Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Uteciștii de ieri, useliștii de azi… dar mâine… mâine ce-or deveni? Bolșevici, cumva?

Uteciștii de ieri, useliștii de azi… dar mâine… mâine ce-or deveni? Bolșevici, cumva?

În loc de motto, o nelămurire:

Parafrazând o zicere: Uteciștii de ieri, useliștii de azi… dar mâine… mâine ce-or deveni? Bolșecici, cumva?

Stau uneori și mă întreb dacă Eugen Nicolăescu  nu are nici un prieten, altfel nu am cum să îmi explic cum de comite atâtea inepții…

Dacă pe 4 Sep 2012 spunea conform exclusivnews.ro că Băsescu poate fi din nou suspendat pentru că nu a învățat nimic din lecția suspendării: Aş avea mai multe variante de comentariu. Una ar fi că: lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba. Cu alte cuvinte, preşedintele Traian Băsescu nu s-a făcut bine în această vacanţă şi continuă să spună lucruri trăsnite, dacă vreţi. O altă variantă de comentariu ar fi că încă nu a învăţat nimic din lecţia suspendării, din lecţia demiterii. Eu sper ca în continuare să reuşim să ne înţelegem, dar, dacă nu, e un motiv pentru a fi din nou suspendat– Nicolăescu s-a exprimat în stilul său și despre reacțiile altora la porcăria de a nu-l da afară pe Mircea Diaconu.

Pentru RFI, preluat de Evenimentul Zileigrohăitorul liberal a spus:

„Senatul este consecvent în modul în care a tratat acest caz, acest subiect și anume Senatul este cel care i-a permis lui Mircea Diaconu să cumuleze cele două funcții, i-a dat aprobare să desfășoare și activitatea de senator și cea de director de teatru și cred ca în această situatie, Senatul nu se putea delimita de propria decizie pe care o luase. (…) O a treia abordare și care mă deranjează și mai tare este poziția Comisiei Europene. În mod normal, Comisia Europeană, când există o asemenea situație ar trebui să provoace și să promoveze cu sinceritate dialogul cu țările membre, nu să se constituie într-un inspector care vine și-ți spune că ești bun sau ești rău, care-ți dă certificate de bună purtare. Cred că aici este o greșeală fundamentală a Comisiei Europene, că se situează pe o asemenea poziție!”

Nici domnul Ghitenstein, ambasadorul SUA  la București nu a scăpat de grohiala rârâită a lei Nicolăescu:

Conform romanialibera.ro , Nicolăescu spune că:” Mark Gitenstein „nu a făcut decât rău” României.

„În primul rând, fac o glumă amară, mi-aţi stricat dimineaţa aducându-mi aminte că mai există domnul Gitenstein în România, pentru că până acum, din punctul meu de vedere, nu ne-a făcut decât rău sau modul în care ne-a tratat a arătat că ne desconsideră ca popor şi ca naţiune şi ca ţară şi că vine dumnealui, un mare învăţat, un mare specialist în democraţie să ne spună unde greşim şi ce să facem!”, declară liderul liberal.

Ambasadorul american la Bucureşti este „partizan”, acuză Eugen Nicolăescu.

„Mi se pare total deplasat să te comporţi aşa într-o ţară în care eşti ambasador! Ca atare, ce spune domnul Gitenstein pe mine nu mă interesează, pentru că dumnealui vorbeşte strict partizan. Cel puţin aşa cred eu”, afirmă viceliderul deputaţilor PNL.

Mark Gitenstein „intoxică” opinia publică, susţine Eugen Nicolăescu.

Eu cred că oamenii de afaceri din Statele Unite ale Americii, instituţiile internaţionale care au sediul în America, oamenii obişnuiţi care circulă între cele două ţări văd ei singuri despre ce este vorba şi n-au nevoie să fie dirijaţi, să fie intoxicaţi, otrăviţi chiar, de oameni ca Gitenstein”, conchide liberalul.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat marţi că este îngrijorat de posibilitatea ca seria de alegeri dificile de care se apropie România să dezbine poporul. El menţionează nevoia ca politicienii români să se întoarcă la o coabitare civilizată şi stabilă.

„Urmează provocări extrem de mari. România se apropie de o serie de alegeri dificile, care este posibil să dezbine poporul. Sincer, sunt îngrijorat. După încheierea războaielor politice, vor reuşi politicienii români să se întoarcă la o formă de coabitare civilizată şi stabilă?”, s-a întrebat ambasadorul.”

 Mă uit și mă îngrozesc … de cine își permite tembelul să se ia? De UE și de SUA … ce era țările europene vestice și SUA până acum vreo două decenii? Evident dușmanii noștrii de moarte… cine ne erau marii prieteni oare?

China și Rusia (fosta URSS)… 

Foarte straniu, dar nu cu multă vreme în urmă, la acea porcărie zisă lansare de cantidați pe Arena Națională organizată taman când popularii europeni își desfășurau la București congresul, Liviu Dranea, alt cal breaz al USL se arăta extrem de fericit și mulțumea delegațiilor Ruse și Chineze prezente la circul respectiv…

Mișto, nu? Mai merită oare să amintim de faptul că în vremea celei de-a două suspendări ilegale a lui Băsescu puteam afla ce urma să se întâmple din două surse: Antena 3 și Vocea Rusiei

Foarte tare… dar nu înțeleg de ce sunt neglijate Coreea de Nord și Cuba… țîțîțî … 

 

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: