Prima pagină > Presă > ”Sinteza zilei” cu Gâdea, Ursu și Badea – o trilabă tristă

”Sinteza zilei” cu Gâdea, Ursu și Badea – o trilabă tristă

Credeam că am descoperit că nu există nimic mai penibil decât OTV-ul, ori una din emisiunile realizate la Antena 3 de isterica Dana Grecu, infatuatul Victor Ciutacu, ori decât cele făcute de măscăriciul Mircea Badea, narcisistul Radu Tudor, bovinul Andrian Ursu ori de mai nou Mihai Gâdea cauzatorul erect…

Ieri am descoperit că există. 

E vorba de o emisiune numită Sinteza zilei în care Gâdea Badea și Ursu, confirm ordinelor stăpânului lor s-au adunat să îl înjure pe comunistul Ion Cristoiu.

Evident, fără niciun fel de tragere de inimă, cei trei reușeau să se facă de râs mai ales că din fragmentele cu Critoiu nu reușeau, spre disperarea lor, decât să arate că ăla este un jurnalist iar ei, trei măscărici slugarnici, iute săritori să îndeplinească ordinele stăpânului lor bășinos.

Despre Imperiul Austro-Ungar  se spuntea că este un imperiu bicefal… despre o emisiune cu trei penisuri leșinate care nu e ridică oricât s-ar strădui prestatorii … ce poți să spui că e?

Un eșec penibil, o trilabă tristă…

Mai bine să-l  lăsăm pe Horia Tabacu să descrie trista emisiune (personal nu sunt destul de masochist ca să fi putut urmări de la cap la coadă mizeria)… se pare că a văzut mai mult decât mine.

Antena 3 (live). Cum au ajuns Gâdea și Badea niște ridicoli triști și Ursu penibil, atacându-l pe Cristoiu

O emisiune de excepție, care precede Sinteza zilei, este tulburată de news alert și un crol învolburat. Se anunță subiectele lui Gâdea. Numai nume mari, numai sume enorme de bani. Le vom afla pe toate, în curând!

Dacă nu cumva, ca de obicei, discuțiile se vor lungi și când, tocmai, tocmai să aflăm dezvăluirile , vine Badea și Gâdea amână totul pe ziua următoare, și tot așa. Bine că mai e foarte puțin și toate acestea se vor lămuri. S-o fi întors Varanul? E la butoane? Romică e în public, vine și Sobaru? Ce atitudine vor adopta față de Dan Diaconescu, un subiect care nu se poate ocoli?

Știu că, mai târziu, Badea o să îl înjure pentru că el și cu Oreste au ratat o privatizare pe la chibrituri, dar Gâdea e altceva. El servește alte interese, e mai potolit, are datorii la patron. El face ce trebuie nu ce simte.

Număr în gând, începe!

Gâdea anunță un atac necruțător împotriva celor ce îl sprijină pe Băsescu. Vorbește ca și cum ar fi mâncat bătaie de la cineva. Se leagă de Ion Cristoiu, cel cu care a început emisiunea, cu ani în urmă. Grea sarcină i-a dat Varanul! Gâdea nu i-a răspuns niciodată lui Cristoiu, care l-a atacat sistematic. Îi este greu să îi răspundă pentru că au avut o relație de afecțiune. Povestește viața lui cu Cristoiu. Amintiri frumoase până ce Cristoiu a simțit să sprijine regimul Băsescu. Și Gâdea nu mai poate. Îi va răspunde. Va da fragmente din emisiuni. Deja e plictisitor și se simte că nu îi cade bine ce face. Nu se mai înțelege, le amestecă.

Doar Adrian Ursu și Mircea Badea sunt invitați. Cam greu, dar scapă dând un fragment de emisiune cu Cristoiu. Gâdea stă pe scaun, nu l-am văzut niciodată așa de abătut. Fragmentele cu Cristoiu nu spun nimic. Sunt rupte din context. Bine că intervine Ursu. E prudent, teoretizează, nu are curaj să atace. Totuși, fără să spună nimic punctual îl analizează pe Cristoiu, în general.

În primul rând că nici nu știe ce vorbește și, chiar dacă ar ști, tot s-ar face de râs. Vorbește despre sceneta scenograma. Numai el știe ce spune. Ursu le încurcă rău, bine că vine Badea. Nici lui nu-i cade bine. E alt Badea, vorbește confuz și pe ocolișuri. Până acum e , vrând să îl critice pe Cristoiu, îl laudă. Varanul va fi nemulțumit. Le-o fi frică de Cristoiu? Nu cred, îl respectă și nu știu pe unde să scoată cămașa.

Badea se încurcă, i se întâmplă rar. Vorbește despre extratereștri și de Manolea. Gâdea mai dă o secvență de emisiune. Nu se înțelege chiar nimic. În orice variantă, cât ar fi ura de mare o emisiune-rechizitoriu, alcătuită din crâmpee din alte emisiuni, nu va fi nciodată convingătoare. Poate doar pentru publicul fidel, pentru fanaticii care înghit orice, cu tot cu plută.

De la un fragment din Antena 3 se trece la un fragment de la postul B1 TV. Băsescu chiar îl laudă pe Cristoiu, așa înțeleg eu. Nu pricep ce vrea Gâdea. Nu se înțelege chiar nimic. Prezenta emisiune este cea mai dezlânată din tot ce am văzut la Gâdea. Ajungem și la Corneliu Vadim Tudor. E aiurea. Se vorbește despre Emil Constantinescu. Bine ar fi să dea o publicitate și să trecem la altceva. Gâdea ar vrea, el simte cursul emisiunii, Varanul insistă.

Se vorbește despre referendumul trecut. Este întrebat Badea care vorbește despre Cristoiu de acum câțiva ani, cum l-a văzut el. Parcă ar avea febră, nu e Badea. Ajungem și la Ciuvică, care ar putea să se schimbe și el. Ajungem la eutanasiere. Ei trei bat palma și hotăresc cum să îl omoare pe oricare dintre ei ar greși, adică ar simpatiza cu Băsescu. Cu pușca? Nu se stabilește în ce mod. Sărim la Ceaușescu la vânătoare când îl bătea pe unul cu vergeluța. Apoi la Băsescu dus în spate de cel care nu reușise să repare liftul de pe navă. Doamne, ce emisiune!

De vină pare Băsescu , pentru tot ce s-a întâmplat pentru că păcălește ziariștii. Aiureli, dar le preia și Badea. Mai bine ar trece la șervețelele lui MRU, cu Cristoiu nu merge, pentru ei în reîncarnarea asta. Gâdea a fost la proces cu Cristoiu împotriva lui Cartianu. Repetă ce a mai spus la începutul emisiunii. Badea nu-i cunoaște pe unii gazetarii despre care se vorbește. Dar pe Cristoiu îl cunoaște, au trăit alături în fiecare seară și tot nu înțelege ce s-a întâmplat. Alt fragment, cu Turcescu și cu Mircea Marian. Pe ecran se bat niște femei.

Nu mai știm în ce emisiune suntem. În direct sau se dau fragmente de mai demult. Vine vorba despre Sorin Ovidiu Vîntu care ar trebui să îl dea afară pe Turcescu. Apare și Ludovic Orban. Cristoiu a dat mulți gazetari în judecată, cerându-le bani mulți. Gâdea a ales prost fragmentele.

Revenim în platou. Este înmormântare. A trecut mai mult de jumătate din emisiune. Se bagă și Ursu, care vorbește despre Cristoiu și Sadoveanu. Îl critică ușor și pe Sadoveanu și vorbește despre boierii trădători din marele scriitor. Mai bine era cu grafice și cu Hidroelectrica. Unde-i Oana?

Cristoiu este comparat cu evenimentul din ziua de 23 august 1944 și Badea spune că nu a mai văzut un asemenea om toată viața lui! Ei vor să îl critice, pentru că așa a venit ordinul de zi pe unitate și efectul este invers. Băsescu e un magician, Cristoiu putea să fi fost șantajat. Dar nu puteau exista motive. Băsescu are talent.

Ajungem la Turcescu. Despre el, și Badea și Gâdea vorbesc mai în largul lor. Acum Cristoiu vorbește despre EBA și imediat se sare la Vîntu și la premii. Iar se enervează Varanul. Fragmentele date cu Cristoiu sunt interesante, nu îl descalifică, dimpotrivă. Repede trebuie trecut la alt subiect, ăsta s-a ratat. Se ia pauză.

Varanul vrea tot despre Cristoiu. Asta facem! Se bate apa-n piuă. Ursu trece de la Cristoiu la propaganda băsistă în general. Teoretizează plictisitor, fără să înțeleagă el măcar ce spune. În emisiunea asta se poate trece de la una la alta, fără sens. Dacă spui Băsescu și critici. Badea și-a mai revenit. Cristoiu ar fi declarat, spune el, că ar fi plecat de la Antene din cauza lui. Badea nu se bucură, dar îl gâdilă la orgoliu. Gâdea spune că a avut sentimente față de Cristoiu și le enumeră.

În platou, Gâdea are un fotoliu mai mare decât Badea. Apare și un contract de miliarde, dar nu se precizează dacă este adevărat. Gâdea spune că se vor lămuri lucrurile în altă seară. Badea spune că nu lucrează pentru bani. Începe un cult al personalității la adresa lui Cristoiu. Emisiunea este într-un impact.

Ursu o critică pe Elena Udrea. Badea vorbește despre Triunghiul Bermudelor. A cam trecut emisiunea. Iar se dau frânturi de emisiuni, cuvinte rupte din context. Ajungem la băieții de la Cluj. Aiureli, m-am uitat cum s-au schimbat personajele principale în ultimii ani, cum erau îmbrăcați și cam atât.

Mai vorbim despre nunta EBEI. Badea vorbește despre mașina lui  – Dacia, căreia i-a fiert motorul după 80 km. Ventilatorul se rotea invers. Mecanicii nu l-au crezut. Doar după doi ani, un mecanic i-a dat dreptate. Îl compară pe Cristoiu cu un ventilator. Se trece la Cartianu și la un proces. Ursu concluzionează că lipsește rușinea. Devine puțin poet, vorbește chiar despre dragoste. Badea a plecat. O să intre în curând.

Autor:  Horia Tabacu

Sursa: evz.ro

Adevarul despre „suceala” lui Ion Cristoiu

Despre emisiunea lui Mihai Gâdea, difuzată duminică seara de Antena 3 și care a avut ca unic scop denigrarea lui Ion Cristoriu, analistul politic vorbește cu detașare, afirmând că a aflat despre răutățile vehiculate de la avocatul său. În exclusivitate pentru Evenimentul Zilei, Ion Cristoiu dezvăluie motivul pentru care și-a schimbat atitudinea față de Traian Băsescu precum și față de alți colegi din breaslă.

Despre emisiunea lui Mihai Gâdea, difuzată duminică seara de Antena 3 și care a avut ca unic scop denigrarea lui Ion Cristoriu, analistul politic vorbește cu detașare, afirmând că a aflat despre răutățile vehiculate de la avocatul său. În exclusivitate pentru Evenimentul Zilei, Ion Cristoiu dezvăluie motivul pentru care și-a schimbat atitudinea față de Traian Băsescu precum și față de alți colegi din breaslă.

evz.ro

Citiți și:

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: