Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Corina Crețu – slugă a fost, slugă a rămas

Corina Crețu – slugă a fost, slugă a rămas

Există oameni născuți să fie slugi. Când șeful trage un vânt, iute sar și își umplu pieptul du aer zicând că au ajuns să simtă mirosul divin… sau când șeful comite o inepție, ute sar să o dezvolte și să o prezinte ca pe o chestie personală.

O astfel de persoană este Corina Crețu, fosta slugă a lui Ion Iliescu

Cred că puțini sunt cei care nu știu că a Bruxelles s-a servit o lecție de cum nu trebuie să arată un discurs politic.

 Acuzațiile aduse unor oficiali europeni păreau a fi desprinse din emisiunile de la Antena 3. Pur și simplu părea că unii politiciani nu realizau că vorbesc de la o tribună a unul for internațional și nu din fotoliile în care șed când sunt invitați la tv.

Absolut mirabil pare însă faptul că unora de pe la USL li se pare că acest mod de comportare este unul normal și binevenit.

Ca și cum, ceea ce s-a întâmplat,  ar fi fost ceva pozitiv, Corina Crețu scrie pe siteul personal.

O dezbatere utilă României

Dezbaterea de miercuri, din Parlamentul European, ilustrează cum nu se poate de bine proverbul: „Socoteala din târg nu se potriveşte cu socoteala de acasă”. Dezbaterea a fost provocată de PDL, prin intermediul PPE, pentru a da o lovitură USL.

 

Între timp, informaţiile din România au venit şi pe alte canale, nu doar acelea controlate de PDL, au fost nuanţate, s-au făcut judecăţi de valoare, motiv pentru care şi unii dintre susţinătorii PDL au făcut un pas înapoi.

 

Am făcut şi noi clarificările necesare cu colegii din Grupul Socialist, care au înţeles că – departe de a ataca statul de drept – suspendarea şi, apoi, demiterea lui Traian Băsescu erau – şi rămân!- condiţii pentru revenirea la statul de drept în România. S-au lămurit şi aspecte legate de regimul constituţional din România, pentru că mulţi asimilau CCR unei instanţe de judecată, ceea ce nu este cazul.

 

Riposta colegilor socialiști și liberali a fost coerentă, consistentă şi argumentată, iar asta i-a prins pe picior greşit pe Populari. Faptul că s-a cerut în plenul Parlamentului European demisia lui Traian Băsescu spune mult despre atmosfera din sală.

 

Văd că în ţară sunt oameni care ne acuză că am atacat-o pe Viviane Reding, care e comisar european şi nu se face. Ca şi în România, Executivul – Comisia – se supune controlului parlamentar. Mulţi colegi consideră că dna Reding şi-a depăşit atribuţiile şi a luat o poziţie partizană, care nu poate fi justificată de apartenenţa sa la PPE. Faptul că USL conduce guvernul şi trebuie să conlucreze cu Comisia şi comisarii nu ne împiedică să spunem ceea ce credem, mai ales în Parlamentul European.

 

E trist că oameni precum Monica Macovei şi Cristian Preda nu au reuşit să treacă peste poziţiile ridicole şi să susţină în continuare idei precum aceea a loviturii de stat „parlamentare”. Este alegerea lor, dar preţul îl plătim cu toţii.

 

Departe de a fi fost un soi de dialog al surzilor, în care fiecare a venit şi a plecat cu părerea lui, dezbaterea a avut drept rezultat o mai nunanţată cunoaştere a problemelor României. E drept că, după această discuție, problemele noastre tot la Bucureşti se rezolvă. Problema statului de drept trebuie să rămână permanent în atenţie. Ea se poate rezolva cu o bine gândită depolitizare a unor instituţii. Dar nu aşa cum vrea PDL, care visează să-şi strecoare oamenii în conducerea instituţiilor sub pulpana „societăţii civile”.

 

Doar după alegerile parlamentare, care trebuie să dea o majoritate solidă şi stabilă, putem face o reformă de fond a statului şi a instituţiilor sale, plecând de la Constituţie. Până atunci, trebuie să ne ocupăm de lucruri la fel de importante, care țin de actul guvernării, inclusiv de deblocarea fondurilor europene.

 

Că PDL nu şi-a atins obiectivele scontate atunci când a convocat această dezbatere, e una. Că asta a fost o oportunitate pentru o mai corectă cunoaştere a realităţilor României, este de necontestat. A fost o dezbatere normală şi nu trebuie dusă în derizoriu doar pentru că PDL şi aliaţii lor din PPE au fost puşi în defensivă.

 

În fond, ieri n-a câştigat nici PDL, nici USL, ci a câştigat adevărul. Un lucru care, după luni de propagandă mincinoasă, trebuie să ne bucure.”

Faptul că madam Crețu este blondă este evident. Nu înțeleg de ce mai trebuie să se și străduiască să demonstreze că e proastă…

Șleampăta blondăciune, spune, (citez): ”Am făcut şi noi clarificările necesare cu colegii din Grupul Socialist, care au înţeles că – departe de a ataca statul de drept – suspendarea şi, apoi, demiterea lui Traian Băsescu erau – şi rămân!- condiţii pentru revenirea la statul de drept în România. S-au lămurit şi aspecte legate de regimul constituţional din România, pentru că mulţi asimilau CCR unei instanţe de judecată, ceea ce nu este cazul.”

Jigodia nu ezită să își creadă cititorii mai cretini chiar decât ea însăși…

Suspendarea lui Băsescu înseamnă revenirea la statul de drept? Care stat de drept năroado?

Cel în care o turmă de infractori din Parlament sunt cumpărați cu fel de fel de chestii (promisiunea de a scăpa de procese, promosiunea de a li se plăti rate la împrumuturi) pentru a vota schimbarea din funcție fără nici un motiv legal a președinților camerelor Parlamentului, a Avocatului Poporului, a Consiliului de administrație a televiziuni naționale?

Sau poate statul de drept unde președintele țării  este suspendat pentru a doua oară ilegal, cu nerespectarea a ceea ce spune Constituția, mai precis pe baza unor basme citite de un imbecil fără a se preciza măcat u singur aliniat din Constituție pe care suspendabilul l-ar fi încălcat cu fapte așa cum se cere…

Macovei și Preda nu au reușit ”să treacă peste poziţiile ridicole şi să susţină în continuare idei precum aceea a loviturii de stat parlamentare…”

Incredibil… Vaca asta crede că normal este ca discursul cuiva să se schimbe după cum bate vântul și după peisaj cum face Ponta, sau cum făcea bătrânul jeg politic, stăpânui ei, Ion Iliescu pe care l-a slujit și la pupat în dos de câte ori a avut ocazia…

 ”…Că PDL nu şi-a atins obiectivele scontate atunci când a convocat această dezbatere, e una. Că asta a fost o oportunitate pentru o mai corectă cunoaştere a realităţilor României, este de necontestat. A fost o dezbatere normală şi nu trebuie dusă în derizoriu doar pentru că PDL şi aliaţii lor din PPE au fost puşi în defensivă.

Dezbatere normală? Să îi spui Vivianei Reding că are o haină portocale deci ”tine cu Băsescu” e o ”dezbatere normală”? Am zis eu că e proastă? Am zis…

 Dacă toit articolul nu e decât o îndopare cu rahat a blondei, fraza finală este unul din cele mai evidente dovezi a monumentalității prostiei din capul ei…

”În fond, ieri n-a câştigat nici PDL, nici USL, ci a câştigat adevărul. Un lucru care, după luni de propagandă mincinoasă, trebuie să ne bucure”

Da, a câștigat adevărul, dar prin adevăr nu se înbțelege ce vrea ea să se înțeleagă ci faptul că în USL nu găsim politicieni ci o turmă de mincinoși mâncători de rahat pentru care nu contează decât să dea din coadă după cum vrea șeful personal.

Tocmai când era să închei, costat că nu doar spălăcita are aceste păreri ci și bătrâna mumie a fostului președinte Ion Iliescu…

Acesta, la rândul lui, scrie pe siteul personal:

 

Parlamentul European

Bună şedinţa Parlamentului European – prilej pentru o înţelegere mai obiectivă a situaţiei din România, a referendumului şi a semnificaţiei lui.

Lamentabilă prestaţia Monicăi Macovei – partizană, încrâncenată – intervenţie de miting PDL !

Cea mai mare parte a parlamentarilor europeni, care au luat cuvântul , au apreciat corect situaţia din România (inclusiv unii parlamentari din Ungaria ).

Parlamentarii români  Victor Boştinaru, Cătălin Ivan, Viorica Dăncilă, Corina Creţu , Renate Weber , Norica Nicolai – s-au completat foarte bine şi i-au dat o binemeritată replică dnei Viviane Reding şi parteneriatului său, exprimat chiar în cuvântul de final.

De apreciat, intervenţiile şefilor de grupuri parlamentare – liberalul englez Sir Graham Watson şi socialistul austriac Hannes Swoboda.

Dacă n-ar fi ramolit și bolnav psihic, mai că ziceam că Ion Iliescu a rămas cea fost toată viața… o scârbă ordinară…

Bine, scârbă poate fi și dacă e ramolt sau cu neuronul împletit…

”Au apreciat corect situația … inclusiv paralamtarii unguri”? Care unguri bă rahatule? Cei care au lăudat măsurile dictatoriale, antidemocrate, luate de   premierului lor? Car Swoboda? Ăla care l-a urecheat pe Ponta?

Ia mai du-te dracului jigodie… Cine mama dracului te crezi tu băi, gunoi comunist de îți permiți să tot infectezi spațiul public și să proferezi minciunile tale ordinare? Ți-a trecut vremea nenicule… tot mai puțini sunt dispuși să te ia în seamă așa cum te ia prosta blondă de care am pomenit mai sus…

Gata… PA

 

P.S. Trebuie să mai atrag atenția asupra a ceva. Datele publicării articolelor mai sus citate: 12/09/2012 pentru articolul lui Iliescu și 14/09/2012 . Ce e interesant aici? Faptul că năroada a întârziat două zile… Până a văzut porcăria publicată de Bunicuța, până o fi înțeles indeile, o fi cerut aprobarea de a scie și ea un articol pe același schelet ideatic… timpul a trecut…

Dacă o mânca la maniqură să comită mizeria, de ce nu o fi scris-o sub presiunea momentului, la cald?Sau să fie vorbade altceva? De exemplu de faptul că a durat ceva până a primit orddinul să scrie? Cred că se poate și asta… sluga slugă moare …

 .

 1. 15 septembrie 2012 la 19:29

  Am văzut-o, am auzit-o și m-am întrebat cu ce altceva, decât cariera sa, îi este datoare Bunicuței ?

  • 15 septembrie 2012 la 22:49

   Păi dacă nu era Bunicuța, de ea că o pună consilier, mai auzeam noi? Ba… Deci îi datorează cam totul
   Știi ce e interesant? Eu îmi amintesc de primele ei apariții și nu reușeam să înțeleg ce caută acolo… acum mai arată a femeie … atunci părea așa, o entitate asexuată căzută din Lună… era părerea mea…
   Nu știi cu cine e măritată? Sau dacă e măritată?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: