Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Scheißeschlecht (Căcărău), die Merkel-Fan: ” Angela Schatz, ich liebe dick…”

Scheißeschlecht (Căcărău), die Merkel-Fan: ” Angela Schatz, ich liebe dick…”

Crin Antonescu SCHIMBĂ STRATEGIA. El a devenit subit fan al Angelei Merkel

Schimbare de strategie. După ce a atacat-o pe Angela Merkel cu duritate pe parcursul demersului de suspendare a lui Traian Băsescu, președintele PNL, Crin Antonescu, a găsit și lucruri de admirat la aceasta. De asemenea, el și-a nuanțat declarațiile și în raport cu UE și SUA.

Vreau un preşedinte, un prim-ministru, un Guvern, un Parlament al României care să facă ceea ce face Angela Merkel pentru Germania, ei să facă pentru România, atât. Ştiu că România nu e Germania, ştiu că nu avem aceleaşi posibilităţi, ştiu că preşedintele României, primul ministru, Guvernul, oricare nu vom avea niciodată greutatea cancelarului german. Dar vreau să cred că avem dreptul să cerem aceeaşi determinare, aceeaşi hotărâre, acelaşi devotament. De asta e dreptul nostru, al românilor toţi, să ne alegem conducătorii. Ni-i alegem pentru noi, nu pentru alţii”, a declarat Antonescu la lansarea candidaților USL de la Cluj, conform realitatea.net.

Preşedintele PNL a făcut referire inclusiv la apărarea intereselor naţionale ale României, precum acela prevăzut în Constituţie, a statului unitar, naţional şi independent. „Asta înseamnă o politică respectând toate angajamentele internaţionale, dar o politică servind mereu sub toate formele şi în orice moment interesul naţional al acestei ţări, pentru că el există, pentru că el trebuie formulat, pentru că el trebuie mereu şi mereu apărat, acum, peste 50 de ani, peste 100 de ani, peste 1000 de ani”, a afirmat Antonescu.

Șeful Senatului a făcut, de asemenea, declarații menite să demonstreze opțiunea fermă – a sa și a USL – pentru parteneriatul cu SUA. „Niciunul dintre noi, din cei şapte milioane patru sute de mii, niciunul dintre noi, dintre conducătorii şi membrii USL, nu avem alt gând decât România în Europa, nu avem alt gând decât România occidentală, nu avem alt gând şi alt proiect decât România partener adevărat cu Statele Unite, România membru al NATO, membru al UE. Dar ce ne deosebeşte de alţii este că noi vrem să dăm conţinut cu adevărat acestui lucru, că vrem, atunci când spunem România puternică, vrem să înfăptuim cât se poate de mult din ceea ce este mai mult decât un program de guvernare. România puternică este un proiect naţional românesc, după zeci de ani”, a afirmat Antonescu.

Nuanțarea discursului președintelui PNL este de remarcat, ținând cont că, mai în vară, acesta nu se zgârcea deloc cu cuvintele tari la adresa liderilor europeni, dar și a reprezentanților SUA. Acesta a declarat că se teme de Departamentul de Stat al SUA mai tare decât de Mihai Răzvan Ungureanu, Angelei Merkel i-a transmis să-l ia în Germania pe Traian Băsescu și să-i dea o bucățică de pământ și a afirmat, în repetate rânduri, că românii au ajuns sclavii UE.

Coincidență sau nu, săptămâna trecută liberalul Dan Mihalache a fost demis din funcția de secretar general adjunct al guvernului după ce a făcut declarații neinspirate la adresa Parteneriatului Strategic cu SUA, spunând că „dacă acesta stă în Horia Georgescu (șeful ANI – n.r.), mai bine fără”.

Autor:  Laura Ciobanu

evz.ro

 

 1. Stefan Pascu
  18 noiembrie 2012 la 19:38

  Sunt vasnic cititor al articolelor d-stra: inteleg ca din cauza ritmului alert in care scrieti se mai produc si mici greseli, in special ortografice sau omisiuni de litere. Oricum, acest ….liebe dick il voi interpreta corect, adica: liebe dich

  DI. Arch. Stefan PASCU (din Austria)

  • 18 noiembrie 2012 la 21:58

   Domnule arhitect mulțumesc pentru că-mi acordați timpul necesar să citiți ce scriu și mă simt onorat când cineva mai și apreciază. La SPAM se ”zbenguie” între textele publicitare și cele care promovează siteuri pornografice, precum și cele în limbi care mai de care mai ciudate, o mulțime de înjurături care la început mă enervau, mai apoi au ajuns să mă plictisească prin repetitivitate.
   Legat de greșeli, da, recunosc, fac greșeli de tastare. Poate pentru că am fost autodidact (dacă se poate aplica termenul aici)și am învățat singurel atât utilizarea computerului cât și scrierea la tastatură.
   Legat de cazurile specifice pomenite, eu sunt vorbitor bunicel (dar cu accentul aferent ardelenilor) de limba română.
   Înțeleg limba engleză atât cât să nu mor de foame la o adică șu ceva mai puțin limba franceză … mai știu să număr și să înjur cât de cât în vreo două limbi, și cam atât.
   Limba germană mi se pare a face parte din limbile ciudate din care nu înțeleg o iotă, dar îmi place cum sună.
   Așa că în acest caz, de vină este Google translatorul 😀 Traducerea e automată. Bine, oricât de paralel sunt eu cu limba germană, trebuie să recunosc că știu totuși că ”Te iubesc” se scrie ”Ich liebe dich” … acolo, faptul că ”h”-ul l-am înlocuit cu ”k” este o mică ironie din partea mea.
   Știu semnificația argotică a lui ”dick” în țările vorbitoare de limba engleză… dar știu și că termenul a fost adoptat și în țări de limbă germană.
   ”Auf Wiedersehen Herr Architekt, Ich wartest Sie und ein anderes Mal” 😀 (Sper că acum am reușit să scriu măcar ineligibil dacă nu corect. Democratic, meritele îmi revin iar vina e a Google Translatorului)…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: