru care, atunci când zapez acum sar peste acel ca RTV ca și peste Antena 3 și Realitatea TV
 Nu pentru că am obosit, ci pentru că uneori, foarte rar, e adevărat, mi se face pur și simplu scârbă.
Categorii:Blogosfera, Presă
 1. 24 august 2012 la 20:23

  Blue, de data asta nu sunt de acord cu tine. N-au scris niciunul dintre apropiații sau sprijinitorii lui Băsescu vreun articol mai emoționant despre președintele ales.

  • 25 august 2012 la 20:50

   Este dreptul tău să nu fii de acord cu mine…
   dar dacă ai urmărit-o pe Sorina încă se simte în ea Antena 3, doar că ori de câte ori poate le-o trage în amintirea faptului că a plecat de acolo cum a plecat.
   Legat de cele 7,5 milioane niciodată nu trebuie scoase din context… pe celălalt platan sunt cei 11 milioane care nu au votat DA. Nu a fost vorba de alegeri ci de un referendum unde li se cerea oamenilor să spună DA. Atât… Dacă cineva a răspuns NU, nu a răspuns deloc înseamnă că nu a spus DA…
   Întrebarea de la un referendum ca acesta nu se pune celor care s-au dus la vot ci tuturor celor cu drept de vot. Acesta e un detaliu pe care cei de la Antena 3, Realitatea TV și România TV îl evită cu mare grijă… E detaliul esențial…
   Dacă acesta era singurul caz nu ziceam nimic, dar este în politica postului să facă asta. O face și ea, și Striblea, și vacile alea de Laura Chiriac sau Drăgotească. Știi cum se numește chestia aceasta? Manipulare…
   Dacă Sorina era onestă, după ce a mers la B1 cu celulita vibrând de la piciorul în cur rămânea acolo nu se ducea la România TV…

   Au auzit-o pe ea sau pe alți colegi ai ei să-i întrebe pe escrocii politici pe care îi invită dacă sunt amnezici? Iar dacă nu sunt, de ce nu își amintesc de referendumul pentru votul uninominal ÎN DOUĂ TURURI DE SCRUTIN? Pentru că situația e similară cu cea de acum.
   Ce au făcut politicienii? Au schimbat sistemul de vot pe liste cu unul pe care l-au numit uninominal, dar de fapt e om sistem mixt care merge în țările cu democtație bine instalată în mintea oamenilor. De exemplu Gișe și Antonescu au fost aleși DE PE LOCUL 3 lucru care nu se întâmpla dacă exista un al doilea tur.
   De asemenea , despre ultimul referendum, cel cu schimbarea Constituției și reducerea numărului de parlamentară, de data aceasta referendum VALIDAT.
   Îi auzi pe maimuțoii de la cele trei televiziuni să vorbească? Ba. Știi de ce? Pentru că sunt niște curve care lucrează la bordelurile cărora le spun televiziuni
   Ai văzut cât de tare spun că dacă au ieșit maimuțoii ăia să pângărească Piața Universității și să ragă ca imbecilii în fața ecranului ăla mare pus de Antena 3, Băsescu trebuie să țină cont de părerea lor?
   Crezi că nu știu că acele dezordini sunt doar dezordini și nu mitinguri deoarece sunt ilegale? Crezi că nu știu că nu se cere autorizație de la Primărie pentru ca jegurile de de la USL să poată spune că e vorba de proteste spontane? Îți spun eu… știu… dar sunt curve care execută o partitură și atât…

   Față de Sorina Matei am o simpatie. Vei putea observa asta dacă vei căuta în blog… i-am publicat multe articole și i-am dat dreptate. Dar când manipulează conform indicățiilor celor care o plătesc, nu am cum să nu o critic…

 2. 24 august 2012 la 23:49

  .Poate interesul si tinta e mai”SUS”.Sa ne amintim de Gabriela Firea,cu niste ani in urma.

  • 25 august 2012 la 21:03

   Natalia, Sorina Matei s-a format ca jurnalist la Antena 3 făcând pe reporterița frenetică și incisivă. Fiind inteligentă și cu tupeu se descurca bine… Dacă nu se certa cu Gâdea acum o vedeai cu emisiune la Antena 3.
   Uneori am văzut că are o plăcere deosebită să învârtă brișca în rana invitatului sau să îl facă muci… Atunci mi se părea atât de rea încât mai că îmi venea să o cer de nevastă…

   Deși i-am făcut mlte poze frumoase și am pus o mulțime de chestii în care sunt de acord cu ea, Sorina este probabil eztrem de enervată de prima poză cu ea pe care am pus-o pe blog. Asta

   Cred că pentru poza asta ar fi de acord să e mărite cu mine doar pentru a-mi face amar restul vieții 😀

   • 25 august 2012 la 22:58

    Sorin si Sorina!Ei…cum suna?Ce te costa sa faci o incercare?Dracul nu e atit de negru,dupa cum nici Ingerii nu sunt atit de albi.(totul este relativ,si vorba romaneasca,cum ti-o fi norocul)Gusturile nu se discuta! O seara buna si o Duminica frumoasa!

 3. 25 august 2012 la 0:28

  7,4 milioane nu reprezintă majoritatea românilor și chiar dacă ar reprezenta, ăștia au votat pentru dizolvarea statului de drept. Sunt pușcăriabilii, pomanagii parazitari ai contribuabilului onest și decerebrații. Au dreptul de a vota dar nu de a-și impune opinia. Repet: chiar dacă ar fi o majoritate.

 4. 25 august 2012 la 11:09

  Tot in aceste 7,4 milioane intra si prezenta la vot cu 250%,bolnavii psihici,si alte categorii excluse de la vot,care impreuna au ajuns la fabuloasa cifra de 7,4 milioane,contra.Nici gindurile acestora,macar,nu au fost contabilizate.Nu reprezinta un totunitar,ci variaza de la un individ la altul in functie de mai multi factori.O zi frumoasa!(ti-am lasat un email,aseara,citeste-l,te rog cind vei avea timp)

  • 25 august 2012 la 22:02

   Atenție, nu e vorba de 7 milioane jumătate de oameni ci de voturi… 25-30% din ele sunt urmare a votului multiplu…
   Dacă cei 7 milioane de oameni votau cu USL toate primăriile din țară ar fi fost câștigate de ei

   • 25 august 2012 la 23:22

    La voturi,m-am referit,nu la numarul real al oamenilor.De ce crezi ca domnul Basescu era asa de linistit,iar USL-istii,atit de agitati?(Ai primit email-ul?Sau inca mai zimbesti?)

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: