Din rău, în mai rău…

Din rău, în mai rău…

 
Vă dau niște nume. Și prenume.

 
Fiți atenți aici! Concentrați-vă: Honorius Prigoană ( evident, beizadeaua lui Prigoană), Șerban Nicolae ( evident, avocatul lui Cătălin Voicu), Anghel“Puiu ” Iordănescu ( evident, are legătură cu fotbalul nu cu statul degeaba 4 ani în Parlament), Gabriel Oprea (evident, schimbă barca în funcție de cine este la Putere), Dan Cristian Popescu (un individ care toată vara a enervat întreg sectorul cu mesajele lui din partea PNL și care, evident, acum e la Forța Civică), Rodica Nassar și Florian Popa ( evident, care nu m-au reprezentat până acum, n-am auzit să mă întrebe despre ce fac ei în Parlament),  Adrian Neașcu ( evident, habar n-am ce vrea- știu doar că reprezintă PNL) și Toader Paleologu ( evident, un domn stimabil care, deși parlamentar al sectorului 2, s-a dus să candideze ca primar al sectorului 1)…
 
Deci…de ce să mă deranjez?! Cam cum ar fi să mă duc să-l votez eu pe Honorius Prigoană??? Să-i dai un colegiu pe acestă planetă, mi se pare o cruntă bătaie de joc. La fel și cu Șerban Nicolae. Pe care-l cunosc demult. Să pui avocatul lui Cătălin Voicu să candideze, la fel de bine poți pune toți interlopii din Ferentari ai cuplului Voicu-Vanghelie în toate colegiile din 2. Ar fi mai cinstit așa…
 
Deocamdată, candidaturile n-au fost anunțate. Este posibil să mai apară personaje inedite, altele să mai dispară.  Abia îi aștept și pe vedețoii de la PPDD. Toți oricum își sparg capetele cu colegiile, se luptă, se ceartă, își fac vânt dintr-un colegiu într-altul. Eu, ca elector, constat doar că sunt mereu și mereu pe ultimul loc.
 
La locale n-am votat. În primul rând, pentru că n-am avut cu cine. Lui Onțanu nu i-a ieșit din prima, nu i-a ieșit din a doua, nu i-a ieșit din a treia. A patra oară tâmpit să fii să-l votezi. Eh, uite că s-au găsit câțiva. Ceilalți candidați erau, oricum, o glumă.
 
În al doilea rând, după 12 ani de Primărie, știam că tot Onțanu o să iasă. Așadar, why bother? În 12 ani (!!!!!), în ditamai sectorul, primarul nu a fost în stare să construiască o parcare adevărată. O parcare sănătoasă, nu una pentru 5 locuri, și nici pentru 20.  O parcare ca afară – vorba…visului. Nu, aici trebuie să mori printre mașini. Ești blestemat.
 
În bloc nu poți intra din cauză de mașini, pe trotuar- nici în față, nici în spate- nu poți merge de mașini, pe alee nu poți intra/ieși tot din cauza mașinilor. Mașinile-s claie peste grămadă! Mașinile-s all over! Forever! Așadar, de ce să-l votez? Pentru că, în anii electorali, mai aduce cântăcioși maneliști sau populari în sector ca să distreze electoratul? Și dă fasole cu cârnați gratis? No, no way. Pe mine, ca elector, nu mă interesează cârnații lui. Și nici cântăcioșii. 40%  au fost încântați de asta. Și l-au votat.
 
Poate, până voi muri, vreun alt primar ales al sectorului va construi totuși o parcare adevărată.  Sau mai multe. Muuuult mai multe. Nenumărate. Ca noi, viețuitorii acestui sector, să putem cât de cât respira! În 2016, vă dați seama că…Onțanu va avea 16 ani la Primărie!!! Mâine, poimâine, intrăm în 2013. Și e la fel să știți! Mașini, mașini, mașini, mașini, mașini. La proiectul lui măreț- de telegondole peste salba de lacuri- a renunțat, Slavă Cerului! Erau 12 kilometri cu telefericul, 11 stații, 18 milioane de euro, transport public aerian! 3000 de bucureșteni pe oră.  Parcă-l aud. Nu întrebase pe nimeni nimic, oricum. Cu mașinile și toate hârburile până la geam de te sufocă, telegondolele mai lipseau din ferestre. În rest, totul era perfect!
 
În fapt, boala acestor politruci- fie ei primari sau parlamentari- de 20 de ani, e una singură. Ei pur și simplu nu înțeleg lucruri simple: de exemplu, că trebuie să mă reprezinte acolo unde i-am trimis. Pe mine, ca elector. Nu pe ei, pe prieteni și doar pe ale lor afaceri. Asta trebuie să fie singura lor menire, dacă vor în Parlament, la Primărie sau la Bruxelles. A fost așa până acum? 
V-a reprezentat cu adevărat cineva? V-a bătut cineva la ușă? V-a întrebat cum să voteze în momente importante? V-a întrebat când a schimbat partidul? V-a întrebat când a furat, când a făcut trafic de influneță, când s-a pitit de Justiție sau, culmea, când a apărat vreun penal? V-a întrebat de sănătate, de inițiative legislative, de parcări, de șomaj, de infracționalitate? Dați-mi un nume. Eu nu-l știu…Și nu-mi spuneți de vizitatorii colegiilor sau căsuțelor poștale din patru în patru ani.
 
Ca noutate a acestor alegeri, remarc turnătorii dovediți ai Securității în colegii sigure pentru Parlament și câțiva analiști care vor candida din partea PNL. Beautiful!
 
La 23 de ani după Revoluție, mărturisesc, e un adevărat pas înainte. Securitatea, ca poliție politică, candidează în unele colegii, Honorius e la mine în sector, înțeleg că mai sunt vreo 50 de traseiști numai în USL, și Dumnezeu știe câți mai sunt și în ARD dar și câți alții au probleme cu Justiția.
 
Cine îi votează, îi și merită! Cu vârf și îndesat.

 Comentariu Blue:

Două întrebări și un mic test pentru Sorina Matei 

Dacă se întâmplă cumva ca Sorina Matei să îmi facă onoarea să viziteze acest blog, aș ruga-o să ia în considerare două întrebări:
Cum ar vedea o finală Crin Antonescu – Dan Diaconescu?
Ah, și să nu uit, încă una… fiind o persoană informată, Sorina Stie cam cum stă treaba. 

Referitor la aliniatul final:  La 23 de ani după Revoluție, mărturisesc, e un adevărat pas înainte. Securitatea, ca poliție politică, candidează în unele colegii, Honorius e la mine în sector, înțeleg că mai sunt vreo 50 de traseiști numai în USL, și Dumnezeu știe câți mai sunt și în ARD dar și câți alții au probleme cu Justiția. Cred că de la sine se mai impune o întrebare:

Dacă s-ar întâmpla să vină meteoritul ucigaș și i-ar ucide pe toți cei care au avut de-a face cu Securitatea ca turnători, pe toți cei care au probleme cu justiția, pe toți traseiștii, pe toți mincinoșii etc… de unde s-ar mai putea găsi destui oameni ca să acopere toate candidaturile la alegerile  locale, parlamentare și europene?

 P.S. Nu pot să mă abțin să nu remarc o frază

 Abia îi aștept și pe vedețoii de la PPDD”

Sorina, se întâmplă cumva să știi cum se numește canalul de televiziune care, în afară de OPTV și DDTV a avut cea mai mare contrribuție la ”vedețoirea” 😀 lui Dan Diaconescu, deci implicit a tuturor celor pe care îi invită la televiziunea sa?

 1. liviu
  11 octombrie 2012 la 21:41

  Crancena ar fi finala…Doamne fereste! Daca televiziunea e aceea care cred si eu, e o subtilitate frumoasa 😀

  • 11 octombrie 2012 la 22:24

   Televiziunea se numește România TV…
   E a lui Ghiță…
   Legat de subtilitate, Sorina e foarte subtilă, forjată în intactul lui Felix… 😀

   • liviu
    12 octombrie 2012 la 17:08

    da, mă gândeam că acolo baţi cu reteve-ul.
    şi acum, doar nu te aştepţi să nu existe traseism şi în jurnalism…

    • 12 octombrie 2012 la 20:18

     Să fiu eu cu RTV? Da ce, Ghiță e frate cu mama?…
     Nțț, legat de toată povestea, eu consider Intact, Realitatea TV și România TV ca fiind parte a unui fel de holding media…
     Fii atent la știri și la modul în care sunt interpretate chestiile… parcă suntr scoase din același laborator… evident, pentru credibilitate se vor da nuanțe diferite…
     Să mă explic:
     O televiziune va spune că un pahar e pe jumătate gol, altul că e aproape jumătate gol iar al treilea va spune că mai mult de jumate e gol. Mai vine și OTV și va spoune că paharul e gol aproape tot pentru că l-au golit ciocoii… NICIUNUL NU VA SPUNE CĂ E PE JUMĂTATE PLIN…

     Eu numeam ”holdingul ăsta media LABA (Liga anti Băsescu… chestie generică)
     Așa, ca fapt divers, știi cât de departe merge ”concurența” ? Când România TV avea probleme Diana Voiculescu i-a propus un ajutor în tehnică (Camere, plasme etc)

     România TV este una din televiziunile USL…
     Iată o dovadă: Ghiță, patronul va candida pentru USL:
     Citește asta (E din septembrie):
     http://www.cronicaromana.ro/2012/09/28/sebastian-ghita-va-candida-in-prahova-din-partea-usl/
     Omul de afaceri ploieştean Sebastian Ghiţă, finanţatorul echipei de baschet Asesoft şi patronul televiziunii de ştiri RTV, va candida la alegerile parlamentare de anul acesta într-un colegiu de deputat din Prahova, a declarat corespondentului Mediafax preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma.
     Potrivit preşedintelui PSD Prahova, Mircea Cosma, Ghiţă va candida pentru un mandat de deputat în colegiul uninominal 4 din Prahova, colegiu care include Valea Slănicului. În prezent, acest colegiu este reprezentat în Camera Deputaţilor de Marian Săniuţă, fost ministru de Interne în guvernul condus de Adrian Năstase, în prezent vicepreşedinte al Partidului Forţa Civică. Liderul PSD Prahova a precizat că Sebastian Ghiţă este membru PSD din anul 2003.Cosma a mai spus că forul de condcere al PSD Prahova a validat încă de acum o săptămână candidatura lui Sebastian Ghiţă pe colegiul 4, în condiţiile în care acest colegiu a fost câştigat de PSD în 2008, însă titularul Marian Săniuţă a plecat între timp din partid. Ghiţă nu a dorit să comenteze informaţia privind candidatura sa pentru alegerile parlamentare.

 2. liviu
  15 octombrie 2012 la 20:11

  Nu m-ai inteles…. Nu conteaza, era pur si simplu un comentariu pe text, fara nici o insinuare.In fine, fiecare canal de televiziune de stiri se prostiueaza mai mult sau mai putin, de-aia nu ma mai uit la „stiri”, jurnale, observatoare de ceva vreme. Doar la cele din sport, din cand in cand, sperand sa nimeresc momentul cand becali nu e in tara 🙂

  • 15 octombrie 2012 la 21:45

   AHA … OK

   Dacă vrei să nu îl mai vezi pe Becali la tv, uităte doar la canalele de genul Discovery (Animal planet e posibil să vorbească și de oi, deci nu e safe) Mai poți viziona Cartoon Network, MiniMax, canalele din pachetul Disney, Venus TV, The One … se pare că PlayGirl TV are de gând să îl invite 😀 (Există zvonuri că sacourile alea strâmte ale lui sunt considerate șmechere și sexoase de o parte din doamne … 😀 )

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: