Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > De fapt, ce este Ioan Ghișe? Un clovn, o țoapă, un nebun, ori un penal?

De fapt, ce este Ioan Ghișe? Un clovn, o țoapă, un nebun, ori un penal?

 

Mă tot întreb ceva de la o vreme.

Oare ce mașină ar trebui să oprească la ușa lui Ioan Ghișe, salvarea de la Spitalul 9 sau cea a procurorilor de la DNA? Sau poate o mașină a unui circ?

Văd că la el și la încă vreo câteva zeci (maxim sute) de angajați zileri ai lui Dan Voiculescu plimbarea și maimuțăreala în zona palatului Cotroceni a devenit un hobby…

Din câte știu eu, imunitatea Parlamentară de care profită ioan Ghișe, nu acopere dezordinile publice, iar aciunile în justiție nu sunt declarații politice în care politicienii pot abera cât doresc…

Potrivit NewsIn Ioan Ghișe a anunțat că a depus o plângere penală pe numele președintelui Traian Băsescu și o alta pe numele celor 6 judecători care au decis ca Băsescu să revină la Cotroceni. 

Bine, fiecare poate reclama pe cine dorește în justiție, de asemenea se poate plânge oricât dorește, unde dorește, deranjarea liniștii publice însă nu prea e legală deoarece, deși spun că se plimbă… poate doar în mintea tot mai bolnavă a lui Ghișe lumea se plimbă la șosea cu pancarte și rage ca măgarii…

După toate standardele din lume, ce face Ghișe cu manifestacii ăia ESTE O  MANIFESTAȚIE PUBLICĂ NEAUTORIZATĂ,  deci ilegală și ca orice deranjare a liniștii publice se pedepsește legal… evident, daă ministrul de interne nu face parte dintr-o parodie de guvern…

Revenint la scandalagiul paranoic, Ghișe, în plângerea penală pe care a înaintat-o Procurorului General al României, Ghișe susține că cei șase judecători ai CCR (Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Petre Lăzăroiu, Mircea Ștefan Minea, Iulia Motoc și Puskas Valentin Zoltan) ”au schimbat ordinea de drept în România” deoarece ”au anulat prevederile pct.1 al dispozitivului hotărârii nr.6/2012 al CCR prin care s-a constatat valabilitatea referendumului” și ”au anulat confirmarea rezultatelor constatate de către BEC la referendumul din 29 iulie 2012, rezultate confirmate de CCR la pct.2 al dispozitivului hotărârii nr.6/2012”.

Deh… poate în mintea nebunului, ordinea de stat înseamnă să cumperi parlamentari, apoi să schimbi Președinții Senatului și a Camerei Deputaților, sau să suspenzi președinele ales doar pentru că ești incapabil să guvernezi și să nu cumva să spună cineva că stai degeaba…

Poate lui Ghișe in se pare și absolut legal și constituțional că surogatul de președinte interimar participa la ședințele PNL…  Deh, minte de matematician …

De asemenea,în plângerea s,a Ghișe mai sune  că ”punctele 4 și 5 ale dispozitivului hotărârii nr.6 din 21 august 2012 a Curții Constituționale sunt neconstituționale, constituie abuz de drept și au inițiat impunerea dictaturii în România”.

Probabil în mintea țicnitului este necvonstituțional și că Băsescu respiră… scrie undeva în Constituție că Băsescu are dreptul să respire? Nu… Deci … În fine.

Acesta mai arată că judecătorii CCR au săvârșit mai multe infracțiuni, încălcând astfel mai multe articole din Codul Penal, printre care: art.166-1 C.P – Propagandă în favoarea statului totalitar, art.168-1 C.P – Comunicarea de informații false, art.248 – Abuzul în serviciu contra intereselor publice, art.248-1 – Abuzul în serviciu în forma calificată și art.240 – Uzurparea de calități oficiale.

”Deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii și general valabile, ele se publică în MOf, sunt opozabile tuturor autorităților și instituțiilor publice. Deciziile se pronunță în privința constituționalității, hotărârile sunt acte în constatare, ele nu sunt opozabile Parlamentului, ele nu sunt obligatorii și general valabile, avizele sunt doar consultative”, a mai spus Ghișe într-o conferință de presă.

El mai susține că mulți dintre colegii săi acceptă această situație deoarece ”liderii lor au spus înainte de hotărârea CCR că o vor respecta, dar domnii președinți de partide și lideri, Crin Antonescu și Victor Ponta, nu și-au putut imagina înainte de hotărârea Curții că onor tocmai Curtea Constituțională a României va da o hotărâre neconstituțională care face un cumul de infracțiuni”.

Senatorul liberal este nemulțumit că dintre cei șase judecătorii ai Curții care au optat pentru invalidarea referedumului, patru sunt numiți de președintele Băsescu, aceștia ”exercitând suveranitatea în numele poporului român” și a explicat că ”Parlamentul, în data de 27 august a stat și a ascultat citirea hotărârii”, susținând că acesta ”era obligat conform art.3 din hotărârea 34 din 6 iulie să decidă calea de urmat, Parlamentul nu a făcut acest lucru, poate să-l facă săptămânile viitoare”.

Senatorul PNL Ioan Ghișe declara, pe 31 august, într-un „Apel pentru ordine constituțională”, că revenirea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni este o faptă care se poate încadra la „uzurpare de suveranitate”.”Ulterior publicării Hotărârii nr.6 din 2012 (a CCR, n.red.), prin complicitate, în ziua de 28 august, la ora 11, numitul Băsescu Traian a ocupat cu ajutorul unor angajați ai SPP, imobilul numit ‘Palatul Cotroceni’, fără să aibă dreptul constituțional și legal. Fapta numitului Băsescu Traian se poate încadra la ‘uzurpare de suveranitate’.  (…) Din aceste considerente, semnalăm public faptul că președintele suspendat Traian Băsescu, luând în considerare punctele 3, 4 și 5 ale dispozitivului Hotărârii nr.6 a Curții Constituționale,a preluat funcția de președinte al României în mod ilegal și uzurpator”, susține Ghișe. De asemenea, liberalul a cerut o anchetă la Curtea Constituţională.

Dacă până aici, îpreună cu comportamentul din ultimele sile a lui Ghișe frizează zona psihiatrică, ce urmează parcă arată că nu-i tocmai sigur că doar salvarea ar trebui să îl caute pe ghișe ci și niște procurori de pe la DNA. Pentru fals în declarația de avere…
Întâmplător am regăsit un articol ceva mai vechi pe siteul realitatea.net, un articol publicat  9 Noiembrie 2009 și pe care îl aduc cu copy-paste pentru ca să nu îi vină cuiva în cap să îl șteargă de pe siteul gazdă:

Ioan Ghişe (PNL): Nu vreau anticipate, am credit de plătit la bancă

„Atunci când ţi-ai făcut o proiecţie pe patru ani, normal că eşti îngrijorat când după şase luni sau un an se schimbă datele problemei. Am făcut un credit de câteva zeci de mii de euro ca să am bani de campanie electorală. Nu-mi convine ca acum să întrerup după un an”, a declarat senatorul liberal Ioan Ghişe, la REALITATEA TV.

Creditul pentru campanie nu figurează  în declaraţia de avere, ci doar unul imobiliar. Ghişe are însă o explicaţie. „Eu am luat un credit în 2001 cu garanţie imobiliară în valoare de 20.000 de euro, pe care l-am refinanţat anul trecut la 50.000 de euro când l-am mutat de la BCR la ING pe 12 ani. Numai distribuţia unor pliante m-a costat anul trecut 400 de milioane de lei vechi. Eu mi-am făcut o socoteală cu prefigurarea veniturilor pe următorii 12 ani, nu sunt de acord să facem alegeri după doar un an ca să-şi facă damblaua Băsescu. Eu am 49 de milioane de lei vechi indemnizaţia de deputat, la care se adaugă banii de benzină şi furniturile de birou, însumat cam 60-65 de milioane. Eu mi-am câştgat mandatul de pe poziţia a treia. Nu-mi convine să-mi joc soarta la bambilici. Cine votează să-şi piardă locul de muncă?”, a declarat Ghişe pentru REALITATEA.NET.

 Vai de mine domnu Ghișe, tot scandalul pe care îl faci matale să nu fie oare explicabil prin dorința de a distrage atenția și de a nu-i veni cuiva ideea să te cheme să dai oarece explicații?
Țîțîțî… 
Oare de ce îmi amintește povestea aceasta de demisia guru-ului escrocilor politici pentru a scăpa temporar de pușcărie? Oare de ce îmi amintește asta de febra cu care ponta a numit-o pe Mona Pivniceru pentru a schimba cât mai repede Procurorul General și pe procurorul șef la DNA?
De fapt,  ce este Ioan Ghișe? Un clovn, o țoapă, un nebun, ori un penal?

Pentru conformitate, lincuri necesare:

 

  1. 15 septembrie 2012 la 13:58

    „Eu am 49 de milioane de lei vechi indemnizaţia de deputat, la care se adaugă banii de benzină şi furniturile de birou, însumat cam 60-65 de milioane.”
    Lapsus freudian: la prima vedere am citit „furturile de birou”… da ălea oare câte milioane fac?

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: