Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > To be or not to be … absent …

To be or not to be … absent …

Raport IPP: Crin Antonescu și Viorel Hrebenciuc, lideri în topul ABSENȚELOR din Parlament

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc și președintele Senatului, Crin Antonescu (PNL), sunt parlamentarii cu cele mai multe absențe la lucrările Parlamentului, potrivit ultimului raport privind activitatea parlamentarilor în mandatul 2008 – 2012, publicat astăzi de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

La Camera Deputaților, cea mai slabă prezență în cei patru ani de mandat o au Viorel Hrebenciuc (27%), democrat-liberalul Dan Păsat (36%) și liberalul Relu Fenechiu (39%), în timp ce la polul opus se situează Ovidiu Ganţ (minorităţi) cu 99,7% și social-democratul Gheorghe Ciobanu (98,8%).

„În Camera Deputaţilor şi Grupul Minorităţilor Naţionale, dar şi cel al UDMR au, în general, o prezenţă bună la lucrările plenului. În ceea ce priveşte rata prezenţei parlamentarilor PSD şi PNL trebuie luat în calcul faptul că liderii grupurilor, în perioada de Opoziţie, au solicitat reprezentanţilor lor să nu fie prezenţi la votul din plen, în semn de protest faţă de cum erau conduse şedinţele plenurilor de către PDL”, se arată în raportul IPP.

Referitor la activitatea senatorilor, liderul absențelor este președintele Senatului, Crin Antonescu, care a avut o prezență de doar 6% în cei patru ani de mandat. Pe locul se situează tot un liberal, Ioan Ghișe, cu un procent de 18. 
De cealalată parte, cei mai conștiincioși senatori sunt democrat-liberalii Gheorghe David (98%) și Ion Ruşeţ (95%). „Senatorii au o absență mai mare decât deputații, probabil fiindcă sunt mai curtaţi, mai importanţi decât deputaţii. Sunt mai aroganţi”, a afirmat directorul IPP, Violeta Alexandru, potrivit Agerpres. 

Raportul mai arată și faptul că doamnele din Parlament au avut o rată mai bună a prezenţei la şedinţele de plen decât cea a bărbaţilor, adică 74%. Dintre acestea, cea mai bună prezenţă, de 91%, o deţine Anna-Lili Farkas (UDMR).

evz.ro

CITIȚI ȘI:

 1. 8 octombrie 2012 la 18:41

  De ce nu se da o lege prin care traseismul politic sa nu mai fie posibil?Pare simplu.

  • 9 octombrie 2012 la 22:44

   Salut Balbecke … am o rugăminte, nu te mai strâmba când scrii că se sparie blogul și te bagă la SPAM… 😀 (Chiar nu înțeleg de de ce… ești tu păcătos, dar nici blogul nu e tocmai ușă de biserică … Am o rugăminte: dacă se întâmplă să îți fi dispărut fre-un comentariu te rog să mă scuzi, uneori nu sunt foarte atent când șterg ce e la spam)…
   De ce nu se dă o lege anti traseism? Din același motiv din care Cărțile de alegător care se eliberează odată cu Cartea de indentitate nu se folosesc. Pentru că. alternativ, fiecare partid va avea nevoie de ciumegi …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: